Grijs is oke, mits wel met flair gedragen!

01:42 - 01:01
luistertijd 01:42 - leestijd 01:01

Ja, grijs, we besteden er steeds meer aandacht aan. Voor jonge meiden is grijs haar in de mode: platina blond of mat grijs gekleurd. Maar er zijn ook genoeg vrouwen die vanaf hun 30ste het grijzen haar al zien doorkomen, ook zij kunnen handig inspelen op de platina mat grijze blond trend.

En de vijftigers? Grijs is cool, maar zorg wel voor een fashionable hippe coupe, want anders ben je al snel in het hokje van oude vrouwen geplaatst. En daar hoor je niet in thuis! vanzelfsprekend zorg je er ook voor dat je fashionable kleding draagt, want een ouderwetse kleedstijl + grijs haar = vragen om problemen.

De leukste kapsels

Grijs haar heeft van nature een blonde touch, een zilveren glans of het is nog altijd donkergrijs.

Grijs met een hint van blond of goudblond gaat goed samen met een softe look. Zacht geknipte lijnen of een bobje. Zoals Helen Mirren dat heeft.

Grijs haar met een zilveren glans erin matcht perfect met strak geknipte, mogelijk asymmetrische haircuts. Ook gaf met een strakke knot en een strakke bob. Zoals te zien op de foto hierboven van Linda Fargo.

Donker grijs haar gaat perfect samen met kortere hairstyles die ook zorgvuldig geknipt zijn met goed definieerde lijnen erin.We love the look of Jamie Lee Curtis.

Tip! Grijs haar kan weerbarstiger zijn. Gebruik producten die een extra gloss geven. Een droogshampootje kan wonderen doen tussen de wasbeurten door. Geef extra volume met een kneedbare pasta in kort haar en houd je grijze tint op toon met een zilvershampoo.

Lees ook