Maakt de droge tot zeer droge huid weer lekker zacht…

03:08 - 01:52
luistertijd 03:08 - leestijd 01:52

Berna test Embryolisse Lait Riche Corps

Embryolisse Lait Riche Corps

Altijd leuk om een body product te testen. Dit keer kreeg ik van Monique een body crème van het mooie Franse merk Embryolisse.

Dit prestigieuze merk, met een complete lijn voor de dagelijkse huid- en lichaamsverzorging, wordt al meer dan 60 jaar verkocht in de Franse apotheken en parfumerieën. Sinds kort is het  nu ook in Amsterdam én online te koop. Voor deze review testte ik de Embryolisse Lait Riche Corps.

Claim:

Van de opperste huidlagen verdwijnt ieder teken van uitdroging en irritatie.

Belofte:

De huid wordt gekalmeerd, veerkrachtig, zacht en glad. Dit intensief herstellend product dompelt de huid onder in hydraterende, voedende en lipiden (vet of vetachtige stof welke niet oplosbaar is in water ) herstellende ingrediënten van natuurlijke oorsprong, te weten: karitéboter (shea butter) en bijenwas gecombineerd met oliën uit sandelhout, kurk en gerst.

Ingrediënten:

Een mix van o.a. siliconen, paraffine, shea boter, vitamine E, allantoine. De conserveerstof is Methylisothiazolinon, een stof die momenteel onder druk staat. Dat lees je hier.

Mijn beleving:

De melk zit in een frisse witte tube met clickdop. Er staat o.a. ‘Nouvelle Formule’ op, maar na enig speuren op internet ben ik er helaas niet achter gekomen wat nu de vernieuwde formule is.

Op facebook pagina van Embryolisse lees ik dit bericht:

‘Embryolisse heeft de formule en verpakking van Lait Crème Riche Corps in een nieuw jasje gestoken. Deze intensief voedende crème is bedoeld voor de droge en extra droge huid. Lait Crème Riche Corps bevat rijke ingrediënten als sheabutter gecombineerd met oliën van sandelhout en gerst, die een vochtregulerend, verzorgende en herstellend effect hebben. Het ideale bodyproduct om je huid weer optimaal te verzorgen.’

Na het douchen breng ik de melk aan op een nog enigszins vochtige huid. Ik merk het verschil direct! Wat is dit een heerlijk product: luchtig en mijn huid voelt direct zijdezacht aan.

Een verfijnde geur komt mij tegemoet. Ik blijf nog altijd slecht in het herkennen van geuren. Ik gok op sandelhout. Maar wat het ook mag zijn, het ruikt echt heel plezierig, wat ikzelf erg belangrijk vind; een geur die mij niet aanstaat zal ik niet op mijn lijf smeren.

De lait trekt direct in. Fijn is dat, want ik kan dan meteen in de kleren. Mijn huid voelt heel de dag prima gehydrateerd aan, zelfs mijn scheenbenen die craquelé trekjes vertonen, voelen aan het einde van de dag goed. Na enkele dagen van smeren is craquelé effect nagenoeg verdwenen.

Berna test Clarins Double SerumBerna concludeert:

De dagen dat ik de lait testte was de buitentemperatuur nog best aardig. Ik vind de Embryolisse Lait Riche Corps plezieriger aanvoelen dan een vollere body crème. Mijn huid werd prima gehydrateerd en voelt soepel aan. Een heerlijk product! Ik blijf zeker smeren..Ik geef het een 7,5

Lees ook