Gaat huidirritaties tegen en maakt de zeer droge huid weer heerlijk zacht

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Voor deze review testte ik van Avene een crème tegen huidirritaties. De Cicalfate crème bevat anti bacteriële eigenschappen en is geschikt na kleine dermatologische ingrepen maar ook voor de zeer gevoelige huid. Ik onderging de test…

Verpakking

De crème wordt geleverd in een 40 ml tube van metaal. Nu ben ik niet dol op metalen tubes want eens beschadigd en geperforeerd, zit je hele tas binnen no time onder de crème. Maar goed, het zegt nog niks over het product zelf natuurlijk.

De crème zelf heeft een zalf-achtige structuur en smeert daardoor iets moeilijker uit dan een normale crème. De geur is vrij neutraal en niet te geparfumeerd. De textuur doet me denken aan de door mij zo geliefde Calendula crèmes.

Shop de crème hier online.

Het gebruik

Omdat ik wat huidproblemen zoals droogheid ervaar, te wijten aan een Roaccutane kuur (waarover ik binnenkort meer vertel), voelt het wel lekker om iets op te smeren dat wat vettiger aanvoelt. Ondanks de wat vette textuur wordt het toch redelijk snel opgenomen door mijn huid. Mijn huid voelt meteen minder strak en gespannen.

De volgende dag voelt mijn huid lekker zacht en soepel aan en de irritatie en schilfertjes zijn een stuk minder. Lekker hoor. Ik gebruik de Cicalfate vervolgens twee maanden lang. Het advies is om droge plekjes in te smeren met de crème maar aangezien mijn hele gezicht zo droog is als de Sahara heb ik het lekker royaal over het hele smoeltje gesmeerd.

Ook smeer ik mijn nagelriemen er mee in, die zijn namelijk ook behoorlijk droog. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik wel Advanced Night Repair Serum van Estée Lauder onder de crème aanbreng om mijn huid extra te voeden maar ik heb een zalig babyhuidje in plaats van de droge trekkerige schilferige huid die ik voor die tijd had.

Ghita concludeert:

Wat een zalige crème is dit. Als je een normale huid zonder problemen hebt, is deze crème wellicht niet nodig maar het is een absolute aanrader bij zonnebrand, na een microdermabrasie/peeling, tijdens een lange zit in het vliegtuig, bij droogte na gure winterwind of zoals ik tijdens een medicijnkuur.

Voor dagelijks gebruik misschien ietwat te vettig maar voor bovenstaande doeleinden perfect. Voor de prijs, hoef je het ook niet te laten. Ik blijf het zeker gebruiken.

Shop de crème hier online.

Lees ook