Door je geliefde pilotenzonnebril krijg je sneller verbrande wangen en pigmentvlekken.

01:22 - 00:49
luistertijd 01:22 - leestijd 00:49

Verbrande wangen door je zonnebril montuur?

Je bent vast weg van jouw fashionable pilotenzonnebril en wilt die dan ook dolgraag meenemen naar het strand als het even kan. Maar wist je dat sommige zonnebrillen je huid gevoeliger kunnen maken voor beschadigingen door de zon? En ervoor zorgen dat je sneller verbrande wangen en pigmentvlekken krijgt. En wist je dat sommige zonnebrillen de huid rond je ogen juist beschermen tegen deze schadelijke stralen?

Pas op met je piloten bril!

Breng je geliefde Aviator-zonnebril in ieder geval niet mee naar het strand. De metalen frames die de meeste pilotenzonnebrillen hebben reflecteren het zonlicht op de toppen van je wangen, waardoor deze sneller verbranden.

Ga voor kunststof

Vrouwen die deze zonnebrillen dragen, krijgen vaak pigmentvlekjes op hun wangen als gevolg en dat wil je niet. Kies liever een zonnebril met een kunststof montuur.

Spiegelende glazen

Ga daarnaast voor een zonnebril met gespiegelde glazen. Deze glazen blokkeren meer UV-stralen dan gewone glazen. Dit is belangrijk, omdat de dunne huid rond je ogen heel gevoelig is voor de schadelijke straling van de zon, wat weer voor rimpels kan zorgen.

En nog een tip van BeautyJournaal: zorg ervoor dat het glas groot genoeg is om de gehele oogomtrek te maskeren.

Bron: Allure

Lees ook