Een bronzer is het kersje op de taart van je make-up

06:21 - 03:48
luistertijd 06:21 - leestijd 03:48

Sisley Phyto-Touche sun glow bronzing gel-powderIk ben niet zo van de ‘kleurtjes’ op mijn gezicht. Ik vind het vaak té make-upperig en te onnatuurlijk, maar dat neemt niet weg dat ik met mijn ietwat getinte huidskleur er toch blekerig uit kan zien. Met BeautyJournaal’s Monique zocht ik producten uit waarvan wij dachten dat deze prima bij mij zouden passen.

Ik heb lange tijd doorgebracht op het world wide web om te kijken hoe ik bronzers het beste gebruik. Ik stuitte op de handige tutorial van Wayne Goss; Five different ways to apply bronzers. Hier wordt heel duidelijk uitgelegd wat de mooiste én simpelste manieren van het aanbrengen van een bronzer zijn.

Nog een tip: een snelle manier vond ik bij: Mahalodotcom. En hier kun je stapsgewijs lezen hóe en met welke brush te kunt werken.

Sisley Phyto-Touche sun glow bronzing gel-powder

De eerste bronzer die ik test is van Sisley. De bruiningsgelpoeder zit in een zilverkleurige poederdoos met daarop het Sisley-logo. De doos doet chic aan. Voor mij was het even zoeken waar de voorkant zat, zodat ik de doos kon openen. In de deksel een goede, bruikbare spiegel. Het poeder lijkt geperst te zijn als een stralende zon.

Claim

Een bruine uitstraling met één streek van een kwast. Het bevat een gladmakend complex dat  zorgt voor een stralend effect. Gemicroniseerde pigmenten garanderen een optimale kleur voor een natuurlijk maar ook egaal effect zonder dat deze geplamuurd lijkt. Sisley Phyto-Touche is geschikt voor alle huidtypen en kan ook gebruikt worden bij een hele lichte huidskleur maar ook bij de donkere huidtinten.

Ingrediënten:

Het gebruik

Het gebruik van Sisley komt grotendeels overeen met het filmpje van Wayne Goss. Te weten: Je brengt de bronzer over het gehele gezicht aan op de delen waar de zon de huid raakt. Je begint met de jukbeenderen en werkt naar boven toe naar het voorhoofd, vervolgens naar beneden in de vorm van een 3. Je kunt de bronzer ook op de schouders en het decolleté aanbrengen.

Nadat ik mijn gezicht gereinigd heb, breng ik mijn dagcrème aan en vervolgens een klein beetje Blurcream van Garnier om mijn huid te matteren. Wanneer ik de bronzer voor een avond make-up gebruik, breng ik deze aan met mijn bronzer kwast.

Voor mijn dag make-up gebruik ik mijn waaierkwast MAC184. Ik heb écht heel weinig bronzingpowder nodig voor het mooiste resultaat. Less is hier duidelijk more! Het zachte gelpowder versmelt met mijn huid en geeft een subtiele sunglow.

Ook egaliseert het mijn huid, de poriën zijn iets minder zichtbaar en de sproeten in mijn gezicht worden wat afgezwakt. Om de make-up af te maken, gebruik ik mijn favoriete blusher van Egypt Sun kleur 1503. Op mijn ogen een dun lijntje, mascara en wat lipgloss, en klaar is An! Super!

Shop Sisley Phyto bronzer hier online met korting.

Collistar Bronzer-BlusherCollistar Bronzer-Blusher

De Bronzer-Blusher nr. 1 Verona is een limited edition en is dé trend voor deze lente/zomer en zit in een prachtig vormgegeven doosje met op het deksel het gezicht van een vrouw. Dit is een ‘koele’ kleur, het heeft namelijk een roze ondertoon. De ‘warme’ variant heet Tropea en heeft een oranje ondertoon.

Wanneer je de poederdoos openmaakt, zie je in het deksel een goed bruikbare spiegel. In dit palet is ook het vrouwenhoofd van het deksel gedrukt en valt je op dat het gezicht uit drie kleuren bestaat; een bronzer, een blusher en een highlighter. Deze highlighter kun je naar mijn idee ook als blusher gebruiken. Ook kun je de kleuren in het palet met een kabuki-kwast of grote poederkwast met elkaar vermengen.

Collistar over dit product:

“Dit Star-product is een mini-kleurenpalet en bevat een combinatie van texturen en kleuren voor het gezicht. Het bevat een zijdezacht, niet opvallend poeder welke je in combinatie of afzonderlijk als blusher, bronzer of all-over kunt gebruiken.”

Het gebruik

Dit palet op dezelfde manier aanbrengen als die van Sisley lukt me niet. Dit poeder is anders qua substantie en ook minder gepigmenteerd en dat vind ik totaal geen probleem. Voor mij brengt dit makkelijker aan.

Na de reiniging breng ik opnieuw mijn dagcrème aan en vervolgens mijn Blur om mijn gezicht te matteren. Het wordt moeilijk om de kleuren niet met elkaar te vermengen maar het is mogelijk. Heel voorzichtig laat ik de huls laag op mijn poederkwastkwast zitten en als ik de huls omhoog haal, klop ik het teveel aan poeder af. Zo breng ik de bronzer aan.

Dit poeder is subtieler van kleur. Met mijn MAC184 waaierkwast kan ik, wanneer ik de haren bij elkaar houd, voldoende highlighter op de kwast krijgen en als blusher aanbrengen. Ook nu krijg ik weer een mooi effect. Door het hele lichte, gouden, glimmertje maar met de koele ondertoon van het poeder lijkt het tóch of ik even in de zon heb gezeten. Lijntje, mascara en glossje en klaar is mijn dagmake-up.

Shop Collistars bronzer blushers hier online met korting.

anjaAnja concludeert:

Ondanks dat ik niet zo handig ben met opmaken, vond ik de resultaten van beide producten erg mooi! Ik kan geen vergelijking maken; beide poeders hebben namelijk een andere werking.  Voordeel van Sisley is, dat het een egaliserende werking heeft en versmelt met de huid, sterk gepigmenteerd is en daardoor, voor mij, spaarzaam moet worden opgebracht voor een natuurlijk resultaat.

Collistar daarentegen is minder zwaar gepigmenteerd waardoor je laagjes op kunt brengen voor een mooi resultaat. Sisley is warmer in vergelijk met de Collistar die je koeler kunt maken door extra gebruik van de blusher. Fijn om weer eens out of the box te make-uppen. Ik ga op zeker vaker gebruik maken van een bronzer. Het is net dat extra kersje op de taart.

Lees ook