Met een dop als moordwapen

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

Wie kent de prins van de bloedrode bekleding van de hoge hak niet? Christian Louboutin, uit Parijs. Uitvinder van de redelijk persverse hak voor fashionista’s, maar vooral ook voor ladies die erg swag willen zijn.

Persoonlijk heb ik me er nooit tot aangetrokken gevoeld. Ik kan niet lopen op 10 cm hoge hakken (hoewel, ik er wel een paar heb staan, van Tod’s) en ik vind dat lakkerige rood echt super ordinair. Maar dat neemt niet weg dat ik veel bewondering heb voor deze schoenmeester en zijn zool.

Het klinkt eigenlijk logisch, maar is toch onverwacht: het merk heeft een line extension op de markt gebracht met een hoog lakwaardig gevoel: nagellak! En hoe high kun je een dop maken? Nou, stiletto high natuurlijk. 8 inches om precies te zijn, net zo hoog als de hoogste stilletto binnen het Louboutin assortiment, de Ballerina Ultima

Het is in samenwerking met het Amerikaanse beautybedrijf Batallure Beauty tot stand gekomen, lezen we op een beauty vaksite. Het schijnt vooral een geesteskind van Louboutin’s general manager Catherine Roggero te zijn.

De introductie is stapsgewijs gegaan om het lekker te kunnen hypen. Eerst kwam het bloedrode lakje, gelijkend de beroemde zool. Deze verscheen voor het eerst op 23 juli bij de flagshipstore op Sask Fifth Avenue onder de naam Rouge Louboutin Nail Colour, en andere shops van het merk in de US, evenals bij Sephora.

Rond 31 augustus zal een complete collectie kleuren uitgerold gaan worden, waarondee een speciale herfstcollectie, en deze zal ook internationaal te vinden zijn. De collectie is onderverdeeld naar The Pops, the Nudes en the Noir.

Louboutin had indachtig dat hij een flesje wilde als een kunstobject. Het lijkt op de bekende hak, maar heeft ook iets weg van een kalligrafie pen. De binnenkant van de dop is rood. Het bekende lakrood.

Leuk detail om te weten is dat Louboutin  zijn eerste zool gewoon maar even snel met rode nagellak had gekleurd, voor een show.  Het was een prototype, maar dit werd zo enthousiast ontvangen, dat hij besloot er zijn handelsmerk van te maken. De eerste schoen met rode die hij uitbracht was de Pensee, in 1992. Geinspireerd op Andy Warhol en de Pop Art beweging.

“The red sole was born from red nail polish. I am giving back to beauty what the shoes took from the nails many years ago.”

 

Lees ook