Mascara met maximaal effect? Dat doe je zo!

01:56 - 01:10
luistertijd 01:56 - leestijd 01:10

8 mascara tips voor een prachtige oogopslag

Vraag tien vrouwen hoe ze hun mascara aanbrengen en je zult zeker vijf verschillende adviezen krijgen en vijf overeenkomstige. Mogen wij daar dan nog een paar aan toevoegen voor fabulous eyes, en een mascara die ook bruikbaar blijft?

  1. Veeg het restant aan de borstel als je hem uit de huls trekt niet aan de rand af. Gebruik liever een tissue of veeg het wat uit op de rug van je hand. Zeker rond de tip van de borstel kan het een smeerboeltje worden.
  2. Breng je mascara van boven naar beneden aan op je bovenste wimpers. Zo krijgen de haren echt een intens zwarte kleur. En eindig met een streek van beneden naar boven. Dan zijn beide kanten van de haren gedekt. Dit is ook ideaal als je hele korte wimperharen hebt.
  3. Heb je weinig wimperhaar langs de onderrand, laat ze dan voor wat het is. Het wordt niet mooi als je daar toch mascara op doet, ze trekken alleen maar meer aandacht. Zoveel mensen hebben geen wimperhaar daar, who cares!
  4. Waterproof mascara: gebruik dit alleen als je eerste laagje. Breng daarna je gewone mascara aan. Het geeft een mooier effect en is net zo lang houdbaar.
  5. Als je zigzaggend je mascara aanbrengt, komt er niets op de punten terecht, terwijl die zo belangrijk zijn voor het visuele effect. Let erop dus.
  6. Wees niet zuinig, met een of twee laagjes krijg je geen smashing effect. Dat ontstaat pas na 5 tot tien laagjes. Gewoon doorgaan dus!
  7. Mooie krul erin krijg je door eerst een dun laagje mascara aan te brengen en dan de krultang erop te zetten.
  8. Vlindervleugels in Tinseltown krijg je door eerst een dun laagje mascara aan te brengen en dan diamond poeder erover te strooien.

Lees ook