Lift it up: mooie, volle wenkbrauwen in een handomdraai

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

Gespot op de catwalk van Chanel en Céline: modellen met opvallende en gitzwarte wenkbrauwen. Wellicht iets té gewaagd voor buiten de catwalk, maar één ding is zeker: je wenkbrauwen mogen dit seizoen gezien worden. Benadruk je wenkbrauwen extra met een potlood in dezelfde kleur. En voor alle blondines: kies voor een kleur die alleen maar een beetje donkerder is dan de natuurlijke kleur, ook dan al spatten ze van je gezicht af.

Wat een zegen voor dames die toch al goed behaard waren in dat gebied;-)

Estee Lauder Double Wear Stay in Place Brow Lift duo

Mooie, volle wenkbrauwen zijn het handelsmerk van topmodel Cara Delevigne, maar ook van Hollywoodster – en de dochter van – Lily Collins. Wil jij ook big brows? Estée Lauder komt met de Double Wear Stay-in-Place Brow Lift Duo, een wenkbrauwpotlood met twee uiteindes: de ene kant is een ultrafijn potlood met inschuifbare punt, de andere kant een parelmoer highlighter die je wenkbrauwbogen als het ware ‘lift’. Zo benadruk je nog eens extra je wenkbrauwen. Handig.

Shop dit wenkbrauwpotlood hier online.

Met het potlood kun je de allerkleinste wenkbrauwhaartjes nabootsen omdat het puntje twee keer kleiner is dan een normaal potlood. Voor het echte precisiewerk. Fijn ook: de kleur blijft 12 uur zitten. Het potlood is te koop in drie kleuren: zwartbruin, zachtbruin en blondbruin.

Budget brows

Iets goedkoper is de Eye Brow Lifter van Catrice met lichtreflecterende pigmenten. Dit product moet de wenkbrauwen optisch liften zodat je een stralende en open blik krijgt. Hello eyebrows!

Tip:

Lastig kiezen welke tint je het beste kunt nemen? Kies altijd voor twee tinten lichter dan je haarkleur. Dit geldt alleen voor brunettes, bij blondines gaat dat natuurlijk lastig. Kies dan juist voor een tintje donkerder, maar ook bruine wenkbrauwen (een paar tinten donkerder) staan mooi bij blond haar. Let op: voor een natuurlijke look, zorg er altijd voor dat je alleen het potlood gebruikt op de haartjes.

Ben je niet zo handig in tekenen: pak dan een poedertje, speciaal voor wenkbrauwen of een oogschaduwkleurtje dat matcht.

Tip van Bobbi Brown: kam je wenkbrauwen eerst naar beneden, vul dan de bovenrand van de wenkbrauw in en kam de haartjes er weer overheen. Zo heb je altijd een mooi gedefinieerde wenkbrauw.

Shop hier alle wenkbrauwtools die je maar wenst!

Lees ook