Deze stewardess loves this facepowder, lees waarom..

03:43 - 02:14
luistertijd 03:43 - leestijd 02:14

Ghita test Sun Expertise Protective Make Up van Skeyndor

Skeyndor Sun Expertise Protective Make Up

Het merk Skeyndor (betekenis: gouden huid) werd in 1966 opgericht nabij Barcelona, Spanje. Inmiddels is het de best verkopende cosmetica- en huidverzorging lijn van Spanje en staat het in de top 15 van de best verkopende merken ter wereld.

In Nederland is het vooral verkrijgbaar in schoonheidssalons, de betere kapsalons en uiteraard online. Ik testte hun Sun Expertise protective make-up SPF 50 in de tint Light Skin 01.

Claims:

De verpakking

De compacte make-up wordt, zoals je verwacht van een compact make-up product, verkocht in een plat rond doosje met in het opklapbare dekseltje een spiegeltje. Onder de compact make-up bevindt zich een apart compartiment met een applicatie sponsje.

Op het eerste gezicht oogt de kleur wat aan de donkere kant, ondanks dat ik de lichtste kleur heb, namelijk de 01 Light Skin. De compact make-up is vrijwel geurloos, wat ik zelf erg prettig vind.

Het gebruik

Het laat zich heel gemakkelijk aanbrengen met de spons en ik zie meteen dat de kleur, bij nader inzien, toch niet te donker is voor me maar precies goed. Gouden huid? Hell yeah! Na het aanbrengen, ziet mijn huid er prachtig egaal beige uit. Echt een gezonde natuurlijke teint. Niet glimmend of plakkend en inderdaad met een prachtige satijn matte finish.

Je moet er echt met de neus bovenop staan, wil je überhaupt zien dat ik make-up draag, zo natuurlijk oogt het. Verder dekt het enorm goed. Fijn met couperose!

Maar goed, ik heb al vaker “eureka!” geroepen met foundations die uiteindelijk al aan de wandel gingen voor ik goed en wel de deur uit was en zelf aan de wandel ging, dus enige scepsis was geboden.

Maar Skeyndor compact make-up stelt me niet teleur. Aanvankelijk poeder ik het lichtjes af met High Defenition Powder van Make Up Forever voor de echte matte finish maar al na een paar dagen kom ik er achter dat deze compact make-up ook prima houdt zonder het af te poederen.

Sterker nog; mijn make-up overleeft een boottocht door de grachten met de nodige drankjes in de zon op Koningsdag zonder dat ik mijn gezicht bij hoef te werken.

GhitaGhita concludeert:

In de periode dat ik Skeyndor gebruikt heb, is mijn huid, ondanks het gemene voorjaarszonnetje, niet een keer verbrand of rood geworden, iets wat normaal wel eens gebeurde.

Voor mij is dit een enorme pré daar ik wel eens plekjes met huidkanker in mijn gezicht heb gehad en bovendien medicijnen slik die mijn huid extra gevoelig maken voor zonnebrand. Een prachtige satijn matte finish, zoals beloofd, geeft het absoluut.

Minpuntje

Klein minpuntje; het applicatie sponsje. Sowieso ben ik nooit heel dol op sponsjes omdat ze mijns inziens, vroeg of laat een haard van bacteriën vormen. Ik heb geprobeerd het sponsje te wassen maar dat lukte niet echt. Heb dan ook een nieuw sponsje aangeschaft. Klein minpuntje voor een product waar ik verder erg enthousiast over ben.

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik vrees dat het product echt te donker gaat zijn voor dames (of heren) met huidtype 1. Dus de allerlichtste huidtypen raad ik aan eerst een kleurtest te doen. Ik blijf dit heerlijke product absoluut gebruiken en vind het een echte aanrader. Komt ie: Eureka!

Shop dit Skeyndor compact powder hier online.

Lees ook