Bescherm en verzorg je haar de hele zomer door

03:36 - 02:09
luistertijd 03:36 - leestijd 02:09

Het hele jaar lang kijken we uit naar de zomer, maar zijn we goed voorbereid om van de zon te genieten zonder de gezondheid van ons haar in gevaar te brengen? Hoe vaak komen we niet thuis van een zonvakantie met een teleurstellend slechte haarconditie?

We weten allemaal goed genoeg hoe we onze huid moeten beschermen tegen schadelijke UV-stralen, uitdroging, ouderdomsvlekjes en andere gevolgen van onzorgvuldig zonnebaden. Maar hoe zit dat met je haar?

Reageert haar op dezelfde manier op UV-straling als de huid?

Overmatige blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat het haar uitdroogt, waardoor het haaroppervlak ruw wordt en hard en broos aanvoelt. Bovendien kan het ervoor zorgen dat de haarkleur vervaagt en glans verdwijnt. De algehele kracht van het haar raakt verzwakt met als gevolg dat het er ongezond en dof uitziet.

Veel van deze effecten zijn gelijk aan die van zonlicht op de huid. 70% van de vrouwen geeft aan dat ze wel eens beschadiging aan hun haar hebben ervaren door zonlicht en zee- en chloorwater. Dus waarom negeren zo velen van ons de behoefte om je haar even veel bescherming tegen de zon te geven als onze huid?

Beschadiging van het haar door de zon is pas zichtbaar na zeer overmatige blootstelling, wat kan worden herkend aan kleurvervaging (van zowel de natuurlijke als een aangebrachte kleur), verminderde handelbaarheid van het haar, meer kwetsbaar haar en meer haarbreuk. Zonnebeschadiging veroorzaakt verlies van haarproteïnen en een afname van haarpigment.

Ultieme zonbescherming & -verzorging

Met de zomerzon in het verschiet belooft de Wella Professionals Sun lijn om je haar glanzend, gehydrateerd en gezond te houden met een verrukkelijke, zomerse geur. Maar het belangrijkste van alles is dat het je haar BESCHERMT tijdens blootstelling aan de zon en het VERZORGT daarna direct.

De Wella Professionals Sun lijn is een complete en compacte lijn, van twee producten met zonnebescherming en drie after-sun producten, die voorziet in al je zomerse haarbehoeften. Wanneer je voordat je de zon ingaat Sun Protection Spray aanbrengt op fijn of normaal haar, of Sun Protection Cream op weerbarstig haar, bescherm je je haar tegen beschadiging door de zon en door zee- en chloorwater.

Na blootstelling aan de zon zorgen de laatste drie producten ervoor dat het haar gereinigd, hersteld en weer sensueel zacht is. Wella Professionals Sun Hair & Body Shampoo kan worden gebruikt om haar en lichaam mee te wassen. Sun Express Conditioner zorgt voor direct herstel van het haar en Sun Hair & Skin Hydrator is een sensuele, kalmerende spray die tot wel negentien uur lang hydrateert en haar en huid een luxe, glinstering geeft.

SEE een gloed die nog stralender is dan de zon

TOUCH sensuele zachtheid

SENSE een verrukkelijke, zomerse geur

WELLA PROFESSIONALS SUN

Voor/tijdens blootstelling aan de zon

Sun Protection Spray – voor fijn tot normaal haar: €17,10
Sun Protection Cream – voor weerbarstig haar: €17,10

Na blootstelling aan de zon

Sun Hair & Body Shampoo: €12,55
Sun Express Conditioner: €17,10
Sun Hair & Skin Hydrator: €17,10

*de uiteindelijke verkoopprijs wordt uitsluitend bepaald door de saloneigenaar. Vind hier een salon in jouw buurt. Je kunt de producten ook hier online shoppen.

WIN een Wella Professionals Sun haarpakket t.w.v. €81 inclusief een leuke hammam handdoek om zelf het gevoel te ervaren. Ga hier naar de actiepagina!

Lees ook