Elf mensen gingen aan de slag: vrouwen, een man en kinderen!

12:07 - 07:16
luistertijd 12:07 - leestijd 07:16

Speciaal voor de droge tot zeer droge en rode huid met jeuk, zoals bij atopisch eczeem, lanceert Eucerin haar nieuwe productlijn AtoControl. Hiermee komt Eucerin als eerste in de dermatologische cosmeticabranche met een aanvullende verzorgingslijn voor de gehele cyclus van een droge rode huid met jeuk, zoals bij atopisch eczeem.

Met deze productlijn biedt Eucerin producten voor zowel de onderhoudsfase als voor de zogenoemde flare ups (opvlamming), ook wel de acute fase. De AtoControl vervangt de eerdere Omega-lijn.

Werkzame stoffen

De lijn bestaat uit de AtoControl Face Care Cream, Bath&Shower Oil, Body Care Lotion en de Acute Care Cream. De laatstgenoemde is uniek door het kalmerend complex met onder andere Menthoxypropanediol dat acute jeuk verlicht en verkoelend werkt.

Hoe zijn deze producten onze deelnemers aan de groepstest bevallen?

 

marteMarte heeft eczeem zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft altijd droogteplekjes en roodheden. Ze vermoedt ook dat haar huid naarmate ze ouder wordt, gevoeliger wordt.

Marte wordt erg blij van de AtoContol Bath & Shower Oil. ‘Soms als je lekker warm doucht kan eczeem opvlammen, ik had daar nu totaal geen last van. En het trekkerige gevoel na het afdrogen is ook totaal weggenomen. Ik blijf deze olie gebruiken! Voor de AtoControl Body Care Lotion moet je echt even de tijd nemen Het voelt romig aan, maar als je het goed inmasseert, is het zo ingetrokken. Het plakt niet. De Face Care Cream laat een dun filmpje achter op mijn gezicht, dat voel ik, maar ik vind het maar niet storend. Ook make-up gaat er prima overheen. Het houdt roodheid weg, zelfs na inspanning. Ik vind hem heerlijk voor ‘er bij’. De Acute Care Cream vind ik het beste product uit de hele lijn, samen met de shower oil. Bij flare-ups stap ik het liefst in een ijsbad, maar met deze crème is dat niet nodig! Het kalmeert echt.’

gerdaGerda heeft eigenlijk al haar hele leven lang eczeem, ook op haar hoofdhuid. Het zit in de familie. Ze is erg voorzichtig met cosmeticagebruik. Ze zoekt al jarenlang naar een goede, milde gezichtscrème.

‘AtoControl facecream is een van de betere crèmes die ik in jaren heb gebruikt.  Een goed product dat mijn gezichtshuid soepel en zacht houdt en kalmeert. De Acute Care Cream smeert heel licht uit en trekt snel in, zonder vettigheid. Ik gebruik het alleen als mijn gezicht heel rood en droog is. Voor mij lijkt het erg op de facecream uit deze serie. De bath & shower oil en de body lotion zorgen ervoor dat mijn huid minder droog aanvoelt. De douche olie heeft een heerlijke zachte geur en voelt prettig aan. Wel oppassen met uitglijden op je badkamervloer! De olie is erg vloeibaar, je moet voorzichtig doseren.’

nazNaz heeft een 4,5 jaar oud zoontje dat al eczeem heeft sinds zijn geboorte, met veel jeuk. Ze gebruikt veel vaseline.

‘De eerste week ging het goed met de AtoControl producten. Ik zag heel snel verschil. Na die week begonnen er kleine bultjes op zijn romp en benen te verschijnen, en een rode uitslag op zijn wang. Ik ben nog even doorgegaan met smeren om te kijken of het wegging. Maar helaas. Mijn zoon gaf aan dat het brandde op zijn huid. Ik ben er nu mee gestopt en zijn huid wordt rustiger. Ik gebruik nog wel twee keer per week de douche olie voor hem en dat gaat heel goed. Zijn huid voelt zachter aan. De olie is heerlijk.’

niobeNiobe heeft van kinds af aan al last van roodheden met jeuk. Het komt en gaat. Hormoonzalf helpt bij langduriger opvlammingen, maar voor de dagelijkse verzorging heb ik nog niets goeds gevonden. Ook mijn dochters hebben er soms last van.

‘De Shower Oil reinigt zonder irritatie, heel erg fijn en na een maand smeren met de body lotion is mijn huid perzikzacht. Deze lotion doet zelfs meer dan hij belooft! Helaas kan mijn 7-jarige dochter er niet tegen, ze wordt de volgende dag wakker met een jeukende uitslag. De Face Cream verdraag ik ook goed, hij is wat vetter dan de Acute Care cream, terwijl ik die qua luchtigheid wel lekkerder vind. Bij echte acute jeuk pak ik nog altijd mijn neutrale zalf – het zal gewennig zijn. Ik vind de producten erg goed, en de body lotion ga ik zeker weer kopen.’

jasonJason heeft al zijn hele leven een droge geïrriteerde huid. Had veel eczeem in zijn jeugd maar daar is hij gelukkig over heen gegroeid. De droge huid blijft, en da’s lastig.

‘De Face care cream werkt bij mijn erg goed. Mijn huid is niet vettig na gebruik en ook niet meer schilferig. De Acute Care cream heb ik, doordat de facecream zo goed werkt, eigenlijk nauwelijks gebruikt. De Shower Oil is een waterige substantie die wat lastiger te doseren is, maar het gebruik voelt luxe aan. Ik kan nog steeds niet elke dag douchen, maar dit is wel het beste doucheproduct dat ik ooit heb gebruikt. De bodylotion trekt snel in, zo snel dat ik ook snel moet smeren. Hij ruikt minder lekker dan ik dacht, maar mijn huid is veel gladder geworden.’

Ben jij ook zo benieuwd geworden naar deze huidverzorgingslijn? BeautyJournaal geeft een aantal prachtige, complete pakketten weg. Ga hier naar het actieformulier.

Jolanda test Collistar Eye contour treatmentJolanda’s huid is behoorlijk gevoelig en kan reageren met roodheid, jeuk, branderigheid en zwellingen alsof ze in de brandnetels heeft liggen rollebollen. Kleding,parfum maar ook stress beïnvloeden haar huidgevoel.

‘ De Bath & Shower Oil maakt mijn huid heerlijk zacht en geeft een ontspannen gevoel. Een blijvertje! Gelukkig word je gewaarschuwd voor een mogelijk glad douchevloertje. Heel goed! De bodylotion smeert opvallend ‘taai’ uit voor een lotion, maar wat een geweldig product is. Niet vet, maar je voelt wel dat je huid beschermd is. Ongeparfumeerd, en dat blijft hij ook op mijn huid! Soms willen ongeparfumeerde producten nog wel eens zurig gaan ruiken op je huid. De Face Care Cream bevat 12% omega en een licorice extract, goede kalmerende stoffen, maar deze crème is voor mij te vet. De Acute Care Cream is een geweldige SOS-cream! Wil Eucerin dit alsjeblieft in literflessen gaan verkopen? Branderigheid en jeuk verdwijnen en het trekt wonderwel erg snel in de huid, zonder een vette filmlaag achter te laten. Hij zit nu standaard in mijn werktas.’

birgitBirgit heeft al vanaf kleins af aan last van atopisch eczeem, vooral in de elleboog- en knieholten. Helaas is ze er ook niet overheen gegroeid. Tegenwoordig openbaart het zich als een vlekkerig patroon over haar gehele huid. Van de dermatoloog krijgt ze basis-, hormoon-, en teerzalf.

‘De Bath and Shower Oil zorgt er echt voor dat mijn huid minder droog aanvoelt, de noodzaak om me erna heel snel in te smeren is minder geworden. Heerlijk is dat. Het ruikt een beetje vissig, maar niet vervelend. In mijn ogen prikt het wel. De bodylotion vet mijn huid goed in en voorkomt jeuk. De emulsie zou alleen wel wat vloeibaarder mogen zijn en sneller in mogen trekken. De Acute Care Cream is voor mij een ideaal tussendoortje tijdens het gebruik van hormoonzalf. Mogen de tubes groter, zodat ik ook grotere huidoppervlakken kan behandelen? De Face Cream vind ik heerlijk. Niet te vet, en makkelijk onder je make-up te gebruiken. Na een paar weken gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht en soepel aan. Geen droge plekjes, schilfertjes of jeuk meer.’

Sabine test Paula's Choice Resist Weightless Body treatmentSabine ervaart haar gezichtshuid als zeer droog. Haar bovenarmen vertonen tekenen van Keratosis Pilaris (rode bultjes die kunnen jeuken). Ook haar onderbenen zijn in de wintermaanden extreem droog.

‘De Bath & Shower Oil heeft een aparte cosmetische olie-achtige geur, maar  hij is fijn in gebruik. Hij schuimt licht, is makkelijk af te spoelen en laat een zachte huid achter. Ik merk dat hij zelfs heel goed mijn gezichtshuid schoonmaakt! De Body Care lotion smeert aanvankelijk stroef uit, maar wordt na wrijving wel vloeibaarder.  Al na een week 2x daags meren is mijn huid zachter en gladder. Na twee maanden is zelfs de keratosis op mijn bovenarmen verdwenen! De Face Cream trekt bij mij makkelijk in, maar na een week verschijnen er kleine puistjes. Ik ga terug naar 1x daags. Na twee weken is mijn huid prachtig, bijna gepolijst glad. Ook droogtelijntjes verdwijnen. Mijn teint wordt helderder. Wat een topcreme.’

reginaDe huid van Regina is droog en schilfert gemakkelijk. Vooral bij het passen van kleding in winkels voelt ze zich daardoor opgelaten.

‘De Bath & Shower Oil wordt erg goed door mijn huid opgenomen, zonder dat het vettig aanvoelt. Mijn huid voelt echt gekalmeerd aan. De bodylotion zit in een handige pompverpakking. Helaas vind ik de smeerbaarheid en opneembaarheid van dit product niet zo goed. Huidschilfers klonteren makkelijk samen. Maar als het eenmaal was ingetrokken, bleef mijn huid wel zacht. De jeuk verdween er echter niet door. Maar daar gebruikte ik de Acute Care Cream voor, die is heel zuinig in gebruik. Jammer genoeg prikte de Face Cream op mijn gezicht. Over het algemeen vind ik deze lijn de beloften waarmaken. Misschien kunnen de geuren wat minder ‘chemisch’?’

daanDanielle’s huid is droog, zonder schilferig te zijn. Ze moet echt volle cremes gebruiken om een trekkerig gevoel de hele dag tegen te gaan. Ik let heel erg op gezonde voeding, maar het maakt geen verschil.

‘De Acute Care Cream claimt direct verlichting te geven en dit klopt ook. Roodheid na het harsen of een klein schaafwondje? Je ziet het zo wegtrekken, en ook het branderige gevoel neemt snel af. Verbazingwekkende formule: zo luchtig en zo werkzaam! Ook de Face Cream is heerlijk, en zonder een pakje-boter-gevoel. Na een paar weken ervaar ik mijn huid als goed gevoed, hij voelt zelfs steviger aan. Ook de douche olie is fantastisch, ik was zelfs mijn gezicht ermee. Ik ga nu zelfs zonder bodylotion de deur uit. Ik mis een fijne geur, maar ik snap wel dat dat problemen kan geven voor eczeemhuidjes. AtoControl maakt haar beloften volledig waar.’

germaineGermaine’s 14-jarige zoon heeft vooral in het najaar en in de winter last van droge, eczematische plekken, in  het gezicht rond de kin. Vaseline is oke, en soms een hormoonzalf, maar fijn vindt ze het allemaal niet.

‘ Door het gebruik van de Face Care cream is de huid van mijn zoon aanzienlijk soepeler en zachter geworden. Omdat het nog niet echt koud is geweest, zijn flare-ups uitgebleven. Voor de extreem droge plekken rond zijn ogen en kin werkte de Acute Care Cream goed zonder tintelend of koud gevoel.  Doordat de crèmes niet irriteren zou ik een ieder met een droge naar eczeem neigende huid deze crèmes adviseren.’

SHOP Eucerin AtoControl producten hier online met korting.

 

Lees ook