Weg met dat stewardessenbefje. Alexandra ging de uitdaging aan...

05:13 - 03:08
luistertijd 05:13 - leestijd 03:08

Alexandra test decolletécremes van Guerlain en Lancaster Op sommige dagen voel ik me net zo’n in vakjes verdeelde koe op een poster bij de slager. Daar de biefstuk, daar het ribstuk…

Dat krijg je als je vijf verschillende producten in één keer gaat testen – twee decolleté- en drie handcrèmes – : eentje op de linkertiet, een op de rechter, links en rechts en handcrème en de derde dan maar op de voetjes.

Een heel werk, maar je moet er wát voor over hebben om zacht en poezelig te worden.

Werd ik zacht en poezelig van de geteste decolletécremes? We zullen het zien…

Wat heb ik getest? Deze keer de decolletécremes van Guerlain en Lancaster.

Omdat ik in mijn jonge jaren nogal onvoorzichtig ben geweest in de zon en mijn boezem niet goed heb ingesmeerd, lijd ik nu al jaren onder mijn stewardessenbefje. Een beetje blote bloes is aan mij niet meer besteed vanwege de lelijke verticale groeven, die tot aan mijn sleutelbeen doorlopen. Zou een goede decolletécrème daarin verbetering brengen?

Beide decolletécremes beloven versteviging en ‘gladstrijken’ van decolleté, hals en kaaklijn.

Claim Guerlain Abeille Royale 50+ Neck & Decolleté Intense Restoring Lift:

Guerlain meldt als volgt: “De hals- en decolletécrème van Guerlain verstevigt het decolleté en strijkt het glad, verfraait de gelaatscontouren en beschermt de huid tegen schadelijke klimaatinvloeden door een beschermingsfactor IP15, die het ontstaan van vlekken helpt te voorkomen. De als het ware gelifte en opnieuw aangespannen huid krijgt dag na dag haar stevigheid terug.”

Royal jelly

Volgens Guerlain ontstaat huidverslapping door microscheurtjes in de huid. Het werkzame bestanddeel in hun Abeille-lijn is de zogenaamde koninginnegelei, ook wel bekend onder de naam ‘royal jelly’ of ‘koninginnebrood’.

Het is de speciale substantie waarmee bijenkoninginnen gevoed worden en die al eeuwen bekend staat om zijn genezende, wondhelende en huidherstellende werking. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de werking van dit goedje en de uitkomsten daarvan onderschrijven de claims die natuurgenezers al honderden jaren maakten: het wérkt.

Shop deze crème hier met korting.

Alexandra test decolletécremes van Guerlain en Lancaster Claim Lancaster Suractif Volume Contour Extra Firming Decolleté Cream:

Lancaster meldt als volgt: “Een comfortabele crème met een liftend effect, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van het decolleté, die uw decolleté mooier maakt, de huid diep voedt en het gevoel van stevigheid hersteld. Gebruik de extra verstevigende crème als uw huid minder stevig is en contouren van het decolleté en de hals minder gedefinieerd zijn.”

Volgens Lancaster heeft met het ouder worden de proteasoomactiviteit in je cellen de neiging te dalen. Een proteasoom is een groot eiwitcomplex dat als belangrijkste functie heeft andere eiwitten, die overbodig of beschadigd zijn, af te breken.

Een ander actief bestanddeel is de vrucht van de Kigelia Africana, een boom die vooral in Senegal en Kaapverdië voorkomt. Het vruchtvlees wordt daar gebruikt voor gezichtsbehandelingen en ter versteviging van de boezem.

Shop de Lancaster cream hier online.

In de praktijk:

Een gebruiksaanwijzing ontbreekt bij de potjes die ik kreeg toegestuurd. Jammer, want graag had ik willen weten of ik een- of tweemaal per dag moest smeren, overdag of ’s avonds. Omdat ik nogal een ochtendmens ben, besloot ik alleen dan te smeren: links Guerlain, rechts de Lancaster.

Qua textuur en geur is er weinig verschil tussen de twee, ze zijn allebei makkelijk op te brengen met een spateltje, soepel uit te smeren en trekken snel in. Ik wist niet of het de bedoeling was ook de borsten in te smeren, maar aangezien beide crèmes versteviging beloven, heb ik dat maar wel gedaan. De potloodtest doorsta ik weliswaar nog glansrijk, maar ach, kwaad kan het natuurlijk nooit.

alexandra5Alexandra concludeert:

Na een kleine drie maanden smeren is mijn huid inderdaad steviger geworden, zowel op mijn decolleté als op mijn hals. Mijn kaaklijn vind ik aan beide zijden echt duidelijk verbeterd, strakker, en mijn huid voelt heerlijk zacht.

Maar de lijntjes zijn nauwelijks minder geworden, alleen als je héél goed kijkt, zijn ze links, aan de Guerlainkant, iets minder diep. Nu heeft Guerlain het in het bijbehorende persbericht expliciet over ‘gladstrijken’ en Lancaster niet, maar ik mag toch aannemen dat wanneer zij het over ‘huidverbetering’ hebben, ze bedoelen dat lijntjes en rimpels minder of gladder worden. Je huid kan nog zo verstevigd worden, als het een en al streep is, ziet het er nog niet uit!

Kortom, twee crèmes, die beide op hun eigen wijze gedeeltelijk doen wat ze beloven – versteviging van de huid boven de borsten en van de hals- en kaaklijn (mijn kaaklijn is dus ook zeker verstevigd!) , en de cremes zijn prettig in het gebruik, maar wat het gladstrijken van de decolletehuid betreft kan er nog wel iets verbeterd worden. Ik stel me graag beschikbaar.

Lees ook