Na de pixie cut van vorig jaar gaat het SS14 juist om lengte, volume en los vallende lokken

04:24 - 02:38
luistertijd 04:24 - leestijd 02:38

De Gezamenlijke Nederlandse Kappers zetten de haartrends op knip-, kleur- en stylinggebied voor voorjaar/zomer 2014 op een rij.

Knippen

Hoe we ons haar het beste kunnen knippen voor voorjaar/zomer 2014? Er gaat niet zoveel af van de contourlengte, het haar wordt juist meer ingeknipt en gesneden zodat je coupe extra luchtig wordt. Handig: zo kun je het ook het beste stylen.

How to:

Links is het haar vlak geföhnd met een zogenaamde pennenborstel. De aanzet is iets bol geföhnd voor meer volume. De coupe blijft mooi glad door een styling paste.
Rechts: ga aan de slag met een glue, een mix van gel en wax. Extra handig want hiermee kun je gemakkelijk je haar in zo’n kuif modelleren.

Kleuren

Alles mag voor SS14: van blond en roodkoper tot aan middenbruin. Er zit altijd wel een kleur bij die bij je past. Trend voor voorjaar/zomer 2014 zijn de kleuraccenten, subtiel aangebracht in het haar. Soms vallen ze nauwelijks op voor een extra natuurlijk resultaat. Pas als je je haren beweegt, komen ze tevoorschijn. Welke kleur de highlights hebben? Wat dacht je van pastels! Deze trend gaat ook dit jaar gewoon door, al dan niet subtieler met een meer verwassen look. Maar ook een warme karameltint doet het goed voor de lente- en zomermaanden.

How to:

Het haar links lijkt op een bob, maar niets is minder waar: er zit een matje aan! Door haar brede kaaklijn is er gekozen voor diagonale lijnen naar voren die het gezicht extra benadrukken. Qua haarkleur koos de kapper voor een zandkleurige blondtint als basis en roze accenten.

Het kapsel rechts is in lagen geknipt zodat het makkelijker te stylen is. In dit kapsel zit flink wat volumepoeder wat goed is in gemasseerd voor nog meer volume. De coupe is afgemaakt met een stevige wax. Ook dit is goed in gemasseerd, de langere punten zijn uit het kapsel getrokken. Als finishing touch gebruikte de kapper een hairspray. Hallp, volume.

Styling

Voor SS14 kun je je helemaal uitleven op de styling. Door je lengte en alle laagjes in je haar is je coupe gemakkelijk te stylen. Geef het ook meer volume: zoals het high hair uit de jaren ’60!  Ja, ook voor mannen. Benodigdheden: een XL krultang, volumepoeder, een toupeerkam, wax of hairspray. Ook fillers mogen niet ontbreken: haarstukken voor een volumineuze opgestoken Hollywoodcoupe.

How to:

Mannen opgelet: volume mag. Smeer wat krulactiverende crème door handdoekdrooghaar, pak de diffuser erbij en föhn het haar ondersteboven voor meer volume. Let op: zorg dat je haar droog is om pluizen te voorkomen. Style je coupe met een paste (dit is iets dunner qua textuur dan een wax) om je krullen in bedwang te houden. Wie van de mannen durft het aan?

Het koperkleurige haar rechts is eerst bewerkt met een flexibele haarlak omdat je kapsel vaak moet modelleren. Het wordt verder een technisch verhaal. De Gezamenlijke Nederlandse Kappers verwoordt het als volgt in een handig stappenplan:

Stap1: “Eerst zijn de eerste vier cm van de lokpartij opzij gelegd en even vastgezet met een clipje. Bovenop het hoofd is een afdeling van oor tot oor gemaakt. Dit haar is met een elastiek samengebonden tot een paardenstaart.”
Stap 2: “Vervolgens zijn op het achterhoofd vier fillers op elkaar gestapeld (twee onder elkaar als basis), die aan elkaar zijn vastgezet met behulp van steekspeldjes. De onderste losse haren zijn aan de binnenzijde licht getoupeerd, omhoog gehaald en in de ronding van de eerste filler vastgezet. Voor het nonchalante effect worden wat plukjes nekhaar losgelaten.”
Stap 3: “Daarna is de paardenstaart getoupeerd, waarna deze in zijn geheel losjes over de fillers heen wordt gelegd. Met de handen is alles mooi op zijn plek geschikt; de haarpunten zijn onder de fillers weggewerkt en vastgestoken.”
Stap 4: “Vervolgens is de lok losgehaald en licht getoupeerd. Deze is over de bolling van de voorste filler gehaald en met speldjes vastgezet. De slagen zijn met de vingers extra geaccentueerd. Het geheel is afgemaakt met een fixerende haarlak.”

Lees ook