Cosmeticaclaims Gezicht Marketingtrends Monique schrijft Psychologie

Forever Flawless strijkt neer in Amsterdam

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

…en iets in Monique is waakzaam

forever flawless shop amsterdamAfgelopen zaterdag deed ik mijn rondje ‘P.C’ en kwam ik langs een pand dat er gloednieuw verbouwd uitzag, wit en ruimtelijk. In het pand zag ik drie demonstratiecounters staan en dames die passanten uitleg gaven over de producten die er op stonden. Huidverzorging. Mijn aandacht werd getrokken door de naam ‘Forever Flawless’ maar nog meer door de pay-off ‘Diamond infused skincare’ .

Diamonds en P.C gaan best goed samen dus mijn eerste inschatting was dat het een goede match was. Het logo kon ik niet plaatsen, de naam trouwens ook niet. Ik werd naar binnen gezogen door nieuwsgierigheid. Ik liep de trap af, recht op een counter af en pakte een doos huidverzorging op. Meteen checkte ik in de inci-lijst: zou er echt diamant in zitten? En verdomd, als laatste op de lijst las ik: natural diamond powder.

Peeling gel bij Forever Flawless

Er kwam een Engelssprekende jongeman, van Israëlische komaf, op mij af en vroeg of ik interesse had iets te proberen. maar natuurlijk! Ik ben altijd in voor een nieuwtje. Hij vroeg wat ik wilde…tsja, wat wilde ik van een merk dat ik nog niet kende? Voordat ik het wist had hij een peeling gel op mijn pols gesmeerd, maar niet voordat hij een opmerking maakte over al dan niet getrouwd zijn, die ik totaal niet begreep en waar ik ook geen antwoord op gaf. Vreemde binnenkomer. De gel was een prachtige teaser, want binnen enkele seconden rubbelde het op mijn huid, en volgens de donkerharige man was dat ‘ huid’ . Oh wow…maar hoe kon dat dan, wat zat er dan in? Nu ja, diamant poeder. Hmmm…

Ik wilde natuurlijk meer weten over de andere producten, maar ik kwam al snel in een onduidelijke presentatie terecht waarin me niet veel meer duidelijk werd dan dat er verschillende lijnen waren, de prijzen niet echt iets waren waar je naar hoort te vragen, want hoog. Nu ja, de peeling voor 140 euro, en de duurste producten in sets van drie verkocht voor enkele duizenden dollars. Indrukwekkend. Maar ik hoefde me niet druk te maken, want die prijs…daar zouden wij wel uitkomen. Hmm…interessant.

forever flawless assortiment shop amsterdam

Samples: wat is dat?

Natuurlijk vertelde ik dat ik journalist ben en vroeg ik of het mogelijk was om wat info mee te nemen en misschien wat samples? Altijd leuk om over te schrijven. Samples deed hij niet aan, ik had inmiddels vernomen dat hij de shopowner was (en dat dit het duurste winkelpand was dat hij ooit gehuurd had), maar niet de merkeigenaar en de winkel was ook nog niet helemaal klaar, maar hij vond dat hij toch maar open moest. Hoorde ik hem het ene moment nog zeggen dat ik een product mocht uitkiezen, had andere moment had hij die belofte weer ingetrokken. Never mind.

We liepen nog even naar boven, waar drie salons zouden komen voor behandelingen. Behandelingen alleen op afspraak, en dan huurde hij specialistes in voor dat moment. Het was nog niet klaar, maar ik mocht wel even kijken.

Na een klein half uurtje in de nieuwe winkel, verliet ik geheel onverwacht toch het pand met de gezichtspeeling en folders. Eenmaal thuis ben ik natuurlijk nieuwsgierig als ik ben op zoek gegaan naar reviews, naar de ontstaansgeschiedenis van dit merk, wie de eigenaren zijn, et cetera.

Forever Flawless heeft een aantal heel luxe ingerichte winkels in Amerika, in Engeland, ook in een Brussel sindskort en een in Singapore, en zit verder in een tiental winkelcentra regionaal verspreid over de wereld. Al met al op zo’n veertig adressen nu. Wie de oprichters zijn is mij onbekend gebleven, en reviews vond ik aanvankelijk ook niet totdat ik op een blog stuitte waar inmiddels vele tientallen postings zijn achtergelaten van consumenten, zowel vanuit de US als vanuit de UK  die het merk overal het algemeen geen warm hart toedragen, en ook het personeel niet.

forever flawless singapore

De strekking van hun verhaal, afgezien van een handvol positieve reacties, is dat ze zich opgelicht voelen door het merk, zowel door de attitude van de verkopers die hen naar binnen lokten met mooie verhalen dat ze van hun acne en rimpels en littekens zouden afkomen, als door de kwaliteit van de producten en het prijskaartje dat eraan hangt. Menig poster wist ook te melden dat men soms tot 100% in prijs zakte, om een product verkocht te krijgen. En tot slot onzekerheid over hoe veilig het is nu eigenlijk is om echt diamantpoeder in skincare te verwerken aangezien het vreselijk scherp is, en dus als agressief beschouwd moet worden voor de huid.

Nu moet je natuurlijk altijd voorzichtig zijn met het op waarde schatten van postings die anoniem zijn en geplaatst worden op online media waarvan je de reputatie verder ook niet kent. Het zal niet de eerste keer zijn dat een of twee personen een hetze beginnen die zijn weerga niet kent en een omvang lijkt te hebben alsof er een hele massa mensen in beweging is gekomen, en dat blijkt dan niet waar te zijn – ontsproten te zijn aan het haatdragende brein van een loner/loser.

Ook op hun facebook pagina wisselen positieve en boze reacties elkaar af. Een consument is bijvoorbeeld ook boos dat ze na een teleurstellende ervaring geen verhaal kan halen, niet in de winkel, niet bij een consumentenlijn. Zijn er dan nog andere gebruikers? Ja zeker, in de winkel mag ik een media kit inzien, en daarin glijdt een parade aan celebs aan mijn oog voorbij. Een nadeel met celebs: van wat hen in de mond gelegd wordt, weet je nooit zeker of het waar is.

Op Youtube vind ik vier recente trainingsvideo’s over het merk (2013), waarvan de eerste alleen in het Hebreeuws, en de latere drie in het Engels. Waarom plaatst een merk dat zulke luxe skincare verkoopt trainingsvideo’s online? Voor wie? Het niveau van de video’s is ook erg laag, en niet een niveau waardig waarop een merk in deze prijscategorie zich begeeft.

Wie zijn toch de eigenaren? Op de website word ik niet wijzer, behalve dat ik onder het enige gepubliceerde blog de naam van ene Joe Sneh tegenkom, en via Google ontdek ik een Joe Sneh die eigenaar is de Premier USA, dat eigenaar is van de Dead Sea Premier Cosmetics. Meer gezicht dan dat krijgt Joe niet, ook niet via LinkedIn.

forever flawless verpakking

Ik besluit mijn eigen product eens nader te bekijken. Een redelijk luxe witte omdoos met zilveren tekst. Daar binnen in een klein boekje met een niet erg chique vormgeving waarin de lijnen kort worden omschreven zonder inhoudelijke uitleg. Geen bijsluiter over hoe ik mijn peeling moet gebruiken. De pot is redelijk luxe van zware kunststof. De peeling is niet afgesloten met een cellophaantje. Er zit een spateltje bij. Het binnenwerk van het doosje bestaat bij nadere inspectie uit goedkoop wit piepschuim waarover heen het meest armoedige nylon satijntje getrokken is, heel slordig, dat ik ooit heb gezien. Dit kan niet waar zijn…..voor 140 euro. Dit deed de industrie misschien 35 jaar geleden nog en wellicht zie je het nog in landen waar men het niet zo nauw neemt met de Westerse luxe standaard, maar in dit luxe prijssegment is het verpakkingsmateriaal tegenwoordig echt van een heel ander niveau.

Dit merk lijkt het werk van wellicht een club goedbedoelende cosmetica ondernemers, met veel geld maar nauwelijks met degelijke branding ervaring, of….van avonturiers met hele, maar dan ook hele andere doelstellingen. Ook dat past natuurlijk wel een beetje in de hoofstedelijke P.C…

Note: ik begrijp dat ook nog Forever Flawless skincare centers bestaan, die eigendom zijn van de Philipijnse dermatologe Vicki Belo, en dat heeft hier niets mee te maken.

Ben jij al in de winkel geweest, ken je het merk uit het buitenland? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen. En tot slot: de proof is in the pudding, maar iets in mij is waakzaam.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

327 reacties

 • Recent werd ik in Amsterdam in de Kalverstraat ook zo aangesproken door een jonge Israëlische man. Het begon met een gratis sample en eenmaal binnen nam een dame het over (Shelly). Zij vertelde exact hetzelfde zoals velen van jullie hierboven beschrijven. Deze winkel heet Obey Your Body.

  Zelf heb ik de peeling gekocht en eenmaal thuis ging ik mij gezicht inwrijven met deze peeling, echter werd het snel klonterig en kreeg ik het niet van mij gezicht af. Het maakte niet uit wat ik ook probeerde totdat ik er met een scheermesje overheen ging. Dat was even schrikken.

  Eenmaal online research gaan doen en daar kwam ik heel veel klachten tegen, vrijwel dezelfde klachten die jullie hierboven beschrijven.

 • Beste Belle, je stelt hele terechte vragen, die ik ook onderzocht hebt, nav de opening enkele jaren geleden in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Ja, dit soort formules kunnen bestaan, ze doen juridisch niets fout. Je hoeft je producten niet geprijsd te hebben in de winkel, handjeklap is toegestaan. Ook de agressieve verkoopmethoden waarbij je naarbinnen gelokt wordt door een soort proppers mag, mits dat niet op de openbare stoep gebeurt – althans, zo luidde het antwoord van een stadsdeelwethouder aan mij, ze moesten in de deuropening staan. Wij hebben zelf het vermoeden dat zaken vooral daar opduiken waar leegstand is en dit is een snelle opvulmethode. Zo begon het in de PC en op diverse andere plekken in Amsterdam. Ik moet je wel zeggen dat toen ik begon te onderzoeken hoe deze organisatie in elkaar steekt, ik op zeer onduidelijke grote netwerken stuitte die naar Israelischers in Amerika leidde. Vragen bij bijvoorbeeld de winkeliersvereniging van de PC Hooftstraat over het concern werden niet beantwoord, men wilde niet ingaan op deze kwestie. Dat roept natuurlijk natuurlijk meer vragen op. Kan er sprake zijn van een frauduleuze organisatie? Ik had al eens navraag gedaan in Nederland, maar men had geen weet van dit winkelconcepten conglomeraat. Wij adviseren iedereen om gewoon niet meer dan 10% van de verkoopprijs te accepteren in het handjeklap proces. Bij Radar zijn de diamandhoudende producten al eens onder de loep genomen. Ik heb uitgebreid met ze gesproken, ook over de verkoopstrategien, maar daar is niets laakbaars aan, althans, niet jurdisch. Inhoudelijk werden de producten negatief beoordeeld, vanwege het potentieel irriterende diamandpoeder erin.

 • Ik ben momenteel op reis en kom deze winkels overal tegen, zelfs nu in Bolzano. Vorige week in Venetië. Er is er nu zelfs een in Brugge, waar ik dichtbij woon. Steeds onder andere namen, nu was het Bv. Adore. Zelfs mijn vriend herkent de winkels direct. Ooit ben ik in Maastricht geforceerd om te kopen in Soap Stories. Nadien las ik dus de verhalen. Ik vind het benauwelijk dat dit kan in Europese steden. Hebben zij hier weet van? Want zo ja, is dit bedrog die dient voor een oorlog te steunen? Er staan nergens prijzen bij. Ze hanteren de prijzen waarvan ze denken dat jij het ervoor over hebt. Dit strookt toch niet met de Europese richtlijnen? Het is toch niet aan de consument om elk van hun winkeltjes te moeten aangeven, maar aan de overheid, al dan niet op de hoogte, om dit aan banden te leggen?
  Of zie ik het verkeerd?

 • Jeetje mina, dus die retail experimenten zijn nu deels aan inflatie onderhevig. Wat is Kedma trouwens?

 • In Maastricht zijn inmiddels alle winkels van ERA en de Soap Stories dicht. Overigens beginnen ze nu ook via semi-veilingsites als ventes exclusives te verkopen: zag net de producten van Kedma staan. De verpakking deed een belletje rinkelen, en toen ik zag dat er “echt goud” in zat dacht ik: bingo…daar zijn ze weer!

 • Ik ben onderhand echt flabbergasted, dat dit maar blijft doorgaan, en inderdaad elke keer onder andere namen met andere producten. Maar dezelfde geraffineerde verkooptechnieken. Heel goed dat consumenten op hun strepen gaan staan en hun geld terug eisen. Voor de vastgoed branche zijn het handige jongens, omdat ze telkens lege plekken in de retail opvullen. Ze hebben een lange adem omdat ze deze truc al jaren wereldwijd uitrollen. Het is bijna bewonderenswaardig, als je de dubieuze verkooppraktijken even buiten beschouwing zou laten.

 • In Antwerpen Feestzaal zit ook een shop in shop. Dubieuze handel. Prijzen meermaals over de kop.
  Maar verkoopsters die oud ijzer als goud weten te verkopen . Very bad feelings .

 • Ik wil ook even mijn ervaringen kwijt. Bij mij ging het om Era Ageless, in de Kalverstraat. Op de bon staat bovenaan ‘Soap Stories’.
  Lang verhaal kort: ik ben ook met een zeepstaafje de winkel ingelokt, compleet overrompeld (terwijl ik normaal écht niet zo ben. Ik kan goed afwimpelen), en heb uiteindelijk met cremes voor 140 euro de winkel verlaten. Buiten wel gelijk proberen te googlen maar kon niks slechts vinden. Natuurlijk omdat ze steeds verschillende namen gebruiken, slim. Pas in de trein terug vond ik dit blog met alle reacties.
  Ik heb alles ingepakt gelaten in het tasje en ben twee dagen later met mijn moeder teruggegaan. We zijn zo’n 20 min bezig geweest om het geld terug te krijgen, want die man wilde dat natuurlijk niet doen. Ik denk trouwens dat ze onderaan elke bon ‘Final sale’ zetten, zodat ze zich daarop kunnen beroepen om geen geld terug te hoeven geven, alleen maar ruilingen.
  Maar samengevat: er kwam uiteindelijk een klant binnen, een buitenlands stel, en mijn moeder is daarheen gelopen en terwijl zij de nageldemonstratie kregen, is mijn moeder blijven zeggen tegen ze dat ze het niet moesten geloven en dat het oplichters zijn etc. Dit hielp uiteindelijk want opeens kon de kassa wél open, en kreeg ik mijn 140 euro terug. Die ‘manager’ dacht natuurlijk: ja, als ze hier in de winkel blijven de hele dag, jagen ze al mn klanten weg.
  Eenmaal buiten heb ik echt staan springen van blijheid haha.

 • Forever Flawless was the worst experience I had with any shop or institution.
  I will not talk about the highkost purchase I made, very stupid, but …
  Today I had an appointment for skin care, they would help me with the use of the products I bought. Yesterday I got a phone message reminding me of my appointment today at 4:00 pm.
  When I arrived there, the shop was closed and empty; there was a paper glued on the wall that this was the end of Amsterdam shop!!!
  I don’t know what to think; this cannot be a normal business. Now I have every doubt if I should use the products which cost me thousands of euro’s.

 • Ik denk dat deze winkel hetzelfde concept hanteert als de winkel in Londen vlakbij Oxford Street (genaamd Sakaré, maar de producten heten Soap & Co.). Ook hier word je naar binnen gelokt door het ontvangen van een zeepje. Vervolgens vertelt de verkoopster in rap Engels met een zwaar accent (ze kwam uit Roemenië) over deze producten en smeert dan een of andere minerale peeling gel op je pols wat ze daarna uitsmeert en het net lijkt alsof deze de dode huidcellen verwijdert. Ik ben er samen met mijn collega ingetrapt, (2 producten gekocht voor 50 GBP, “kostte” eerst 65 GBP per stuk). Dus mocht je in Londen zijn en er wordt je een zeepje aangeboden, gewoon doorlopen…..

 • Nita, blijven kopen dan, ze zitten in de PC Hooftstraat! Je merkt zelf waar, want je wordt naar binnen getrokken 🙂

 • Hoi M, houdt ons op de hoogte van je bevindingen. Toch knap he, dat ook jij als schoonheidsspecialsite overstag gaat. In ieder geval heb je niet veel betaald. Nogmaals, de producten zijn oke, alleen de verkoopprijzen in beginsel niet, en de verkooptechniek is ook ongewoontjes.

 • Gister voor de grap over de pc gelopen, dagje uit en moet je ook de pc een keer hebben gezien.
  dochter heeft lichte vorm van acne en natuurlijk werden we samen aangesproken met, voor je er erg in hebt, een klodder handcreme in je handen. Veel vleierij en uiteindelijk toch even mee naar binnen gegaan.
  en o, o, o, wat waren mijn handen vies toen er scrub over heen ging. Het effect van de creme eroverheen was wel heel apart. Maar achteraf gezien haalt iedere peeling met fruitzuur de dode huidcellen eraf en zal de creme altijd beter intrekken. Iets wat ik als schoonheidsspecialist toch weet!
  Na verschillende pakketten voor onze neus te hebben gekregen gaven wij aan dat het ver boven ons budget zat. En ja hoor: er kon nog een gratis fles creme bij voor mijn man, totaal 179,00.
  Na nogmaals tegen Toby, zo heette de eigenaar (en dat zijn ze volgens mij allemaal…), te hebben aangegeven dat het te kostbaar was kregen we 2 potten White Diamond peeling voor 79,00. dus 39,50 per stuk. Dat vond ik het proberen waard.. zeker als ik nu lees dat ze ook voor 140,00 per stuk worden versleten.
  Een brochure kregen we niet, maar mijn man als enige wel een hand…
  Ach die potten komen hier wel op, maar ik heb er toch een raar gevoel bij…
  Daarom werk ik met een echt merk dat beloofd wat het doet en doet wat het beloofd: Maria Galland. Een super merk!

 • Je moet dan wel net zo rap en goed gebekt zijn als die verkopers! En ze vooral zelf niet aan het woord laten komen! En dan doorlopen, dan hebben zij het na-kijken.
  Maar als je zelf niet zo gehaaid bent kun je er beter met een hele grote boog omheen lopen! Een gewaarschuwd mens telt voor 2!

 • Mensen opgelet, er zitten nu eenzelfde soort winkel in de Kalverstraat en zelfs 2 winkels op de Heiligeweg in Amsterdam!
  Hier hangen de opdringerige verkopers in de deurpost omdat zij niet IN de straat op de stoep mogen staan!
  Zij leuren met het proefje hengelend met hun arm naar buiten. De truck is dan, dat als jij het proefje wil aanpakken zíj het niet loslaten. Zo hebben ze jou dan ‘beet’ zeg maar. En dan hebben ze je ‘vast’ voor het lokpraatje. Wees gewaarschuwd dus! Het is trouwens geweldig om wel te stoppen en te zeggen dat je deze truck begrijpt en doorhebt en er niet in trapt. Dan moet je hun gezicht eens zien. Ik complimenteerde er laatst zelfs 1. Die gniffelde maar was not amused. Have a nice day zei ik nog en toedeloe!

 • Vorige reactie ging niet helemaal goed 🙁 Dus nogmaals!

  Beste Monique, ook ik ben er ingetrapt. Net 3 uur geleden of de masters of Luxery beurs in de Rai. Forever flawless producten aangeschaft. Geen agressieve verkooptechniek op de beurs. Wel heb ik nu het gevoel door alles wat ik gelezen heb, dat ik opgelicht ben. Hoe is het mogelijk! Je loopt op een vooraanstaande beurs en ik ben er dus ingetrapt.

  Monique kan je mij vertellen of de producten wel veilig zijn? Of kan ik het beter in vuilnisbak gooien? Dag € 700,- Aanstaande woensdag een afspraak voor een gezichtsbehandeling. Ik denk dat ik beter niet kan gaan! Wat denk jij Monique?

 • Beste Monique, ook ik ben er ingetrapt. Net 3 uur geleden of de masters of Luxery beurs in de Rai. Forever flawless producten aangeschaft. Geen agressieve verkooptechniek op de beurs. Wel heb ik nu het gevoel door alles wat ik gelezen heb, dat ik opgelicht ben. Hoe is het mogelijk! Je loopt op een vooraanstaande beurs en ik ben er dus ingetrapt.

  Monique kan je mij vertellen of de producten wel veilig zijn? Of kan ik het beter in vuilnisbak gooien? Dag € 700,- Aanstaande woensdag een afspraak voor een gezichtsbehandeling. Ik http://www.lxry.nl/programma/

 • Beste,
  Ergens wel blij om te zien dat ik niet de enige ben.
  Ik parkeerde vorige week mijn auto in Antwerpen in de Schuttershofstraat. Net voor de winkel van Forever flawless. Daar lokte een man mij naar binnen zeg maar onder het mom voor een trial van een oog crème die wonderen doet. Hij heeft me ook zover gekregen om een oog crème te kopen ter waarde van 100€ die net als hierboven omschreven ook kwam van 1000 dollar.
  Hij gaf me ook nog een bon om gratis een gezichtsreiniging te komen doen de week erna.
  Dus ik ging dan omdat ik al dacht dat ik die oog crème veel te prijzig heb gekocht en dacht ik ga dan op z’n minst nog die facial laten doen.
  Daar hebben ze mij bijna een uur aan verkooppraatjes in de winkel gehouden. Maar ik hield voet bij stuk en heb niets gekocht! maar ik voelde mij echt in een wurggreep. en inderdaad vroegen ze mij ook of ik “married” was of happy? hoe oud ik was , praatjes die ze de week ervoor ook hadden gebruikt.
  De man was achteraf erg boos omdat ik dan voor die gratis facial was gekomen maar niets meer heb gekocht. Ik vind echt dat hier aangifte van gedaan moet worden. Het was inderdaad ook een Israëlische man.

 • Afgelopen vrijdag ben ik er daar misleid! Ik zag toen ik aankopen terwaarde van €1300 euro had gedaan bij flawless bij thuiskomst dat ze bij radar waren geweest etc. Wat voel ik me dom!!!! Ik heb niks gebruikt of open gemaakt ik hoop het geld terug te kunnen krijgen!!!!!
  Ze lokken je de winkel in, en zonder kopen kom je er bijna niet uit!

 • Goedemorgen Irene, fijn dat je de situatie van deze winkel hier onder de aandacht brengt, dat hebben inmiddels al vele honderden vrouwen gedaan. Een jaar geleden heeft Radar al aandacht besteed aan dit bedrijf. Jammergenoeg ging het toen alleen om wat er in die potjes zit aan diamandstof en welke onzin dat is. Aan de verkooptactieken is geen aandacht besteed, terwijl ik daar wel op aan drong bij die tv redactie. Het punt is dat dit bedrijf niet illegaal bezig is. Je mag onder je eigen luifel mensen hebben staan die je naar binnen praten, en binnen mag je vragen voor je producten wat je wilt, ook al is het de handjeklap methode, zoals zij hem toepassen. Wij adviseren daarom zeker niet meer dan 10% van de oorspronkelijke verkoopwaarde te betalen, als je het toch wilt doen.

  Ik heb al eens uitgebreid gesproken met het stadsdeel en ook met de voorzitter van de vereniging. Het stadsdeel gaf aan dat ze juridisch niet laakbaar bezig zijn. De voorzitten van de vereniging werd bloednerveus van mijn vragen. Gaf me gelijk maar wist niet wat ze eraan moest doen. Het was toen een tijdelijke voorzitter. Ik weet niet of er nu een ander zit.

  Daarom adviseer ik je zeker om weer contact op te nemen met de winkeliersvereniging. Hoe meer druk er wordt uitgeoefend door consumenten die hun ongenoegen laten blijken over dit soort praktijken in deze toch verder keurige chique straat, hoe beter.

  houdt contact met ons! fijne dag:-)

 • Afgelopen zondag liep ik met mijn fiets in de hand over de stoep langs deze Forever Flawless winkel in de PC.
  Buiten stond een meisje dat vroeg in het engels of ik een sample wilde. Ik maakte een gebaar van; no thank you en zei ook no thanks.
  Hierop bitste een jongeman die tegen de deurpost leunde mij toe; no? Don’t you want a sample?
  Ik voelde mij zo aangevallen hierdoor dat ik mij omdraaide en hem zei dat dit gedrag zeer ongepast was en gewoon op lastigvallen leek.
  Toen begon hij helemaal te schreeuwen en te gillen dat dit gewoon een normale werkwijze was wanneer je de huur voor een pand betaalt mag je voor het pand gewoon klanten proberen te trekken.
  WAT een onaangename situatie daar zeg in de PC. Brrrrrr dit was puur intimidatie. Denken zij nu echt dat ze zo klanten kunnen trekken en dan nog wat te verkopen?
  Ik denk erover om zelfs de winkeliersvereniging van de PC hierover in te lichten. Alhoewel ik denk dat de hele straat dit al weet en er niet blij mee is.
  Nee dit riekt naar colportage en oplichting als ik hier ook de andere comments lees. Maar de zeer agressieve houding van deze israelische groep verkopers is werkelijk stuitend en beangstigend.
  Toen ik er later terug langsfietste was de zaak nog open om 18.45 terwijl alle winkels in de straat om 18,00 sluiten.
  Er werden net 2 vrouwen naar binnen getroond. En die eerdere enge schreeuwende jongeman stond aan de overkant met een vijandige verbeten uitstraling een sigaret te roken.
  Ik vermoed dat het niet meevalt om voor dit merk te moeten werken en zou heel graag zien dat een consumenten programma zoals Radar eens een klein onderzoek naar dit bedrijf doet.

 • Ik ben vandaag ook binnen getroond bij Forever Flawless in de PC Hooftstraat. Werd ook op straat aangehouden en meteen een smeerseltje op mijn hand. Een Amerikaans meisje (ze zei tenminste dat ze uit California komt), wel aardig, vertelde mij meteen dat ik couperose heb. Heb mijn schoonheidsspecialiste daar nog nooit over gehoord, dus zal haar eens vragen waarom ik dat niet weet, of zou het niet waar zijn????
  Ze nam meteen de huid rond mijn oog onder handen en wilde me al inplannen voor een masker van 250,00 euries. Maar dat zou dan gratis zijn, naar wat ik begreep, als ik de producten zou kopen. Die gedurende het gesprek almaar goedkoper werden. Ook kreeg ik foto’s te zien van een vrouw voor het masker en na het masker. Ik heb 3 x om een proefje gevraagd maar daar werd niet op gereageerd. Ik ben weggegaan nadat ze me een bonnetje gaf met haar naam. Was blij dat ik weer buiten stond. Tijdens het verder wandelen had ik een gevoel dat mijn huid gefixeerd was. zo trok het!
  Ik vind het een erg vreemde zaak. Laat je niet overhalen om naar binnen te gaan.

 • Vandaag ook een hele nare ervaring bij de Forever Flawless store in de PC. Nietsvermoedend liepen mijn man en ik langs de store. Een dame trok onze aandacht en smeerde een goedje uit een monsterzakje op ons beider handen. Ze informeerde welke huidverzorgingsproducten ik gebruikte en vond dat mijn huid er goed uitzag nadat ik verteld had dat ik al ruim 20 jaar La Prairie gebruik. Maar de huid rondom mijn ogen had toch echt meer verzorging nodig. Doordat ze zo aandrong en ik niet onbeleefd wilde zijn toch mee naar binnen (stom). De huid rondom mijn linkeroog gedaan. Ik zag werkelijk geen verschil. Vervolgens vond ze het ook nodig om mijn rechteroog te doen anders zou ik de winkel uitgaan als Michael Jackson (niet echt een compliment). Tijdens het smeren informeerde ik al even naar de prijs van de producten. 259,00 euro. Ik informeerde of ze monsters had want je voelt je al redelijk in een positie gemanoeuvreerd waarin je je eigenlijk niet wilt bevinden. Geen monsters. Ik vertelde haar dat ik nooit zo maar producten koop, dat ik me eerst goed wil informeren. Al snel was de prijs met 25% gedaald. Ik had alsnog geen belangstelling. Haar humeur daalde ook direct met meer dan 25%. Bij het weggaan kon er geen groet meer af, waar ze eerder nog vol belangstelling naar van alles en nog wat informeerde. Ik heb haar nog wel even verteld dat ik niet op zoek was naar huidverzorgingsproducten, dat ik op haar verzoek mee naar binnen ben gekomen en me tot niets verlicht voelde. De enge manier van druk uitoefenen op het moment dat je daar in de stoel beland voelt niet goed. Buiten staan nog een aantal collega’s mensen te ronselen. Trap er niet in, het verhaal klopt van geen kant en laat je niet door valse sentimenten overhalen om toch iets te kopen!

 • Mijn nieuwsgierigheid was gewekt door een klant! Een creme voor 4000 dollar of 2650 euro met diamant extracten. Dat moest ik zien! Nu mocht het toeval zijn dat ik vandaag in amsterdam was.
  Na een rampe route (rij nooit in amsterdam, open liggende wegen, trams, fietsers, voetgangers OMG) eindelijk bij PC hooftstraat. En nu hopen dat ze me per ongeluk aanspreken. En natuurlijk laten ze geen passerende vrouw voorbij gaan! Direct wordt er tijdens het vragen al een sample op mijn hand aangebracht. Wow lekker direct en actieve aanpak, (mmh daar hou ik wel van! Kom uit commerciele achtergrond, hou wel van assertiviteit) Na de vraag of ik t merk ken, liep ik mee naar binnen. Na al de verhalen online gelezen te hebben en de prijzen had ik een hele sjieke tent verwacht. Dat viel behoorlijk tegen. alles was hoogglans maar verder een beetje karrig aangekleed.

  Na het plaats nemen op de kruk kreeg ik uitleg. De ingredient diamantpoeder is de enige actieve werkstof dat echt werkt voor huidverbetering. Na de vraag of ik na de schoonheidsspecialist ga (ben t zelf al 12 jaar, maar dat zeg ik niet) vertelt ze als ik dit product aanschaf, de peeling, dat ik nooit meer naar de schoonheidsspecialist zou hoeven en dat ik aanzienlijk veel geld zou besparen. (Ook fijn om te horen, dat mijn beroep overbodig zou zijn)
  De peeling bestaat uit kaviaar en diamantpoeder. Het ziet een beetje bruinig uit. Ze brengt t aan en laat t 30 sec drogen, dit hoef je niet in te laten werken of te exfolieren) De peeling droogt snel op (t is meer een gel idee) na 30 sec wrijft ze erover heen komen er bruine velletjes los. ‘kijk je huid is al lang niet goed gereinigd’ zegt ze! Er komt veel bruine viezigheid af ( tja niet moeilijk natuurlijk als de peeling bruinig is ) en voel maar eens hoe zacht je huid is. (Dat is natuurlijk meestal na een peeling) Maar als je t verschil voelt, dan heb je de behoefte aan het product (consument koopt meestal een product op emotionele factor!!! Jouw huid voelt zacht en dat moet je hebben, heel slim/achterbaks)
  Na de vraag hoeveel t kost (€179,00) zag ze dat ik twijfelde. En natuurlijk door mijn twijfel kreeg ik een speciale aanbod. Ik mag de product nu direct meenemen dan kreeg ik direct 25% korting! En dan moest ik beloven dat ik t doorvertel hoe geweldig forever flawless is! Na uitleg dat ik er over na wil denken gaf ze me haar naam zodat ik t de volgende keer zou kunnen kopen bij haar.
  Op de vraag of ik t online kan bestellen dat gaat helaas niet! Je kan t alleen bij hun of via de USA kopen. En proefjes dat hadden ze niet. vreemd aangezien ze wel een proefjes had bij binnenkomst Na een vriendelijk (wat beteutert gezicht van haar) nam ik afscheid en liep ik de winkel uit.

  Na deze ervaring moet ik zeggen dat ze dit heel slinks op touw hebben gezet.
  1) spreek men aan
  2) laat ze een proefje voelen
  3) sleep ze de zaak in (vanaf deze stap wordt t moeilijk voor de consument om nee te zeggen)
  4) laat ze de peeling voelen en vooral t verschil
  5) maak in tussen een gezellig babbeltje en vertel wat de voordelen zijn van deze ‘fantastische’ lijn
  6) en vertel wat ze nodig heeft en wat t kost.

  Vanaf stap 4 wordt verkoop getriggeerd door emotionele factor en dan voelt men zich schuldig om nee te zeggen en zo ga je dan naar huis met een tasjes product(en) en een bankrekening lichter.
  Mijn advies als je niet sterk in je schoenen sta! GA NIET NAAR BINNEN! Dat scheelt een een hele zure appel nadien

 • 4 jaar geleden stadsfeestzaal Antwerpen heb ik de manicure set gekocht voor 30 euro.
  Maar hiervan is de handcreme echt TOP + nagelvijlblok etc.
  Vorige week terug gegaan in de hoop dat ze er nog zouden zijn ( ik was kwijt hoe het merk heette)
  Er stond 60 euro op het doosje en ik zei dat ik hem 4 jaar geleden voor 30 euro had gekocht
  “today you can have it for 30”
  Dus ik kreeg hem voor 30 euro.. en ik trots dat ik had zitten afdingen .. 😉 nu ik dit gelezen heb niet echt trots meer dus haha.

  Overigens , nogmaals, de nagel set is top.

 • Ik noem het gewoon oplichterspraktijken, zelf ik ben eringestonken!!
  Heb uiteindelijk mijn geld terug gehad na heel wat stennis in de winkel(OBEY YOURBODY Amstelveen) gemaakt te hebben.

  Ik heb maar de ouderwetse creme gekocht, uit oma s tijd.
  De Olaz Total Effects 7 in one moisturizer + serum duo is een complete dagcreme, met zeer goede ingrediënten die absoluut het overwegen waard is als je op zoek bent naar een betaalbare optie. De verpakking is niet geweldig, de geur van de creme vind ik niet geweldig maar de ingrediënten maken alles goed naar mijn idee. In gebruik is het een rijke, romige creme die na een minuutje een mooie, redelijk mat resultaat geeft en een prima basis is voor make-up, ik heb deze creme een tijdje getest en eerlijk is eerlijk, ik merkte geen verschil met mijn (veel duurdere) creme van Sensai, Chanel of Yves Saint Laurent, en dat voor “maar” EUR 20,99! Dat betaal je nl. normaal voor de pompflacon van 40 ml. Momenteel is de creme in de aanbieding bij Bol.com, je betaalt nu EUR 16,99, misschien een goed moment om deze eens te bestellen en te gaan testen?

  WEG MET ALLE DURE CREMES

  SUCCES DAMES

 • Na al deze reacties hebben wij het zelfde meegemaakt, ze vroegen aan mijn man welk beroep hij had. daar zijn we niet op in gegaan. totaal verzorgende producten was het eerst € 800,00 door lang onderhandelen werd het € 150,00 mijn man zei tegen mij ,hier is iets niet in orde.
  zo”n verschil kan namelijk niet. prijs kwaliteit, verhouding is te groot. ze staan namelijk niet zelf achter hun product. anders kan namelijk het verschil niet zo groot zijn. Wij zijn er niet ingetuind.
  een voorbeeld : een auto staat te koop voor € 25.000, na lang onderhandelen krijg je hem mee.
  voor ,€ 10.000 dat stinkt toch.?

 • Ja wat zal ik zeggen, na een hele lange tijd nergens meer te zijn ingetrapt, vermoed ik na het lezen van bovenstaand column en de reacties dat ik daarnet in de duurdere winkelstraat van Antwerpen in het ootje ben genomen, en dat dan nog als man. Moet zeggen de verkoopster had een vlotte babbel, wat ze vertelde klopte in grote lijnen. Mijn huidproblemen die zich sinds de puberteit op- en afgaand manifesteren maken mij enigszins ervaringsdeskundige, mede de vele bezoeken aan dermatoloog en schoonheidsspecialiste. Goed, ik werd inderdaad ook in een stoeltje gedrukt, mijn dochter van 4 kreeg de prinses behandeling en voor ik het wist had ik maskertje aan 1 zijde van het gezicht gekregen wat na het afnemen ervan werd behandelt met een Infused collagen Serum. En inderdaad zonder in vervoering van de waterval aan complimenten te zijn geraakt over mijn mooie blauwe ogen en schattige dochter kon ik zeker een verschil waarnemen tussen linker en rechter zijde van mijn aangezicht. Maar uiteindelijk komt dan toch de aap uit mouw, maskertje serum en boost crème voor de speciale set prijs van 700 euro, kreeg daarbij wel een cleaner cadeau t.w.v. 75,-. Mijn ontspannen begonnen zaterdagnamiddag ontpopte zich plots in een soort van undercover deelname in het programma Opgelicht. Het zweet breekt je uit en uiteindelijk heb ik me het serum laten aansmeren voor 190, euroserumtjes en kreeg daarbij een gratis gezichtsbehandeling aangeboden die ik volgende week zaterdag kan verzilveren maar heb nu mijn bedenkingen, hoogstwaarschijnlijk een tweede sessie om je als klant nog meer leeg te trekken. En dan bedoel ik wel mijn bankkaart.
  Bovenstaand verhaal covert eerdere de vorm over hoe het product aan de man/vrouw wordt gebracht en komt mijn inziens neer op hard selling, over de kwaliteit van het product kan ik nadat het net twee uur op mijn gezicht zit geen objectief oordeel vellen, tot hier aan toe trekt alles beetje strakker en lijkt het of het product iets doet, ben benieuwd…….

 • OBEY YOUR BODY IN ASMSTELVEEN….OPLICHTERS..OOK TE VINDEN IN MAGNA PLAZA….
  PC HOOFDSTRAAT EN OP SCHIPHOL

 • 1 sterVerschrikkelijk, intimiderend. Ik werd de winkel in Amstelveen vriendelijk doch dringend ingelokt met een tester. Eenmaal binnen werd ik op een stoel gezet en begon de medewerkster IETS op mijn hals aan te brengen. Wat dat was weet ik tot de dag van vandaag nog steeds niet, want er zat geen uitleg bij haar handelingen. Bij het aanbrengen gaf ze het bevel: ‘Hoofd omhoog!’. Toen ik dat niet snel genoeg deed, gaf ze weer het bevel. Haar toon was uiterst intimiderend. Vervolgens bood ze me een product aan voor 100 euro, waar ik er dan 2 gratis van kon meekrijgen. Dit wees ik natuurlijk af. Toen was het aanbod opeens 50 euro. Toen ik dit ook afwees en aangaf niets te willen kopen, was de medewerkster verontwaardigd en zelfs boos, waarop het spul om m’n hals op een hardhandige manier werd verwijderd en ik met een blik van arrogantie en intimidatie de winkel moest verlaten. Zo ga je niet met klanten om, dit heb ik mijn hele leven nog nooit meegemaakt! Ik had het gevoel alsof er een verborgen camera ergens tevoorschijn moest komen, zo absurd was de situatie. Elke keer als ik nu langs deze winkel loop, krijg ik gewoon een naar gevoel. Ik hoop dat dit word aangepakt, want zo’n winkel hoort niet thuis op het Stadshart in Amstelveen.

 • In België werk(t)en deze – idd denk ik Israëlische – verkopers en dames in de Stadsfeestzaal van Antwerpen nog met de zogenaamde Premier producten. Vandaag ben ik er gelukkig!! niet nog eens ingetrapt, toen ik de winkel van Gratiae in de St. Hubertus-galerijen in het centrum van Brussel werd binnengelokt, ja met dezelfde trucjes en zogenaamde aanbiedingen …. OPGEPAST DUS !!

 • Tjonge, wat een verhaal. Ik wil jullie in ieder geval bedanken. De gezichtspeeling staat nu op Groupon en ik had bijna drie peelings voor bijna €100,00 gekocht.. Mijn huid is me zoveel waard en ik doe altijd goed onderzoek. Nu zag ik P.C. Hooftstraat en ging ik er automatisch vanuit dat hier een mate van kwaliteit geleverd zou worden. Niet alleen de werking van de producten zijn van belang, maar vooral ook in de klantervaring, omdat jezelf trakteren op een peeling toch best wel een ‘geluksmoment’ is.

  Ik ben erg gevoelig voor mensen hun stemming en ben blij dat ik eerst heb gegoogled op dat Forever Flawless. Nu ben ik blij dat ik de peelings niet heb aangeschaft via Groupon, de verkooptechnieken in Marrakech zijn hebben mij erg geschokt en dit riekt naar dezelfde salestechnieken.. Ik betaal mooi weer €50,00 per behandeling bij m’n eigen schoonheidssalon in Amsterdam West.. Dan ben is mijn geluksmomentje in ieder geval gegarandeerd 🙂

  Nogmaals bedankt voor de waarschuwing. Nu kon ik zelf beslissen of ik het risico neem en dat doe ik NIET..

 • Ontzettend zoals ze door blijven gaan. Trouwens mineralen verdunnen de huid heel erg. Schuurt veel teveel. Voor diep exfolieren zijn rijstmeel, lotus en camelia het beste. Geef het een paar seizoenen met die mineralen -goud, diamant- en je huid is in de kreuk. Letterlijk.

 • OOk ik ben er vandaag ingestonken…heb obey your body peeling gekocht voor 50 euro,
  Verkoop was agressief, maar resultaat was direct te zien.
  winkel in amstelveen

  Ik breng deze maandag terug, geen geld terug dan neem ik mijn vriend mee
  lang breed en gespierd, die wil je niet in je zaak hebben als hij praat
  Durf de peeling nu niet te gebruiken… als ik de reactie lees….
  iemand ervaring met de peeling

  groetjes

 • In Den Haag in de naam van de winkel Mica. Producten en werkwijze exact gelijk aan de andere shops.

 • Afgelopen zondag er ook in getuind in de PC Hooftstraat. Ruim 500 euro uitgegeven. Na deze reacties te hebben gelezen direct maandag terug gegaan samen met mijn vriend. Zonder problemen mijn geld terug gekregen. Als reden opgegeven dat ik overrompeld was door de agressieve manier van verkopen en simpelweg ook het geld niet had.

 • Ze zitten nu ook in de Passage in Den Haag. Mijn moeder liep iets achter mij en de verkoper dacht vast: die oude dame is alleen en daarom een mooi ‘slachtoffer’. Helaas voor hem liep ik direct achter haar aan de winkel in. Hij probeerde mij ook te paaien, maar hij had snel door dat hij daar beter geen energie in kon steken. Wat een oplichterpraktijk is dat! Hij vroeg hoe ik mijn huid explodeer! Ik keek hem aan of hij gek was.

  Ook bij mijn moeder werden de dode huidcellen van haar pols gehaald. Crème op beide polsen. Een trekt direct in, ander niet. Oogcreme en masker: “zie wat een verschil….”
  Nou, er was geen enkel verschil te zien. Prijs €160,– voor het masker. Hij mocht korting geven: nu slechts €99,–. In geen 99 jaar antwoordde mijn moeder. We zijn snel weggegaan.

  Bij de Hema daarna een zachte scrub en een hydraterend masker gekocht, samen voor €2,50.
  Dat is meer voor veel minder.

 • Oh, ik ben er vanmiddag ook ingetrapt in Antwerpen. Ik werk daar om de hoek en elke middag passeer ik daar. Vaak krijgen we staaltjes en vanmiddag ben ik daar voor de 2e keer binnengehaald. De eerste keer – was ergens eind 2014- kreeg ik 2 producten van de Blauwe lijn op mijn linkeroog. Het resultaat was echt! Alle collega’s zagen een verschil en mijn man zag het s avonds ook nog.
  Vanmiddag kreeg ik een goud serum en daarna een crème. Een vlot Amerikaans pratende Israëliër vroeg me 199€ voor het serum, ik vond het te duur en kreeg er de roze pot collageen crème bij. Ik twijfelde nog en kreeg er een bon voor een facial bij.
  Toen bij het afrekenen kon het allemaal niet snel genoeg gaan omdat hij al een andere klant op straat zag passeren en daartegen begon hij vlotjes Frans te praten!
  Ik heb 199€ betaald, GEEN kassabon gekregen, enkel VISA ticket en na nazicht op de website, staat dat de producten niet rond het oog mogen gebruikt worden maar enkel op de face en neck!
  Mijn oog werd helemaal glazig deze middag en ik kreeg hoofdpijn, dit verbeterde toen ik het uitspoelde met water
  De crèmes kosten 699$ per stuk op hun website! De vorige 2 oogcremes van de blauwe lijn wilden ze me de eerste keer verpatsen voor 300€ (Kosten 399$ op de website), dat heb ik niet gedaan, dus ik dacht nu een goei zaak gedaan te hebben 199€ ipv 1500$ ongeveer.
  Hoe lomp kan ik zijn!!!

 • Hi iederen! I was refunded without problem in 3 working days. I noticed that European Consumer Center site works only if you are scammed in another country than your European home country. But they can tell you where to set your claim within your country. Hope none else has more bad experiences with this company. Groetjes!!!

 • Vandaag een winkel bezocht van forever fawless in Antwerpen, werd naar binnen gelokt met een gratis bodylotion sample door een Israëlische man , direct werd ik overgenomen door een Israëlische vrouw die onder mijn linkeroog een gel aanbracht, inderdaad zag ik resultaat, maar ben een doorgewinterde dame met veel ervaring in allerlei wondermiddelen, en op mijn vraag hoe lang dit effect had gaf de dame een week aan. Mooi dan kom ik over een week terug was mijn antwoord. Maar ik was nog niet klaar, er werd een crème met snakefenon bij mijn kraaienpootjes gesmeerd, de prijs 400 euro, maar dan kreeg ik een dag en nacht crème cadeau. Ik ging er niet op in, toen werd ik gebombardeerd tot een special costumer en kreeg er ook nog een zilvermasker bij. Al met al werd dit voor mij steeds ongeloofwaardiger en stapte de winkel uit, waar de mannelijke verkoper nog op de stoep stond, ik werd weer naar binnen geloosd omdat het verschil van het behandelde oog te groot was in zijn ogen, en moest de vrouw mijn andere oog ook nog insmeren…. daarna had ik er schoon genoeg van en ben de winkel uitgelopen, een paar uur later begon mijn rechteroog schilfers te vertonen alsof er een laagje losliet. Wees gewaarschuwd en hou je geld in je zak.

 • Thanks for your reply!!! :). I was a bit concerned so I wrote to another blogger in Brussels to ask she just replied to me that it is a pyramid selling (look in Wikipedia) where the formulations are not totally bio and therefore the prices are not justified. Today I went to return the products, but the guy asked me to write my IBAN to make the deposit since I used a debit card.I’ll wait ‘til next week to see what happens and keep you and your readers posted.
  Lessons:
  1. Don’t buy without investigating online first
  2. Get/ask for samples.
  3. Pay with credit card so you get easily refunded
  4. If it helps to anyone, I found the European Consumer Center site. You have to set a claim, there they gather suspicious and fraudulent services. I am foreigner so I am not 100% sure if it is effective (now I became suspicious)
  FYI, I got a peeling gel plus a body cream but reading the ingredients I didn’t find the actual ingredient that exfoliates nor USDA or ECOCERT certification. The ingredients list in the cream had pasted another list with different composition (???) that is weird. Maybe, they are good but the sellers are just trained to persist rather than guide you professionally for what is better suited for yourself.
  I personally wanted something that is both effective and natural so I thought I was getting a deal, and got fooled by the location and promises. The best strategy is to be transparent offer samples or that you can bring your pot to be able to test it prior any payment.
  If people got fooled elsewhere, we should not keep quite about it even if it sounds embarrasing. My pleasure, if I can help anyone to avoid this strange service.

 • dear vicky, thank you for sharing your story with us. and spread the word! you know, there is a pr agency in the netherlands who invited me for a very special concept store where cosmetics are sold with some pure gold etc in it. i told the pr people to be aware of the reputation of this company, as they operate under many, many different names, but in the end, its all the same strategy. i thanked them for the invited and showed the article and the hundreds of reactions we have had so far on the practices of this business. they nevertheless decided to continue with their new client and i have colleagues seen writing about it, closing there eyes for whats behind this facade. it seems they don’t care at all, or they don’t read BeautyJournaal hihihi. but yes, be aware. i don’t judge about the formulations, but i really dislike their sales attitude and the way they operate. its like a virus, you see their many shops opening up every where, under many various names. internationally i have read lots of agitation against this company, but yes here you hardly hear anything from consumers, except on BeautyJournaal. you can find them now as well on airports, like on Schiphol by the way.so, share our story on blogs in Belgium if you like.

 • Hello, sorry I invade your post writing in English. Jus yesterday, I found that Gratiae in Brussels. They operate at the Galeries Royales Saint-Hubert in Brussels, and yesterday a girl caught me and invite me to test and down the offer from 150EUR to 50EUR saying that the company has not publicity on TV as the others, but that is their motto: organic +no publicity. I thought for a moment to leave without buying but at the same time I felt a bit defensive to not accept when it is placed in the Galeries (which has many luxury brands). Under the offer that I could try it a little or completely, and anyway I would get refunded if I just didn’t like it. I accepted. The receipt had written below: No refunds accepted, exchanges in 14 days!!! I told the guy so and he just torn that part of the ticket…I cannot believe that they want to build fame by being so pushy and persistant, and I think they had zero skincare knowledge. Partly, I can understand that they want to do their job, and they get something if they get a client. But this modus operandis has been criticized in US and UK, in Brussels I look up for french bloggers who tested. There is none. But now, I found you. Amazing, I hope I can get my money back and people don’t get fooled. They told me it has no chemicals but it has silicones and parfum (though I mentioned I have sensitive skin). Very strange marketing.

 • het is wat met zeepjes. ik ben dezer dagen ondermeer in de Franse ‘parfumstad’ Grasse, en daar valt me ook op dat je vooral wordt verleid om zeepjes te kopen. Deceptie.

 • Monique,
  Gratiae is de naam van de producten uit zo’n zelfde winkel. In Maastricht zit deze ook al op diverse plekken. Het lokken met de zeepjes is de 1e stap om mensen binnen te krijgen net zoals bij Forever Flawless.
  Volgens mij zijn ze nu wel minder pusherig, in Maastricht tenminste…. (na een test om te kijken hoe ze nu te werk gaan).

 • Wat is Gratiae nou weer?? Komt dat ook uit de stal van hetzelfde bedrijf? Blijkbaar. De zucht naar het in de markt zetten van nieuwe ‘concepten’ en het openen van winkels in leegstaande pandjes is niet te stuiten bij dit bedrijf. Volstrekt ongeloofwaardig. En waar wordt dat dan weer verkocht?

 • Sarah het stuk loopt al heel lang, maar waar het over ging in beginsel zijn niet de producten, die zijn nooit getest, maar het ging over de verkooptechnieken. Dat we inderdaad in een vrij land leven moge duidelijk zijn, maar sommige mensen lieten zich overrompelen en gingen over tot aankopen waar ze later spijt van hadden. En het oneerlijke is dat de 1 heel veel meer betaalde dan de ander. En zodra ze merkten dat je niets ging kopen kon je ophoepelen. Het is gewoon simpelweg niet zo’n chique manier van zakendoen.

 • Gebruik Gratiae nu al eventjes. Zeer tevreden. De verkoopster kwam ook uit Israël. ( wat op zich niet van belang is) Na het weigeren van de echt duurdere producten, bleef ze vriendelijk. Het afbieden en dergelijke vond ik ook bizar. Het doet mij denken aan de winkeltjes in het Midden Oosten. Vandaar misschien dat ze deze technieken hier gebruiken. Komt soms ongeloofwaardig over maar deze manier van verkoop is ons dan ook onbekend. Werkt daardoor ook een pak minder in het westen. Zijn we niet gewoon en je voelt je bedrogen. Terwijl niemand u verplicht iets te kopen. Maar wat ik hier lees, voelen de meeste zich achteraf bedrogen, terwijl zij gewoon hun job doen. We leven in een vrij land. Je kan komen en gaan in een winkel. Dus waarom kopen? Moet zijn dat het toch triggerde. Mijn vriend en ik zijn alleszins tevreden over de producten. Ik zal ook niet beweren dat alle dure producten beter zijn ( laat ons aan Chanel denken die zeer mooie doosjes heeft etc en goed verkoopt door naam en faam, maar in principe vol met siliconen en chemische producten zit.) Maar voor kwaliteit zoals Gratiae betaal ik liever wat meer. Alsje via de site koopt is het ook duurder. Dus op zich, speel het spel mee en afbieden! Moest je weten wat merken aan winst hebben waar niks over gezegd word, dan is het afbieden misschien zelf eerlijker, daar ze het gewoon laten merken. Ze willen er ook duidelijk voor gaan en dat siert wel.

 • Ik denk dat ik hier ook bijna was ingetrapt maar dan in Londen. Ik was daar met mijn dochter en daar gebeurde exact hetzelfde als ik hierboven lees. De ‘eigenaar’ die aangaf heel druk bezig te zijn een winkel in Amsterdam te openen probeerde mij 3 producten voor 500 pond aan te smeren. Toen ik zei dat dat mijn budget voor onze hele vakantie in Londen was ging het direct naar 199 pond plus een facial voor mij en ook een voor mijn dochter (die is 16!). Ik vond 200 pond nog veel te veel dus wij gingen er snel vandoor 😉 maar ze willen dus weer een winkel openen in Amsterdam. Volgens mij heet het nu niet meer zo, ik heb volgens mij nog een sample liggen van die ‘peeling’ dus ze zijn nu onder een andere naam bezig…..Ik zal eens uitzoeken hoe het nu heet. Die sample was afschuwelijk trouwens leek wel een soort pritt-stift en was met geen mogelijkheid van mijn gezicht te krijgen, heb twee dagen lopen plukken omdat het in mijn donshaartjes bleef zitten gets!

 • Gisteren in Maastricht kennisgemaakt. Uitstekende verkopers hebben ze. Binnen ‘gelokt’ met een gratis stukje zeep voor onder de douche. Ik was nieuwsgierig en had tijd en dacht, eens kijken wat er gebeurt. Kreeg spullen opgesmeerd en een spiegel voorgehouden. Ik zag eigenlijk geen verschil..

  It is a medical treatment, not cosmetic. Het effect blijft! The product works on the muscles.. Ja ja..

  Goochelen met prijzen, eerst is het tweede product 50% korting, maar als ik nee dankje zeg, is plots het tweede product van 140 euro gratis! Als je de andere fles van 140 euro maar koopt (oogserum en -crème). En oja, de klantenpas twv 80 euro, is voor deze keer ook gratis, maar dat moest ik dan wel geheim houden. Dus waar ik eigenlijk 360 euro kwijt zou zijn (serum, crème en VIP pas), zou hetzelfde pakketje nu 140 euro kosten.
  Ondertussen heel vaak herhalen hoe mooi mijn huid is en hoe ik vast een moeder ben, die altijd alleen maar dingen voor de kids koopt. En dat het nu tijd is voor mezelf te gaan zorgen..

  Ik heb het niet gekocht. Ik vond het wel vermakelijk, hoewel ik blij was dat ik weer buiten stond en kan me goed voorstellen dat je ‘overweldigd’ wordt, waardoor je iets koopt waarvan je later spijt hebt..

 • Ik had 7 december jl. een slechte ervaring in de PC in A’dam, zoals te lezen op deze site. Het zat mij niet lekker dat ik voor 300 euro troep had gekocht. Ik heb een mail gestuurd dat ik een allergische reactie had en mijn geld terug wilde; geen reactie! Daarna het nummer gebeld wat op de bon stond; geen reactie. Het toeval wilde dat ik de week erna voor werk in A’dam moest zijn. Ik dacht heel stoer; nee heb ik, ja kan ik krijgen! Met toch wel knikkende knieën ben ik met de volle tas crèmes de winkel in gestapt. En shit; het was einde van de dag en er waren 2 vrouwen binnen, meer niet. Want had ik bedacht; dat kan helpen om stennis te maken om mijn geld terug te krijgen. Ik vertelde dat ik mijn geld terug wilde aangezien de crèmes, die de week ervoor op mijn gezicht waren gesmeerd in de winkel, een allergische reactie veroorzaakt hadden. De meneer in kwestie zei dat dat onmogelijk was; we geven geen geld terug. Ik zei; dat kan wel, maar ik heb een allergische reactie gehad en heb daardoor zelfs niet kunnen werken, omdat ik een week met rode vlekken rond heb gelopen. Dus ik vraag niet mijn geld terug, ik eis mijn geld terug! Ik zei dat ik ook al gemaild had. Hij ging in de computer kijken en zei dat er geen mail was ontvangen…..O, nee dacht ik, natuurlijk zeg je dat en ik heb niks uitgedraaid…dit gaat de verkeerde kant op. Hij vroeg of ik een doktersverklaring had? Ik zei; die heb ik niet bij me maar ik heb alles gemaild en ik ga niet weg voordat ik mijn geld terug krijg. Toen liep hij (zogenaamd bellend) weg en ging het kantoortje binnen, mij met een bonkend hart achterlatend aan de kassa. De 2 vrouwen waren inmiddels weg dus de andere 2 mannelijke verkopers hadden ook niks meer te doen en keken naar mij. Shit dacht ik: sta ik hier met mijn grote mond met 3 mannen 17.45u in de winkel, donker buiten, niemand op straat….en toen kwam hij terug uit zijn kantoortje met een envelop en overhandigde mijn geld! Opgelucht liep ik de winkel uit, nog 3x achterom kijkend of ze me niet zouden achtervolgen naar mijn auto….eenmaal in mijn auto barstte ik in lachen uit…en belde, toch wel een beetje trots op mezelf, mijn vriend. Normaal gesproken zou ik me lullig hebben gevoeld met mijn leugen over allergie maar in dit geval niet….zij liegen en bedriegen de boel ook. Weten ze ook eens hoe dit is. Tip voor iedereen hier is dus gewoon teruggaan en proberen….nee heb je, ja kan je krijgen!

 • Wat goed dat je zo assertief bent:-) Gelijke monniken, gelijke kappen! Ik ben bang dat ik me zou hebben laten overtroeven. Wel is bekend, dat er inderdaad geld terug wordt gestort! Fijn dat dit zo goed is afgelopen:-))

 • Ik ben direct de volgende dag terug gegaan. Ze deden erg moeilijk omdat ik korting had gekregen. Waarop ik aangaf dat ze hadden gezegd bij de verkoop als je niet tevreden bent, altijd geld terug. Uiteindelijk kreeg ik de baas ad lijn en die zei dat ze niet voldoende geld in de kassa hadden. Waarop ik zei jullie hebben hier 3 winkels hoe moeilijk moet het zijn om uit alle 3 de winkels E250 te halen. Ze wilde het geld overmaken en ik dus niet. Waarop zij zei ik beslis hoe we het doen, waarop ik zei het is mijn geld dus ik beslis hoe we het doen. Uiteindelijk heb ik E100 euro contant gekregen en vandaag E150,- retour per bank. Dus allemaal suc6 verder. Gr, Angel

 • Hoi allemaal, ik heb mij vandaag ook laten verleiden in Maastricht bij Era (weer van naam veranderd). Mijn vriend zag een verschil ik zelf niet. Een heel bijdehand knap Israelisch meisje deed het verkoop praatje. Uiteindelijk had ik 2 producten; lifting facial serum en nog een een anti rimpel creme twv E160 pst voorE125 pst gekocht. Maar bij het betalen bleef ze maar aandringen dat ik voor E50 de oogcreme en een VIP pas twv E80 kon krijgen. Toen gaf ik aan dat ik het allemaal erg apart vond… ze maakte de opmerking in hou nu op met praten ik zie jou morgen voor de gezichtsbehandeling van E150… nu zit ik fijn in mijn appartement en ik ga morgen ook mijn geld terug vragen. Er is alleen een probleem zag dat ze geen refund geven, spannend! Ik hou jullie op de hoogte.

 • Gisteren op de PC ik kreeg een monstertje in mijn hand. De man vroeg wat voor oogcreme ik gebruikte. Hij kende mijn merk niet. Hij had iets heel bijzonders. Mee het trapje af en op de kruk.
  Hij vertelde, dat hij half Frans half Marokkaans was. De creme bevatte diamantstof, waar dit goed voor was werd niet verteld (het resultaat sprak voor zich). Eerst een serum en toen daaroverheen een creme onder mijn ogen. De prijs was slechts € 200,00 per potje (t0taal dus € 400,00). Op de website liet hij zien, dat het serum rond de $ 700,00 (usa) was. Dus een koopje. Maar ik was zo mooi en lief, dus voor € 200,00 kreeg ik de creme en het serum gratis. Ik kon ook nog gratis een gezichtsbehandeling krijgen van 1 uur (normaal kost dit € 250,00). Ondanks, dat ik niets kocht bleef hij beleefd en vriendelijk. Ik dacht als ze zo kunnen zakken in de prijs, zal de winstmarge wel gigantisch zijn. Eerst eens googlen.

 • Ik, man 63 , loop in de PC in een Paul Harnden (google) outfit en word door een type naar binnen gelokt. Hij smeert een gel op mijn hand en vraagt onderwijl of ik fashiondesigner ben.
  Haha, nee dus ,ik ben niet rijk ,maar geef veel geld uit aan kleding. Dat had ie dus goed gezien.
  Afijn ,hij wrijft met een watje over mijn hand en ik zie dat er troep afkomt. Dat waren volgens hem dode huidcellen . Vervolgens smeert ie iets onder m,n ogen en houdt me een spiegel voor.
  Ik zie geen enkel verschil en maak een grap over het feit dat het me op mijn leeftijd geen reet meer interesseert of ik er jonger of ouder dan mijn leeftijd uitzie. Hij loopt weg zonder iets te zeggen en daar zit ik op die kruk….. Ik ZIT voor lul, maar hij IS een lul .
  Wat een zielig beroep heeft zo,n man eigenlijk.

 • Mijn vriendin en ik zijn vanmiddag ook de winkel ingelokt. Of we een monster wilde hebben van iets. Al snel zaten we beide op een kruk en kregen we van alles opgesmeerd. Op een gegeven moment wilden we de prijs weten en kregen we die ook. Al snel kwamen de aanbieden en vouchers. Toen het de man al snel duidelijk was dat wij niet zo een twee drie een potje van 200 euro gingen kopen liep hij woest weg en ging weer buiten staan om de volgende klanten naar binnen te lokken.
  Het spul prikt op je gezicht overigens.
  Deze man was volgens mij de man waar Monique het over heeft. Echt, die heeft een serieus probleem. Oplichterij als je het mij vraagt!!
  Wat een waardeloze tent.

 • Vandaag even gewinkeld in maastricht. Wat schetste mijn verbazing. De 4 de winkel geopend in maastricht met israelische schoonheidsproducten.een vervelend meisje stond in de deuropening om mij binnen te lokken.toen ik opmerkte dat het de 4de winkel is vertelde zij dat de 5de in aantocht is.
  Nergens zijn de huren zo duur als in Maastricht ….veel winkels verdwijnen hierdoor.
  Mijn gevoel zegt dat het niet klopt. Je wordt beduveld waar je bijstaat……benadering agressief als je hen confronteerd .
  kortom dat deze winkels bestaan.. gemeente doe hier wat aan!!!

 • Beste evelien, zoals je uit de vele bovenstaande reacties kunt lezen, proberen veel mensen het product ongeopend terug te brengen met bon en hun geld terug te vragen. gezien de handjeklap methode van dit bedrijf adviseren we om niet meer dan 10% van de aangeboden verkoopwaarde te bieden.

 • Na het lezen van enkele reacties, klopte mijn vermoeden al.
  Gisteren gaan winkelen in Antwerpen, er is een vrouw die me aanspreekt van het merk obey your body. Eerst testte ze een product op mijn pols, het water was wat onzuiver (terwijl ik mijn handen enkele minuten ervoor gewassen had)??!! dit zou goed zijn voor mijn huid (wat last van acne en nu zeker door zwangerschap). Product koste 160 euro! halloo??!!!! veel te veel!! ik bleef zeggen van nee te veel, maar plots was er een speciale actie dat het maar 60euro zou kosten. Ik twijfelde nog steeds!! voor mij ging ze prijsje van 50 euro maken, toen ik dan uiteindelijk toegaf begon ze plots dat het niet ging en toch nog 60 euro ging blijven, toen ik wou weigeren (was ergens blij dat ik een reden zou hebben) zei ze neem het toch maar op 50.. ik had toen al beter moeten weten. Maar het lijkt allemaal zo een mooi verhaal productje smeren en weg met onzuiverheden. Dan mochten mijn vriend en ik nog handmasker en creme gebruiken, rook wel erg lekker en onze handen waren zeer zacht… was toen actie een kopen en andere gratis ook voor veel geld. Tuurlijk wou ik niet meer producten kopen.. nu ik deze reacties lees mag ik precies zeker zijn dat het niet erg klopt.
  Wat hebben de mensen gedaan die zich ook een product aangeschaft hebben?

 • Vorige zondag, 28 december, wandelde ik met mijn man door de Antwerpse Schuttershofstraat. Dat is waar tegenwoordig de duurste modemerken in hartje Antwerpen zitten. We kregen elk een staaltje in de vorm van een diamant met Forever Flawless Diamond van een verkoper in de deur aangereikt. Voor we het wisten, zat ik binnen in een stoel en smeerde ‘David’ een doorschijnende gel onder mijn linkeroog. Ik had heel duidelijk gezegd dat ik net een oogallergie had en niet te dicht bij mijn oog mocht komen. Daar hield hij zich keurig aan. Eerst een gel en daarna een crème omdat het anders te droog zou aanvoelen. Tot mijn grote verbazing trokken wallen en rimpels grotendeels weg. Tussendoor vertelde David dat hij Vlaming was en sinds zijn tiende in Amerika woonde. Hij sprak inderdaad Vlaams-Nederlands met een duidelijk Engels accent. Het product zou iets van 250 euro kosten, maar je kon er wel 24 maanden mee doen, gewoon twee keer per week was voldoende. En er was net een speciale actie, de crème kostte nu maar 160 euro (of zoiets). Toen ik vroeg hoe lang die prijs gold, moest hij even nadenken en zei “tot 3 januari”. Hij heeft toen ook mijn tweede oog behandeld, anders zag het er wel raar uit. Ik heb niks gekocht, het effect van de producten is wel enkele dagen gebleven. Ik ben nu het staaltje aan het uitproberen, maar dat helpt lang niet zo goed. Het is ook een witte crème, waar David een kleurloze gel gebruikte. Ik was van plan om terug te gaan, maar na alle reacties hierboven toch maar niet. De winkel is nieuw en “hij was nog niet helemaal af”. Ik vond de producten er heel Amerikaans kitsch uitzien en ja, ook pokkeduur.

 • Ik ben na aanleiding van een zeer slechte ervaring bij deze winkel onlangs 30 dec 2014 op google gaan zoeken en heb met herkenning je verhaal gelezen en de reacties met stomme verbazing tot mij genomen.
  De shopowner lokte mij naar binnen, de ‘Italiaan” met een appartement in London. (Binnen 1 minuut wist ik dat hij de eigenaar van de winkel was en een appartement in London had..tja)
  Ik besloot het spelletje mee te spelen. Eerst als naïeve doos die onder de indruk was van t smeerseltje onder ogen en scrub op de handen blablabla..Snel was ik klaar met dit spelletje en draaide de rollen even om. Ik vroeg hem om een lijst met de ingrediënten. Hij keek mij stomverbaasd aan en vertelde dat hij deze vraag nooit kreeg. Ik vertelde onze’ Antonio ‘dat ik huidtherapeute ben. Hij verschoot van kleur en was ineens klaar met zijn verhaal. Probeerde mij zsm weg te krijgen… door te zeggen dat hij bij de ingang wat voor me had liggen..Ik kwam daar al vandaan dus wist dit is een onzin verhaal.. Ik keek hem alleen maar aan en zei doe geen moeite in vind de uitgang zelf wel..succes met deze winkel je gaat het heel hard nodig hebben. Dit zei ik in het Hebreeuws. Het is te duidelijk dat deze man uit Israel komt zijn accent en uiterlijk verraden dat.Hij keek mij met hele grote ogen aan en al het personeel keek mij verschrikt aan..prachtig moment!
  Ach deze zaak heeft duidelijk de missie wit wassen. Forever flaweless zal binnenkort Forever gone zijn, dit soort winkels gaat het nooit lang volhouden t is een projectje. Iedereen die wel iets heeft gekocht bij tros radar etc klachten indienen! Ze houden niet van gezeik, dan zijn ze nog sneller weg.

 • Ik ben na aanleiding van een zeer slechte ervaring bij deze winkel onlangs 30 dec 2014 op google gaan zoeken en heb met herkenning je verhaal gelezen en de reacties met stomme verbazing tot mij genomen.
  De shopowner lokte mij naar binnen, de ‘Italiaan” met een appartement in London. (Binnen 1 minuut wist ik dat hij de eigenaar van de winkel was en een appartement in London had..tja)
  Ik besloot het spelletje mee te spelen. Eerst als naïeve doos die onder de indruk was van t smeerseltje onder ogen en scrub op de handen blablabla..Snel was ik klaar met dit spelletje en draaide de rollen even om. Ik vroeg hem om een lijst met de ingrediënten. Hij keek mij stomverbaasd aan en vertelde dat hij deze vraag nooit kreeg. Ik vertelde onze’ Antonio ‘dat ik huidtherapeute ben. Hij verschoot van kleur en was ineens klaar met zijn verhaal. Probeerde mij zsm weg te krijgen… door te zeggen dat hij bij de ingang wat voor me had liggen..Ik kwam daar al vandaan dus wist dit is een onzin verhaal.. Ik keek hem alleen maar aan en zei doe geen moeite in vind de uitgang zelf wel..succes met deze winkel je gaat het heel hard nodig hebben. Dit zei ik in het Hebreeuws. Het is te duidelijk dat deze man uit Israel komt zijn accent en uiterlijk verraden dat.Hij keek mij met hele grote ogen aan en al het personeel keek mij verschrikt aan..prachtig moment!
  Ach deze zaak heeft duidelijk de missie wit wassen. Forever flaweless zal binnenkort Forever gone zijn, dit soort winkels gaat het nooit lang volhouden t is een projectje. Iedereen die wel iets heeft gekocht bij tros radar etc klachten indienen! Ze houden niet van gezeik, dan zijn ze og sneller weg.

 • Zoals ik al eerder schreef: als je ergens komt waar deze verkooptactieken gehanteerd worden: ding af. standaard. betaal gewoon niet meer dan 10% van de verkoopprijs.

 • Yoka, het is natuurlijk geen fantastische gebeurtenis, maar je hebt het wel fantastisch onderhoudend opgeschreven!

 • What happened to me in Vegas…
  In november 2012 check ik, brak na een lange vlucht, in bij het Cosmopolitan Hotel in Las Vegas. Ga ik direct naar bed, uurtjes inhalen? Hallo, je bent 39 en in Vegas, doe IETS, maakt niet uit wat! Ik verman me en besluit naar de shops at the Cosmopolitan te gaan. Hey, zowaar aandacht – en ik ben verre van op mijn best. Een ‘quite good looking’ kerel (Israelisch zou heel best kunnen) reikt me een sample aan. ‘Try this, this is really amazing’. Ik ken dit type, ik sla het sample af en loop vastberaden door. Hij loopt me achterna. Ik stop uit beleefdheid en hij zegt: ‘Come, I will show yousomething amazing’ en als een mak lam – heb ik dan iets beters te doen? – weet hij me de Skins 6|2 Cosmetics in te lokken. Hij stelt zich voor als Tony en voordat ik het weet, zit ik op een hoge kruk in de shop-in-shop van Forever Flawless. Shit, één split-second wankelde ik en nu zit ik hier….als prooi in de val, overgeleverd aan de gelikte verkooppraatjes die gaan volgen. Nu is er ‘no way out’. Tony begint bevlogen -nee gedreven – te ratelen, dat hij kan zien dat ik heel veel waarde aan mijn huidverzorging hecht: ‘Let me guess, you’re a Clinique girl’. Ik beaam: ‘Sort of, also Clarins’. ‘O, even better’, slaakt Tony uit, ‘I should have noticed’. ‘Do you allow me to be completely honest with you?’ Ik vertel hem dat ik uit Nederland kom en dat eerlijkheid is waar het om draait (oei, dom). Tony ziet nu zijn kansen schoon. ‘Your eyes are beautiful, but they really deserve more- they look a bit tired (duh….ik heb net 16 uur non-stop zitten dehydrateren in een vliegtuig). ‘This, darling, this Diamond Infused Eye Serum, is a of different league’. Het roofdier ziet dat hier een willoos slachtoffer zit, zijn volgende klant. Tony begint het eyeserum behendig rond mijn ogen in te kloppen en pakt er ondertussen een iPad bij. Een slideshow met werkelijk verbluffende ‘voor’ en ‘na’ foto’s volgt. Frisse dertigers, die er ‘na’ nog frisser uitzien. Zelfs een mannelijke zestiger met dikke walzakken ziet er op de ‘na’-foto onwaarschijnlijk glad getrokken uit. “No photoshop” verzekert Tony mij. Ik kijk nog eens kritisch, ik wil de truc doorzien, maar de achtergrond en kleding van voor en na zien er identiek uit (met dezelfde data erboven als ik het me goed herinner). Ik begin hem te geloven. Tony voelt het aan. Nu volgt de peeling-truc op mijn hand, waar Monique al over vertelde. Hij laat het intrekken op mijn hand, en verwijdert het met een spatel: ‘Ooit gedacht dat je zoveel dode huidcellen op je hand had’? Dat is een berg. Ik kijk wantrouwend. Hij registreert het en pakt nu als zijn troef de spiegel en houdt hem mij voor. Wat is dit? Ik moet echt serieus toegeven dat mijn ogen er gelift en super veel frisser uitzien. Hij ziet dat ik trots mijn eigen oogopslag aanschouw en zegt: ‘You deserve this”. In mijn hoofd begint ‘I deserve this, my eyes deserve to sparkle’ als een chakra rond te zoemen.
  Tony voelt dat ie goed bezig is en verhaalt over een vaste klant, een puissant rijke sjeik, die de hele Forever Flawless collectie twee keer per jaar laat invliegen. Uiteraard is dat “a different league”. De beste man is ook veel ouder en heeft het echt nodig. Maar ook ik kan dit in mijn bezit hebben en voor mij is nu alleen dat Eye Serum echt genoeg.
  Ik weet het niet meer. Dit moet ik natuurlijk allemaal niet geloven. Maar jeetje, het resultaat was er wel. Zie ik iets over het hoofd of ben ik gewoon te nuchter of te cynisch? Even scherp, naar de kern. Zou ik dit wondergoedje willen hebben? Tony heeft me subtiel en vakbekwaam voorbereid. Dit is niet goedkoop. Hey, maar ik ben in Vegas, en misschien voor het eerst en het laatst. Hier past geen Hollandse kneiterigheid. Misschien heb ik zojuist echt het wondermiddel ontdekt, waarover ik straks al mijn vriendinnen in superlatieven kan verhalen. Even concreet, hoeveel heb ik er voor over? Voor 100 euro doe ik het, besluit ik. Laten we realistisch zijn, voor een zelfde goedje van La Prairie of La Mer ben je het drievoudige kwijt. En daar is niet eens echte diamant in verwerkt.
  Nu is het moment daar. Ik kijk Tony aan met een vastberaden blik van ‘ik doe het’ en durf eindelijk te vragen wat het kost. ‘Yes’, zegt Tony en hij legt een hand op mijn schouder : ‘ You deserve this, this is a great deal for 300 dollars (met de toenmalige dollarkoers ca 225 EURO), alsof het de meest vanzelfsprekende zaak van de wereld is.
  Ik val bijna van mijn kruk en hervindt instant mijn alertheid. Ik zeg Tony dat dat echt een “no go” is en sta demonstratief op. Met teleurgestelde droopy ogen kijkt hij me aan. Mij bekruipt een schuldgevoel. Tony heeft net alle tijd voor mij genomen. Twintig minuten lang heeft hij mij met zijn allerbeste bedoelingen verklapt hoe ik er met één potje voor de rest van mijn leven als twice myself uit zou kunnen zien. Nu loop ik weg en sla zijn advies in de wind. Jeetje, lijkt hij nu echt oprecht teleurgesteld? Even nog een aardig woord voor Tony dan. Dat hij het vooral niet persoonlijk moet opvatten. Die aandacht stelt Tony echt op prijs. Hij laat niet blijken dat het hem irriteerde dat dit geen kat in het bakkie was. Dat ik een stomme kritische bitch ben die hij in het uitgaanscircuit allang voorbij had laten gaan. Nu gaat het om keiharde knaken. Nu heb ik Tony op zijn fanatiekst .Tony weet wat hem te doen staat. Als hij zijn target wil halen, gooit hij het nu op een akkoordje. Dus zegt Tony: ‘Honey, we are gonna make this a win-win’. Hij is ‘very sorry’ maar kan niets aan de prijs doen. Het is duidelijk. Zijn target is het verkopen van dat peperdure serumpje en dat blijft de inzet. Maar hij wil heel graag iets extra’s voor me doen. Het toeval wil dat ze net aan het uitbreiden zijn naar Europa. Sterker nog, Forever Flawless is naarstig op zoek naar ambassadeurs in Nederland. Als ik nu Forever Flawless wil promoten in Europa, wil hij voor mij heel graag iets bijzonders doen omdat hij al door heeft dat ik invloedrijk ben (oh?). Dan krijg ik de oog crème er bij. Nu ben ik on top en vertel hem dat hij moet begrijpen dat ik ook voor een oog serum en oog crème tezamen geen 300 dollar over heb. Er ontstaat een onderhandelingsspel. Laat ik dat nou echt leuk vinden en Tony heef dat haarscherp door. Niet veel later staat er wachtend op mijn zegen op de toonbank het volgende uitgestald: 1 serum, 1 oog crème, 2 potten dagcrème en de peeling. Vijf voor de prijs van 1. Wat heb ik dit fantastisch gedaan. Trek ik me nu nog terug? Dat zou wel stoer zijn. Maar ook zonde, toch? Tijd voor een handshake. Tony heeft zijn werk gedaan. En weg is Tony. Hij sommeert zijn collega aan de kassa om een en ander af te rekenen en vijf minuten later sta ik op de strip. In opperste verbazing over mezelf en wat ik me heb laten aansmeren: een grote tas met volstrekt nutteloze(dat zal blijken) Forever Flawless producten in verpakkingen van 5 keer hun netto inhoud.
  Thuis gekomen ben ik op internet gaan zoeken maar vond – net als Monique – verdacht weinig aanknopingspunten. Of Tony in mij een ambassadeur heeft gevonden? Het serum heeft thuis nooit meer enig spectaculair verschil laten zien. Later heb ik me weleens afgevraagd of hij niet stiekem aambeien crème heeft in gemasseerd. De dagcrème was heel vet, daar pakte geen foundation meer op maar deed prima dienst als nachtcrème. De oog crème staat nog onaangeroerd in mijn toiletkast terwijl de peeling al in de prullenbak is beland. De korreltjes hechten dusdanig aan je fijne gezichtshaartjes en zijn alleen met de groot mogelijkste moeite te verwijderen, zelfs niet soepel met een cleanser.
  Voor een keer breek ik de regels. This time what happens in Vegas, does not stay in Vegas.

 • Misschien kan ik jullie beter een andere tip geven: ding af! Zoveel als je kunt, niet meer dan 10% van de officiele verkoopprijs betalen!

 • Vorige week ook een peeling op mijn hand gekregen en zelfs het masker van €197,- is onder mijn linker oog gemasseerd. Grappig dat deze verkoopster echt dacht dat ik zomaar even voor bijna €1000,- aan crème zou kopen zo tussen de boodschappen door. Ik was in hun winkel in Amsterdam in de Kalverstraat op de hoogte van de Bonneterie. Het merk Premier was hier te koop. Uiteindelijk niets gekocht. Ze vertelde me nog dat ik er goed uit zag voor mijn leeftijd; maar ik had mijn leeftijd helemaal niet verteld!! Te grappig.

 • Beste Jose, als je je geld niet meer kunt terugkrijgen maar wel kunt ruilen (exchange) is dat blijkbaar de enige optie die je nog hebt. Je kunt ze ook bellen natuurlijk, er staat vast een telefoonnummer op de bon? Verder zou ik eens overwegen om de producten toch te proberen. De discussie is niet op gang gebracht om de formuleringen te bekritiseren, alleen de verkooptechnieken. Het is niet gezegd dat de producten slecht zijn. Als je ze toch niet kan teruggeven, kun je er misschien maar beter van genieten? Verder zou ik zeggen, deel het artikel met je vriendennetwerken, dan zijn ze ook gewaarschuwd. En laat het hen ook weer delen.

 • OMG I feel so stupid! Ook ik ben erin gestonken! Gezellig weekendje Amsterdam; je wordt op elke hoek van de straat gewaarschuwd om geen cocaïne op straat te kopen, maar niet voor dit soort praktijken! En wat erg dat ik zie dat dit in maart al bekend was maar ook iedereen in de PC dit dus gewoon tolereert…. Dit moet je als straat toch ook niet willen!!!
  Voor “slechts” 300 euro een tas vol met troep! Op de bon staat no refund en 14 dagen to exchange…alles zit nog in verpakking maar weet iemand of dit nog zin heeft om proberen geld terug te krijgen??? Ik woon namelijk 100 km van Amsterdam vandaan dus moet wel kunst en vliegwerk doen wil ik dit überhaupt kunnen. Leuke Sinterklaas zo….

 • Beste,

  Let indd op in Maastricht!! Deze winkel heet soap story’s.
  Vandaag ook naar binnen gelokt met een staafje zeep..ik zal er een papiertje omdoen..
  Nailkit gekocht voor 40e en een handcreme.
  Maar dit was nog niet genoeg voor mevrouw ze was aan het pushen om ook een oogserum te kopen en een dagcreme en een masker van 200euro dat je op inet voor 60euro kunt kopen.
  Het was alsof ze over 2 euro sprak in plaats van 200!! Netjes bedankt en gezegd dat we er op dit moment geen geld voor hadden. Nou toen was de nep vriendelijkheid ineens voorbij!! Ze was ineens kwaad en gemeen!! Terwijl ik al voor 50 e had gekocht!! Maar het moest meer zijn!! Ik vind het niet normaal ik wist niet dat zoiets bestaat ik sta versteld hoe kan zoiets de verkopers zijn erg pusherig en agressief.
  Heb al spijt van mn aankoop je wird er gewoon ingeluld en als ware gedwongen om iets te kopen!! Mij zul je daar niet meer zien het is belachelijk dat zoiets kan en mag!!!

 • Nog een ‘slachtoffer’?
  Bij een visarrip naar Singapore (woon op Bali) ook door een hele aardige jonge man de winkel naar binnen gepraat..
  Eigenlijk omdat mijn vriend erbij was en die vondt t allemaal wel oke om even wat uit te proberen. Eerst de body’scrub..nou ja idd een babyhuidje. En daarna crème op onze gezichten gesmeerd..en idd we vonden t allebei werken..de jongen was heel gezellig en zou naar Bali komen. We hebben zelf telefoon nr s uitgewisseld. Ja dan geloof je natuurlijk nooit dat je genaaid wordt. Ik geef echt nooit geld uit aan mezelf..en zeker niet 120 euro. Kreeg wel de body’scrub, gezichtspeeling en nog een tube crème erbij..eigenlijk meteen spijt. Helemaal toen een kennis vertelde haar ik opgelicht was..nou ja..ik ga t gebruiken en ik vraag me af hoe goed die andere dure merken hun werk doen..want zoals eerder gezegd die halen ook je rimpels niet weg..het gekke is als ik alleen was geweest had ik t nooit gekocht. Het zetje van min vriend: Ah joh verwen jezelf nou eens dat deed t m..jammer hoor! Maar ja we waren er zelf bij!!! T leukste was nog dat ik nu niet alleen handbagage meer had door de vloeistoffen. Dus bagage moest worden ingecheckt..en vergeten..bij airasia kost je dat 45 dollar.au dat deed nog meer pijn.

 • Ik heb ook een minder leuke ervaring met deze winkel in amsterdam. een tijdje geleden was er de vogue fashion night out in amsterdam waar ik ieder jaar naartoe ga. ik was even mijn vriendinnen kwijt waarvan de telefoon ook leeg was. terwijl ik ze aan het zoeken was door de pc werd ik door Antonio aangesproken ( zogenaamd de eigenaar ). Hij gaf me een paar samples en duwde me zowat de winkel naar binnen. Ik zei nog dat ik geen tijd had omdat ik mijn vrienden kwijt was en liet me toch verleiden ( wie houdt er nou niet van om gratis iets te testen). Hij bracht bij mij de oogcreme en een serum aan op mijn make-up ik vroeg nog of dit normaal was waarvan hij ja antwoorde. ik zag gelijk een verschil! mijn wallen waren helemaal weg en toen bracht hij nog iets aan op mijn handen een soort van scrub die gelijk je dode huid weghaalt waarop ik antwoorde of dat echt zo was en dat ik me vaker scrub en toen antwoorde hij dat ik het blijkbaar niet goed deed. ik vroeg gelijk naar de prijzen en vond het hartstikke duur maar dacht toen toch wel dat dit een echt wondermiddeltje was. tussendoor was hij de hele tijd aan het vertellen dat ik zo mooi ben en of ik een vriend ben of ik toevallig modellenwerk doe waarop ik ja antwoorde. dus toen ik zei dat ik het duur vond zei die maar je doet toch modellenwerk dan heb je toch geld dan kun je het ook kopen. dus zei ik dat ik er overna moest denken. toch bleef hij mij de hele tijd pushen en op te scheppen waar hij overal winkels heeft en veel rondreist. toen liet hij me de schoonheidssalon boven zien en zei dat ik eens een gratis behandeling mocht hebben zodra ik weer in amsterdam zou zijn.. ( ik vond het allemaal maar erg vreemd en voelde me erg ongemakkelijk) toen zei die dat ie graag contact met me wilde houden misschien had die eens een klusje voor me omdat ik model ben dus toen heb ik met mijn domme kop mijn nummer gegeven. gelijk erna begon hij erover dat ie eens naar een cocktailbar wilde gaan. waarna ik zei dat ik echt moest gaan. een lange tijd heb ik niets meer van hem gehoord. en toevallig vandaag stuurde hij een whatsapp.
  hj sprak me gelijk met princess aan en vroeg of ik in amsterdam was waarop ik antwoorde nee. toen vraag die where? (waar?) en zei ik waarom? waarop hij antwoorde ik have a surprise. ( toen hij dat zei vond ik het nog vreemder worden en voelde me erg ongemakkelijk) dus zei ik: ik denk niet dat mijn vriend dat leuk zou vinden. waarop hij gelijk zei dat ik zijn type niet ben en ze een keer in het jaar een feest vieren waarbij ze gratis spullen weggeven. ( toen ging ik terug denken aan die keer dat ik in de winkel was en hoe erg hij interesse toonde in me dus vond ik het maar al te vreemd) dus vroeg ik hoe zijn winkel ook alweer heette en ben ik gaan googelen waarbij ik deze site heb gevonden. toen ik dit allemaal gelezen heb stuurde ik dat hij me niet meer moest contacteren waarbij hij antwoorde: ok weirdo lol. erg onprofessionel allemaal voor een eigenaar.
  ik zag reacties dat jullie niet weten wie de eigenaar is. hij beweert dat hij de eigenaar van alle winkels is en hij heet antonio ik heb zelfs zijn nummer als je er iets mee kunt monique dan stuur mij aub even mailtje. het is een buitenlands nummer en begint met +44.

  hoor graag van je! hoop dat dit soort winkels sluiten want het is absoluut geen fijne ervaring!

 • Hoi isabelle, het is bewonderenswaardig dat ze er nog steeds zijn, want er is inmiddels ook aandacht voor de verkoopmethoden van dit bedrijf geweest bij Radar. ze houden er nogal ongewone tactieken op na.

 • Ik liep vanmiddag ook door de PC Hoofdstraat en elke keer als ik daar loop schreeuwen ze vanaf de andere kant FREE SAMPLE blablabla, ik had vandaag tijd over dus ik dacht ik doe die mensen ook eens een plezier en loop mee naar binnen. Een Franse jongen hielp mij en ik kreeg meteen complimenten over mijn ogen etc. Hij probeerde bij mij ook de Peeling Gel uit, best leuk resultaat en daarna een creme. Zag er mooi uit. Toen was het en? Wat ga je kopen? Dus ik vertelde dat ik nog heel veel huidverzorging had staan en niks nodig had… Toen kreeg ik 50% korting aangeboden, maar ik wilde alsnog niks… Was wel benieuwd naar dit merk dus ben gaan googlen en kwam toen hier… Vond het al zo raar dat ik er nog nooit wat over had gehoord op andere beauty blogs.. Vandaar dus

 • De winkel sluiten wil nog niet zeggen dat ze definitief verdwijnen. Obey your body zat in de hal van Schiphol Plaza. Daarna in Amstelveen en Magna Plaza. Nu opnieuw in Amstelveen. Ze komen allemaal eigenlijk uit California. Op Amazon kun je zien wat het nu eigenlijk waard is. Ik heb OBD nooit voor de voorgestelde prijs gekocht. Gewoon afgedongen tot 35% van de prijs.
  Jarengeleden ben ik in London reeds Gadi 21 bij House of Fraser tegengekomen – veel goedkoper en veel netter. Ik heb me ook bij Bellapierre in John Lewis laten opmaken – ook redelijke prijzen en kundige Oosteuro verkoopster. Hiervan kom je dus de NAMAAK tegen als Micabella in de Magnaplaza. Reden dat ze hier zo illegaal en vrij kunnen opereren zie ik op Londonbds.org/tag/gadi want de 020-zone zit vol met vastgoed mafia. Van de illegale arbeid is iedereen getuige en ik denk niet dat die verkopers hun eigen paspoort in handen hebben.

 • Op dit moment (zaterdag 02.10.2014 – 20.26 uur) wordt Forever Flawless Maastricht ontruimd en ziet het er naar uit dat het voor Maastricht einde oefening is voor deze vestiging. De laatse weken waren ze a om 18.00 uur dicht en op koopavonden was het ook al niet meerde moeite waard om passanten aan te spreken.

 • Je hebt altijd het recht een ondeugdelijk product te ruilen. Maar ja, hoe toon je aan dat een crème ondeugdelijk is.

 • Monique, volgens mij geldt dat recht van ruilen alleen voor colportage en online aankopen. Ruilen in een winkel is een gunst geen recht.
  Overigens ben ik afgelopen weken een aantal keer voorbij forever flawless gelopen. Ben niet aangesproken. De verkoper stond verveeld in de deuropening.

 • Interessante ontwikkeling dat er nu no refund op staat, dit is in strijd met de nederlandse consumenten wetgeving.

 • Gisteren,za 27 sept heb ik twee producten gekocht bij Foreverflawless.
  Op de bon staat no refund.
  Heeft nog iemand zijn geld teruggekregen de laatste tijd?
  Gr Karin

 • Beste Anja,

  Ik wil even iets rechtzetten. Ik weet namelijk uit zeer betrouwbare bron, dat de medewerkers niet illegaal zijn en dat ze keurig uitbetaald krijgen op hun Nederlandse bankrekening… ze zijn trouwens ook niet allemaal Israëlisch. Niet dat het wat uit maakt als ze dat wel waren, maar dit is even om aan te geven dat je er echt niets van weet..

 • Beste boze Anja, ik werk daar zeker niet en ben er nog nooit geweest, maar het zijn rare uit de lucht gegrepen aantijgingen die je doet. Die doen gewoon niet ter zake. Het gaat om de manier van verkopen, hoe ze dit aanpakken. Maar als je bewijzen hebt van illegaliteit moet je zeker aangifte doen, des te eerder stoppen deze winkels van Flawless. Ik verdedig overigens niets, maar je moet bewijzen hebben. En waar t hier over gaat bij dit artikel is alleen de verkooptechniek. En mooie antwoorden heb ik ook niet, ik houd me bij de realiteit. En hun koffie is het laatste wat aan de orde was geloof ik, daar heb ik niemand over gehoord 🙂

 • Yvonne ik zou bijna denken dat jij de gene bent die daar werkt.
  met al die mooie antwoorden en verdedigingen.
  wat een mooie epic op de tros mischien wil je het nu wel geloven.
  ofbsta je nog steeds aan hun kant.
  maar ik ga zeker aangifte doen bij de vreemdelingen politie dat er iligaal personeel werkt..
  heel veel sterkte met je verdedigde antwoorden.
  Met vriendelijke groet boze anja

 • Goedemorgen Nicky, hetgeen deze winkel doet is inderdaad niet illegaal. Je bent vrij om te vragen wat je wilt voor je producten, en je mag erin stoppen wat je wilt zolang je je aan de grenzen van de Europese cosmetica wetgeving houdt, en dat doet dit bedrijf met haar producten. Het probleem zit hem in het feit dat je je bekocht voelt omdat iedereen met een andere prijs voor het product de deur uit gaat en gezien het feit dat de verpakkingen ook goedkoop zijn, je je al snel bekocht voelt. Ook is er grote ergernis over de wijze waarop de verkopers de klanten te woord staan en overreden. Bovendien zit het in de chique PC Hooftstraat (hoe chic ben je nog met zo’n winkel in je straat!!), waar je dit soort verkooppraktijken niet verwacht, en ook niet dat er cosmeticaproppers buiten staan op de straat om je naarbinnen te lokken (dat zie je alleen bij restaurants in zuid europa bij wijze van spreken). Het is geraffineerd, on Nederlands, en ordinair, het past niet bij een merk dat claimt top luxury te verkopen – dat is mijn mening, als uitgever van BeautyJournaal en schrijver van het hoofdartikel boven al deze postings.

 • Na het kijken van radar was ik nieuwsgierig naar reviews van dit product en ben ik hier terecht gekomen. Allereerst wat vervelend van jullie nare ervaringen met dit product, dat is inderdaad niet iets wat je verwacht in de pc hoofdstraat ! Volgens radar is diamantstof is niet heel bijzonder, het is eigenlijk een soort van restafval van de diamant. Dus eigenlijk betaal je heel veel geld voor afval ! Ik hoop dat veel mensen dit gezien hebben en misschien kan er iets tegen gedaan worden, want zijn deze praktijken legaal ?

 • Beste mensen,
  Ook ik ben opgelicht door een medewerker van forever flawless. Ik heb voor 2 potten voor €180.Erg dom van me. Nu wil een goede vriend van me naar de winkel om het geld terug te vragen. Helaas heeft hij deze week geen tijd dus wilt hij volgende week dinsdag even langs gaan. Ik heb de potten vorige week maandag gekocht. Denken jullie dat ik nog mijn geld terug krijg of ben ik dan alweer te laat?

  Groetjes,

 • vanavond NPO1 08-09-2014….20.30 uur bij Tros Radar komt er vlgs mij een item hierover…..diamanten in een creme….!

 • Op de PC in Amsterdam ook de zaak Forever Flawless. Toen ik samen met mijn vriend voorbij de zaak liep werden we naar binnen gehaald met allemaal ongelofelijke verhalen en de verkoper wilde graag wat proberen op mijn frons rimpel op mijn voorhoofd. Nadat een man die wordt aangesproken met de naam Antonio, mijn voorhoofd had vol gesmeerd en het er weer af haalde… Zag ik echt verschil. Mijn vriend zei als het werkt dan koop ik het product voor mijn vriendin. Heel wat euro’s lichter liepen we naar buiten met allerlei crèmes. Eenmaal thuisgekomen werkt het helemaal niet!!
  Heb meteen gebeld naar Forever Flawless en dit aangegeven. Geen probleem ik kon terug komen om de crèmes om te ruilen voor de sterkere variant. Enige probleem was dat de sterkere variant nog niet in Amsterdam was, ik moest dus wachten. In de tussentijd nog naar Amsterdam gegaan en extra spul gekregen omdat ik zo lang moest wachten.
  uiteindelijke de crème kunnen omruilen naar de gold variant.
  Ook dit werkt niet!!! Aantal keer gebeld en kan weer komen om om te ruilen en ik moest echt een behandeling bij hun laten doen. Gister middag maar weer naar Amsterdam gereden om mijn geld terug te vragen, de producten werken gewoon niet!
  Ineens waren ze niet meer zo vriendelijk en werd zelf uitgelachen. Na bijna 2 maanden kon ik toch niet meer mijn geld terug krijgen en daar moest ik het mee doen. Voelde mij zelfs bedreigd op de manier hoe ik werd aangesproken. Waar het uiteindelijk op neer komt is dat de verkoper en de eigenaar me de zaak uit wilde hebben en ik maar onbeschoft was!
  Wat dit bedrijf doet klopt gewoon niet en voel me ook opgelicht. De volgende stap die ik zet is aangifte doen.
  Hopelijk doet de rest van gedupeerden dit ook. Dit moet stoppen!!

 • Beste Anja, dit soort aantijgingen kun je niet doen wanneer je geen bewijs hebt. Zwart uitbetaald krijgen?? Vanwaar deze kennis vraag ik me af. Illegaal in Nederland? Je weet veel. Ik geloof dat je bij de topic moet blijven. En wat vreselijk dat de koffie niet te drinken was…….

 • Goeie dag ik werd ook geholpen door zo’n engelse jongen maar iedereen die daar werkt komt uit israel en zijn niet te vertrouwen ik ben er zelfs achter gekomen dat ze iligaal zijn hier in nederland.
  vuile oplichters zijn het ze worden zwart uitbetaald met het contante geld wat jullie hun betalen niet meer doen contant.
  want ook kijken ze gerust even in je portemonnee of je nog meer honderdjes bij je hebt…..
  we moeten ze laten oppakken.
  vooral die man (DROOR) dat is zijn naam hij is een van de bazen!!laat je het niet gebeuren daar.
  ik heb niks gekocht daar.
  ze hebben me me een lekker kopje koffie aangeboden uhm.
  het bekertje lekte en de koffie was niet te zuipen.
  Sterkte dames

 • Afgelopen zaterdag werd ik ook de winkel ingetrokken. Mooie praatjes in rap engels. Ik versta de taal wel, maar er wordt geen rekening gehouden dat ik het vakjargon in het engels niet machtig ben en de prijzen en kortingen die naar mijn idee steeds veranderden kon ik ook niet volgen. Ik voelde me al snel dom. Daarbij het praatje dat ik naast rimpels ook couperose heb (nooit bij mezelf gezien), kortom ik voelde me dom en lelijk. Opmerkelijk is het verschil na het smeren van de wondercreme. Gelukkig hield het gevraagde bedrag mij tegen. Heb zo n regel van impulsaankoop boven de €100 onderdruk ik en kom morgen na een nacht slapen eventueel weer terug.
  Die mensen maken het je moeilijk produktloos de winkel uit te stappen. En dan ook nog met een opgeknapt oog.

  Nu lees ik de reacties van jullie en het gevoel bekruipt me dat het spul in de winkel een ander goedje is dan in t doosje.
  Heb mn geld uitgegeven in de nespresso zaak daar in de buurt. Dat mocht: een luxe melkopschuimer is dertig euro goedkoper dan mijn impulsaankoop-limiet.

 • Nooit naar binnen gaan. Een oplichtersclub die er op uit is snel geld te verdienen. Volgens mij is het dezelfde club die je o.a. tegenkomt in Utrecht (Hoog Catharijne). Net zo’n agressieve benadering, de prijzen liggen alleen nog hoger. Wel net in een ander jasje gegoten, dan kun je nog meer vragen. Locatie PC Hooft moet tenslotte toch ergens van betaald worden. Het is een blamage voor de PC Hooft. Wellicht teveel leegstand? Echt een geval voor Tros Radar.

 • Whaw wat een reacties, ik kreeg gisteren in de wolfstraat in Maastricht een proefje aangerijkt, in de vorm van een diamant.
  Er werd gevraagd of ik het merk kende ,dus niet, er werd ook meteen olie rond mijn ogen gesmeerd,en gevraagd zie je verschil ?
  Ikzelf dacht van wel,maar gelukkig was mijn man erbij,en hij zei,Sil er is geen verschil hoor,toen nog oogcreme erover,nog een peeling op mijn hand plus creme.
  Plus nog een masker op mijn wang,terwijl ik make-up op had.
  Mijn man hield vol er was geen verschil,er werd me van alles aangeboden,maar ik had gezegd ik wil even wachten wat het product over een half uurtje ‘à een uurtje zou doen,en beviel het dan nog echt,zou ik terug komen.
  Ik ben 50, en het meisje wat mij hielp was 10 jaar jonger,en had wel beduidend meer rimpels rond haar ogen als ik heb,dus dat trok wel mijn aandacht,toen ik daar zat. ( gebruikt zij niet die producten,als ze zo fantastisch zijn).
  Ik ben dus uiteraard niet meer terug geweest,gelukkig maar.
  Er werd me ook gevraagd wat gebruik je nu ?
  Dus ik vertelde,tot ik alles van Collistar gebruik,dat merk kende ze niet ??
  Oh ja,en via deze site ben ik weer wat wijzer geworden.

 • Beste Monique en andere lieve mensen

  Ik was deze week gewoon aan het shoppen op de PC hoofdstraat. Ik had tijd genoeg en ja hoor, werd dus naar binnengelokt naar de winkel. Toen ik aan de jonge man vroeg waar hij vandaan kwam zij hij “Italië”. Ik heb verschillende jaren in Rome gewoond voor mijn werk en spreek dus Italiaans. Toen ik Italiaans begin te spreken met hem zij hij dat hij geen andere talen mocht spreken maar alleen Engels want het is een Amerikaans bedrijf., ik vond dit al heel raar. Ik bleef Italiaans spreken en het kwam er op neer dat hij gewoon echt geen Italiaans kon. Dus ging ik weere gewoon verder in het Engels. Hij leekt echt een Israëlische man, nu kannik me voorstellen dat je in deze tijden met het conflict in Gaza en Israël dat je niet wil vertellen datbje daar vandaan komt maar goed.

  Een heel verhaal dat ik veeeel meer moest gaan doen met mijn gezicht, dat deze serum voor mijn ogen 7 dagen zou blijven. Nou zag ik wel meteen een verschil moet ik zeggen. Toen ik vroeg om de prijs, zei hij 299 euro. Ha ha ha. Ik begon gewoon te lachen. Toen hij zag mijn Hermes tas zag Vroeg hij meteen “hoeveel heft die gekost dan”? Dat vond ik nog al brutaal, waar ik op antwoord gaf, weet ik niet heeft mijn man voor me gekocht. Toen vroeg hij hoe veel mijn schoenen hadden gekost. In iedergeval, om een lang verhaal kort te houden, heeft hij mij de oog serum voor 100 gegeven.

  Ik had afgesproken met een vriendin van me in Amsterdam en toen ik het verhaal vertelde bleef ik maar denken dat er iets niet klopte. Had nogal een vrij impulsieve aankoop gedaan wat ik meestal nooit doe en toch klopte er uets niet. Niet alleen dat, maar het product was gewoon niks beter dan ander product. Het product wat ik nu gebruik is echt stukken beter. Toen ik laat thuis kwam dacht ik om even reviews te kezen van forever flawless en kwam ik hier terecht! Bedankt! Bedankt! Ik ben meteen terug gegaan naar de winkel de dag daarna en vroeg om mijn geld terug., niet alleen de serum maar ook de monsters. 2 redenen. Veel te veel geld voor een product wat ik niet ken EN die man had gewoon gelogen. Hij kwam niet uit Italië, maar uit Israël. Dat maakt me op zicht niet zo veel, uit maar gewoon het feit dat hij niet de waarheid vertelde. Hoe kan ik fan zijn product wel vertrouwen??

  Ik ging terug naar de winkel en ja hoor daar zat hij! Hij was bezig met een klant dus woonwijk hem niet storen. Toen die persoon wou. Egale want netbzoals ik was zij er in getrapt zij ik dat ik het product teruggeven en mijn geld terug wou. sSShHHH zei hij. Dat mocht ik niet te haar opzeggen. Toen hij vroeg waarom gaf ik mijn reden. “Dus je noemt mij een leugenaar zien hij”. Jij komt niet uit Italië, hebt gelogen en dus vertrouw ik hetproduct ook niet. Hij was doodstil en liep weg. De manager kwam en gaf mij het geld zogenaamd terug op mijn credit card. Nog even kijken of dat werkelijk ook zo is. Heb de bon nog.

  In ieder geval. Bedankt Monique en jullie allemaal! Dankzij jullie! Heeeel erg bedankt. Never never bug forever flawless!

 • Ik had ook al dat gevoel, Esther, dat het iemand van hun was. Gek toch. Ja misschien zijn er ook wel mensen tevreden, geen idee, maar wat je zegt hoe kom je hier terecht als je tevreden bent, dan ga niet googlen. Fijn dat je je geld hebt teruggekregen, snap niet dat zo’n winkel in een mooie straat zit als de PC Hooftstraat, maar goed ze betalen de hoge huur dus tja voor geld kom je een eind.

 • Heb net met herkenning dit forum gelezen ook ik ben belazerd met deze producten. Grappig om soms een positief bericht op dit forum te lezen. Tevreden klanten gaan niet op internet zoeken naar meer informatie dat doe je als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt. Dus verkopers en andere vertegenwoordigers van Forever Flawless, reageer liever inhoudelijk op dit forum of waar dan ook, dan je voor te doen als tevreden klant!
  Toen ik de producten terug bracht en met veel moeite mijn geld terug kreeg zag ik in de kassa stapels bonnen van bedragen van ruim over de € 1.000,-. Wat een business. Is het jullie ook opgevallen dat naast dat de verpakking erg nep is, de producten en de verpakkingen niet geseald zijn?

 • Ik was 2 weken terug in de P.C. Hooftstraat en een medewerker bood me een sample dagcremè aan en lokte me daarna naar binnen om een gezichts scrub te testen op mijn huid. Ze was Catalaans, sprak geen Nederlands. Dus ik deed me gewoon voor als een tourist en sprak hele tijd in het Engels, we hadden een leuk gesprek. Na 3 producten te laten zien, gezichtscrub, dagcreme en schoonmaakspul. Kwam het bij de prijs. Ja vandaag is de laatste dag van de promotie een potje gezichtsscrub is 179 euro ipv 249 euro. Ik heb nooit meer dan enkele euro’s betaald voor scrub, ik zou dat nooit betalen. Ik maakte gelijk duidelijk dat ik het duur vond en daar begon ik een verhaal over dat ik uit ‘Azerbaijan’ kom en dat ik maar een arme student bent dan door Europa reis en dat de gemiddelde inkomen daar zo 200 euro per maand is, dus ik zou nooit zoveel geld kunnen geven, puur uit respect voor de medemens. Hierna fluisterde ze in me oren dat ze de scrub voor inkoopprijs zou kunnen verkopen, puur omdat ik zo weinig geld had. Opeens zakte de prijs naar 79 euro per potje. Ik ging niet akkoord, maar ze deed alsof ze mij begreep en bood me een visitekaartje en een flyer aan, maar toch probeerde ze me steeds over te halen. Hierna zei ze ik ga speciaal voor jou met de baas praten, die was toevallig in een achterkamer. Eigenlijk wilde ik weglopen, maar ik dacht laat maar even wachten wat ze te zeggen heeft. Ze kwam terug, hierna ging ze weer fluisteren en ik moest beloven dat ik het niemand zou vertellen. Ze wilde 2 postjes scrub voor 79 euro aanbieden. Oftewel de prijs ging van 249 euro naar 39,50 p.s. Ik wist dat dit pure onzin was en dat die scrub van de Kruidvat net zo goed werkt en maar paar eurootjes kost. Uiteindelijk bleef ik bij me standpunt en zij raakte geïrriteerd en toen liep ik weg… Moraal van het verhaal, als het een ‘dure’ ‘betrouwbare’ merk zou zijn, zouden ze nooit zoveel in prijs zakken en ze pushen wel heel erg. Ik ben een persoon die niet valt voor verkooppraatjes, maar ik kan wel begrijpen dat veel mensen gewoon geen nee durven te zeggen vanwege de druk van de verkopers. Raar ook dat de medewerkers allemaal buitenlanders zijn en geen of slecht Nederlands praten.

 • Hallo allemaal.
  Ik kom vaak in Maastricht en word ook af en toe aangesproken door mannen en vrouwen voor de winkel, vind het niet zo erg beeje als vakantie haha. Ik moet zegggen dat ik FF vreselijk vind. Ze zijn veel te agressief en je wordt meteen op de stoel gezet. Soap Stories vind ik wat normaler en vriendelijker. Heb er de nail kits voor mijn moeser en vriendin geekocht op apartr dagen voor E35. Daarna heb je recht op een montertje voor het gezicht en voor mijn vriendin was dat een.Peeling,moisturizer en Miracle noir masker. De Miracle noir aangeschaft en vind het geweldig. Alleen al de manier qaarop je het gebruikt met de magneet vind ik al top en ook de werking vond ik goed. Merkte al snel dat 80 de minimum ervoor was en vond het ook niet pusherig al zijn er daar oook verkopers die wel wat zwaarder eraan tillen.

  Bij mijn moeder kwamen de oogserum en oogcreme op tafel en ik had natuurlijk goed gekeken van te voren en ze hebben het beste oog enomen maar toch zag ik het verschil direct. Mijn moeder heeft la mer en la prairie geprobeerd maar niks werkte maar koste gigantisch veel. Dus toen ik dit voor haar voor 80 kon aanschaffen heb ik het haar kado gedaan. De verkoperd deed wel wat opdringender dan de ander maar toen ik hem zei dat ik het niet zou kopen door zijn opdringerigheid zei hij sorry ik laat jullie even alleen en toen hij terugkwam kregen we nog een gratis facial erbij, een voor mij en vriendin en een voor mijn moeder en vader.
  Daarnaast werd er ook nog het ultrox masker,serum en cream aangebracht wat ook weer direct werkte en ook hier 50% korting op de producten. Uiteindelijk nog masker met serum aangeschaft(mijn moeder welteverstaan) en ook hier is ze heel tevreden over.

  De manier van verkoop kan anders maargoed dat terzijde. Bekijk het als vakntie, je merkt vanzelf wel als zr op hun minimum zitten. Producten zijn wel evht super en veel beter da welke anderen dan ook. Het giga verschil dat mijn moeder heeft is echt super en dat ik dan uiteindelijk alsnog teveel heb betaald laat voor mij de pret niet drukken want uiteindelijk vind ik de prijs het gewoon waard als je het afzet tegen de andere.

  Op Amaxon is het een stuk goedkoper maar ik ken ook iemand die de producten had besteld en een lekkend masker kreeg en een creme en serum dst in mijn ogen niet helemaa goed waren. Kan zijn door de reis of warmte want er zitten geen conserveermidelen in zover ik weer waardoor je er zeer zorgvuldig mee om moet gaan.

  Mocht ik een nieuw masker nodig hebben dan za ik gewion weer naar de winkel gaan ook al betaal ik dan wat meer.

 • Hulde Erica, wat heerlijk om te lezen dat jij er niet bent in getrapt! Tientallen zo niet meer per dag doen dat wel. Marianne, jouw verhaal laat mij niet los, ik zou aangifte doen van oplichting. Vooral het feit dat de verkoper jou heeft begeleid naar de pinautomaat vind ik intimiderend en schandalig. Schaam je niet. Ik vertelde mijn vriendinnen wat mij is overkomen. Ze konden het zich moeilijk voortellen maar sommigen hebben ook dergelijke ervaringen (dan wel met verkoop aan de deur). Eén vriendin is ook eens aan de arm van een verkoper naar een pinautomaat begeleid…
  Groet Frederique

 • Ook ik werd afgelopen zaterdag benaderd buiten met een mooi praatje en ging naar binnen vanwege het feit dat ik nieuwsgierig was. Heb ooit dezelfde ervaring gehad met Obey your Body en ben er toen ingetrapt. Inderdaad nu weer hetzelfde verhaal. Smeerseltje onder je ogen (echt precies hetzelfde als bij Obey your Body) en scrub op je hand. Ik meende de gladde verkoper ook te herkennen van Obey your Body. Ik vroeg hem ernaar en ik zag hem schrikken. Ik vroeg waar hij vandaan kwam. Dat vond hij niet leuk. Enfin, ze geven je het gevoel dat je er niet uit ziet :-). Trap er niet in. Eind van het liedje was dat ik bij mijn vriend in de auto stapte met een oog behandeld en een oog onbehandeld. Op het moment de gladde verkoper in de gaten had, dat hij aan zijn product (ten) niet kon slijten, bedankte hij me voor mijn tijd en was weg. Maar goed toen ik mijn vriend vertelde wat er was gebeurd, zie hij; ” oh ja, je rechteroog is behandeld en het linker niet………….”. Je raadt het al……………….het was net andersom.
  groet, Erica

 • Gelukkig lijkt het alsof je met wat druk op de ketel je geld wel terug kunt krijgen. Succes!

 • Was ook samen met dochter op de PC Hooft afgelopen dinsdag en ik ben er ook ingetuind. Bijna € 1000 lichter. Toen we buiten stonden had ik al een behoorlijk onbehagelijk gevoel maar het effect rond mijn oog was in eerste instantie ongelofelijk. Hij wilde ook mijn andere oog nog doen om het ongelijke effect weg te halen, maar dat heb ik niet gedaan omdat ik wilde weten of de volgende dag er nog het grote verschil was. Niet dus. Daarna ben ik gaan googlen en kom op deze site. Ik moet ruim 100 km rijden maar ik stap zo in de auto, alles zit nog in de verpakking en ik wil mijn geld terug. Ik voel me zo besodemieterd, bah bah bah.

 • Ik heb geen idee wat “normaal” is in Israël, deze dagen al helemaal niet….:-(
  Je hebt gelijk dat je via Facebook niet iedereen bereikt, ook niet via de andere wegen die je noemt. Ik hoop dat allen die hier hebben gereageerd hun ervaringen zullen delen op de wijze die zij goed dunken. Ik zal zelf ook even kijken naar een melding bij de Consumentenbond, Kassa en Tros Radar.

 • Oudere dames hebben geen facebook, beter is misschien om een klacht in te dienen wat iemand al aangaf, bij de ACM over de verkooptechnieken en misschien gewoon Tros opgelicht/Radar? Die hebben emailadres waar je dit soort klachten kun droppen. Het is geen hetze tegen dit bedrijf geweest maar een constatering van de aparte verkooptechieken. Zie bovenaan het artikel het is al van februari dit jaar. En de klachten blijven maar komen. Hoop dat mensen er op gewezen gaan worden dat dit bedrijf niet ok is qua verkooptechniek. Het is een Israëlisch bedrijf, daar hebben ze natuurlijk dit soort verkooptechnieken, dat is daar normaal, alleen in Nederland niet.

 • Getverdemme! Ik ga er altijd prat op dat ik niet in dit soort truukjes trap en gisteren ben ik er toch, met boter en suiker, ingegaan! Omdat ik na de aankoop van de nagelvijl met toebehoren ( in mijn geval €45,-) toch nattigheid voelde het internet opgegaan en deze ervaringen gelezen. Baal als een stekker, heb de verkoper in kwestie nog even opgezocht, gefeliciteerd met het resultaat en wraak gezworen. Via Facebook deel ik mijn verhaal, ik hoop dat jullie dat ook doen. Zag gisteren een wat oudere dame, afgaande op haar uiterlijk, zeker niet vermogend, naar binnen getrokken worden en heb getracht haar te waarschuwen. Als we de handen ineen slaan, de afgelopen week blijkt immers dat we als Hollanders best heel erg solidair kunnen zijn, dan staan dit soort laffe figuren toch zo buiten spel?

 • Mariaane, in erg veel verzorgingsproduct en zitten wel siliconen, dus schrik niet 🙂 daardoor voelen producten vaak zo zacht aan.

 • Dankjewel voor de tip Vivian, ik ga het zeker melden.
  Ik had alle verhalen op dit forum nog allemaal niet zo goed gelezen, maar ik schrik nu wel van twee vrouwen zeggen dat er siliconen inzitten.
  Kan dit geen kwaad? Zou ik toch wel graag willen weten.

 • Marianne schaam je maar niet hoor! Je ziet hier hoeveel ‘wereldwijze’ dames erin zijn gestonken. Ondergetekende incluis. Ik wilde nog even de tip geven dat je bij de ACM (autoriteit consument en markt) oneerlijke verkoopmethoden kunt melden! Zij zijn de consumentenwaakhond van de overheid en kunnen ook maatregelen tegen bedrijven nemen. Een melding doe je via de website Consuwijzer.nl

 • Inderdaad Frederique, je wordt aan je arm naar binnen geleid.
  Ik woon best ver weg van Maastricht af en heb en niet zoveel durf en zin om terug te gaan.
  Nogmaals ik ben alleen en heb verder geen familie en ook mijn vriendinnen zijn op dit gebied niet zo’n helden.
  Ik had het in deze straat in Maastricht juist niet verwacht, eerder in het duurdere Stockstraatkwartier.
  Je loopt niets vermoedend in de straat met je gedachten elders en voordat je het weet krijg je een monster in je handen geduwd en voordat je beseft wat het is, sta je binnen.
  Je krijgt geen kans om helder te denken, terwijl je op de achtergrond voelt dat er iets niet klopt.
  Ik had dus meerdere dingen gekocht voor 300 euro en afgerekend en toen kreeg ik een gratis schoonheidsbehandeling aangeboden.
  Toen ik zei dat ik geen tijd meer had, kreeg ik al een glas champagne in mijn hand geduwd. De verkoper die ook uit Israel kwam en zei dat hij aan de universiteit van Yale had gestudeerd begon een verhaal dat ik op zijn moeder leek en dat hij mij daarom een hoop producten cadeau wilde doen en dat ik dat niet aan zijn baas moest vertellen.
  Ik moest dan natuurlijk dan nog wel een creme kopen. Toen ik zei dat ik geen geld genoeg meer op mijn rekening had, vroeg hij of ik geen spaarrekening had.Hij wist dat ik bij de ING een rekening had vanwege de eerdere aankoop.
  Hij zette mijn aan kopen die ik die dag gedaan had achter de kassa en liep met mij naar de ING bank en wachtte daarbuiten.
  Kortom weer een paar honderd euro armer. Nogmaals ik schaam me zo vreselijk en voel me zo onnozel en naief, terwijl ik normaal best gemakkelijk iemand afwimpel.
  Ik was thuis geneigd om alles in de vuilnisbak te gooien zodat ik er niet steeds mee geconfronteerd word, maar heb uiteindelijk toch maar besloten om het op te maken.
  Hoop alleen niet dat het agressief is voor mijn huid.
  Heb vanavond het oogserum op gedaan n ik zie wel iets verschil maar het voelt wel trekkerig.
  Ik wilde het toch nog even kwijt, misschien helpt het om mijn kater te verwerken.
  Marianne.

 • Frederique, terug naar de winkel, alles terugbrengen, want dan krijg je je geld terug(gestort). Zie bovenstaande reacties, die het zelfde hebben gedaan. Je geld krijg je gewoon terug, alles in de verpakkingen terugbrengen.

 • Wat ik nog vergeet te vertellen is dat de verkopen er een show van maakt de bon klein op te vouwen en mij zegt deze diep in mijn portemonnee te stoppen opdat andere klanten niet zien wat ik voor een voordeel heb gekregen. Blijkt dat ik een blanco pin bon heb, zonder winkelnaam of iets dergelijks enkel het bedrag. Mijn gezicht voelt inmiddels branderig, is het de schaamte of de crème? Ik ga snel mijn gezicht wassen en hoop dat mijn vertrouwde rimpels mij weer in de spiegel toe lachen.

 • Het is niet waar! Loop ik vanmiddag nietsvermoedend met mijn dochter in de Pc Hoofstraat en voor dat ik het weet is de helft van mijn gezicht glad getrokken. De crème is vlotjes uitgesmeerd door een even gladde verkoper. Complimenten vliegen mij om de oren, net als de beledigingen, het is maar hoe je het hoort. Ook ik beantwoord vragen over of ik de crème zou gebruiken etc. Gek genoeg is de ene kant van mijn gezicht, waar de crème op zit, een stuk minder rimpelig. Ik heb mij voorgenomen niets te kopen en vraag mij af hoe lang ik met een half strakgetrokken gezicht door het leven ga. De potjes worden mij aangeboden voor € 600,- per stuk. Fijn voor je denk ik en zeg tegen de verkopen dat mijn dochter en ik gaan lunchen. Om een lang verhaal kort te maken loop ik met een dubbel gevoel even later de winkel uit met een pot serum, een masker, en twee tubes bodylotion en € 200,- lichter. Het voelt niet goed en thuisgekomen duik ik het internet op. Eerst vind ik de officiele website van forever flawless en zie dat mijn aankoop een zogenaamde waarde heeft van 2x $ 699, en 2x $ 49,99 vervolgens kom ik op dit forum.
  Heeft iemand voor mij het telefoonnummer van Max de shopmanager? Ik wil mijn geld terug en voel mij zo belazerd dat ik er niet eens voor terug wil rijden naar Amsterdam. Was ik dan niet op mijn hoede? Ja en nee, ik was echt niet van plan iets te kopen, de verkopen wilde mij een monster aanbieden, ik bleef op de drempel wachter maar werd aan mijn arm naar binnen geleid en was kennelijk toch gevoelig voor de gewiekste verkoop druk.
  Wat mij heel erg dwars zit is dat ik mij door de omgeving, PC Hooftstraat, heb laten leiden. Op een bazaar of ergens in het buitenland zou ik beter om mijn hoede zijn. Hier had ik het niet verwacht en daarom inderdaad niet op mijn hoede. Ik baal ervan dat ik kennelijk ook niet meer relaxed op de PC Hooftstraat kan lopen en ook daar meer dan achterdochtig moet zijn.

 • Marianne, heeft U niet een familielid of vriend, vriendin die mondig genoeg is om voor U terug te gaan? En anders is het wellicht een goed moment om over Uw schroom heen te stappen, beetje moed verzamelen, en de winkel binnen te gaan. Achteraf dan ook nog het gevoel te hebben van: Yess, dat heb ik mooi zelf opgeknapt! :-))

 • Ik had nooit gedacht dat ik in zoiets zou trappen.
  Het gaat allemaal zo snel en je krijgt gewoon geen kans om er over na te denken, ze zijn zo gewiekst. Ik herken zoveel uit alle verhalen.
  Ik durf mijn verhaal gewoon niet te doen, omdat ik me achteraf zo schaam.
  Ik ben een 65 jarige alleenstaande vrouw en ik durf niet terug om mijn geld terug te krijgen.
  Mij is het in Maastricht overkomen.
  Maar wat mijn belangrijkste vraag is, kan ik deze producten gebruiken zonder dat ze op den duur schade aanrichten?
  Is er iemand die ze al geruime tijd gebruikt?

 • Helaas ben ik ook een van diegenen die erin getrapt is. Op de P.C Hooftstraat en ik had me nog zo voorgenomen nooit meer voor dat soort praktijken te vallen. Natuurlijk maak ik zelf die keuze, maar er gebeurd iets in zo’n winkel waardoor ik soort van willoos wordt!
  Uiteraard ook korting gekregen en blabla. Terwijl er wel een stemmetje in me zei ‘niet doen’!
  Het stomme is dat ik de verpakkingen van mijn producten heb weggegooid, dus ik kan fluiten naar refunds…
  Dure lessen zijn dit!

 • En ook vooral even bij treatwell.nl melden, staat contactemailadres bij. Via hen zijn de facials te boeken en ze hebben geen idee. Begreep dat ze het in de gaten hielden, maar ze moeten wel klachten binnenkrijgen. Dat ze er nog steeds zitten in de PC overigens.

 • Beste Dionne, breng zo snel mogelijk de gekochte producten terug, dan krijg je je geld terug namelijk. Dat is al vele consumenten voor jou (hierboven) gelukt.

 • Vreselijk!! Nooit naar toe gegaan!! Ik ben normaal niet zo van de reviews maar dit moet ik echt even van mijn hart.

  Mijn horror verhaal in Amsterdam:
  Na naar binnen gelokt te zijn heb ik ook een aantal producten gekocht, welke niet veel goeds voor m’n huid hebben gedaan (sterker nog: het tegenovergestelde). Ik kreeg een gratis facial erbij en dat klonk me als muziek in de oren. Dus besloot ik lekker op de dinsdag ochtend een facial nemen om een uurtje te ontspannen.

  Eenmaal in de winkel kreeg ik spijt. Allereerst kreeg ik thee uit een oude mok en werd ik in een ruimte gebracht welke er toch een stuk minder luxe uitzag dan de winkel beneden. Na de thee uit de oude mok moest ik naar het toilet en werd ik doorverwezen naar het bergingshok: daar achterin trof ik een WC aan zonder licht. Ik overwoog het even maar besloot het toch in het donker te doen. Toen ik de deur open wilde maken lukte me dit niet. De paniek sloeg me toe en ik begon tegen de deur te trappen en een hoop herrie te maken. Ik zat nou eenmaal in een berging en op een mysterieuze wijze was de deur niet meer open te krijgen. Na een hoop kabaal gemaakt te hebben kwam een man me helpen. Niet bang zijn zei hij, ze hebben overal camera’s dus hij houdt me in de gaten… Geruststellend ja.

  Terug in de stoel werd er een nogal krakkemikkig stoomapparaat op m’n gezicht gezet voor 10 minuten. Vervolgens kreeg ik een doos op m’n schoot geworpen met iets wat leek op een masker. De man in kwestie heeft me zo’n 20x ondervraagd over wat ik dacht dat dit masker zou gaan doen. Hij liet me zelfs even 2 minuten nadenken terwijl hij buiten even zou wachten. Nadat ik er niet in slaagde een goed antwoord te geven kwam hij met het antwoord dat dit masker mijn hele huid in één keer goed zou maken door de diamanten die erin zaten. Dat zou hij met een ‘speciaal apparaat’ bewijzen, waarmee hij een foto maakte van mijn huid voor en na het masker. Na het masker maakte hij dan ook een paar random foto’s (of het daadwerkelijk een foto was of gewoon een plaatje van een zelfde kleur huid is maar de vraag). Grappig was dat je op de ‘before’ foto een paar gerstekorrels zag en dat deze op de ‘after’ helemaal verdwenen waren, en dat terwijl ik ze gewoon nog voelde zitten! Maar nee, volgens hem zou ik ze er nu af kunnen scrubben, waarom ze dan op de foto stonden is nog maar de vraag.

  Deze man probeerde mij vervolgens een doos aan te smeren van die maskers: niet de duurste van ‘2500’ euro maar de goedkopere van ‘maar 1000′ euro. Na meerdere malen gezegd te hebben dat ik niets wilde kwam hij met het verhaal dat hij de zoon van de eigenaar is en uit Brazilië komt, maar omdat hij hier alleen voor een doktersconferentie in het Conservatorium hotel was zou hij vanavond terug vliegen en moest ik dus snel beslissen. Ook zei hij dat hij normaal alle producten aan zijn vriendin geeft (volgens hem het model uit het boekje) en omdat zij hier niet was maar in Brazilië zat, hij ze wel aan mij zou geven als ik zo’n doos kocht. Nadat ik nogmaals zei dat ik het niet wilde hebben boodt hij me dezelfde doos aan voor de prijs van ‘350’ euro! MAAR dan moest ik eerst een paar vragen beantwoorden, en dan wel de volgende: of ik een goed mens ben, een goede vrouw ben, of ik het verdien en wat ik dan wel niet voor goeds had gedaan het afgelopen jaar. Toen ik daar niet echt een antwoord op had (ik zat met mijn mond vol tanden) zei hij nee laat maar ik geloof je wel, je krijgt ‘m voor 350 euro want ik wil dat jij nog voor zeker 10 jaar mijn klant bent en ik wil niet dat je onnodig geld uitgeeft. Plus het verzoek of ik ‘m over twee weken kon mailen om te vertellen hoe fantastisch zijn producten zijn. WTF. Ik heb nogmaals bedankt voor de fantastische aanbieding en toen werd ik zonder pardon de deur gewezen, en dat terwijl hij het masker nog niet van mijn gezicht had afgewassen. (10 minuten daarvoor zei hij nog meerdere malen dat hij dit wel van plan was).

  En als klap op de vuurpijl kom ik thuis, na een paar jaar ouder te zijn geworden, en wat vind ik op mijn voorhoofd ? Dezelfde gerstekorrels als daarvoor.

 • Maastricht : masker aan laten smeren voor 100 euro. Prijs begon bij 325 euro en ging in een minuut tijd naar 120 euro wat dan echt de uiterste prijs zou zijn. Dong toen zelf af naar 100 euro en de verkoper gaf mij het gevoel dat hij nu belazerd was ipv ik. De opdringerige onechte vriendelijkheid ( are you married? Yes? Oh poor me, zegt een knul van hooguit 34. Als 58jarige vrouw wordt je ego dan wel even gestreeld haha) verdween als sneeuw voor de zon zodra ik mijn creditcard uit het apparaat had getrokken.

  Voel me natuurlijk toch wel erg belazerd maar deze mensen zijn zo goed opgeleid dat je het zelfs ter plekke wel in de gaten hebt maar toch overstag gaat. Tja nooit meer naar binnen in dit witte kitschparadijs.

 • Was gisteren in Maastricht.
  Daar is nu ook zo,n shop en ook ik werd opdringerig benaderd.
  Rare verhalen en geen duidelijkheid.
  Laat je niet gek maken!
  Ga op vakantie voor dat geld heb je meer vitaminen voor een heel jaar.
  En dan zou een product 600 dollar kosten maar nu 200……..dus gebruik je verstand.

 • Ik vind het eerder je ervaring delen, het stuk is van 25 februari zag ik. Dus de omvang van de ervaringen is over lange tijd verdeeld. Jij reageert nu ook nog en we zitten al in juni. En natuurlijk mag je aangeven dat het product je bevalt. De producten daar hebben de meeste het alleen niet over. Het gaat inderdaad bij de meeste alleen om de verkooptechniek, die in Europa maar ook in Amerika, niet op prijs gesteld wordt. Als je gaat googlen kom je site in Engeland tegen en in Amerika die er niet om liegen, zelfde verkooptechniek. Ik denk dat ze in het midden oosten niet anders gewend zijn dan op deze manier zaken te doen, alleen je moet je aanpassen aan de gebruiken van het land waar je je winkel vestigt lijkt mij.

 • Hoi Yvonne, als mensen reageren pp elkaars reacties dan is dat volgens mij een discussie toch? Ik doelde ook vooral op de omvang ervan, niet zozeer de onenoghrid. Ik trek zelf de conclusie dat iedereen het er wel over eens is dat de verkoopstrategie voor Nederland vreemd is en ook niet op prijs wordt gesteld. En daarbij lijkt het er in Amsterdam dan ook nog veel harder aan toe te gaan dan in Maastricht. Ik mag op een beuatyblog toch ook neerzetten dat een van de producten me wel bevalt? Het blijft hoe dan ook een rare ervaring om ergens de deur uit te lopen met een
  veel te duur product dat je, in je normale doen,
  nooit gekocht zou hebben. IEn dat is dan ook precies het punt dat bij iedereen lijkt te wringen: ” waarom heb ik me laten overhalen?” Ik vraag me wel af of de gemiddelde Turk of Algerijn (bijvoorbeeld) niet veel milder zou oordelen over dit soort verkooptechnieken, aangezien zij waarschijnlijk door ervaring er veel beter tegen bestand zijn. Zou wel interessant zijn om te horen.

 • Ik vind niet dat de dames elkaar beledigen, het is ook geen discussie. Ervaringen worden gedeeld. Helaas zijn die ervaringen over het algemeen niet positief. Het gaat om de werkwijze van deze zaak (zaken) en niet de producten. Het blijft raar dat de één zoveel meer betaalt dan de ander. En het is en blijft agressieve verkoop, iets wat we in Nederland niet echt waarderen, maar dit is wanneer werknemers op commissie werken, dan krijg je dit.

 • Het was overigens bij Gratiae in Maastricht. En ik kreeg inderdaad ook eerst een prijslijst te zien met prijzen waarvan ik achterover sloeg en daarna werd gezegd dat het deze week voor de helft was. 🙂 Jeetje, dat ik daar zo makkelijk in mee ging ik sta nog versteld van mezelf…

 • Wat een enorme discussie 🙂 En wat zijn we er goed in om elkaar te beledigen dames! Dat hoeft nou toch ook weer niet… Ik ben er gisteren zelf ook ingestonken, al ben ik over de hand en nailkit eigenlijk best tevreden. Ik heb twee doosjes gekocht voor 70,- en vind dat dan wel weer meevallen. Er zitten twee flinke tubes olie en crème in die lekker ruiken en smeren,en het bufferblokje vind ik echt geweldig. Ik heb een doos cadeau gedaan aan mijn moeder en die vindt het ook een fijn product. Wat me niet lekker zat, in de winkel al niet, is het oogserum dat ik heb gekocht voor 70,-! Door de manier waarop je in de winkel wordt overgehaald om iets te kopen ( en inderdaad een vriend aan mijn zijde die hevig knikkend bevestigde dat hij ECHT verschil zag) ben ik overstag gegaan maar had eigenlijk al spijt terwijl ik de winkel uit liep. Nou ja, voor een kleine tube oogcreme van een beetje merk ben je ook al wat geld kwijt, dus ik gebruik deze gewoon op en verder denk ik er niet meer over na. Het is een les voor de volgende keer. Mijn vriend en ik hadden het er wel meteen over dat de verkoper in kwestie HEEL goed is in zijn vak. Dat kun je gewoon niet ontkennen, die doet zijn werk goed. Ik ben namelijk normaal gesproken iemand die altijd ‘ nee’ zegt en doorloopt. Maar deze jongen, die overigens de hele tijd erg vriendelijk was, had me met met die zeepstaafjes en het ‘ kom even binnen wat proberen’ meteen in de tang. Ik vind het wel vervelend voor mensen die zich echt bekocht voelen voor een groot bedrag, je moet inderdaad stevig in je schoenen staan om nee te kunnen zeggen tegen deze verkoop technieken.

 • Hoi Monique,

  bij mij was het op de luchthaven van Hamburg. Ik heb erover nagedacht deze week en denk dat ik de producten toch ga houden, en ga uitproberen. Dan pas weet ik of het het geld waard was.

  Ook al voel ik me niet geweldig bij hun verkoopsmethode, wil ik het wel een kans geven. Ik vind het wel nuttig om mensen voor deze methodes te waarschuwen, omdat het toch bedrieglijk is. Ik wil het geen oplichting noemen, maar alles gaat zo snel en de onduidelijkheid over de prijs helpt ook niet echt.

 • In Amstelveen heeft een winkel van Obey Your Body gezeten; ook ik ben uiteindelijk naar binnen gelokt door de super vriendelijke mensen. Al snel zat ik in een stoel en kreeg van alles opgesmeerd en ja, de prijs, daar kwamen we wel uit en het bedrag zakte al snel. Twee producten gekocht en thuis toch spijt gekregen want ik vond het toch teveel geld. Ik ben terug gegaan en heb uitgelegd dat ik het geld toch nodig had voor andere dingen en of ik de producten terug mocht geven. Na overleg mocht dat, het bedrag werd een week later teruggestort. Ik had daar enige twijfel over en vroeg een bevestiging, met handtekening op papier, wat ik zonder problemen kreeg. En inderdaad een week later stond het geld weer op mijn rekening; wat mijn vertrouwen weer enigszins herstelde.
  Ondanks dat het zeer vriendelijk winkelpersoneel en de producten die misschien niet eens slecht zijn is deze verkooptechniek niet geschikt voor Nederland en wat mij betreft ook niet voor andere landen; misschien werkt dit elders wel maar voor mij is het een ‘no’-go’ geworden en blij ik liever ver weg van dit soort winkels. Jammer dat dit niet ingezien wordt door de eigenaars van deze winkelketens.

 • Hoi Lotte, wat ontzetted vervelend voor je. Toch wil ik je wel laten weten dat mijn artikel nooit een aanklacht tegen de producten zelf geweest is, je moet zelf beoordelen of je vindt dat het geen je gekocht hebt het geld waard is. Mijn klacht gaat over hun handje klap methode die consumenten in verwarring brengt. het gevaar ligt op de loer dat je je bekocht voelt omdat je niet weet wat een ander betaald heeft. Het is vervelend om te horen dat ze met deze verkoopmethode nu ook al op Schiphol staan om straks de enorme stroom van argeloze vakantiereizigers te benaderen. Voor zover ik begrijp is het juridisch niet laakbaar om je eigen verkoopmethodiek ten aanzien van prijsbeleid te bepalen, maar wat hier gebeurt is simpelweg niet netjes.

 • Hoi allemaal,

  ik schaam me dood maar ik ben er ook ingetrapt. Ik vloog vandaag naar Hamburg en op de luchthaven stond een jonge gast als een marktkramer voor de winkel met een tube in zijn hand. Ik had mijn handen vol met bagage, handtas en laptop, en op zijn vraag: would you like some free sample handcream? zei ik ‘ik heb geen handen meer over’, al lachend.

  Hij zei ‘het is gratis!’… Ik had tijd genoeg en heb bij de ingang van de winkel handcrème op mijn hand laten smeren. Voelde lekker, en hij ging mij iets laten zien zei hij.

  Meteen werden mijn handen gescrubd, en werd ik overspoeld door een snel, ingewikkeld verhaal over Dode Zee Mineralen en de weldadige werking hiervan. Alles in het Engels met een beetje Duits. Mijn handen voelden inderdaad heel zacht. Hij vertelde dat de winkel (Obey your body) nog maar 1 week open was.

  Hij vroeg me wat voor gezichtsverzorging ik gebruikte, en ik vertelde dat ik gewoon een reinigingsgel en dagcrème gebruik van een Belgisch merk. Hij kende het niet, en wilde me nog wat laten zien.

  Ik werd op een stoel gezet en kreeg op mijn linkerpols een peeling gel, die meteen ‘de dode huidcellen verwijderde’. Naar wat ik hierboven lees is dat dus flauwekul. Het waren zoveel ‘dode cellen’ dat ik wel onder de indruk was, en negeerde het stemmetje in mijn hoofd dat argwaan kreeg.

  Daarna een crème erop, heel zacht, en hij deed het meteen op mijn rechterpols ook zodat ik het verschil met en zonder peeling gel kon zien. Inderdaad, op mijn rechterpols trok de crème niet in.

  Hij pakte een mini-rekenmachine erbij en zei dat de peeling gel normaal gezien 140 EUR kost. Maar omdat ze nog maar net open waren kreeg ik hem voor 99 EUR. En als ik de crème erbij wilde werd het 150 EUR (hoge korting, blablabla).

  Ik zei dat ik nooit zoveel betaal voor verzorgingsproducten. Hij vroeg me wat mijn prijs zou zijn, ik zei ‘zeker de helft’. Toen werd de prijs ineens bijgesteld naar 60 EUR, en moest hij even met zijn manager praten. Hij had nog ‘iets speciaals’.

  Hij kwam terug met een beschadigd doosje. Hij zei: dit gebruiken we dan als tester, want we kunnen het niet meer verkopen. Dus jij kan dit voor 60 EUR krijgen. Ik ging uiteindelijk overstag bij ‘zo’n goeie deal’.

  Ik stond aan de kassa, hoorde zijn manager praten en vroeg me af waar ze vandaan zou komen (hobby van mij: accenten raden). Ik vroeg ‘kom je uit Israel?’ Inderdaad, blablabla, small talk. Ondertussen betaalde ik (en viel de O van Obey your body van hun logo aan de kassa op de grond :-).

  Ze keek naar mijn gezicht en vroeg me wat over hoe ik mijn gezicht verzorgde (was dit weekend naar de schoonheidsspecialiste geweest en had wat pukkeltjes omdat ze zwarte puntjes had verwijderd). Ze zei dat ze dermatologe was en al 20 jaar in de business werkte. Ze vroeg me of ze iets op mijn gezicht mocht testen, ik was toch al bezig dus ik zei ja.

  Weer in de stoel, reinigend spul erop, en dan een crème erop. Ik zag het verschil in de spiegel, linkerhelft minder rood dan de rechterhelf. Ze zei me dat de crème 99 EUR kostte. De jongen stond erbij en zei dat hij even met haar over de prijs moest praten.

  Ze gingen aan de kassa staan terwijl ik in de stoel zat, en praten in het Jiddisch (best vreemd, ik zat er gewoon bij en verstond er niks van…). Uiteindelijk zei ze dat ik de crème voor 60 EUR erbij kon krijgen. Ik twijfelde, koop normaal nooit zo’n spul voor zoveel geld. Ik heb de crème uiteindelijk toch gekocht, en zei nog: ‘als het niet werkt dan vermoord ik jullie!’ Dat vonden ze wel grappig.

  Nu dus toch maar zitten googelen, en kom hier bij deze blog uit. Ik denk dat ik donderdag, als ik terugvlieg, mijn geld ga terugvragen. Het zit me niet lekker, mijn vermoedens worden bevestigd en ik voel me ook ongelofelijk naïef. 120 EUR uitgegeven voor een peeling gel en een crème… Te goedgelovig. Ik hoopte dat het waar zou zijn, maar ik geloof er nu absoluut niks meer van.

 • Heb gisteren voor 200 euro spullen gekocht incl behandeling. Dacht gisteravond, kijk eens op internet. Nu ja ben enorm geschrokken. Heb zojuist spullen teruggebracht. Zonder problemen krijg ik 200 euro terug. Wel sjagrijnig, maar best vriendelijk. Ik weet niet of het wel of niet werkt, maar met aldie verschillende tarieven klopt er iets niet en ik ga nu op zoek naar een echt goede rimpelcreme voor onder de ogen, heeft iemand suggestie wat wel goed is?

 • Vandaag ook naar binnen gelokt omdat de verkoper mij daar een sample zou overhandigen. Voor ik het wist zat ik onder de crèmes, over mijn make-up heen, en werd ik ondervraagd over mijn privéleven. Ik wist wat er gaande was en heb mij er lachend doorheen geslagen. Meteen toen ik aangaf dat ik echt niets zou kopen was de vriendelijkheid van de verkoper weg en had hij dringend iets anders te doen. Prima. Tot nooit weerziens. Ik vond het een belediging van mijn intelligentie maar kan me voorstellen dat mensen er toch intrappen als ze het resultaat zien. Dat resultaat is echter één grote optische illusie. Letterlijk. Je rimpels worden tijdelijk opgevuld. Als je dat bevalt, kun je bij Tommy Teleshopping oid goedkopere crèmes kopen met hetzelfde, tijdelijke resultaat.
  Kortom: deze winkel is niet PC-waardig!

 • Het feit dat je je geld terug krijgt binnen twee dagen zegt al genoeg over deze zaak. Zoals ik hier boven lees € 1300 mama mia daar kan ik bijna van op vakantie met mijn twee kids.
  Marielle, la prairie is in ieder geval al een bewezen merk, succes met de aankoop en kom daarna lekker een kop koffie drinken van Baerle straat 13

  Ook al is het ieder zijn eigen verantwoordelijkheid om Nee te zeggen vind ik het toch zielig / vervelend voor de mensen die dat niet kunnen en veel te veel geld uitgeven en wellicht met een tot gevoel thuis komen.

  Ik werk om de hoek en ga iedereen deze winkel afraden .

  Fijn weekend allen

 • Ik wil even laten weten dat ik erg blij met deze blog ben. Vanmiddag tijdens een PC wandelingetje naar binnen gegaan bij Forever Flawless en goed besmeerd met van alles, denk dat ik er een uur heb gezeten met een charmante verkoper en de resultaten van wat er opgesmeerd werd logen er niet om … uiteindelijk vroeg hij wat ik het beste vond, wat het masker/serum tegen porien was [en een of andere vitamine c booster]. Tja dat was niet goedkoop .. ik heb uiteindelijk 1300 euro […} betaald en kreeg 2 tassen vol potten mee want hij wilde dat ik me goed zou voelen blablabla…ik zat nog geen 5 min op de fiets of de ‘mist’ trok op en ik dacht ‘wat heb ik gedaan?!’ Ik ben een weldenkend persoon met een goede baan en opleiding en ik ben er gewoon ingetuind. Uiteindelijk met een vriendin 2 uur later terug gegaan [want alleen geld terug binnen 2 dgn] die me zei dat het belachelijk was om zoveel geld aan cremes uit te geven en heb mijn geld terug gekregen [had met credit card betaald en dat is gecancelled]. Ik had deze blog en anderen gelezen en ben gewoon in de [vrij agressieve] verkooptechniek getuind. Ik moet zeggen dat ‘mijn verkoper’ een aardige kerel was en ik heb zelf mijn cc geteokken maar ik ben HEEL blij dat mijn vriendin mee terug is gegaan [ze hebben nog geprobeerd om er 700 euro van te maken, mij een gratis facial te geven etc] en tja, ik ben er zelf in getuind … maar GEEN ENKELE CREME is 1300 euro waard! Als ik dit hierboven lees ben ik echt afgezet en ben blij dat ik [weliswaar met buikpijn] terug ben gegaan en ze hebben wel netjes het geld gecancelled maar ik denk dat ze ook niet anders konden want er waren nieuwe klanten in de winkel en ze konden niet hebben dat ik stennis ging schoppen. Ik denk dat ik mezelf morgen op een creme van La Prairie of La Mer trakteer … ;] Maar het zijn gewoon snelle aggressieve verkopers die snel je zwakke plek zien en daar gebruik van maken. Ik hoop dat mensen voor ze iets kopen eerst op dit soort sites googlen en kijken, thanks voor deze blog in ieder geval!

 • Het is echt van de zotte dat als je vaak-zoals ik- in de PC loopt (nee ben geen koop verslaafde ik woon/werk daar) dat ik nu doe alsof ik bel zodat ze me maar niet aanspreken… Of ik steek over naar de overkant van de straat om van het gezeur af te zijn…. Eigelijk te gek voor woorden

 • Gisteren liep ik tijdens mijn pauze door de pc, met mijn telefoon in de ene en een tas in de andere hand liep ik langs deze winkel en voordat ik het wist zat ik op de stoel en kreeg ik een crème op mijn gezicht tegen rimpels.

  De verkoper zei in het Engels je bent lui of moe( lekkere binnenkomer ) ik zei ik werk hard en heb 2 kinderen. Volgens de verkoper werden de rimpels en zwarte randen om mijn ogen minder door deze crème verder werdt er niks over verteld op mijn vraag waar komt dit product vandaag kreeg ik te horen Bulgarije en hoe!vaak gebruik ik het 1 x per week, verder weet ik dat het een roze ronde pot was en nog een ander roze pot. De prijs € 600 hupla.

  Na de prijs kwamen een aantal vreemde vragen:
  Zou je dit product gebruiken als je deze koopt ? Hell yeah als je € 600 uitgeeft ga ik het zeker gebruiken.
  Vind je het een goed product ?
  Geen idee dat weet ik over 7 dagen
  Ben je goed geholpen ?
  Tot nu toe prima maar ik ga weer door naar mijn werk, € 600 geef ik niet zo snel uit dus dank voor de hulp.

  De werknemer zei ik pak even mijn businesscard, ik dacht ” mooi aannemen en weg wezen ”

  Maar niks businesscard eerst nog even een aanbieding en opnieuw vragen waarbij de verkoper een folder had een kruisje zetten
  Vind je de crème te duur ?
  zeker
  Vind je de verpakking te groot ?
  Geen idee hoeveel er in zit en hoe lang ik er mee doe
  Wil je het product hebben ?
  Op dit moment zeker niet voor het bedrag.

  Toen het einde en begon het irritant / vervelend te worden
  Doe je handen open, Ik ga je een aanbieding doen en je hebt geluk waar anderen gisteren minder gelukkig waren als je reclame voor ons maakt krijg je deze 2 crèmes van € 600 voor € 200 uhhhh %65 korting !!!!!
  Wil je met Cc betalen of contant ?

  Ik zei sorry ?

  Wilt u met Cc betalen of contant ?
  Ik heb u net 5 minuten geleden gezegd dat ik niks koop voor € 600 en ook € 200 vind ik veel en lullig voor andere klanten die een kleinere verpakking voor €600 hebben gekocht.
  De verkoper was duidelijk geïrriteerd ( weer geen bonus ) en zei sjachereinig succes met uw rimpels , ik zei sorry dat is niet netjes van u. Zijn antwoord tot ziens.

  De verkoper liep weg en liet mij staan dus ik wachte even tot hij terug naar de uitgang liep om weer iemand aan te spreken ik zei hem zo houden jullie geen klanten over en komt er zeker niemand terug, je moet respect hebben voor al je klanten en dit werkt hier zo niet. Op de markt of bazar zal dit wellicht werken maar hier niet. Tot ziens en succes met de verkoop of moet ik oplichting zeggen

 • Hoi Marijke, wij vermoeden dat het Amerikaanse bedrijf dat hier eigenaar van is, winkelconcepten uitzet onder vele namenen, maar telkens met dezelfde verkoopstrategie. Ook wisselen de namen nog wel eens op de winkelpui. Wij begrepen dat de winkel in Maastricht onlangs van naam veranderd is, zo maken wij uit een post hierboven op, van een lezer.

 • Wat een bizarre ervaring! Ik liep langs de winkel, werd naar binnen gehaald, nam plaats en vervolgens begon het spektakel. In 15 min. werd er van alles op m’n handen en gezicht gesmeerd en werd geroepen hoe geweldig dit spul met diamanten allemaal wel niet is. Toen ik vervolgens over de prijs begon, startte de hilariteit. Ik bekijk twee potjes a 400 euro p/stuk. Daar werd vervolgens 50% korting opgegeven en als ik het nu zou kopen, dan zou ik er 4 potjes van allerlei oogcreme en dagcreme bij krijgen. Die 4 potjes die mij werden aangeboden waren maar liefst 150 euro per stuk, maar ik zou ze gratis krijgen ?!?!?!?!?! hoe, wat huh?
  Best een fijne deal! Ik zag dit niet zitten, ook omdat ze alle andere winkels in de PC (Douglas en Ici Paris) zwart aan het maken waren. Die bieden alleen maar slechte service en produkten volgens het personeel van deze winkel.
  M’n vriendin werd wel overgehaald en met 400 euro lichter en een zestal potjes en tubes verlieten we de zaak. Eenmaal thuisgekomen bleek het inderdaad in allemaal piepschuimen verpakking te zitten. Om nu te zeggen dat dit allemaal 400 euro waard is? Weer terug naar de winkel en gevraagd alles terug te brengen. Tja, lastig. We hadden met pin betaald en geld teruggeven kan niet, gedoe gedoe. We werden bijna overgehaald om een ander product te kopen en dan kregen we daar een gratis facial bij. Wat een enorm opdringerige verkopers. En waarom willen ze je van alles gratis meegeven? Wat is die drang toch? Het geld wat je als merk bespaart met gratis weggeven van produkten kan je beter gebruiken om reclame te maken. Want behalve deze site kan ik niets terugvinden over de winkel. Nog nooit een reclame op tv of in een tijdschrift gezien.
  Uiteindelijk hebben we via een bankoverschrijving ons geld terug gekregen. We kregen een kopie van de email (het mail adres is het persoonlijke mail adres van de winkelverkoper) en hadden het geld binnen een week weer op de rekening staan.
  We gaan nu naar Ici Paris, waar de service hoger is, ze niet blijven aandringen om iets te kopen en waar de produkten lekkerder zijn. La prairie is ook niet goedkoop, maar stukken beter en bekender dan deze produkten.

 • Beste Juliette, ik kan je vertellen dat we een paar weken geleden het verhaal neergelegd hebben bij de stadsdeel manager die deze winkelstraat onder zijn hoede heeft. Het zou ook in de winkeliersvereniging besproken gaan worden. We keep you posted. Nogmaals: wat ons (mij in dit geval) heeft gestoord is niet de inhoud van de producten, daar heb ik geen oordeel over, maar wel de verkooptechnieken. Die vind ik niet fair.

 • Hilarisch. Ook ik ben er ingetrapt. Na een gekke dag met een drankje lopen we ’s avonds terug naar onze fietsen. Alles was toch al gek dus we gaan mee naar binnen. Ja hoor, het oogserum werkt ECHT!!!! Maar omdat het 240 euro kost (inclusief oogcreme) zeg ik nog (licht tipsy en vrolijk) ‘ ik ga eerst googelen en dan kom ik het morgen wel halen’. Prompt ging er 50 euro van de prijs af maar moest ik 200 betalen (40 korting dus, maar ik had geen zin meer om er iets van te zeggen). En oh ja, bij meer dan 200 euro kreeg ik een gratis behandeling. Ik voelde al dat er iets niet in de haak was dus ik zeg laat maar zitten. Ben ik daarna nog een paar honderd euries lichter. Dat dacht ik echt! Pas na een paar dagen open ik de verpakking en zie inderdaad dat het allemaal wat minder luxe is dan voorgesteld. Maar erger. Ik zie dat ik niet het oogserum heb maar een gewone serum. Dus ik terug. Bij de ingang wordt ik al weer opgewacht en of ik ‘english’ kon praten (nadat ik zei dat ik geen monster hoefde). Nee, ik ben Nederlands en ik ben in Amsterdam, duhh. Meteen zie ik onze verkoper en die ruilt zonder vragen het serum. ‘Sorry, ik heb me vergist.’ Terwijl ik een witte verpakking had en nu een zwarte verpakking kreeg. Heel bijzonder. Ik kan er wel om lachen. Ik ben er gewoon ingetrapt, terwijl ik als marketeer alle verkooptrucjes zelf ken. Maar was ik er ingetrapt als de winkel niet in de PC had gelegen? Dat vind ik een belangrijker vraag. Ik denk het namelijk niet. Weet zeker van niet. PC heeft heus wel een beleid ten aanzien van winkels. Zij willen helemaal niet dat er een oplichter tussen zit, superkwalijk voor het imago. Ik zette mijn twijfels aan de kant nadat ik dacht ‘ het ligt in de PC dus het moet echt wel goed zijn’. Hopelijk kunnen zij als straat iets ondernemen tegen dit soort malafide zaken.

 • Forever Flawless heet nu GRATIAE in Maastricht, voorbeeld van klassieke oplichting, agressieve verkooptechniek en misleidende productinformatie variërend van organic tot collageen tot placentacomponenten. Website levert non-informatie en torenhoge prijzen, dat zoiets mag is me onduidelijk.

 • Vandaag was het mijn beurt en ik moet bekennen dat hun aanpak mij best aansprak. We kregen zelfs een glas champagne terwijl de handen charmant werden ingesmeerd. De truc is om het daarbij te laten want hun verhaal is vaag, de prijzen te hoog en alles doet on-hollands aan. Ik heb om een visitekaartje gevraagd en kreeg een computeruitdraai met de naam en het 06-nummer van de verkoper. En een email adres. De winkel heeft geen telefoon en mailen moet via Gmail (dat zegt al genoeg). Ik heb de verkoper gegoogled en kan hem alleen op facebook met zijn vriendjes terugvinden. Niets over forever flawless. Ik weet het zeker; dit betreft een pop up store. Wees gewaarschuwd en tuin er niet in!

 • Ohja ,wat ik vergeten ben te melden is dat ik de “rest van mijn leven” deze prijs blijf betalen en niet de standaard prijs.
  Zolang de winkel bestaat natuurlijk haha
  Dus mocht je dit product willen kopen ,vraag hierom ,mij werd verteld wie weet krijg jij dit ook.

  Mocht het product bevallen dan ben ik hier wel blij mee.

 • Goedemiddag allemaal,

  Ik kom net terug van een paar dagen Maastricht.
  Mijn man werd getrokken door de uitstraling van FF,waarop wij naar binnen zijn gegaan.

  Wij zijn hartelijk ontvangen,en kregen natuurlijk ook een verkooppraatje wat je in elke winkel krijgt ,als je vragen hebt over een product.
  Ik heb de indruk dat heel veel mensen spijt hebben van hun impulsieve aankoop(volgens mij krijg je daar heel vaak spijt van)
  En omdat dit product geen aankoop is van 10 euro blijf je daar langer mee rondlopen.

  Wij hebben het product niet gelijk gekocht,we zijn eerst een hapje wezen eten en ondertussen heb ik gekeken wat de prijzen zijn in Amerika.
  Aan de hand daar van vind ik dat ik een goede koop heb gedaan,ik heb voor de peeling ,crème en een gratis beautybehandeling
  150 euro betaald.
  Ik heb vaker crèmes van 50 tot 80 euro betaald,en vond het leuk om iets nieuws te proberen.
  Vandaag heb ik het voor het eerst gebruikt,dus kan daar nog niet over oordelen.
  Maar eerlijk gezegd,de crèmes van o.a Chanel en Estee. Heb ik ook geen verschil gemerkt,dus wat dat betreft…….

  Ik stoor mij een beetje aan het feit dat de meeste het hier hebben over een agressieve verkoop,maar ik denk dat je dan
  Beter naar je gevoel moet luisteren en dan de winkel uit moet lopen ipv een dure aankoop te doen.
  Dit zegt meer over de persoon dan over de verkopers.

  Groetjes H.H

 • Ik werd ook naar binnen gehaald. Zelfde ervaring als ieder ander. Ik vond het een grappige voorstelling en vond de prijzen te belachelijk voor de situatie. 299 per pot. Ik heb niet eens meer willen onderhandelen, hoewel de spaanse dame wel haar best deed. Thuis heb ik het proefje van de bodylotion bekeken en de ingredienten zitten googlen, ja ik was toch wel nieuwsgierig door die hoge prijzen! Er zit minerale olie in, siliconen en andere zaken. Op http://www.heelnatuurlijk.nl kun je alvast een idee krijgen van ingredienten in cosmetica. Minerale olie en siliconen leggen een laagje op je huid. Logisch dus dat het werkt: rimpels weg!
  Maar die laag sluit af. Verzorgende ingredienten die er eventueel wel in zouden zitten kunnen dus niet eens werken.
  En de bodylotion was een proefje in de vorm van een diamand… Maar bij de ingredienten staat geen diamond powder of zoiets als ingredient. Dus ook dat is geen verklaring voor de hoge prijs.
  Je kan beter iets goedkopers kopen dat wel je huid verzorgt. Ga af op onderzoek van ingredienten en niet op mooie verhalen… Dan dus wel rimpels helaas, maar op de lange termijn zie je er zeker minder verkreukeld uit!

 • Bedoel aanbrengen over je make-up ipv oogcrème vandaar dat ze niet eerst je gezicht schoon maken 🙂

 • Voor de mensen, die het resultaat zagen na het aanbrengen van de oogcrème. Ook ik ben binnen gelokt door een zeer complimenteuze man, die vervolgens extreem agressief werd toen ik niet wilde kopen, maar dat terzijde. Thuis zag ik dat hij een primer over mijn oog had aangebracht. Clarins heeft deze ook, die een dikke textuur heeft. Het resultaat is zelfs nog mooier als je die over je oogcrème aanbrengt. Optisch super resultaat, maar helaas doet het niets aan je rimpels, ze vullen alleen op wat je er later weer afwast. Heb er een naar gevoel aan overgehouden en dat alleen, omdat de eigenaar super onvriendelijk werd! Fijn Monique dat je dit openbaar hebt gemaakt.

 • Sorry maar er zijn dus echt mensen die niet doorhebben dat dit oplichters praktijkem zijn…., te bizar voor woorden. Als je dit niet herkent…..niks klopt aan deze toko…

 • Werd door een vriendin doorverwezen naar Forever Flawless… En moet toe geven dat ik niets anders wil gebruiken… Ik werd goed behandeld door de medewerker en alles werd heel goed uitgelegd!! Ik heb dan ook gelijk mijn nichtjes naar FF meegenomen die hier op vakantie waren… En ook mijn nichtje ging blij naar huis met een tas vol! Dus ik zeg vooral door gaan met Forever Flawless!!

 • Annette, je snapt de commotie niet?!!!! De een betaalt 399 en de ander 180 euro!!! Dan belazer je klanten die je bij aankoop goed gezind zijn!!! Max, hoe dom kun jij zijn zeg!!!! Dus het merk ‘om zeep helpen’ doen ze helemaal zelf. Ik vind een duur product echt niet erg. Verwen mezelf graag met wat luxe. En ik gebruik het product dus wel, al is het slechts op de helft van m’n gezicht, want ik had zo gehoopt dat ik toch nog ongelijk zou krijgen. In de winkel dacht ik verbetering te zien. En dat was nog maar het begin werd mij BELOOFD. Met alle plezier laat ik foto van oog links en oog rechts publiceren om zo alle beloofde flauwekul eens te kunnen staven aan de werkelijkheid. Want FF voelt heel prettig aan op je gezicht maar het doet ECHT NIETS van wat ons is beloofd. Of het wellicht net zo goed is als ieder ander product kan ik niet beoordelen. Er is tenslotte nergens iets te vinden over de werkzame bestanddelen van de crème en hoe het werkt.

 • Misschien is het een kwestie van jaloezie al deze negativiteit over Forever Flawless?

  En daarom dan de vraag aan Yvonne: heb zelf ook de producten en gebrobeerd?

  Als het je echt niet bevalt… Dan weet je toch wel dat jij daar niet perse naar toe hoefte te gaan?
  Ik snap alle comotie hier op het blog niet… Natuurlijk kan ik nog niet veel over de producten vertellen nog.
  Maar wat ik gezien heb in de winkel ben ervan overtuigd dat het idd werkt.
  Zoals ik al eerder zei over een paar weken zal ik hier nogmaals een bericht achter laten over wat ik van het product ervaar.

 • Waarom mag Beautyjournaal niet genoemd? De redactie mengt zich toch ook in deze discussie, en start deze soap met een niet geheel objectieve review! 😉

 • ML, ik moet nu toch nog even reageren. De reacties zijn uiteraard niet van het Beautyjournaal maar van ons, de lezers van het Beautyjournaal. Het originele artikel is van het beautyjournaal, dus het is net als met ieder artikel van welke site dan ook dat er gereageert mag worden door de lezers hiervan. Dus Beautyjournaal graag buiten schot laten 🙂

 • Ik gebruik de spullen nu een aantal weken en ben fan!
  Bizar dat iedere positief verhaal een negatieve respons krijgt.
  Van een beautyjournaal verwacht je een objectief en eerlijke respons en deze mis ik.
  Het lijkt of een aantal mensen bewust iets kapot willen maken, en dit heet smaad in dit land. Wat is nu erger, smaad of verwerpelijke verkoptechnieken. Beide laat ik liever aan mijn deur voorbij gaan. FF levert iig nog een product waar ik tevreden over ben.
  Ik wens de eigenaar heel beel sterkte met deze lastercampagne. En zou hier stappen tegen ondernemen. Daarna nog een goede verkoopbegeleiding van uw personeel en ik blijf fan!

 • Het is een internationaal bedrijf en geen enkele winkel in het buitenland heeft een website, worden allemaal doorverwezen naar de Amerikaanse website. Hoe kun je nu zeggen dat het product je bevalt als je het nog maar een dag gebruikt? De producten voelen zo fijn aan omdat het vol zit met siliconen, dat geeft een zeer fijn zacht laagje op het gezicht, dus heb je het idee dat het een fijn product is. Siliconen hebben de eigenschap fijne lijntje op te vullen, dit natuurlijk tijdelijk, wanneer je je gezicht schoonmaakt is dit weer weg. La Prairie is een merk wat zich allang bewezen heeft en dit soort verkooppraktijken niet nodig heeft. Al kun je in de PC winkelen, dat wil nog niet zeggen dat dit soort dure producten het ook waard zijn. Maar buiten de producten, het gaat vooral ook om de verkooptechnieken die toegepast worden, echt niet chique en PC-onwaardig. Al zouden ze dit maar veranderen, maar ja ze werken op commissie……Wel jammer overigens dat Max zelf niet meer reageert…..

 • Yvonne,

  Over de website als je kijkt dan zie onder winkels dat de PC erop staat.. Het wel een internationale bedrijf en zover ik het begrijp nog niet zolang in Nederland bezig… Dus misschien daarom? Ik zou het anders ook niet weten waarom… Prijs is alleen duur als je je het niet van veroorloven. En als je bij de PC kan winkelen… Nou dan kan je ook een paar honderd euro neerleggen voor wat cremes toch? Voor LA PRAIRIE betaal je ook een vermogen… En ja niet iedereen kan zich dat veroorloven toch? Zoalg het werkt en doet wat gezegd word… Maakt mij niet veel uit hoeveel ik ervoor moet betalen… Misschien dat er sprake is een dagaanbieding in de winkel? Dat daarom de prijzen verschillen in sommige gevallen?

  Ik zal de producten blijven gebruiken en laat over een paar weken wel horen hoe het mij bevalt… Tot nu toe wel tevreden…

 • Ik vraag me nu werkelijk af hoeveel er dan in een potje dagcréme zit, 1000 ml? Ik weet niet wat je er voor hebt moeten betalen, de prijzen fluctueren nogal eens bij deze winkel. Ja het is wel vervelend dat er mensen zijn die je mee naar wilden nemen, lijkt me ook. Want dat is vrij opdringerig. Ben benieuwd wat je nog meer op internet hebt kunnen vinden, raar toch dat er geen Nederlandse website is van dit merk? Zou denken als ze het goed in de markt willen zetten dat je dan een website laat maken, vanuit het Amerikaanse moederbedrijf. En sorry maar de prijs lijkt niet duur, maar is gewoon duur. Maar ga zeker terug om te kijken wat je nog mist, zij zullen je zeker nog veel producten kunnen aanraden/verkopen

 • Hallo allemaal,

  Afgelopen zaterdag liep ik door de PC en ook ik kwam Forever Flawless tegen.
  Ik zocht ze vandaag op internet en kwam dit tegen…
  Dus wou ook ik mijn ervaring met jullie delen.
  Om eerlijk te zijn, moet ik zeggen dat ik goed behandeld werd en een goed gevoel heb over de producten. Ik kreeg dan ook totaal niet het gevoel dat ik gedwongen werd om te kopen.
  Ik ben dan ook iemand die graag nieuwe dingen uit probeert dus ik heb wat producten ingeslagen.
  De prijs lijk wel heel duur te zijn, maar als je dan te horen krijgt dat je met een pot dagcreme één jaar mee doet…
  Nou, dan is het niet zo duur meer.
  Ik gebruik het natuurlijk maar sinds gisteren maar ik moet zeggen dat ik het wel erg fijn vind tot nu toe.
  Natuurlijk was het wel even wennen dat er mensen voor de winkel stonden die mij naar binnen wouden meenemen…
  Maar heb er ook wel begrip voor. Het is ook wel een nieuw winkel en door vele niet bekend.
  Kortom, ik heb in het algemeen een goed gevoel over de winkel en als ik weer eens langs loop zal ik zeker weer eens terug gaan om te kijken wat is misschien nog mis…

 • Francine, wat fijn dat je zo netjes bent geholpen, en dat je de producten kon retourneren en je geld hebt terug gekregen !

 • Eind goed al goed. De producten heb ik terug mogen sturen en mijn geld heb ik inmiddels al ontvangen.. Voor wat betreft het product, dat had ik graag geprobeerd. Vond alleen de nasmaak van de manier van verkopen niet leuk en het feit dat ik aanzienlijk meer betaald had dan anderen. Mijn advies: een vaste aanbieding voor iedereen en dan kan je altijd nog je eigen afweging maken of je het koopt of niet.
  Vanaf dat ik vrijdag contact heb gelegd ben ik zeer vriendelikk en begripvol te woord gestaan. Mijn complimenten daarvoor.

 • tja tja nederland…. dus oneindig gezeik over de prijs! lieve lieve dames – je bent toch toch echt baas over je eigen portemonee. dus als het te duur vindt: gewoon doorlopen. je krijgt nou eenmaal niet overal gratis monstertjes 🙂 en ja ik heb FF ook gekocht, in miami. body en face peeling en 2 oog cremes voor omgerekend 299 euro. ik heb ook geen idee waarom ze zo gestoord bezig zijn met die prijzen, maar het product bevalt me prima – conditie van mijn huid is een stuk beter, frisser, en mijn ogen – mn de donkere kringen – zien er stukken beter uit. ik kreeg in miami een prima uitleg, alle producten gezien etc. ik vond het wel eng hoor maar ik dacht – doe ns gek – chanel, la prairie etc kosten ook allemaal een fortuin en dan krijg je weer een of andere zaterdag hulp die t ook weet.

  dus om een lang verhaal kort te maken: stop met dat gezeik over de prijs, dan koop je je meuk gewoon weer de da. en voor de echte durfers: JA het werkt!

 • Je zou er flaw van worden 🙂 ja mijn hemel, wat een verhalen, maar goed al dit soort zaken en bedrijven flikken het toch maar. Ook via internet, denk aan Readers Digest, ook zoiets. Hier tuinen met name ouderen weer in. Ik snap alleen nog steeds niet dat iedereen zich zo laat overhalen tot het kopen van deze producten met dit soort bedragen. Snap dat je overrompeld wordt maar toch….. ach als iedereen hun geld terug gaat vragen of dat ze niet meer naar binnen gaan, dan stopt dit allemaal vanzelf

 • Ik vind het echt verbijsterend en zit me al dagen af te vragen wat het effect zou zijn als alle parfumerieën e.d. zo te werk zouden gaan… Dat je overal maar zo naar binnen wordt geleid…. Je zou met goed fatsoen niet eens meer de stad in durven gaan! Maar ook, dat prijzen van een product zo kunnen variëren….

 • Graag deel ik ook nog even mijn ervaring, die ik al op deed op 25 maart 2014. heb hem gedeeld op Facebook maar voel me toch geroepen hem hier ook de te delen. Niet om verder in onderlinge discussie te willen treden, maar voor de volledigheid van dit ‘dossier’.

  Dinsdag 25 maart, einde middag nog even snel naar de PC in Amsterdam om koffie te halen. Lekker genieten van de lentezon……. Voor een voor mij nieuwe zaak, word ik staande gehouden door een mevrouw, die daar blijkbaar werkt en een nieuw cosmeticaproduct aan mij wil introduceren. Normaal gesproken bedank ik en loop ik door. Deze keer laat ik me toch verleiden door stil te staan en voor ik het wist stond ik binnen! Heel geraffineerd wordt mij uitgelegd wat Foreverflawless is (wereldwijd bekend, gebruikt door heel veel celebrities…..) dit product doet wonderen, werkt – anders dan alle andere huidverzorging – van binnenuit en bevat diamantpoeder. Voor de juiste werking moet je wel drie producten gebruiken twv 300 euro (!!) Ik zeg, dat ga ik dus echt niet doen en krijg dan special offer: 99 euro voor potje scrub en potje creme. Voor ik het wist stond ik aan de kassa om af te rekenen en twee minuten later weer buiten. Ik was even beduusd en kreeg langzaamaan een erg naar gevoel. Had ze de vraag gesteld of de producten uit Israel afkomstig zijn, waarop werd gezegd: nee het is Amerikaans. In Magna Plaza en op Schiphol had ik nml eerder met dit soort producten kennisgemaakt, was op precies dezelfde intimiderende manier aangesproken. Bijna alsof je onder hypnose wordt gebracht en je geen nee meer kunt zeggen.
  Op weg naar huis ben ik gaan googelen en zag ik deze blog op Beautyjournaal: meteen raak! Ik werd bevestigd in mijn gevoel, hier klopt iets niet. Meteen rechtsomkeerd gemaakt. In discussie gegaan met de manager, die in eerste instantie vond dat ik niet af moet gaan op 1 blog met een negatief verhaal. Ze hebben nu al vele Nederlandse klanten die duizenden euros aan hun producten besteden. Ik zeg, dat is prima maar ik voel me hier niet goed bij. Lang verhaal kort: ze zouden me refunden via mijn bankrekening. En kreeg alsnog 1 pot scrub mee om te proberen! Gelukkig mijn geld vanochtend teruggestort gekregen……
  Ik vraag me echter nog steeds af: hoe bestaat het dat dit soort bedrijven op deze manier te werk kunnen gaan en zoveel onwetende consumenten in hun val lokken met snelle praatjes, waardoor je overdonderd raakt. En als het nou om 25 euro gaat, nee, een potje begint bij 178 euro. Ik ben nog zo ad rem geweest meteen terug te gaan en mijn geld terug te vragen. Maar velen zullen dit dus niet doen. En zo verdient Foreverflawless dus erg veel geld, kan het zich veroorloven om in de PC een groot pand te huren en de eigenaren/managers houden er vast ook wel een aardig zakcentje aan over……

 • Francine, we hebben je reactie gelezen die je eerder plaatste, mogen we ook weten wat de bevredigende oplossing geworden is. Krijg je je geld terug? Het is ook fijn om te horen hoe het opgelost is/wordt. Het gaat ook in de andere verhalen niet echt over de kwaliteit van de producten maar ook, net als bij jou, om de manier van verkopen.

 • Het telefoonnummer staat op de bon. Inmiddels heb ik contact gehad en na een paar telefoontjes de manager gesproken. Overigens ben ik steeds uiterst vriendelijk te woord gestaan en uiteindelijk zijn we tot een bevredigende oplossing gekomen.
  Over het product kan ik niet oordelen, bij mij zat het pijnpunt in de manier van verkopen waarbij je het idee krijgt dat er alleen voor jou speciale aanbiedingen zijn omdat ze je mogen. Achteraf voelt het niet fijn, spijt en alle gevolgen van dien.

 • Jamila, stuur het anders even naar beautyjournaal, zie bovenaan bij contact. Vul het contactformulier dan even in met het emailadres, dan is het aan de uitgever om dit wel of niet te plaatsen.

 • @Monique goed geschreven, ….hoop dat Max dit leest en je advies opvolgt….!

  Jamila & Francine…sterkte, ik hoop dat het jullie gaat lukken !

 • Ik heb het gisteren vin de winkle gekregen ik weet niet of ik het hire mag posten??

 • En hoe gaat Francine het email krijgen? Ik heb het emailadres echt nergens kunnen achterhalen, ook een telefoonnummer niet

 • Francine ik heb het emailadres voor je! By the way ik heb gisteren dir oogserum of mijn hand greatest en het is gewoon water met siliconen

 • Dit is onderhand een boek waard. Wow, Monique. Well said. I’ll second that.

 • http://www.pchooftstraat.nl/forever-flawless via deze website van de PC Hoofstraat krijg je forever flawless 2 mogelijkheden (is blijkbaar geen telefoonummer in dit pand), mail ons en bezoek onze website. Wanneer je mail ons aanklikt, opent mijn email automatisch maar helaas met een leeg emailadres, die wordt niet ingevuld, dus die is er niet. Bij bezoek onze website wordt doorgeschakeld naar de Amerikaanse website. Zij hanteren in alle landen blijkbaar dezelfde verkooptechniek kwam dit bericht nog tegen http://www.vrouwonline.nl/actueel/verkoper-licht-vrouw-27-met-syndroom-van

 • Beste Francine, wellicht kan iemand hier je het emailadres geven, en anders zou ik die winkel even bellen en vragen naar het emailadres, om je weet dat je via een schriftelijk verzoek je geld kunt terugkrijgen.

 • Beste Max, ik waardeer het dat je hier reageert. Ik heb een paar vragen aan jou:
  1. vanaf wanneer gaan jullie stoppen met deze verkooptechniek en de producten gewoon voor een stabiele prijs aanbieden, evt gekoppeld aan duidelijk zichtbaar gecommuniceerde kortingsacties? zodat elke consument weet waar zij/hij aan toe is? want dat is namelijk de allerbelangrijkste reden van alle onrust: het gerommel met prijzen. de psychologische impact hiervan is enorm, in negatieve zin. en dat doet jullie merk geen goed. als je dergelijk strategieën wilt hanteren kun je beter op de markt gaan staan, daar wordt zoiets verwacht (de handje klap methode). van een ‘deftige’ winkel niet. je weet zelf drommelsgoed dat dit soort verkoopstrategieen niet gebruikelijk zijn, en je ondervindt nu zelf ook de reden waarom niet: het creëert enorme onrust. er zijn vele marketingstrategieen mogelijk om acties te communiceren op een nette manier, maak daar gebruik van.
  2. bestempel je consumenten nooit als zeurders, als ondernemer zijnde. want je raakt ze kwijt en het resultaat is dat jij geen geld meer verdient en je zaakt kunt sluiten. ik neem aan dat dat niet het doel is waar je naar streeft? je klant is koning, behandel haar netjes. simpele les, en stelregel 1 bij goed ondernemerschap. en zorg anders voor een goede marketingcoach om dit je personeel bij te brengen, als je zelf deze kwaliteiten ontbeert.
  3. we leven in een open land met vrijheid van meningsuiting. dat betekent ook dat consumenten reageren als ze zich bekocht, dan wel belazerd voelen. dat is natuurlijk als ondernemer niet prettig om te merken, maar des te meer een handreiking om er voor te zorgen dat je je zaakjes op orde krijgt. want nogmaals: anders is het snel gedaan met je bedrijf, zonder klanten geen inkomsten.

  ik wens je veel succes, en ik hoop oprecht dat je alle commotie rond je prijzenbeleid serieus neemt.

  Monique Lindeboom
  uitgever van BeautyJournaal

 • Hallo Monique,

  Probleem is dat ik op 200km van Amsterdam woon en daarom een weg zoek om mijn geld terug te kunnen krijgen. Heb jij tips? Voordat ik weer in de trein stap wil ik eerst een schriftelijke bevestiging.

 • Heeft iemand een mailadres voor mij?
  Zelf heb ik er alleen een van de verkoopster. Ook een van de trucs: “je mag mij altijd mailen” maar het is geen adres van de winkel. Ik wil graag contact zoeken met de winkelmanager.
  ik heb betaald voor de eye cream, eye serum, peeling gel en stretching mask in totaal maar liefst € 599,=!

 • Goedemorgen Francine, forever flawless biedt de mogelijkheid om je geld terug te krijgen. Dat hebben diverse vrouwen hierboven al verteld.

 • Gisteren was ik in de PC Hooftstraat en heb mij helemaal in laten pakken door een engelstalige Spaanse dame.
  Uit hetgeen dat ik uit bovenstaande reacties heb gelezen ben ik ernstig beetgenomen. Ik ging met 4 verpakkingen naar huis voor een bedrag van € 599,=. Sinds de aankoop maalt het door mijn hoofd hoe ik mij heb laten bewerken door de verkoopster en hoe ik zo naief heb kunnen zijn. Ik begrijp niet hoe dit heeft kunnen gebeuren en wil dan ook iedereen waarschuwen. Er werd zeer geheimzinnig gedaan en omdat ik niet in de buurt woonde kreeg ik korting maar mocht het echt aan niemand vertellen!! Verschillende potjes zouden € 299,= per stuk kosten maar ik weet inmiddels beter. Dus MAX de winkelmanager, graag zou ik mijn geld terug hebben. Hoe gaan we dat oplossen? Ik moet er ook hard voor werken, een groot deel van mijn vakantiegeld is eraan gegaan maar zit nu met buikpijn tijdens de vrije dagen!!!

 • Ben vandaag met het product terug gegaan n’a dat ik max heb gesprokken… Helaas kreeg ik mijn geld niet terug wel een email address waar ik naar toe kan mailmen voor een refund… Ik denk niet dat ik mijn geld nog terug krijg .. Weet eimand wat ik verder kan doen? Ik ga morgen de telegraaf bellen misschien Al’s het in de media Komt Krijgen we geen nieuwe slachtoffers

 • Dulce, Ik ben het levende bewijs dat er geen verschil is tussen de linker en rechter helft van mijn gezicht. Je kunt het flauwe kul vinden maar jij kan fantaseren over de verbeteringen, want vergelijken kun je het niet. En er is niets mis met een duur product Max. Maar ik voel me belazerd als ik 2x zoveel betaal als de persoon die na mij komt. Hoezo bedoel je promoten. Als ik mijn klantnummer op mijn bon zou bewaren zou ik altijd tegen die prijs mogen kopen. Ik heb liever die bon van die dame die 3 producten voor 180 eu kreeg. Dan zou ik nog eens terugkomen. Want laten we eerlijk zijn, geen enkele crème kan wonderen verrichten en al helemaal niet wat jullie beloven. Maar zonder dat gegoochel met prijzen zouden jullie misschien nog een kans hebben.

 • Max,
  Ik vind het mooi gezegd… Ieder die bij Forever Flawless komt word goed behandeld, dat is dan mijn ervaring en mening… Ik vind dat er te druk gemaakt word over hoe alles in elkaar zit… Er worden producten verkocht die doen wat ze zeggen dat horen te doen… Daar gaat het om… Ik ben dan ook erg benieuwd naar wie hier wel de producenten gebruikt… Zeker iedereen die hier commentaar hadden dat ze het gekocht hebben en maar op een kant van hun gezicht zouden gebruiken om te zien of er werkelijk wel verschil was.. Waar zijn die mensen? Want ik zie uiteraard groot verschil en ben dan ook echt tevreden…

 • Hartstikke leuk deze reactie! Alleen om een kritische consument af te doen als iemand die zeurt…..niet zo slim. Van kritiek kun je alleen maar leren, er waren wel erg veel kritische noten bij dit artikel. Geeft je stof tot nadenken en je kunt dingen te verbeteren. Er wordt natuurlijk naar de prijs/kwaliteit verhouding gekeken, dat is logisch. Maar je kunt de consument niet de mond snoeren door te zeggen laten we het leuk houden en als een product niet bevalt vooral geen negatieve reactie hierop geven. Zo werkt het niet helaas. Juist als een product niet bevalt of de verkooptechniek moet er gereageerd worden, zo gebeurt dat nu eenmaal en niet alleen in cosmetische-wereld. Godzijdank zou ik zeggen, want dan zijn mensen gewaarschuwd. Maar ook wanneer een product bevalt wordt er over geschreven en dan positief. Als je het goed doet als bedrijf en een goed product aanbiedt tegen de juiste prijs/kwaliteit verhouding zullen mensen positief zijn. Oftewel de bal ligt denk ik bij jullie

 • Ik denk dat jullie te veel bezig zijn met dit gezeur. dat iedereen zich te veel avraagd waarom het te duur is.
  Maar het product wordt nu gepromote dus prijzen zijn heel verschillend.
  bij mij zijn de prijzen bijna bij iedereen hetzelfde.
  En ik heb ook de jongens aangesproken dat dit anders moet.
  Ik moet erbij zeggen dat ik begrijp dat iedereen een eigen mening heeft en dat mag.
  maar laten we het gewoon leuk houden als je het product niet bevalt dat mag maar laat dan geen negative reacties
  achter..
  ik hoop echter te laten zien aan mensen dat we het anders gaan doen en dat jullie je hier meer op jullie gemak voellen

  met vriendelijke groeten max.

  winkel manager
  forever flawless amsterdam
  p.c hooftstraat 116

 • tja toch doen jullie het zelf door je te laten verleiden tot deze aankopen, dus hoezo opgelicht. € 300,- voor een oogmasker en een nachtcréme, koopje dan toch, € 150,- per stuk. Mensen gaan uit vrije wil naar binnen en laten zich verleiden tot aankopen, zogenaamd met flinke korting. Ik zeg opletten

 • Deze tent moeten we toch met social media heel snel kunnen opdoeken? Ben in staat om te gaan flyeren in de straat met waarschuwingen. Ben niet zo thuis in social media. Iemand een idee hoe we hier een ‘viral’ van kunnen maken zodat iedereen het weet? Of zouden we de landelijke pers hier op af moeten sturen. De naam koppelen aan vage productomschrijving, opdringerige verkoop praktijken en bovenal dubieuze verkoopprijzen. Ik heb mijn bon nog. Staat origine verkoopprijs op – korting. Moet voor iedereen anders zijn.

 • Hoi, ben vandaag opgelicht 🙁 ik heb de Oog asker voor 300 uro gekochten kreeg de nacht creme gratis …ik snap niet hoe zo een winkel kan bestaan in de PC in Amsterdam !!!!

 • Dulce, hoe is het mogelijk dat jij de kritische houding van gebruikers, of in eerste instantie geïnteresseerden, afdoet als nonsense of discrimineren. Ik vind de ervaringen nogal spreken en het personeel en de variërende prijzen zijn daar debet aan. Ik spreek uit eigen ervaring en er worden hier geen fabels verteld. Fijn dat jouw ervaring met het product goed is. Ben benieuwd wat jij ervoor betaalt. Maar als jij niet inziet dat mensen ronduit belazerd worden als de een een set koopt voor 399 en de ander voor 180, dan is er eerder iets mis met jou denkbeeld dan met dat van de volgens jou zo bekrompen Nederlander. Leg me dat maar eens uit. Wat betaal jij dat je het niet zuur vindt om te lezen dat mensen voor weinig geld producten meekrijgen.

 • Op Beautyjournaal wordt alles gevreten, daarom wordt er ook zoveel geschreven over dure producten maar ook goedkopere producten. Alleen zijn wij in Nederland gewend dat de dure producten ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Eerste is bij een product wat je aanschaft dat je mag verwachten dat er een folie of beschermkapje op zit, of dat het product geseald is. De verpakking wordt ook altijd naar gekeken bij een product wat getest wordt, een duur product en dan beknibbelen op de verpakking, klopt gewoon niet. Zo’n duurder potje gaat t verschil in prijs niet maken, het maakt de inhoud niet anders, maar het krijgt wel een betere uitstraling en zal meer voldoen aan de eisen van een verpakking, namelijk hygiene, je weet bij deze niet-gesealde potjes niet of iemand er met zijn vingers in heeft gezeten. Niet zo hygienisch als je het nog op je gezicht moet smeren. Hoe kom je er bij om het discriminerend te noemen, de bovenstaande reacties, wanneer iemand een Israëler is of een Duitser dan mag dat toch benoemd worden. Wanneer instructiefilms in het Heebreeuws zijn dan mag iemand dat verbazen. Blijkbaar alleen voor de Israëlische markt. En dan de Engelstalige instructiefilmjes, kan daar de kwaliteit niet wat beter van als je een merk in de markt wilt zetten.? Het heeft allemaal met de juiste verkooptechnieken te maken. En helaas zijn er in een aantal stores een paar mensen die dit op een colportage-achtige manier doen, heel jammer. Maar denk gerust dat het dure product gelukkig in een goedkope verpakking zit omdat t anders nog duurder geweest zou zijn…… Prima dat je bij je standpunt blijft ‘wat de boer niet kent, eet hij niet’ Bij ons eten de boeren en die vreten niet 🙂 Wij zijn denk ik flexibel zat, maar kijken kritisch naar nieuwe producten en merken. Gelukkig maar, want een gewaarschuwd mens telt voor twee, om het bij gezegdes te houden.

 • yvonne,
  Ik snap wel dat er een andere verkoop methode gebuikt word in sommige gevallen dan dat wij hier in ons kikkerlandje gewend zijn… Alleen vind ik vele berichten hier op de site erg discriminerend tegenover de verkopers. Ik ben dan ook van mening dat ik altijd goed behandeld word als ik naar binnen loop om mijn collectie aan te vullen. De producten zijn duur maar zjin het echt wel waard. Ik vind dat ook dat de verpakking bijvoorbeeld er niets mee te maken heeft. Zoals ook in het artikel geschreven… hoe duurder de verpakking gemaakt word hoe duurde het product.
  Ik vind dit allemaal echt waanzin… En blijf bij mijn staandpunt “wat de boer niet kent, dat vreet ie niet”

  Wij in Nederland moeten meer flexibeler zijn. En andere culturen beter leren kennen en mensen accepteren zoals ze zijn…

 • Vandaag bij gratiae in maastricht geweest waar een heel vriendelijke engelssprekende israëliër ons te woord stond en ons de nagels deed polijsten en een heerlijke creme op de hand deed. Deed helemaal niet moeilijk toen we zeiden hierover na te willen denken. Na het winkelen voelden onze handen nog steeds heerlijk zacht en blonken onze nagels nog steeds alsof er blanke lak op zat. We besloten ons dan ook zelf te verwennen en zo’n setje te kopen voor een heel schappelijke prijs. Hij heeft mij toen ook nog iets rond mijn ogen gesmeerd tegen de rimpels maar dwong mij niet dit ook te kopen. Geen negatieve ervaring dus van mijn kant.

 • Ik ben vanmiddag terug geweest met de lege pot. Ik kreeg een nieuwe mee, èn ter verontschuldiging ook een tube cleanser.

 • over handje klap gesproken…

  ik zou echt balen wanneer ik de volle mep zou hebben betaald en een ander…(hoe ik het haar of hem gun)
  ….heel veel korting zou krijgen…of zelfs …gratis…en dan heb ik niet eens over kwaliteit van de producten…

  wanneer een bedrijf dit soort praktijken erop na houdt… dan voel ik me grof gezegd dus “genaaid”…..

 • Dulce, ik denk dat je terug moet naar het artikel en dat nog een keer lezen, geschreven door iemand die al heel lang beautyjournaliste is en vooraanstaand in dat wereldje. Het is prima wanneer iets werkt of wanneer je denkt dat het werkt. Alleen daar gaat het niet over, het gaat om de agressieve verkoopmethode die niet klopt, eigenaren die niet te achterhalen zijn, gebruiken een naam die doet denken aan salons die al bestaan maar waarvan de eigenaar niets met deze onderneming te maken heeft. Dat er zo lang over nagepraat wordt doet niets af aan het artikel, het is slechts waar mensen op doorbreien, iets wat hun goed recht is en ook interessant want ik lees graag anderen hun ervaringen. Daar is uiteindelijk dit medium voor. Echter om nu te zeggen ‘wat de boer niet kent dat eet hij niet” tja dat is weer een beetje kort door de bocht en slaat ook nergens op, daar gaat het niet om. Lees nogmaals het artikel. Overigens vind ik de producten persoonlijk wel erg duur, maar dat is mijn mening en de verkoopmethode redelijk agressief en erg handjeklap.

 • Echt waar… Dat jullie zolang hier over kunnen blijven praten… Ik heb er echt geen begrip voor.
  Dit is echt iets zoals wat de boer niet kent dat vreet ie niet…
  Ik gebruik hun producten en zie dat het echt helpt.
  Mijn moeder heeft twee lijnen en ook zij is hartstikke tevreden. Je merkt het verschil alle pigmenten vlekken op haar gezicht worden naar matte zij het gebruikt minder en ze ziet er steeds jonger uit… Het is natuurlij geen wonder middel en als je al 60 bent zal je nooit uit zien als iemand van 20 maar dat het helpt… Daar heb ik geen twijfel aan!

 • Afgelopen zaterdag ben ook ik, samen met mijn dochter, naar binnen gelokt met een free bodylotion sample in deze nieuwe zaak aan de PC Hooftstraat. Door Max, al eerder genoemd in vorige reacties. De enige Nederlands sprekende man in de zaak. De enige reden waarom ik uiteindelijk heb gekocht is omdat mijn dochter aangaf dat ze werkelijk een verschil zag en omdat max zei dat dit pas 5% van het effect was. Natuurlijk wil je als ijdele vrouw van middelbare leeftijd zo lang mogelijk rimpelloos blijven dus vooruit. Ik kocht het blauwe oogserum, de blauwe oogcreme èn de peeling in de witte pot samen voor 180,- euro en kreeg ook een gratis schoonheidsbehandeling aangeboden voor over 2 wkn. Wat dat betreft ben ik er qua prijs nog redelijk afgekomen. Als het produkt niet zou bevallen zou ik mijn geld terugkrijgen. Gisteravond voor het eerst het serum en de creme gebruikt, en ik moet zeggen dat ik toch enige verbetering meende te zien….maar ja, wellicht wishful thinking. Ik ga vandaag een foto maken van mijn ogen, en kijken of er na 2 weken verschil is opgetreden. Overigens bleek bij openmaken dat ze me een lege pot peeling hadden meegegeven, dus ik moet sowieso terug vandaag naar de zaak. Max gaf overigens aan dat ik met de aankoopbon altijd het product voor dezelfde prijs zou kunnen kopen (dus 180 euro voor 3 produkten).

 • Het opdringerige is erg vervelend, doet een beetje denken aan de buitenlandse medina’s, waar je bijna naar binnen getrokken wordt om producten aan te schaffen. Vind het toch wel agressieve verkoop daardoor. Hebben ze niet door dat dit niet werkt vraag ik me af, want ik zou geeneens naar binnen gaan. En wat ontzettend raar dat er niemand Nederlands spreekt, onhandig lijkt me. Ik denk dat er meer en meer gewaarschuwd moet worden tegen deze praktijken, want ze klinken niet koosjer

 • Heb er niets aan toe te voegen Maxim:-) Ook ik vond het personeel niet zo zeer agressief maar meer opdringerig. En wat ik zo frappant vind is, dat er niemand in de winkel Nederlands spreekt! Overigens liet Maxim me nog zo’n winkel zien waar men ook buiten stond om klanten naar “binnen te trekken”, het leek dezelfde “verkoopmethode”. Het was spul op basis van dode zee mineralen! Men is gewaarschuwd.

 • Dat ik dit verhaal gemist heb op BJ, ongeloofelijk. Ja wat de prijzen betreft, zij hebben zoiets van wat de gek er voor geeft blijkbaar. Overigens is degene die Shu Uemura die in Magna zat, zelf een zaak begonnen op de Haarlemmerdijk. Ook makeup en verzorginsproducten, ben de naam even kwijt. Maar kwestie van de Haarlemmerdijk even aflopen.

 • Maxi, goed dat jij en Anja zelf hebben kunnen ervaren hoe er daar wordt gewerkt…en producten hebben gevoeld, fijn dat je duidelijk uitleg geeft….ook over de “trucjes” die toegepast worden…blijft dat ik me echt kan voorstellen dat mensen zonder kennis hierin geloven, vooral vanwege dat “polimeer effect”

  note berna:
  Collageen is een triple helix…veel te groot om door porie of haarvat te kunnen,(collageen 300.000 dalton, huid 100.000 dalton) het collageen moet “gesplitst” worden in drie strengen zodat wel door de huid kan en zich dan gaat binden aan het vocht wat dieper gelegen ligt , maar dan moet je de huid wel van te voren goed hebben voorbereid, door te reinigen en een milde fruitzuur of peeling gebruiken zodat de dode huidcellen die op de eerste en tweede huidlaag liggen worden “opgelost”….anders heeft collageen ook geen zin.

  * in de crème zitten diamantdeeltjes die de huid “openen”..(lees beschadigen )….zodat collageen naar binnen kan…tja…Misschien haalde verkoper dit door elkaar…..

 • Als testpanelleden van Beautyjournaal waren Anja en ik getriggerd door de verhalen hier en zo besloten om een bezoekje te brengen aan de winkel op PC Hofstraat in Amsterdam. Aangesproken door een man bij de ingang, die ons een proefmonstertje gaf en naar binnen uitgenodigd voor een demonstratie. Wat zijn de conclusies:
  1. De verkoopmethodes zijn inderdaad pusherig. Zo meteen na de demonstratie zet de verkoper het product opzij en legt uit hoe ik het ga gebruiken alsof ik het al besloten heb om te kopen. En zo merk ik meerdere trucjes en verkooptechnieken. Het heeft iets weg van de opdringerige verkooppraatje op een bazaar ergens in het Verre Oosten. Ook doet het me denken aan wat ik ooit heb gezien bij verkoop via de Multilevelmarketing (Herbalife, Essence training etc). De man blijft wel vriendelijk en doet heel amicaal. Alleen is er nauwelijks ruimte om een overwogen beslissing te nemen of na te denken.
  2. In een snel lang verhaal lijkt veel kennis te zitten over de werking van de producten. Maar diep kennis is het niet. Zo zegt men wel terecht, dat collageen uit een crème niet de huid binnen kan dringen, maar tegelijkertijd zweert hij, dat het wel bij hun producten gebeurd. Hoe? Doordat de diamantendeeltjes huid daarvoor “openen”. En hier zit een probleem – een cosmetisch product mag de huid niet zodanig “openen” (lees beschadigen), zodat een groot collageenmolecule naar binnen komt. En zo hoor ik er meer nog meer van.
  3. Demonstratie. Ik ben niet overtuigt. Er zijn trucjes gebruikt. Bij de scrub zie ik duidelijk, dat het gaat “rullen”. Dode cellen? In zulke hoeveelheden? Niet op de hand waar de huid vrij dun is – dat zou voor een wond op mijn hand zorgen. Eerder is het te danken aan een polimeer wat in deze scrub zit (denk aan lijm of verf wat eerst glad op je huid voelt, maar later begint te “rullen” als je overheen wrijft). Dan zie ik het verschil tussen mijn rode linke hand en mooie witte rechte hand. Scrub effect? Nee! Een hand wat lager ligt/hangt krijgt meer bloed en is roder, dan de hand wat op tafel ligt. Plus als je aan je hand wrijft, krijg je een reactie van je bloedvaten, waardoor de kleurverschil ontstaat. Buiten kon ik bij Anja’s handen precies dezelfde effect creëren, maar dan zonder scrub erbij. En dan de oog. Ten eerste zag ik geen “Wow” verschil. Bewerkte oog leek wel iets “gladder” te zijn. Wonder? Nee, zo’n effect kreeg ik ook toen ik aloe vera gel onder één van mijn ogen heb gedaan. Ten eerste gaat vrijwel elke crème je huid hydrateren, waardoor de rimpels minder opvallen, omdat de huid voller wordt. Ten tweede zit er weer polimeer in deze crème (en ook in gel) wat bij opdrogen de huid iets strakker zet. Net genoeg om het verschil te merken als je het maar op één oog doet.
  4. De prijs. Ten eerste kreeg ik 100 euro korting per potje, omdat de winkel net open was. Toen ik aarzelde, nog een gratis scrub erbij en later mocht ik nog een gratis schoonheidsbehandeling krijgen. Helaas na alles wat ik heb gezien en gelezen, krijg ik niet het indruk, dat het product echt het geld waard is. Als laatste argumenten hoor ik, dat het een veelbesproken product is waarin de vele gepatenteerde technologieën zijn gebruikt en dat het echt een top product is waarbij de verkoper geen twijfels heeft. De bewijzen zijn er echter niet, behalve een boek met foto’s. Maar zelfs bij “voor” en “na” foto’s zie ik duidelijk de toegepaste trucjes (de foto’s zijn gemaakt onder verschillende lichtinvalhoeken wat voor illusie van verschil zorgt).

 • Gistermiddag kwam mijn echtgenote thuis met een tube “Multi-Purpose Lotion”, die haar door een zeer opdringerig type gratis was aangeboden. Die tube stak ze meteen in haar tas….. Zo, dat is alvast binnen, dacht ze en nu maar ‘ns horen wat die meneer te vertellen had. Dat was een enorme hoeveelheid bullshit over werking,prijzen, combinaties enzovoort. Mijn echtgenote haakte al snel af en werd behoorlijk onbeschoft behandeld toen hij door had dat er niks te verdienen was. M.i. is de Lotion niet iets geweldigs. een sterke cocos geur en verder niks bijzonders.
  Overigens, ik kan nergens een CE merk op de tube vinden en ik vraag me dan ook af of dit product überhaupt in de EG /Nederland verkocht mag worden….

 • Beste dames (en heren),

  Na gisteren de P.C. in Amsterdam te zijn ingelopen, werd ik opeens aangesproken door een buitenlandse man die in het Engels vervolgde met een verhaal over de nieuwe winkel “Flawless Forever” en de exclusieve producten met Diamant als ingredient. Klonk erg veelbelovend en ik moet toegeven dat ik ook werd verleid door de locatie (achja, in de PC zijn alle winkels prima, toch?). Ik kreeg een verkooppraatje voorgeschoteld en liep weg met een gratis (ja, dat lees je goed) product dat een zogenaamde multifunctionele body lotion zou zijn. Na in shock te zijn over het feit dat het product mij zonder kosten werd geschonken, begon ik argwanend te vragen naar de prijs en de prijslijst van behandelingen zoals facials e.d. De heer door wie ik geholpen werd, vertelde mij dat hij geen prijslijst had (erg vreemd..) en dat ik elke facial gratis (ja dat lees je weer goed) zou mogen doen in het vervolg. Ik kon mijn oren niet geloven, een gratis product én onbeperkt gratis facials?! Dat kón niet goed zijn. Daarna de winkel verlaten in shock en ik heb het product echter nog niet gebruikt, maar voelde een ‘plicht’ om hier iets te posten door de merkwaardige aanpak die het personeel hanteerde. Erg vreemd allemaal, vooral na de ervaringen hierboven gelezen te hebben. Ervaringen met de creme zal ik zeker delen als ik eraan toekom.

 • Gek he Nel, dat mensen zich belazerd voelen… Op MIJN kassabon stond dat de originele prijs van de blauwe serie 399 eu per product was. En dan denk je dat ze je goedgezind zijn door je 50% korting te geven. Maar bij de volgende klant liggen de prijzen opeens heel anders (@J betaalt 300 eu en ik 400 eu voor 2 producten). En jij vraagt je dan af waarom er negatieve reacties komen? Ik gebruik fover flawless nu 4 weken op slecht de helft van m’n gezicht. Exact volgens voorschriften….. En nee geen verschil te zien! Het is mij wel duidelijk. Je ziet wat je wilt zien.

 • Ik heb vorig jaar zomer deblauwe collectie voor mijn ogen gekocht het werkt fantastisch en de zwarte collectie voor mijn gezicht ik snap niet waarom zoveel mensen negatief zijn want als het met regelmaat gebruikt werkt het geweldig ik heb vorig jaar in lasvegas gekocht dit jaar ga ik weer er na toe dan ga ik zeker naar de winkel toe om mijn collectie weer bij te vullen Groetjes van een gelukkige forever flawless gebruiker

 • Yep.. Ook ik werd door een spontane man naar binnen begeleid/verleid, en ook ik dacht ”ze zitten in de pc dus moet het wel goed zitten”. Ik kocht de oogcreme en het serum voor een totaal van 300 euro (eerst 300 euro per product, maar omdat het nieuw was wilden ze zo veel mogelijk mensen enthousiast krijgen voor hun produkt en daardoor meer ”mond op mond reclame” creëren). Toen ik de deur uit liep bekroop ook bij mij vrij snel een onbehagelijk gevoel, waarom was ik zo impulsief, niets voor mij.., klopte dit wel..? Ik dacht ook., waarom heb ik zomaar zonder moeite 50% korting op het product gekregen..? Is het fake misschien en zijn ze al weer weg uit de PC voordat wij werkelijk zullen merken (en daar aan hen persoonlijk kunnen aangeven) dat het niet echt een verschil opleverde..? Ik moest het 1x poer week gebruiken, maar doe het juist 2x per week om misschien sneller resultaat te zien. Ook mij werd gevraagd of ik getrouwd was, vond ik idd raar, maar omdat hij er niet verder op door ging deed het me verder weinig. Ik hoopte dat ik eindelijk iets gevonden had dat echt wat zou gaan doen voor mijn ogen, maar nu ik dit allemaal lees…. Pffff…. Ik hoop dat ik na een paar weken kan zeggen ‘’Yess jullie hebben het mis, het is echt een top product…!!!!

 • @Anja, dat doe ik heel regelmatig, als ik iets gekocht heb, wat ik niet of niet goed kende. En ja, ik ben ook iemand die een winkel binnenstapt om een aankoop te doen, zonder dat ik eerst een uitgebreid onderzoek doe.

 • @Anja: ook ik ging internetten ná aankoop, maar niet uit een gevoel van onbehagen (dat kwam daarna). Tijdens mijn weekendje Maastricht, waar ik anders nooit kom vanwege de afstand, heb ik interesse getoond waarop men mij uitnodigde e.e.a te proberen.
  Het ging eigenlijk gewoon heel vriendelijk en gezellig, als ik twee artikelen zou kopen kreeg ik de derde erbij , en omdat ik nog steeds twijfelde ivm de prijs kreeg ik er nóg een artikel gratis bij vanwege de opening van de zaak. Tsja, dat is inderdaad wel veel van het goede, dat dacht ik toen ook, maar daaraan toevoegend wist ik ook niet dat die dag de opening helemaal niet had plaats gevonden, dus ergens voelde ik me nog een bofkont ook met zoveel voordeel (ahum).
  Omdat die oogproducten bij mij dus wel een goed verschil maakten, was ik tevreden met de aankopen…en wilde ik meteen maandagochtend bij thuiskomst eens op Google kijken welk ‘wondermiddel’ ik in huis had en hoopte ik, uiteraard, op flink wat lyrische reacties van mensen ‘all around the world’ die natuurlijk állemaal enorm enthousiast zijn: en nu kon ik dus ook daarin gaan delen en er met een crémetje 10 jaar jonger lijken (ik overdrijf, tuurlijk, maar het is wel de essentie).
  Tsja, en dan kom je hier allerlei voornamelijk nare berichten tegen en dan is dat leuk gevulde tasje ineens een stuk minder leuk.

  Maar ik vond dat Monique het goed beschreef vanmiddag:
  “het feit dat mensen zich bekocht voelen heeft naar mijn idee minder te maken met wat er feitelijk in die pot zit maar des te meer met de verkooptechnieken en het feit dat de prijs volstrekt onderhandelbaar is. het gaat hier grotendeels om psychologie.”

 • Ja. Ik was eigenlijk al direct in de winkel van plan om eerst informatie via internet op te vragen. Ik ben meestal niet zo’n impuls inkoper. Maar ging toch twijfelen (en ging dus voor de bijl) omdat zo’n luxe winkel (het leek een keten die zich in het buitenland al lang had bewezen) toch niet zou kunnen bestaan als ze rommel verkopen….En tja, eigenlijk spelen ze gewoon in op wat veel vrouwen o zo graag zouden willen geloven.

 • @ML. Wat ik mij afvraag is, waarom klanten gaan internetten nádat ze producten bij Flawless hebben gekocht? Komt waarschijnlijk toch voort uit een gevoel van ” onbehagen”. Frappant toch, dat in zo een korte tijd zoveel reacties zijn gepost.

 • Laten wij nu niet onderling gaan kissebissen maat juist waardevolle en oprechte informatie met elkaar delen. Ik ben nu 1,5 week bezig. Zie voordelen tov mijn andere product die op mijn huid blijft liggen. Maar zie zeker nog geen verandering. Ik behandel tenslotte maar de helft van mijn gezicht omdat ik t nu allemaal wel eens met eigen ogen wil zien. Het belazerde gevoel komt puur vanwege de prijs-schommelingen. Duur: ja. Agressieve verkoop: ja. Maar ging tevreden de deur uit. Dat verandert nu ik hoor dat de gekste prijsdeals worden gemaakt. En dat zal ook veranderen als ik geen resultaat zie na verloop van tijd. Maar daar hoefde ik me geen zorgen over te malen volgens de verkoper. Want anders hadden ze toch geen bestaansrecht….. Dus even geduld. Maar wie is nu zo gek om weken achtereen links oude product (Chanel) en rechts flawless te gebruiken. Ik blijf jullie volgen. Grt

 • @Berna: dan heb ik je verkeerd begrepen, sorry daarvoor. Ik denk dat het komt omdat er in eerdere reacties van lezeressen zo is gehamerd over de ingrediënten en de mogelijkheid dat er ‘slechte dingen’ in de crémes zitten, die zelfs door heel je lichaam gaan zwerven en tot vreselijke aandoeningen kunnen gaan leiden. Vandaar mijn reactie op botox of fillers.

 • Beste ML, ik zou het woord/begrip review niet in de mond nemen. mensen posten hieronder hun mening, maar de definitie review kan ik daar niet op loslaten. In mijn optiek is een review wat anders. Maar ik wil jou als gebruikster graag uitnodigen om een review te maken, en te plaatsen op BeautyJournaal:-)

 • @ML ….optie moet natuurlijk optisch zijn…tks voor corrigeren ….:-)

  @G …ik suggereer niet dat inspuitingen en botox veilig zijn….

 • Monique, dank voor je reactie, maar ik neem aan dat je mijn opmerkingen ook begrijpt. Iedereen gaat in op de negatieve verhalen tot aan horror verhalen over het Israelische leger aan toe, dit is geen objectief review,. Wie van de bovenstaande personen heeft de produkten daadwerkelijk een aantal dagen gebruikt? Behoudens een aantal die dat wel doen, en daar lees ik nog geen negatieve ervaringen van. Ik kan me voorstellen dat deze hetze nooit zo bedoeld geweest is, en dat jij je twijfels hebt bij de manier waarop, men verkoopt, maar dat is denk ik ook het punt waarover we het allemaal eens zijn.. De manier van verkopen is zeer dubieus, maar hierboven staan een aantal beweringen waarop ik zeker stappen zou ondernemen, als ik de eigenaar/ verantwoordelijke voor NL zou zijn.. Waar ik persoonlijk moeite mee heb, dat als ik op zoek ga naar objectieve reviews, ik ontdek dat dit alles behalve objectief is, en mij ongefundeerd het blije gevoel ontnomen is van de aankoop., en dit lees ik ook een beetje terug bij andere personen.

 • @Monique: dat weet ik, mijn vraag is of iemand weet hoe het zit met de warenwet in de USA en of zij strenge normen hanteren.
  Ik weet dat dat ook weer relatief is, want er zijn in nederland producten of medicijnen te koop die in sommige landen verboden zijn en vice versa.

 • En beste ML, hierop wil ik wel even mijn persoonlijke mening geven, als schrijver van het artikel zelf: als ik besluit een aantal honderden euro’s te investeren in producten dan wil ik ook graag dat ze van een integer bedrijf afkomstig zijn. in die zin integer: dat hun reputatie bekend is, dat ze niet alleen qua formulering maar qua volledige communicatie, dus incl verkooptechniek en verpakkingen er conform die hoge prijs uitzien en aan mijn beleving kunnen voldoen, die ik passend vind bij een dergelijk prijskaartje. ook als een bedrijf nieuw is, hoor je je naar mijn idee netjes en volledig te presenteren. de achtergronden van dit bedrijf zijn in nevelen gehuld. persoonlijk vind ik dat niet prettig en ik vind het ook niet professioneel. maar dat is mijn standaard.

  natuurlijk geldt de review van de formulering zelf ook, maar cosmetica is meer dan water vet emulgator en wat actives in een pot. het is ook die pot, de verpakking, de retailer en zijn personeel, de uitstraling, de verkooptechnieken, et cetera. dat is allemaal bij de prijs van een product en haar beleving in begrepen.

  het feit dat mensen zich bekocht voelen heeft naar mijn idee minder te maken met wat er feitelijk in die pot zit maar des te meer met de verkooptechnieken en het feit dat de prijs volstrekt onderhandelbaar is. het gaat hier grotendeels om psychologie.

  ik kijk uit naar jouw bevindingen van de door jou gekochte producten en je eindconclusie qua/prijs kwaliteit.

 • Voor elk merk en product dat je op de nederlandse markt neerzet, moet je een dossier hebben over claims en veiligheid, afgestemd op de wetten in europa. De overheid kan hierop controleren. dat is de wet. en dan maakt het niet uit in welk land het vervaardigd wordt.

 • @Cath: omdat ik zo twijfelde of ik uberhaupt iets zou aanschaffen (ivm hoge prijs) werd mij door de verkoper voorgesteld dat ik bij aankoop van het oogserum en de oogcreme het masker cadeau zou krijgen. Omdat ik niet overstag ging (want het bleef immers toch duur) zou ik ook nog de peeling erbij krijgen als een soort geste n.a.v. de opening van de zaak. En dat dus naast de al aangegeven 50% korting op de prijslijst. Plus een gezichtsbehandeling t.w.v. 99 euro maar waarvoor wel een afspraak gemaakt moet worden op een andere datum en waarvoor ik een kaart zou krijgen. Kortom: voor goed 300 euro heb ik het serum, oogcreme en masker van de blauwe serie én de peeling. Bij de oogproducten zie ik echt duidelijk verschil vanaf het begin (heb het pas kort) , het masker heb ik pas één keer gebruikt maar zag geen verschil.

  @Berna: dat de verkooptechnieken uiterst dubieus zijn en de samenstelling van de producten niet veel helderheid geven is inmiddels duidelijk. Als er meer helderheid en waar nodig back-up wordt gegeven vanuit dit merk geeft dit wellicht meer vertrouwen naar klanten. Ik las dat het product vervaardigd wordt in de USA, hoe zit het daar met de Warenwet of controles op producten, weet jij (of iemand anders) dat?
  De suggestie dat je wel botox of injectables veilig je lichaam kan laten inspuiten of in ieder geval verkiest boven het gebruik van genoemde (uitwendige) creme kan ik echt niet ondersteunen. Wat men nu als veilig acht (want ook botox en injectables bevatten zeer slechte stoffen, zij het met een bepaald toelaatbaar percentage; dat is al dubieus op zich) zal pas vele jaren later tot uiting komen of dat ook daadwerkelijk zo is.

 • Beste Cath, ik heb ongeveer hetzelfde betaald, en volg nauwlettend of ik verbeteringen zie. Maar als ik bovenstaand posts nog een doorlees, vraag ik me ook serieus af, of er mensen zijn die smullen, van jou/ onze gevoelens, zijn die er even lekker ingestonken……. Wij gelukkig niet, lees het nog eens door, het gaat over dubieuze verkooptechnieken, WAAR! Maar ik lees ook, schimmige bv’tjes, oostbloktypes, nagelvijlen!, ik denk dat, het lijkt op…… Etc. Etc. Conclusie : we weten helemaal niets, niemand heeft de producten lanere tijd gebruikt, maar kennelijk moet er een negatief verhaal zijn. Ik heb veel reviews op internet gelezen, en de negatieve staar hierboven allemaal vermeld, ook dit geeft mij een raar gevoel. Bloggen, ja graag, ervaringen delen, ja graag, maat blijf wel objectief…….. Berna, heb jij de optie, gebruiken van de cremes geprobeerd of lijkt de verpakking je optisch niet verantwoord.
  Graag ook nog eens een objectieve review van een gebruiker, dit zou de journalistieke input verrijken……

 • Dit begint op een never ending story te lijken….mss voor aantal van jullie dat je je min of meer “getroost” voelt dat je niet de enige bent geweest die open stond voor deze verkooptechnieken.
  Het is en blijft zo zonde van je geld, om dit uit te geven aan…niets…!

  @ G. ook ik keek vroeger echt niet naar…werkzame stoffen etc…in een crème, maar al doende leert men..:-)

  Eigenlijk weten we allemaal dat er (helaas) niet een crème is die rimpels weghaalt, een crème kan opties een rimpeltje doen vervagen, denk dat dit met Flawless het geval is , stop je met smeren dan is de kleine rimpel weer zichtbaar.

  Maar er zijn gelukkig echt goede crèmes in de handel, producten die doen wat ze beloven, deze producten doen vooral de huid conditie herstellen, verbeteren, aanvullen van tekorten, vocht herstellen in de huid etc. Al deze producten geven daadwerkelijk een verbetering van de huidconditie , dat voel je en dat zie je.

  Wanneer je echt wat zou willen doen aan de rimpels…, dan eerst zorgen dat je huid in een top conditie is met de juiste producten, dan kan je daarna altijd overwegen om een kleine correctie aan te laten brengen dmv. laser, peeling, botox of injectables…. dan ben je qua kosten waarschijnlijk evenveel kwijt.

 • Wat een verhalen allemaal. Na een half uur in de stoel ben ik ook om gegaan en heb de oog crème en oog serum gekocht. Beide van 399 nu voor 200 eu per pot. Dus 400 lichter. Ik neem de proef op de som en behandel al 2 weken alleen mijn rechter oog. Dan moet je volgens hen over 3 weken ( nu dus nog 1,5) echt verschil zien. Ja die 400 eu dient zich ergens te bewijzen. Wil iemand mij misschien zeggen wat zij voor dezelfde producten hebben betaald. Ik voel me zo in de maling genomen. Heb zowaar een gezichtsbehandeling cadeau gekregen. Uhu. ‘Verkoopmomentje….’ Ik test de crème en serum echt want was op zoek naar iets nieuws voor mijn huid, dus mijn eigen ervaring zal het me vertellen. Maar klopt het dat sommigen van jullie de crème voor 60 eu hebben gezocht? Jee wat heb ik me in laten pakken.

 • Beste G, ik herken je gevoel zo goed, ik ben op dezelfde manier vertrokken met een tas vol. Maar lieve dames, heeft een van jullie de producten echt gebruikt? En voor een langere periode?
  Ja, de benadering, zou wat anders kunnen, en wellicht ook zeer gewenst…..
  Het lijkt echt te werken, ja ik druk me voorzichtig uit Het lijkt, voor nu ben ik blij met het resultaat…..
  Ik moet zeggen dat bovenstaande teksten, enigzins overkomen als een razia, en weinig concrete ervaringen over de werking.
  Voor een pot la prarie of la mer betaal ik ook bijna 300 euro…….,
  Dus ja, het personeel kan/moet anders, maar weet iemand al concreet of het niets doet?

 • @Berna: wat de werkzame stoffen zijn is inderdaad een goede vraag, maar dat die vraag bij me op komt heeft grotendeels te maken met het feit dat dit merk toch wel vaag blijkt te zijn als ik alles hier zo lees. En dat vraagt dan naar meer…informatie inderdaad.
  Ik moet er wel meteen aan toevoegen dat ik bij eerdere aankopen van crémes (van welk merk dan ook) ook niet altijd ging uitpluizen wat de zogenaamde werkzame elementen ervan zijn en of die wel nut kúnnen hebben; want vaak zijn toegevoegde stofjes die de meerwaarde bepalen veel te weinig erin aanwezig. (créme met 0,5% aloë AloëVera créme noemen, klinkt leuk maar heeft geen nut, zoiets)
  Dat is een beetje hetzelfde idee van voedingsmiddelen waarvan is bewezen dat ze gezond zijn; maar van sommigen zou je dan zó enorm veel moeten eten dat het eigenlijk onmogelijk is.

  Maar ik wil niks goed praten hoor, ik vind het al erg genoeg dat al het bovenstaande gebeurd of beschreven is. Ik heb een moment van lichte euforie gekekend in Maastricht, als ik niet op zoek was gegaan naar het halelujah w.b. dit merk dan was ik wellicht nu nog blij met mijn gevulde tasje. Een mens zit raar in elkaar.

 • wat een ervaringen , wat een belevingen…

  @ G …wanneer jij ervaart dat de oogcrème zijn werk doet dan is toch prima…….ben wel benieuwd wat dan de werkzame stoffen zijn, want zoals Kim hierboven al schreef, diamanten hebben geen werkzame stoffen, goud kan enigszins soort van ontspanning geven….zijn meerdere merken die dit gebruiken…maar of dit nu echt toegevoegde waarde heeft?

  https://www.beautyjournaal.nl/2010/01/29/goud-is-a-girls-best-friend/
  https://www.beautyjournaal.nl/2010/04/26/het-is-goud-wat-er-blinkt/

 • Mijn ervaring komt heel erg in de buurt van Kristel’s ervaring (6 maart).
  Ook ik was een weekend in Maastricht, gluurde door de chique ogende winkelruit van Forever Flawless waardoor ik een proefje kreeg aangereikt door een (vriendelijke) medewerker, niet meer dan dat. Ik had dus gewoon door kunnen lopen zonder het gevoel te hoeven hebben iemand te moeten afschudden. Omdat ik nieuwsgierig was (want ik kende het merk niet) bleef ik even staan kijken en werd toen wel aangesproken of hij mij e.e.a. mocht laten zien. Ik had toch alle tijd, dus ik samen met mijn man naar binnen: er werd een masker deels opgebracht, mijn hand gepeeled en een serum en creme rond de ogen aangebracht. Ondertussen werd er gekletst en het was zowaar gewoon informatief gezellig.
  Ik weet nog dat ik mijn man gebaarde (‘het zal wel wat kosten’ waarop hij dacht ‘so what, weekendje weg,moet kunnen’) maar toen het maskertje eraf werd gehaald en de oogproducten werden ‘ingeklopt’ merkte mijn man al op dat het écht verschil maakt, wat de verkoper uiteraard beaamde. Ondanks mijn enorme scepsis moet ik echt bekennen dat bij aanblik in de spiegel (en ’n dubbelcheck) het betreffende gebied inderdaad echt fris en open toonde. Mijn man wilde dit mij graag cadeau doen, dus inderdaad zoals bij andere verhalen enorme extra korting, masker en peeling gratis erbij en met een tas vol de deur uit. (4 producten 300 euro).
  Maar waarom zit ik hier dan toch op deze site..hoe kom ik hier en dus vooral waarom?
  En dat is denk ik meteen waar het om draait, en ik zal voor mijzelf spreken:

  Eenmaal thuis van het weekendje weg besloot ik toch dit merk te gaan googlen, want waarom kende ik dit merk niet? Vanwege het mooie resultaat bij de ogen (van het masker merkte ik minder) hoopte ik misschien wel stiekem ergens te kunnen lezen dat ik het ultieme product in handen had…weliswaar voor veel geld maar ik had toch immers een superaanbieding gehad en dat maakt heel veel goed, toch?
  En vervolgens kom ik op deze site en lees ik de verhalen door, waardoor mijn hebbedingetjes gevoelsmatig ineens een stuk minder aantrekkelijk zijn.
  Zijn de producten fake, misleidend of….en me dat afvragend besluit ik nogmaals mijn ogen te voorzien van het serum en de creme (blauwe pot) en neem ik me voor heel goed te kijken of ik me iets verbeeld of niet. Maar zoals ik al zei ziet het er gewoon echt goed uit, en dat maakte ik niet eerder mee. Ik heb weleens een proefje meegekregen van LaPrairie voor de ogen, als je dat qua inhoud omrekent schrik je nog veel harder: 20 ml voor 275 euro en dat zonder resultaat.

  Maar mijn gevoel van onbehagen blijft toch knagen. Ik heb erg dure producten gekocht, ik moet er eigenlijk blij mee zijn want mijn ogen zien er beter uit, maar waarom maak ik er zo’n issue van?
  Ik denk dat dat komt omdat ik in plaats van lyrische en lovende verhalen op verschillende blogs hoop te lezen (want dat zou het geluksgevoel alleen maar groter gemaakt hebben) ontdek dat er een een heel andere kant zit aan dit merk, met een venijnig randje als ik de reacties hier en daar lees.
  De verkooptechniek is inderdaad slim en doortastend, maar dat realiseer ik me nu achteraf pas als ik alle reacties doorlees. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat ik geen enkel moment het gevoel had dat ik ‘gedwongen’ werd, ik heb echt de keus zelf gemaakt.
  Maar het is nu gebeurd, ik heb belachelijk duur spul (maar zoals ik al zei hebben andere merken dat ook,reken naar size eens om),
  het resultaat van de oogproducten is goed en dat heb ik niet eerder meegemaakt, ik kan er nu niks meer aan veranderen en het enige dat ik mijzelf kan voornemen is dat ik, mocht er ooit nog zoiets voordoen, ik mij niet laat meeslepen maar eerst mijn huiswerk doe. Dus dan de hele manier van werken van dit bedrijf maar uit mijn geheugen deleten en genieten van mijn hebbedingetjes. (dat kost moeite, maar een andere optie heeft zo weinig zin).

  ps: als ik zaken aangaande klantenservice lees (vragen, retouren, allergieën etc.) ben ik het zeker met velen eens dat die zaken gewoon goed geregeld dienen te zijn; dat er geen zoektocht voor nodig is voor je uberhaupt weet waar je moet zijn. Dat laatste zou bij klanten veel meer vertrouwen geven en is bij de ons reeds bekende merken vaak wel goed geregeld.

 • Ik woon ca 20 jaar in Delaware, USA en wij hebben een grote mall (Christiana Mall) waar ook zo’n soort deadsea skincare was maar die moesten ca. 1 jaar geleden vertrekken. Een vreemd bedrijf waar je niet veel wijzer van wordt maar behoorlijk wordt beetgenomen. Het vreemde vind ik dat je Forever Flawless kunt kopen via Amazon. Ik zal daar inderdaad niet aan beginnen. Ik weet dat waar de winkel in Amsterdam is een dure buurt is en begrijp echt niet hoe ze deze huur kunnen betalen.

 • In de week van carnaval werd er druk verbouwd in een pand aan de Wolfstraat in Maastricht, waar tot dan toe een juwelier was gevestigd en werd er een grote sticker op het raam geplakt dat hier binnenkort Forever Flawless zou worden gevestigd. Iets met diamanten, het had meer iets weg van een juwelier o.i.d.. Maar het was dus een soort beautycenter. Een paar dagen werd er druk en lang gewerkt door een paar mensen met een Oostblok uiterlijk die even snel verdwenen als dat ze waren gekomen. Opeens was FF dus open. Ik woon aan de overkant van de winkel en af en toe steek ik mijn hoofd wel eens uit het raam om te kijken of er wel eens mensen die winkel binnenlopen. Dat kan bijna niet, want de ingang wordt versperd door slecht en smakeloos gekleed personeel, die als een propper in een massavakantieoord mensen naar binnen proberen te lokken. Aangezien de Wolfstraat, waar de winkels is gevestigd, een winkelstraat is met veel passanten, worden veel mensen aangesproken. Vaak op een indringende, wat agressieve manier, die niet als opdringerig overkomt. Het is een nieuwe manier van mensen naar binnen lokken, want even verderop is nog niet zo lang geleden Soap Stories geopend, een winkel met eenzelfde manier van opdringerig passanten aanspreken. Forever Flawless zit op een redelijk dure locatie en vraag ik mij af of ze die hoge huurkosten kunnen opbrengen, want erg druk is het niet in die winkel. Bovendien zijn we dergelijke verkooptechnieken hier niet gewend en zullen die ook niet populair worden denk ik. Ook de openingstijden zijn ongebruikelijk. Waar de winkels op een koopavond om 21.00 uur blij zijn dat ze hun deuren mogen sluiten, staan de verkopers van FF om 21.30 uur nog vrolijk in de winkelingang met hun geurstripjes de weinige mensen die nog door de straat lopen aan te spreken in de hoop hun nog even naar binnen te lokken. Een vreemde winkel en een nog vreemder concept, dat het wellicht niet zal halen. Het zijn nu niet de winkelformules die een binnenstad nu écht aantrekkelijk maken, aangezien ze niks toevoegen aan een steeds verder verschralend aanbod. Een gemiste kans en volstrekt onduidelijk waar deze winkelformule nu eigenlijk het bestaansrecht aan dankt.

 • Gisteren ben ik ook naar binnen getrokken in deze winkel in de Amsterdam. Hij vertelde dat hun de nieuwe botox hadden. En of ik wel wist wat dat was? Natuurlijk weet ik dat! Maar wilde dat dan wel eens zelf zien. Na een peeling op mijn hand te hebben gekregen en veel beledigingen verder, Kost het product voor mij alleen vandaag (want hij krijgt van zijn baas per dag de aanbieding te horen!) € 99 de peeling met een creme. ik had hier geen interesse in. dus toen was het ineens 2 peelings voor €79. We zijn de winkel uitgegaan en ik had zo’n gevoel dat dit niet klopte. Want hoe kun je niet weten dat je je huid met een reinigingsschuim en lotion reinigt als je in zo’n winkel werkt! Plus de beledigingen en de prijs die maar veranderde. Hij keek gewoon waar ik op reageerde en zo paste hij steeds alles aan……. Het heeft me toch niet losgelaten en ben dit merk gaan opzoeken en al snel kwam ik op deze site. Hopelijk verdwijnt deze winkel snel en trappen er geen mensen in hun mooie praatjes. En voor wie er wel blij mee is kan het vast via internet bestellen. Ik heb een gevoelige huiden gisteren voelde het best lekker maar vandaag heb ik schrale plek op mijn hand precies waar hij het product heeft aangebracht!

 • Beste Kim,
  Ik ben dan wel van mening dat zoeiets niet verkocht zou mogen worden als het echt schadelijk zou zijn…
  En ik weet ook dat ik de producten geprobeerd heb, en dat ze echt helpen mijn huis is nog nooit zo zacht geweest als nu…
  Ik vind dat iedereen gewoon een beetje bang is om iets anders uit te proberen dan dat ze gewent zijn… In Amerika worden ze veel gebruikt en de producten doen dan ook wat ze zeggen dat het zal doen… Zoals ik al eerder zei… Ik zal forever flawless blijven gebruiken…

 • Beste Dulce, diamanten zijn volledig chemisch inert. Er gebeurt dus helemaal niks als je dit op je gezicht smeert. Verder is diamant het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Vanwege zijn extreme hardheid wordt diamant gebruikt in de industrie, o.a. voor slijpen, boren, snijden en polijsten en draadtrekken. Niet een product dus dat je op je gezicht hoort te smeren.

 • Hallo allemaal,

  Ik zocht toevallig forever flawless op internet nadat ik ook een rondje PC deed… Ik heb er dus dan ook een heel andere ervaring gehad dan iedereen hier blijkbaar… Ik werd goed ontvangen en zelfs koffie aangeboden… (Heerlijke koffie trouwens) Heb ook wat producten geprobeerd en ben gelijk verkocht aan forever flawless… Eerst begonnen met de exfoliating and Foaming Cleanser (die ik dan ook gelijk gekocht heb) dan de Diamond Infused Facial Peeling Gel.. en echt waar mijn huid werd vernieuwd.. Alle dode huidcellen weg zonder moeite! Diamond Infused Collagen Serum erboven op… (op dat moment was net alsof ik een gezichtsbehandeling kreeg bij z’n dure spa…. De geur… het gevoel..) Daarna mocht ik de Diamond Infused Collagen Boosting Cream uit proberen…
  Ik ben echt verkocht aan forever flawless. En heb dan ook afgesproken dat ik langzaam de producten koop… Ik gebruik normaal altijd de meer bekende merken onder ons… Maar deze lijn is echt geweldig in mijn ogen… Plus er zit diamanten in! Hoe gaaf is dat? Heerlijk toch het gevoel dat je diamanten op je gezicht mag en kan smeren?

  Ik snap dan ook niet alle reacties hier… Ik ben zo blij dat ik wat korting krijg bij het kopen van de producten.. waar gebeurt dat nog in Nederland? Misschien is het, het joodse bloed in mij.. Maar ik vraag sowieso altijd korting bij winkels… Ik ga dus dan ook elke maand een andere product kopen tot ik de lijn compleet heb… Kan helaas niet allemaal in een keer kopen… Anders had ik zeker al gedaan…
  Ik vind dan ook jammer om te zien hoe mensen niet out of the box kunnen denken en gewoon nieuwe dingen uitproberen…
  Trouwens wat is het probleem dat er Israëliërs er werken? Moeten er alleen maar Nederlanders er werken voordat Nederlanders iets nieuws durven uit te proberen? dit vind ik een beetje discriminatie…

  Maar ja.. Wat de boer niet kent dat vreet ie niet, he?

 • fijn dat je een stap verder bent gegaan Fashion girl…ben benieuwd of Radar hier iets mee kan,

  ongeacht wie of wat voor merknaam…er zijn heel veel producten die niet doen wat ze beloven, maar deze manier van verkoop is gewoon eng…..

  we wachten af!

 • beste dames ik heb het een een ander uitgezocht en de verkopers daar werken op comissie basis ….. er werkt inderdaar een max daar en die heeft mijn informant in geuren en kleuren verteld over zijn amerikaanse vriendin ?! beetje raar en toevallig verhaal dan lisa ahuumm…. hoe dan ook heb meerdere mensen gesproken en er zijn veeel meer mensen met een branderige , rode, trekkende huid achteraf ! ik heb een mailtje naar tros radar gestuurd en ik hoop echt dat het helpt of dat er tenminste naar gekeken wordt!
  ik hoop dat er echt iets aan gedaan wordt en dat oplichters als deze snel hun spullen pakken !

 • Ik spreek Engels en leer Nederlands via Google Translate. Ik ben net verhuisd van Amerika (niet-Afrika) en doe mijn best om de taal te leren en deelnemen aan de community. Ik hou echt van het product en de prijzen de medewerkers van blijvend Flawless, de resultaten zijn ongelooflijk.

 • Lisa, wat is dit? Her lijkt wel zo’n Nigeriaanse moneymail. Fijn dat je Google-vertalen zo goed hebt weten te vinden, trouwens.

 • Beste Lisa, je zit op het verkeerde platform met je (foutief Nederlands) verkooppraatje. Ik ga nog liever met mijn hoofd op tv om mensen te waarschuwen dan dat ik ooit nog een product van dit merk koop. Maar fijn voor je dat jij wel tevreden bent.

 • Als u in uw 30’s of 40’s en denken over chirurgische procedures om uw gezicht er weer jong – PROBEER DIT EERST! Ik had mijn eerste Collageen Facial op blijvend Flawless, PC Hooftstraat, vorige week en de resultaten waren echt geweldig! De lijnen rond mijn mond en op mijn voorhoofd volledig verdwenen, mijn poriën aangescherpt, en mijn huid was soepel en jeugdig weer. Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven toen Max gaf me een spiegel om de resultaten te onderzoeken! Ik keek 10 jaar jonger! En de resultaten waren lang lasting.I kocht toen het collageen masker, serum en crème set te blijven met wekelijkse behandelingen thuis, en na slechts een behandeling Ik significante verbetering kon zien vooral in de lijnen, de toon en de elasticiteit van mijn huid . Het was als het krijgen van een gezichtsbehandeling in het comfort van mijn eigen slaapkamer. Ik zowel de collageen gezichtsbehandeling en de Pink Diamond Collageen masker, serum en crème aanbevelen. U zult niet teleurgesteld worden!

 • Hoi Nicole

  Goed dat ze jou niet hebben kunnen …inpakken…met hun agressieve aanpak…

  ik heb net ook gegoogled …..op buitenlandse blogs…zo….heel veel negatieve berichten zeg, onbegrijpelijk dat
  men gewoon door kan gaan met deze agressieve verkoop…..en oplichterij….

 • Gister in Maastricht ook de winkel binnengelokt. Ik vond de inrichting en produktverpakkingen meteen heel Amerikaans: zogenaamde bling bling zonder klasse of smaak. De Israelische verkoopster heeft aan de linkerzijde van mijn gezicht een maskertje aangebracht. En ja ik zag ook verschil met de rechterzijde van mijn gezicht. Zij vertelde mij dat het product zorgde voor een warm gevoel, daardoor gingen de porieen openstaan en konden de “voedingstoffen” hun werk doen. Ik vroeg naar de prijs. Die ging van 250,- naar 160,- maar omdat ik nog twijfelde naar 140,- en ik kreeg dan nog een pot bodycream of bodyscrub erbij. Ik zei dat ik er nog over wilde nadenken en nog wel even in Maastricht zou rondlopen. Ik kreeg een folder mee om bij het koffiedrinken te lezen en een klein monstertje van een lotion. De verkoopster bleef beleefd. Na een kwartiertje (ik was inmiddels in ICI Paris!), begon de linkerkant van mijn gezicht behoorlijk te branden…. Ik heb de verkoopster van ICI Paris gevraagd de folder van Flawless weg te gooien en heb er een heerlijk gezichtsmasker gekocht van een vertrouwd en gerenommeerd merk.
  Ben thuis gaan googlen omdat ik het merk niet kon plaatsen. Als ik de reacties lees krijg ik de indruk dat het product dat de verkoopster in de winkel aanbrengt niet hetzelfde is als je koopt. Het gekochte product is een slapper aftreksel van het gedemonstreerde product in de winkel of zo. Volgens mij is dit merk geen lang leven beschoren. Bijna iedereen die daar koopt voelt zich bekocht n koopt geen tweede keer meer. Lijkt een soort hit en run formule

 • Floris…..je kunt altijd proberen, vertellen dat in jouw omgeving al meerdere zijn die producten hebben vergoed gekregen…ik hoop voor je moeder dat dit goed komt.Succes!

  Is er nu niemand die gevoel heeft van…dit pik ik niet en ik wil dat dit soort praktijken gestopt wordt…en dat dit aan grote publiek bekenbaat wordt gemaakt…dmv tv prgramma?

 • Hier hetzelfde probleem..ga morgen terug voor mijn moeder die er op dezelfde manier in is getrapt. Probleem is dat ik nergens op de bon zie staan dat het “refunds within 14 days” is, dit was bij Kim wel het geval op haar bon toch? Zullen ze dan alle problemen op hebben gemerkt en het zichzelf makkelijk hebben gemaakt door dit er vanaf te halen? Kan het namelijk wel enigszins moeilijker maken voor mij morgen dan.. toch maar is kijken of het gaat lukken!!

 • Hoi Suzan…….gelukkig dat je na ..enkele dagen…toch ook je geld hebt terug gekregen…..

  als ik dan lees hoe het bij jou is gegaan, en je leest alle andere verhalen….dan zijn het echt een stelletje….ik zeg het netjes …schooiers…

  hoop dat veel dames en heren dit artikel en de reacties op BJ lezen, zodat die soort praktijken geen overlevingskans hebben of dat een tv programma bijv. Opgelicht , eens een kijkje gaat nemen in de zaken..

  @Monique, goed dat je weer keertje over de P.C. bent gaan lopen , toch aantal dames met dit artikel geholpen !

 • Hi allemaal, vorige week dus terug gegaan op vrijdag middag. Zelfde verhaal, cc in de mail naar de finance department/boekhouder. In winkel gebkeven tot we hem ontvangen hadden. Alleen pin bon mee gekregen. Dinsdag een boze mail gestuurd naar allebei dat we het geld nog niet binnen hadden, en gisteren stond het er op. Dus eind goed al goed.

  ps. Ik had een discout gekregen, betaalde 60 euro (eerste vrgprijs 180€- maar deze week voor de helft omdat ze net open waren en toen ik nog steeds twijfelde kreeg ik er een gratis gezichtsbehandeling (varierend van 99$-499$) bij en toen ik aangaf bij de kassa 90 nog steeds te vinden, kreeg ik een 30e extra korting van de eigenaar maar dat mocht ik niet verder vertelllen, en dan mocht de winkelbediende niet kijken want dat was de eigenaars trucje. Met andere woorden, een grote show. Dames doe je voordeel met deze verhalen!

 • Gisteren na lange tijd weer eens een loopje gemaakt in de PC. Bij de winkel Forever Flawles werd ik door nogal agressive jongens bijna naar binnengesleurd. Zei dat ik later zou terugkomen. Dit heb ik gedaan, werd op een marktkooppmanwijze de winkel ingetrokken en neergezet op een stoel. Daar wilde de Israelischr man alles van mij weten; of ik getrouwd was, gelukkig etc. Zei dat hij wel erg nieuwsgierig was en dat het om de cremes ging, waar ik niet de indruk had dat hij er veel verstand van had. Hij kladderde een en ander op mijn gezicht en zelfs over mijn makeup! De potten met overigens heel ingenieus weinig inhoud door de vorm van de potten waren heel wat duurder dan bovenstaande reacties; Hij vroeg het belachelijke bedrag van €400 dus geen €100,= per pot. Er waren geen prijslijsten en geen lijsten met de diverse behandelingen die je kon krijgen.. Ik vond de aanpak agressief en ordinair en ga er zeker NIETS kopen. Het is gewoon geldklopperij!

 • Ja, ook daar was ik al bang voor: de kamertjes boven de winkel. Daar zouden schoonheidsspecialisten moeten gaan werken. Ik vroeg nog aan de shopowner, waar vind je die? Goede schoonheidsspecialisten staan niet in de rij…..Hij vertelde toen dat als het zich voordeed (een boeking voor een facial) hij de sch spec op afspraak zou inhuren……

 • Nou berna het was op zich prima alleen heeel onproffesioneel en werd gedaan door de verkoopster zelf ….. In een kamertje boven de winkel ….heb wel vaker een echte gezichtsbehandeling gehad maar dit was gewoon even snel snel gebeurden achteraf weer het verkooppraatje …. Wat grappig is dat bij de eerste keer dat ik de produkten kocht echt een enorme korting kreeg … Heb 2 produkten gekocht voor 50 euro en winkelwaarde was 280. Doller volgens de site !! Ik bleef wel steeds zeggen jee wat duur , hoe weet ik of het echt werkt etc… Dus gelukkig niet teveel kwijt geweest ! Ja ik ben ook van mening dat dit zeker gestopt moet worden!

 • joh…en het blijft dus maar doorgaan…….Suzan, succes met retourneren, en fijn dat Kim haar verhaal hier heeft gedeeld, zodat jullie nu weten wat te doen…..Fashion Girl…ik hoop dat je wel hebt kunnen genieten vd behandeling…ondanks dat je bijna de zaak bent “uitgezet “……jammer dat de peeling thuis niet zelfde effect heeft als in de winkel, blijft toch vreemd he…..maar verstandig dat je niet de andere producten hebt gekocht….

  Misschien idee om tv programma als Radar inschakelen of zoiets?

 • net dus geweest voor de gezichtsbehandeling en idd werd me gelijk 2 produkten aangesmeerd voor 200 euro !!! ben er niet op in gegaan en zei dat ik er nog over na wou denken ….. werd daarna na veel vragen waarom ik het niet wou hebben de winkel uit gezet zeg maar , de verkoopster had het excuus dat ze naar een vergadering moest ?! ook nu weer het verkoop praatje van 50% korting !
  heb de peeling paar dagen eerder gekocht en geprobeerd maar heb niet hetzelfde effect als ze in de winkel lieten zien …
  leuke verkoop praatjes … heb gelukkig niet al teveel betaald… dus dames ! wees gewaarschuwd en als je dan toch erlangs loopt ( p.c hooft straat amsterdam ) gewoon geen interesse tonen !

 • Hoi Suzan,

  Watvoel je je k.. dan he?

  “Allergische reactie nav de demo” heeft mijn vriend opgegeven.

  Je mag wettelijk overigens zonder opgaaf van reden binnen 8 dagen retourneren.

  Succes met terugbrengen. Verpakking dichtlaten, bon houden en op achterkant laten schrijven dat je producten hebt teruggebracht. Zorg dat je een cc krijgt van de email naar de accountant.

 • Hi Kim, fijn om jouw verhaal hier te lezen. Mij is vandaag hetzelfde gebeurd,buikpijn en voel me erg naief. Goed om te horen dat je vriend het is gelukt. Heb je inderdaad nog een reden moeten geven? Thanks!

 • Hoi Kim, dit is heel netjes afgehandeld. Moest je nog aangeven waarom je je geld terugwilde?

 • Het geld is zojuist gestort. Ze deden behoorlijk moeilijk met het teruggeven van contant geld omdat ze geen geld in de winkel zouden hebben. Het is uiteindelijk via een accountant overgemaakt. Mijn vriend is er bij blijven staan tot die mail geschreven was en hij een cc had. Hadden ze eerst zijn mailadres verkeerd geschreven, maar hij is net zolang er naast blijven staan totdat hij de mail ook ontvangen had. Verder de bon natuurlijk gehouden (dat wilden ze eerst ook niet) en op de achterkant laten schrijven dat wij de producten hadden teruggebracht met de handtekening en naam van de verkoper. Lang verhaal kort: bovenstaande ging gepaard met aardig wat discussie. Note to self: nooit meer doen……

 • @Kim

  we zijn denk ik allemaal erg benieuwd naar verhaal, ik hoop voor jou dat je as maandag het geld op je rekening bijgeschreven is…..
  groetjes berna

 • Nou het is een heel verhaal wat ik hier later nog uitgebreid zal neerzetten. Maar voor nu heb ik geen geld terug en moet ik maar duimen dat het maandag op mijn rekening staat. Wordt vervolgd…….

 • Hai Kristel, zoals je hier kunt lezen ben je beslist niet de enige geweest…..wanneer verkopers……btw is echt een vak apart….zo overtuigend zijn, dan kan dit je overkomen. Voor jou fijn dat je toch verbetering ziet na aanbrengen van de creme, dit is ws optisch…maar zou nog erger zijn wanneer je gevoel had dat je kat in de zak had gekocht…..

  we volgen met elkaar afloop van deze story…….

 • Hoi allemaal,

  Enkele weken geleden ben ik er ook ” ingetrapt” tijdens een weekendje weg naar Maasstricht. Ik moet wel bekennen dat ik – los van de prijs- vooralsnog wel tevreden ben over het product en dan met name de oogserum en crème. Ik heb hier 60,- per stuk voor betaald. Het zogenaamde ” alleen vandaag 50% korting” verkooppraatje. Ik heb pas na aanschaf gegoogled en werd wel even ziek van de oplichting in prijs. Op eBay veel goedkoper te krijgen en voor relatief ” normale” prijzen. Verkooptechnisch zijn ze bewonderingswaardig sterk echter ook ik zag in de winkel duidelijk verschil onder mijn ogen. Eenmaal thuis ” getest” op familie en vrienden en ik blijf verbetering zien…. Wellicht wil ik het zien, dat is ook een optie 🙂 Ik blijf jullie even volgen!

 • Ja! Precies wat daarin stond! Nu is dat conflict niet echt transparant te noemen, er gebeurt zoveel wat we niet zien, en zeker vanuit beide kanten maar er wordt wel duidelijk gebruik van mazen in de wet, zoveel is wel helder.
  Moreel fout. What to do? I dunno, maar die producten boycotten is voor de consument een duidelijke eerste stap, denk ik.

 • Ben reuze benieuwd wat er zaterdag gaat gebeuren? In The States gaat het niet zo makkelijk, heb ik gelezen…

 • Wat erg dat de PCHooft zich met dit soort mensen inlaat, maar begrijp ook wel dat het pand verhuurd moet worden

 • Ik heb de bon even nagekeken. Daarop staat ‘refunds within 14 days’ . Dus dat gaan wij doen. Mijn vriend is meer het type dat het wetboek er even bij haalt en bij tegenwerking aangifte gaat doen. Hij haat oplichterspraktijken. Keep you posted en bedankt voor alle feedback!

 • hoi daan, hier een link naar een open brief die parlementarier Harry van Bommel van de SP ook ons stuurde enkele jaren geleden om een boycot af te roepen tegen Ahava, omdat het grondstoffen zou delven in bezette gebieden. Deze zelfde strekking komt ook voor in de link die jij net stuurde over Premier Dead Sea minerals. https://www.beautyjournaal.nl/2010/07/08/ingezonden-brief-harry-van-bommelsp-reageert-op-palestijns-conflict-met-ahava-cosmetica/

 • maar danielle, je kunt niet zo maar iets suggereren, je geeft aan dat via google iets te vinden zou zijn, het is verstandiger dit te laten zien. het is namelijk niet niks wat je hier roept. snap je;-)

 • Btw, die mensen van de krav website hebben er niets mee te maken he! Dat was om Kim te laten zien wat Krav Maga inhoudt. Voordat haar vriend z’n punt ietwat stelliger wil maken-)

 • Monique, in een van die links die ik je gestuurd had, ik dacht een vd bovenste.

 • Kim, laat je vriend wel uitkijken, ook al is hij nog zo sterk en potig. Ik las in een artikel dat hun Israëlische personeel geronseld wordt uit het IDF, het Israëlische leger. En die worden zwaar getraind in Combat Krav Maga. Google dat maar eens;-)

 • Heel graag Kim, want anders gaan wij er achter aan! Ik zal ook eens zoeken naar hoe het zit met geld terug garanties na een aankoop, wettelijk/landelijk.

 • @Monique Ik laat alles dicht en stuur mijn vriend naar binnen. Die laat zich niet snel afschepen. Ik las ergens anders op internet dat ze idd moeilijk doen over geld teruggeven. Ik laat het hier weten.

 • Beste Kim kom niet aan het product en breng het ongeopend terug, je hebt in nederland een aankoop bescherming, dat je altijd mag ruilen. ik weet niet precies hoe het zit, ik hoor er regelmatig over bij een programma als radar.

 • Naomi, lees maar hier wat Kim is overkomen , gelukkig dat dit jou niet is gebeurd!

  Zou er in de PC Hooftstraat geen winkeliersvereniging zijn, zodat ….klanten…hier kunnen klagen over de agressieve manier van verkoop, een winkelstraat met naam wordt zo erg naar beneden gehaald toch?

 • Oh Kim….wat balen dat dit je overkomen is, maar zoals je leest, ze zijn zo overtuigend, en hele goede verkopers….dat met jou er echt veel meer zijn wie dit overkomen…..goed dat dit op BeautyJournaal onder de aandacht wordt gebracht….

  Succes as zaterdag, ik hoop dat ze product terug nemen en dat jij je geld terug krijgt….en geen tegoedbon

 • Ik ben er dus vandaag ingestonken….300 euro lichter en ik heb er nu al buikpijn van. Ik baal gigantisch, maar het effect van de oogcreme in de winkel was er echt. Ik ga ook niet terug voor de gezichtbehandeling. Je denkt idd omdat het in de Pc zit moet het wel een goed merk zijn. De eerste en de laatste keer dus dat ik hier in trap! Eens kijken of ik mijn geld terug kan krijgen a.s zaterdag. Stuur ik mijn vriend wel naar binnen…… 😉

 • Gewoon een stel oplichters, meer zijn ze niet. Gisteren in de Pc hooftstraat maar binnen getrokken…. Wat een ongelofelijk verhaal, dat mensen hier nog intrappen. Crème was 299 euro maar voor mij 99 euro. Ken je een andere winkel die ter plekke 200 euro korting geeft? De douglas of ici? Ze probeerde me van alles aan te smeren… Moest alleen maar denken aan de mensen die hier wel in zullen trappen. Erg agressieve verkopers…. Er is geen merk ter wereld wat zo hun product verkoopt. 99 procent zeker zelfde firma als obey your body winkel. Zelfde verkoop manier (je bij de deur binnen trekken) en allemaal Israëlische mensen.

 • Ja berna, ik ben iemand die wel graag wat uittest omdat ik ook in n parfumerie werk. Het feit dat het eerst wel echt zichtbaar de rimpels verminderde heeft me over de streep getrokken. Ik noteer ook alles in n notitieboekje wat ik gebruik wanneer en met welke kombinatie. Kan ik altijd terugkijken als ik positieve reakties over mijn huid krijg!
  Ik vond op internet nog geen reviews over deze producten, waarschijnlijk omdat deze winkels er pas kort zijn.

 • wat een verhaal Kitty, maar ik weet zeker dat het ook mij zou hebben kunnen overkomen….toch raar he dat je thuis niet dat resultaat hebt , kan toch niet door de oogcreme komen? …..

  Eigenlijk zijn dit soort praktijken verschrikkelijk, we zijn er zelf ook schuldig aan, want eigenlijk weten we toch dat dit soort wonder middeltjes niet bestaan, anders was dat toch veel eerder openbaar gemaakt.

  Er bestaan echt goede cremes die doen wat ze beloven, maar voordat je dus ooit iets aanschaft…doe onderzoek, via Internet gaat een wereld open, en dan ook geloof niet alles wat je leest, …..denk na, lees je in, vraag zoals hier op BJ…..

 • Ook ik ben in de winkel gratiae in Maastricht geweest.
  Ze lokken je naar binnen door kleine reepjes zeep aan te bieden.
  Die ruiken best lekker. Ik ben na n aantal keren gewoon langslopen wel op de zeepjes afgegaan.
  Oh mevrouw ik geef u er 2, wacht ik doe er even een papiertje om! Slim want dan loop je mee naar binnen, waar er meteen over producten gepraat wordt.
  Het bekende verhaaltje wat je wilt dat huidverzorging doet enz.
  De verkoopster mag na toestemming een oogserum aanbrengen en gebruikt daarover nog n oogcreme.
  In de spiegel zie ik tot mijn verbazing echt verschil. Vraag daarom of er siliconen inzitten die rimpels opvullen. Volgens haar niet.
  Ook hier weer die prijs…normaal kost het 240,00 maar deze week kost het maar 60,00.
  Hmm n redelijke prijs voor 30ml serum. Na een paar dagen bedenktijd ben ik t toch gaan kopen, alleen t serum.
  En wat denk je, thuis krijg ik dus absoluut niet hetzelfde resultaat.
  Heb het serum nu ruim 2 maanden gebruikt en ik zie geen verschil… trouwens er zitten wel 3 soorten siliconen in.
  Heb 1 van de verkopers er nog eens op aangesproken en dan zeggen ze dat je de oogcreme erbij moet nemen, ja hallo!
  Helaas heb ik de verpakking weggegooid, gezocht tussen t oud papier maar niet meer gevonden….

 • Mijn ervaring was in Amstelveen, in het winkelcentrum, maar volgens mij zitten ze ook ik Magna Plaza.

 • Het doet me denken aan ObeyYour Body, qua verkoopmethode. Zodra je geen interesee meer toont, verdwijnt de aardigheid als sneeuw voor de zon!

 • Grappig, ik heb dezelfde ervaring en zelfde scepsis. Ook ik ging met de peeling naar buiten.
  Bij thuiskomst zag ik ook het armoedige doosje wat eerst nog chique had geleken. En gebruiksaanwijzing heb ik naar lopen zoeken en niet gevonden.
  Er werd mij (nadat ik de peeling had aangeschaft + 2 andere producten cadeau) ook een masker aangeboden van 399, dat werd na mijn twijfeling een setje van 3 producten voor 399 dat al snel zakte tot 299. Nee dank je. Ik heb dus zojuist teveel betaald voor de peeling dacht ik meteen…….
  Benieuwd hoe lang ze t volhouden.
  De producten vind ik overigens niet onprettig. Maar heb er toch een onprettig gevoel aan over gehouden.
  De dames en heren in de winkel zijn in ieder geval goed in verkopen!

 • Ik heb even meegelezen en wat gek allemaal…ik wil even reageren op de Body Design Group, dit is een soort van afslankstudio en hebben ook een vestiging in Heerlen! Ik vraag me af of ze er iets mee te maken hebben maar ik betwijfel het..ik zal eens proberen na te vragen, aangezien ik bij hun sport!
  Groetjes!

 • Winkel Verkoper
  Forever Flawless – Maastricht, Limburg
  Omschrijving ” ” Samen met je collega sta je in voor het leveren van een uitmuntende klantenservice ” Je zorgt voor een klantenportefeuille die je maakt en doet je best om deze…
  Afkomstig van Alleverkoopbanen.nl – Meer dan 30 dagen geleden Delen – Meer hulpmiddelen

 • Ohhh Daniëlle:-) dat je zo assertief bent en dat durft, haha. Ik zou het niet durven, hoe nieuwsgierig ik ook ben, haha. Maar ik blijf dit een “interesant” merk vinden… Maar hoog op mijn verlanglijstje staat het niet!

 • het lijkt wel een aaneenrijging van merken en wellicht ook bv’tjes onder waarschijnlijk een grote onzichtbare paraplu

 • Nou, the plot thickens. Nu snap ik er helemaal niets meer van. Ik ben er vanmorgen even langs gelopen, ik wilde weten hoe het heette. Ik dacht, kom, koop die stomme nagelvijl, dan kun je wat doorvragen. Welnu, de produktlijnen die ze verkopen heten Gratiae, Premier en Gold. Waar natuurlijk goed in zit. Nee, proefjes geven ze niet, hij wilde het wel ter plekke op mijn huid smeren. Nee, zeg ik, dan kan ik het niet goed merken, het werkt toch het beste op een gereinigde huid? Welnee, zei het meisje uit Israel, maakt niks uit. Ok. En proefjes gaven ze sowieso niet want “het is organisch en dan raakt het besmet”. Ok? Nog meer wazigs: de serums zijn op waterbasis, want “olie verstopt je huid alleen maar”. Ligt het niet aan wat voor olie? Nee. Alle olien deden dat. Ik vroeg naar de andere ingredienten van bijvoorbeeld de cremes, -ik wilde weten of daar olie inzat- maar dat mocht ik niet zien. het merk bestond al 30 jaar. Ik: “wat vreemd dat ik het dan niet ken!” Ja, dat was ook raar want -en daar gaan we weer met het obligate- “alle filmsterren gebruiken het.” Maar nu. Ik reken af en op het bonnetje vh vijltje stond…..Soap Stories. Aha. Onder die vlag vaart het dus. Er zijn twee winkels hiervan in Mtricht zelfs, zag ik nu. In de tweede was het nog waziger. De engelssprekende verkoper vroeg ik waar hij vandaan kwam. “Canada”zei hij. “Maar je klinkt helemaal niet Canadees!” kweelde ik. “Veel exotischer!” Ok, tegen mij wilde hij het wel toegeven: hij kwam uit Israel. “Maar waarom zeg je dan dat je uit Canada komt?” Geen reden. Behalve dan dat het product in Canada gemaakt werd. Met dode zeemineralen, die wel uit Israël kwamen. Wellicht voelde hij zich erg verwant met zijn cremes. Op de terugweg nog langs Wilhelminasingel 64 gelopen, ligt toch bij mij om de hoek. Daar staat niets van Forever Flawless op de deur (waar ze gevestigd zouden moeten zijn), maar Body Design Group. Mss eens op de site van KvK kijken hoe dat allemaal in elkaar zit. En oja, hij zei ook nog heel trots – als dan niks me zou overtuigen en van mijn sokken zou blazen kwam ie nu met de ultieme reason of trust: “we hebben ook een winkel in Magna Plaza!” Nou, dan geloof ik vanaf nu alles wat je zegt. Tjemig. Het blijft hartstikke wazig allemaal, vooral omdat ze ook zo geheimzinnig zijn over wat ze nu precies verkopen, en er zelf eigenlijk helemaal niks van lijken te weten. Ze willen alleen maar ter plekke smeren en verkopen. Tsja.

 • Wat een heerlijk verhaal Monique! Ik wacht op deel 2.
  Maar die rode en groene plantenspuit….misschien gevuld met diamond water? Gaat je huid van stralen? 😉

 • Meiden, het wordt steeds spannender, met al jullie reacties. Ik ben inderdaad ergens tegengekomen dat zij ook eigenaar van orogold zijn. Bij orogold wordt wel verwezen naar een holding zag ik gisteravond. Orogold heeft ook een NL url (orogold cosmetics nederland) en dan word je doorverwezen naar amerikaanse site. Ik las in een posting bij jetske ultee dat makeupartist roberto dresia in 2010 al eens gevraagd was om orogold te gaan verkopen (http://jetskeultee.nl/puur-goud/obj7777443). Bij beide merken krijg je ook het aanbod om distributeur te worden.

 • Ben nu in Marbella en hier een zelfde verhaal, alleen onder de naam OroGold. Terwijl ik inkopen deed bij mijn geliefde Kiko shop werd manlief naar binnen getrokken door een opdringerige dame. Zelfde extreme prijzen. Na zijn opmerkelijke verhaal gekeken op internet naar dit merk. Kwam weinig positiefs tegen. Alleen wel de connectie met forever flawless. Bij Orogold dus geen diamant als ingrediënt , maar…..je raadt het al: goud. Heb nu een proefje van 24 karaats moisturising day Cream. Moest mijn man gebruiken om een ooglift te voorkomen 🙂

 • Ik ben benieuwd daan! Op hun site kan ik geen andere adressen in N L vinden, tenzij het popup stores zijn. Ik dacht aavankelijk dat deze in de PC ook pop up was.

 • Hier in Maastricht zit ook zoiets. Naam schiet me even niet te binnen, maar precies dezelfde opzet. Ik vroeg naar n nagelvijltje, maar werd meteen het hele 200€-en-meer assortiment langs gesleurd. Ook dat gesmeer op m’n hand, ook met diamant en goud als superingredienten. Ze bleef m’n pols zelfs vasthouden tijdens het lopen, zeg. Ook Israëlisch, en het was ook een hele brede range aan verschillende producten. Toen het duidelijk werd dat ik niks kocht ( ja dahag! Ik ga vast en zeker niet zoveel geld uitgeven aan een crème die ik niet ken met een heel wazig verhaal erbij) was het gedaan met de vriendelijkheid. Ik had overigens ook niet het idee dat de verkoopster veel kennis van zaken had op cremegebied. Ik zal deze week eens kijken hoe de winkel heet.

 • Ik mis Shu Uemura ook. Wat heeft L’Oréal bezield om zo met dit mooie make up merk om te gaan. Ook in Amerika alleen nog maar on line te koop.

 • Diepe zucht…. Ik mis ook Shu Uemura bij de Magna Plaza… Ze hadden mooie niche parfum nichemerken en de winkel lag zo mooi op de route van Skins naar de Bijkenkorf en Marjo parfumerie – was een vaste punt van de parfumtochten…

  Als ik die verhalen lees, dan lijken die ervaringen best sterk van die bij Dead Sea Premier Cosmetics. En zo te zien lijken ze dezelfde eigenaar te hebben…

 • Ik tweette eerder vandaag met Monique en had beloofd mijn tweet hier ook even te posten.

  Ik ben deze winkel weleens tegengekomen in de Magna Plaza. 100% zeker weet ik het niet maar er zijn een aantal overeenkomsten. Het uiterlijk van de winkel was wel anders. Ik kreeg ook een demo van een drammerige man met een peeling product. De peeling rulde ook gelijk mijn huid, alsof er een dikke laag dode huid afkwam (natuurlijk onzin). De productenlijnen waren opgedeeld in verschillende lijnen; met ingrediënten als diamant, platina en goud. Er werden een aantal producten op mijn hand gedemonstreerd, waaronder twee peeling producten. De prijzen waren ook belachelijk hoog, elk potje koste boven de 100 euro. Natuurlijk had ik niks gekocht maar kwam er met moeite weg. Een aantal dagen na de demo, deed mijn hand nog zeer en was mijn huid schraal.

  Wat Monique in het artikel verteld over dat het een Israëlische verkoper was, komt mij erg bekend voor. De verkopers in die Pop-up winkel in Magna Plaza kwamen naar mijn idee ook uit dat gebied en spraken allemaal Engels. Vond het maar een rare winkel.

  De Winkel was volgens mij ook een soort pop-up store, in het winkelpand waar voorheen Shu Uemura was gevestigd. Misschien hebben deze twee winkels niks met elkaar te maken, maar de werkwijze en de producten lijken gewoon op elkaar.

  Ben inderdaad benieuwd hoelang zo’n winkel staande blijft, ga dan liever naar Skins in het conservertorium Hotel (in de buurt van de PC ) als ik exclusieve verzorgingsproducten wil. Daarnaast heb ik dan de zekerheid dat ik iets veiligs koop.

  Wordt vast wel vervolgd!

  Groetjes Debby

  P.S Ik mis Shu Uemura….wat was dat een fijne winkel!

 • Wat een heerlijke speurwerk, rechercheur Monique 😉 Leuk om zo’n grondig onderzoek te lezen naast al die geheimzinnige aura van het merk zelf. Ik weet ook niet of ik de echte diamantenpoeder in cosmetica kan vertrouwen vanwege de scherpte, maar ook los daarvan – wat zou het toevoegen? Een dure vervanger voor de abrikozenpietjes? En zou het ook meerwaarde hebben in een verzorgende producten?

 • Na water komt als tweede stof carbopol daarna cetrimonium chloride daarna twee fruitzuren en verder oa abricot seed en diamant poeder kleurstof vitamine e

 • Monique, ws omdat deze zaak in een van de duurste winkelstraten zit, denkt men ook snek dat de producten
  doen wat ze beweren, er zullen genoeg mensen zijn die niet beter weten, maar of deze klanten nog terug komen na gebruik, ja dat is de vraag.
  Ik ben benieuwd naar jouw ervaring van de peeling, zitten er korreltjes in? …hoop wel dat ze mooi rond zijn, anders maar niet in je gezicht gebruiken!

  Anja er staat ook nog een groene planten spuit op andere foto ….

 • Ik dacht eerst, toen ik de aanhef én foto op Facebook zag: er klopt inderdaad iets niet! Die rode plantenspuit hoort er, waarschijnlijk, niet tussen…. Maar na het stuk gelezen te hebben, en ook de links te hebben aangeklikt, bekruipt mij toch een licht gevoel van onbehagen…. Ik geef deze zaak een half jaar;-) Tenzij het huurcontract langer verplicht…

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen