Maak deze week elke minuut kans op een gratis treatment!

02:04 - 01:14
luistertijd 02:04 - leestijd 01:14

Internetondernemer Laurens Groenendijk (de man achter bezorgdienst Just-Eat en webshop Miinto) lanceerde onlangs Treatwell.nl, een handige site waar je verschillende beautybehandelingen bij spa’s, salons en kappers door heel Nederland met een druk op de knop boekt. En deze maand speelt Treatwell voor Kerstman.

Boek in no-time je behandeling

Laurens wilde het model van Just-Eat toepassen op de beautybranch. “De uitdaging ligt in de automatisering,” vertelt hij in datzelfde interview. “Hoe vind de klant die ene salon en hoe kan hij daar zijn online boeking doen? We zijn in stoelen gaan denken, niet in agenda’s. Kappers, bijvoorbeeld, kunnen via het vaste of mobiele internet aangeven welke tijdslots ze níet beschikbaar zijn voor internetreserveringen. De rest beschouwen we als open en dus beschikbaar. De klant en kapper moeten de reservering beiden bevestigen. Als dat niet gebeurt, bellen we het zelf na.”

Elke Minuut Mooier

Deze week start Treatwell de campagne Elke Minuut Mooier waar je elke minuut een gratis behandeling bij een van de aangesloten salons en studio’s kunt winnen. Treatwell wil hiermee lokale ondernemers helpen aan meer klanten (én natuurlijk iedereen nog mooier maken, ahum! ).

Laurens vertelt: “Het initiatief Elke Minuut Mooier gaat verder dan alleen het geven van korting, wij willen gezamenlijk de consument inspireren via mooie foto’s en aanlokkelijke beschrijvingen op de website. Op deze manier ontdekt en boekt de consument de leuke plekjes in de stad om aan hun uiterlijk te werken of te ontspannen en krijgen salons en studio’s meer klanten.”

Hoezo dure decembermaand?!

Daarnaast geeft het bedrijf op haar facebook pagina honderden gratis behandelingen weg in Amsterdam. “Een kapperszaak of sauna heeft vaak zelf niet de middelen om zo’n campagne op touw te zetten, maar door lokale ondernemers aan elkaar te koppelen, wordt zo’n actie veel sneller succesvol en profiteren alle deelnemers,” aldus Laurens. Wel fijn toch zo in de dure decembermaand!

Lees ook