Een zachte ballerina op scherpe spitzen…

02:46 - 01:40
luistertijd 02:46 - leestijd 01:40

roos5’s Werelds meest beroemde balletschoenenmerk Repetto introduceert samen met parfumeur Olivier Polge haar eerste geur. Dorothée Gilbert, één van de danseressen van Opéra National de Paris werd gekozen als het gezicht van de campagne.

Over het huis

Het huis Repetto kent een lange geschiedenis. In 1947 besloot de Franse Rose Repetto een paar schoenen te ontwerpen voor haar zoon, de danser Roland Petit. Ze maakte hierbij gebruik van de beroemde ‘heen en terug’ stiktechniek. Alle dansers van het operahuis waren onder de indruk van het resultaat.

Later droeg Brigitte Bardot speciaal voor haar ontworpen Repetto schoenen in de film ‘And God created woman’. En ook alle beroemde dansers als Rudolf Nureyev en Maurice Béjart wisten Repetto te vinden. Naast de enorme collectie (dans)schoenen en -kleding heeft Repetto sinds 2013 dus haar eerste parfum.

Van buiten

Zowel flacon als verpakking zijn gehuld in pastelkleurige Repetto ballerina tinten. Een satijnen lint is om zowel de doos als de fles heen gedrapeerd, als verwijzing naar de spitzen van een ballerina.

repetto

Van binnen

Repetto opent volgens het persbericht met peer en kersenbloesemakkoorden. Het hart bevat een combinatie van hoofdingrediënt roos, tezamen met oranjebloesem en de geur eindigt met vanille en amberhout. Maar wat ruik ik vooral? Een echte Fruity Floral met een zeer uitnodigende gourmand opening.

Repetto doet me in het eerste half uur sterk denken aan de succesvolle Miss Dior uit 2005. Stralend, lichtvoetig, zonnig en prima passend bij een ballerina sfeer. De geur van roos springt er voor mij trouwens niet uit, de kersen ruik ik wel.

Na een half uur buigt Repetto op de huid af naar een meer volwassen, wat donkerdere sfeer. De geur wordt daarbij minder fruity en meer (dark) floral. Ietwat poederig en interessant voor vrouwen die van geuren houden als D&G The One en Boss Deep Red. Wat ik jammer vind is dat Repetto op mijn huid wat (te) hard wordt. Het lieflijke van de ballerina gaat er daarmee wel een beetje af.

Repetto is vervaardigd door Olivier Polge, niet de eerste de beste. Olivier is de zoon van Jacques Polge die ruim dertig jaar de huisparfumeur was bij Chanel en heeft daar onlangs het stokje van zijn vader overgenomen.

Roos concludeert:

Repetto voldoet als Floral Fruity aan de smaak van een groot publiek. Ze opent stralend en lichtvoetig en wordt daarna donkerder van aard. Voor mij jammer genoeg iets te hard. Repetto is nu exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL als eau de toilette in 30 ml, 50 ml en 80 ml.

Lees ook