Haarproducten gemaakt van duurzame ingrediënten voor coole zomercoupes!

06:20 - 03:48
luistertijd 06:20 - leestijd 03:48

Ronald test Kevin Murphy haarproductenDit keer mocht ik de producten van Kevin Murphy testen. Ik ben al jaren fan van de styling producten van Kevin Murphy. De producten zijn strak van vormgeving en ruiken erg lekker wat natuurlijk ook belangrijk is voor je lokken.

Het merk

Kevin Murphy is van oorsprong een Australische haarstylist die alle jarenlang werkt in mode-, beauty- en filmland. Hij heeft ook voor alle grote internationale bladen gewerkt zoals Vogue, Harper’s Bazaar en Marie Claire. Volgens Vogue was het Kevin Murphy die de beach hair look uitvond.

De producten van Kevin Murphy bevatten duurzame ingrediënten zoals essentiële oliën, vitamines en natuurlijke anti-oxidanten en plantenextracten. De producten zijn verder vrij van sulfaat en parabenen en alle verpakkingen zijn recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Zijn producten worden door PETA zelfs benoemd tot  ‘Cruelty Free’ op de lijst van dierproefvrije haarproducten.

In mijn testpakket zatten de volgende producten:

  1. Anti Gravity lotion.
  2. Shimmer Shine spray.
  3. Powder Puff.
  4. Color Bug.

Anti Gravity:

Anti Gravity is een olievrije, verstevigende, melkachtige lotion die in een handig knijpflacon zit en makkelijk doseert. Je brengt dit product in handdoekdroog haar aan. Het is bedoeld voor in de aanzet van het haar, maar ik trek ‘m ook door naar de punten.

De lotion heeft een heerlijke lavendelgeur, is gewichtloos en geeft een fijne body aan het haar na het föhnen. Hij plakt niet en het haar voelt na gebruik ook niet droog aan, wat vaak wel het geval is bij volume producten.

Ik heb Anti Gravity ook in krullend haar gebruikt en met een diffuser gedroogd, waar hij ook een mooie krulvorming geeft. Ik kan dit product eigenlijk voor ieder haar type aanbevelen. It’s a keeper!

Ronald test Kevin Murphy haarproductenShimmer shine:

Ik hou van dit product! De Shimmer Shine is eigenlijk een soort van leave-in conditioning spray die een fantastische glans op het haar achter laat. Het zit in een transparante spray flacon en als je deze schudt, zie je kleine gouddeeltjes rond dwarrelen.

Het is een 2-in-1 product die verzorgt, herstelt en glans geeft aan het haar. De mist verzorgt het haar door vitamine A, vitamine C en vitamine E, baobab, immortelle en bamboe extract.

Bloem die nooit verwelkt

Ik heb Baobab en Immortelle even gegoogled. Baobab blijkt een ‘apen broodboom’ te zijn en de Immortelle is een bloem met een uitzonderlijk lange levensduur: ze verwelkt nooit, ook niet als je haar plukt. Haar biologische essentiële olie is rijk aan actieve moleculen voor unieke resultaten op het gebied van anti-ageing.

De Shimmer Shine bevat zes fruit extracten van de Australische regenwoud. De bamboo zaadolie geeft elasticiteit en het bamboe extract geeft kracht aan het haar. Dit product kan ook op handdoekdroog haar aangebracht worden voordat je gaat stylen. Of in droog haar als finish voor de iets pluizige haartjes.

De Shimmer Shine geeft glans aan het haar door de lichtreflecterende gouddeeltjes, maar herstelt het dus ook. Pas wel op dat je genoeg afstand van het haar houdt wanneer je dit product op droog haar gebruikt. Ze zeggen dat er geen residu in het haar blijft, maar als je te dicht op het haar spuit, is het toch vet. Let wel op: met het nevelen wordt de badkamervloer erg glad. Breek je nek dus niet!

Ronald test Kevin Murphy haarproductenPowder puff:

Love it or hate it. De powder puff komt in een handig strooi flesje en is bedoeld om body en volume in het haar aan te brengen, zowel in kort als lang haar. Als ik shows of  en fotoshoot moet doen en er is volume in het haar nodig, dan is dit hét aangewezen product.

Je sprinkelt de Powder Puff na het föhnen op de aanzet van je haar en masseert deze door de roots. Et voila, instant volume. Ik heb al van verschillende merken zo’n soort volume poeder uitgeprobeerd. Vaak bleven de poeder op het haar liggen maar Kevin Murphy’s Powder Puff, ook al is het een witte poeder, absorbeert snel en verdwijnt in het haar en geeft het extra body. Het is makkelijk aan te brengen en – fijn ook –  weer makkelijk uit te wassen.

Enig nadeel: je haar voelt stug aan, alsof je in de zandbak hebt gespeeld. Maar je krijgt hier voor wel long lasting volume in het haar. En het is een fijn product voor mensen met een vettige aanzet in het haar.

Ronald test Kevin Murphy haarproductenColor Bug: Gold shimmer

De Color Bug is een haar make-up. Denk maar aan oogschaduw, maar dan voor het haar. Wat zeg ik? Haarschaduw! Ze zijn er in verschillende kleuren te krijgen zoals paars, roze, goud en oranje. Deze laatste is natuurlijk ideaal voor het WK.

De haarschaduw is makkelijk aan te brengen. Je schuurt zo’n bug gewoon over je haar. Het is wel aan te raden het haar te ‘preppen’ met een mousse of een lak, zodat het haar wat stugger wordt en de haarschaduw beter hecht.

De golden shimmer bug is vooral mooi in donker haar en het brengt prachtige gouden accenten aan. Je kunt wel beter achteraf wat haarlak over je lokken spuiten voor een betere hechting.

Ik kende dit product natuurlijk al door mijn ‘color technician’ Sam Sawyers, waar we vooral plezier hadden gehad met de andere kleuren. En het is een fijn product om in het weekend gekleurde lokken in je haar te hebben en op maandag weer met naturel haar naar je werk te gaan..

Ronald test Kevin Murphy haarproductenRonald concludeert:

Zoals ik al in het begin van mijn review schreef, was en ben ik groot fan van Kevin Murphy. Het heeft een mooie uitstraling en de producten zijn fijn om mee te werken. Vooral de Shimmer Shine ga ik zeker aanschaffen voor mijn styling bag. Die kwam voor mij als beste uit de test.

SHOP Kevin Murphy producten hier online.

Lees ook