Je hebt weinig nodig voor een prachtig resultaat!

06:02 - 03:37
luistertijd 06:02 - leestijd 03:37

anja 2014Anja test 3 SwissCode Pure gezichtserums: Kiribirth, Hyaluron en MPC voor gelijkmatiger pigment, hydratatie en versteviging.

Ik had over dit merk voldoende gelezen om te weten hoe blij de distributeur in Nederland (Skincare Solutions) was met één van de bekendste producten van dit Zwitserse merk. HET Hyaluron serum! Hét serum van tout les VIP’s in Hollywood en het westelijk halfrond.

BeautyJournaal’s Monique was niet voor één serumflesje te vangen en heeft er ‘gewoon’ drie voor mij aangevraagd die bij míjn huidtype passen, te weten: Hyaluron, Kiribirth en MPC. En laat ik deze ook alle drie mogen uittesten.

SwissCode Pure serums zijn vrij van conserveermiddelen, alcohol, kleurstoffen, aardolie derivaten, PEG, PPG, oppervlakte-actieve stoffen en emulgatoren. De serums zijn glashelder, het zijn pure hydro-gels.

Het gebruik

Ik heb de drie serums als volgt gebruikt: na de reiniging ’s morgens en ’s avonds de Kiribirth op de pigmentvlekjes. ’s Ochtends het Hyaluronserum en ’s avonds het MPC smeren. Mocht de huid te droog zijn voor de nacht, dan kon ik het Hyaluron gebruiken.

’s Ochtends en ’s avonds mocht ik, als ik dat wilde, mijn eigen verzorgingsproducten bij smeren. Door de sterke concentraties zou ik merken, dat ik minder verzorgingsproduct nodig zou hebben.

swisscode pureKiribirth claimt:

Kiribirth ingrediënten:

Aqua, butylene glycol, methylpropanediol, kappaphycus alvarezii extract (rode alg), caprylyl glycol, phenylpropanol. Volgens de bijsluiter worden deze actieve ingrediënten gewonnen uit zeewier en daardoor bestaat dit serum uit aminozuren, mineralen en vitamines.

Kiribirth ervaring:

Uit de ingrediëntenlijst blijkt, dat aqua op de eerste plaats staat en dat is duidelijk aan dit swisscode kiribirthserum te merken. Het is echt zo dun als water! Het is moeilijk op te brengen, het loopt direct tussen je vingers door. En dat is jammer, vooral omdat de andere twee serums wel gelvormig zijn.

Ik doe druppeltje voor druppeltje aanbrengen/insmeren op mijn gereinigde huid. Het ruikt lichtelijk ‘zoutig’ maar dat is snel vervlogen. Na het opbrengen ziet de huid er wel gehydrateerder uit.

Kiribirth conclusie:

Helaas. Mijn pigmentvlekken zijn in aantal niet verminderd maar wellicht een ietsje lichter geworden, donkerder zijn ze niet  geworden en weg zijn ze al helemaal niet.

Ik weet, ze zijn erg moeilijk te elimineren maar bij mij wordt, hoe jammer ook, de claim in dit geval niet waargemaakt.

Hyaluron claimt:

Hyaluron ingrediënten:

Aqua, pentylene glycol, glycerin, methylpropanediol, sodium hyaluronate, panthenol, caprylyl swisscode hyaluronglycol, polysorbate 20, phenylpropanol en parfum. In de bijsluiter lees ik dat Hyaluron het vocht in de huid opslaat, waardoor het op natuurlijke wijze bescherming biedt tegen schadelijke milieu invloeden. Het draagt bij aan de stevigheid, de structuur van de huid en laat het er frisser en jonger uitzien.

Hyaluron ervaring:

Ondanks dat aqua op de eerste plaats van de ingrediëntenlijst staat, is dit serum lekker lobbig. Het brengt heel makkelijk aan, ruikt fris (wat snel vervliegt) en laat na het aanbrengen een mooie, gladde, gehydrateerde huid zien.

Hyaluron conclusie:

Wat een SUPER serum! Dit serum doet écht wat het claimt. Het smeert zuinig én gemakkelijk uit en laat een minder rimpelig, dus gladder, en gehydrateerde huid zien.

MPC claimt:

MPC ingrediënten:

Aqua, pentylene glycol, methylpropanediol, lactis proteinum (whey protein), caprylyl glycol, swisscode mpcacrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, sodium citrate, sodium hydroxide, polysorbate 20, phenylpropanol, parfum.

MPC ervaring:

Ook hier staat aqua op de eerste plaats maar dit serum is zelfs nóg iets vaster dan het Hyaluron serum. Het heeft ook een ietwat neutrale parfumlucht wat snel oplost.

En ook hier, na het aanbrengen over het Kiribirth serum, een mooi en strakker uiterlijk.

MPC conclusie:

Nóg zo’n SUPER serum! Ook hier wordt de claim waargemaakt. Na het aanbrengen en goed op laten ‘drogen’ zie je een strakker en steviger gezicht.

Anja concludeert:

Het Hyaluron- en de MPC serum zijn écht de moeite waard. Niet voor niets heeft SwissCode Pure Hyaluron twee Beauty awards gewonnen. Je hebt weinig nodig voor een prachtig resultaat.

Ik heb nu ruim 6 weken gesmeerd. Van de Kiribirth, daar smeerde ik 2 x daags mee, zit nog de helft in het flesje. Helaas heeft dit serum niet gebracht wat het zou moeten brengen.

Van het Hyaluronserum wat ik soms 2 keer per dag smeerde , zit nog 2/3 in het flesje. Van het MPC, wat ik eerst 1 x daags smeerde, zit nog 3/4 in het flaconnetje.

Om uit te proberen hoe mijn droge huid ging aanvoelen na alleen de serums gesmeerd te hebben, heb ik een aantal weken geen verzorging gebruikt. Heel, echt héél sporadisch, had ik een trekkerig gevoel. Groot voordeel dus, dat ik nu geen vettig uitziende huid heb waar ik prima mijn minerale SPF poeder overheen kan kwasten.

Kiribirth kost €132,50. Het Hyaluron- en MPC serum kost €65 en zijn dit dubbel en dwars waard. Ze zijn zuinig in gebruik, doen wat ze beloven en je hebt aanzienlijk minder aan verzorgingsproduct nodig. Ik ben helemaal blij met deze serums en smeer hier lekker mee door. Because I’m worth it

Lees ook