BeautyJournaal ruikt parfum olie van Al Haramain

03:56 - 02:21
luistertijd 03:56 - leestijd 02:21

atifa blanche al haramainThe slow pace…uit het Midden-Oosten

Het is frappant hoe verschillend de beleving van een geur zich kan uiten. Een parfum kan associaties oproepen met een kleur of geluid of textuur, herinneringen los maken en soms ook beeldige visioenen creëren. Soms is het vrij verrassend. Zoals bij Atifa Blanche van Al Haramain. Het ruiken aan dit parfum verandert meteen mijn tijdsbesef. Alsof het ritme van het leven langzamer en rustiger wordt. Alsof er geen plek is voor drukte binnen deze Oosterse schoonheid. Ik moet er even bij stil staan.

Parfum als een mysterieus ritueel
Een marmeren fles doe je niet zomaar even in je handtas. Het verlangt een dominante plek op je schoonheidsaltaar. Langzaam wordt het dopje open gedraaid om toegang tot de kostbare inhoudt te krijgen. Atifa is geen parfum, maar een attar, een olieachtige substantie zonder alcohol, wat ik met een glazen staafje direct op de huid moet aanbrengen. Net alsof het een deel uitmaakt van een oeroud mysterieus ritueel. De tijd staat even stil terwijl Atifa Blanche mij langzaam met haar witte sluier omhult.

atifa al haramain attarFata Morgana van witte bloemblaadjes
En achter haar sluier verbergt Atifa de weg naar de andere realiteit. In het houtakkoord van dit parfum herken ik de romige noten van sandelhout gemengd met de scherpe hitte van viooltjes. Het neemt me mee naar een woestijn waar het karmijnrode zand alle ruimte in beslag neemt.

De kruiden voegen nog meer hitte toe zodat de lucht begint te trillen. De Fata Morgana verschijnt in een vorm van de duizenden witte bloemblaadjes. Jasmijn? Roos? Ylang? Tuberoos? Ik kan geen afzonderlijke bloemen herkennen. Ze verdwijnen zodra ik ze probeer te vangen en laten slechts een druppel witte muskus over, afgepoederd met een snuifje vanille. Achter de bloemblaadjessluier herken ik een silhouet. Slechts de contouren van iets of iemand omhuld in een wapperend gewaad. Iemand naar wie ik al lang op zoek ben?

De zoektocht naar de ware liefde
Het idee achter Atifa is een zoektocht naar liefde. Vanuit de gedachte dat het misschien slechts een illusie is, een Fata Morgana….. Maar in Atifa kun je het wel vinden.
De parfuminterpretatie bestaat uit topnoten van Bergamot, Mandarijn, Roos en Jasmijn, het hart is van Ylang-Ylang, Geranium, Roze peper, Wierook, Nootmuskaat, Tuberoos en Komijn en de basis van Muskus, Sandelhout, Vanille en houtakkoord.

Op de BeautyJournaal redactie hebben zowel Maxim, Monique als Renske hun mening erover gegeven.

maxim portretMaxim: Atifa Blanche is een mooi Oosters parfum met een vrij duidelijk sillage wat lang op de huid blijft. Hoewel het duidelijk een oriëntaals karakter heeft, voelt het niet echt vreemd voor de Westerse smaak. Atifa is een parfum voor liefhebbers van de rijkdom uit het Midden Oosten, voor liefhebbers van klassieke geuren uit de jaren’ 70 en voor fans van witte bloemen en witte musk.

monique 1Monique: ik vind Atifa Blanche puur, sereen en lief, maar ook rijk dankzij een bedje van hout en rokerige invloeden. De witte bloemen laten dankzij de warmte van het rokerige vuur haar geurspoor los. Vooral in de Attar, de parfumolie, komt dit prachtig tot haar recht.

BeautyJournaal redacteur Renske Meens

Renske: het is voor het eerst dat ik kennis maak met een olie parfum. In eerste instantie ervaar ik de geur als heel cremig en romig. Naarmate ik hem langer draag, wordt hij bloemiger en vooral ook warmer en zonnig, licht wierrook achtig. Toch blijft hij ook clean, alsof ik net een heerlijk reinigend bad heb genomen.

Al Haramain parfums zijn verkrijgbaar bij Essie Darling, Cloude 9 store en Parfumaria. De prijs van Atifa Blanche is 120 euro voor 24 ml pure attar.

 

Lees ook