Als je het overweegt voor je gezicht

02:11 - 01:18
luistertijd 02:11 - leestijd 01:18

Frank NiessenLipofilling staat momenteel volop in de belangstelling als alternatief voor het terugbrengen van volume in het lichaam: in het gezicht, in borsten, of andere locaties.

Lipofilling betekent heel simpel het vullen met lichaams eigen vetweefsel. Dit wordt eerst op een plek uit het lichaam gehaald, vaak uit buik, billen of bovenbenen met behulp van liposuctie, daarna wordt het bewerkt middels centrifuge en ingespoten op de aangewezen plek in het lichaam.

De vetbolletjes geven volume terug en dankzij de groeifactoren die erbij zitten wordt het ingespoten materiaal ook goed opgenomen in het weefsel. Mooi gegeven: de huid aan de buitenkant kan er ook van opknappen.

Vet beklijft waar al vet zit….

Iets waar je wel rekening mee moet houden is dat het materiaal na een eerste inspuiting gedeeltelijk weer verdwijnt. In tegenstelling tot synthetisch materiaal dat ingekapseld wordt. Lichaamseigen materiaal kan oplossen. Bij eerste inspuiting kan 30% tot 50% verloren gaan en zal indien gewenst, een tweede sessie moeten plaatsvinden.

Het materiaal blijft het beste zitten op plaatsen waar het vet zich normaal al bevindt. In het gezicht betekent dat dus bij de jukbeenderen en de wenkbrauwen. Bij vulling van de lippen zal dit minder zijn.

De lip bestaat uit spier, wat onderhuids vetweefsel en het slijmvlies. In mijn ervaring blijft er meer vet over bij mensen die wat meer onderhuids vet in de lippen hebben zitten, dan bij mensen die heel dunne lippen hebben met gering vetweefsel onder het slijmvlies.

Bekijk hier onder ook nog eens de operatiefilm met Frits die lipofilling in zijn gezicht kreeg:

 

Lees hier meer artikelen over lipofilling op BeautyJournaal.

Lees ook