Kate Moss blijft aan de top

01:31 - 00:54
luistertijd 01:31 - leestijd 00:54

Het is ongelofelijk, het Britse model Kate Moss staat nog altijd aan de top in de modewereld. Ze zit al 25 jaar in het vak. Ze heeft al heel wat ruige jaren achter de rug. Vechtend tegen haar verslaving aan drank en drugs, ze is moeder en altijd de ruige chick gebleven.

We weten nog goed dat Kate in de jaren negentig opkwam. Het was de tijd van de grunge mode en modellen moesten net zo grungy zijn, het waren de nadagen van de supermodels en daar stond ineens dat kleine, toch wat iele meisje daar met haar quirky uiterlijk. Niets goddelijk toplijf, lang en met de voorbeeldige glamourous features. Dit meisje was spannend, omdat ze niet in dat glamourplaatje paste, maar oh wat was ze fotogeniek, en wat verlangde iedereen naar ruigere chicks. Heroin chic – werd het.

Natuurlijk is Kate uberglamourous geworden, wat wil je met zulke prachtige jukbeenderen en die bedroom blik in haar ogen. En wat geweldig, dat ze na 25 jaar nog altijd aan de top staat. Wist je dat ze ook al weer 12 jaar het gezicht van Rimmel is. ‘Get the London look’ is een ijzersterke pay-off geworden, onlosmakelijk verbonden aan Kate.

Ze bezit een tijdloze, moderne schoonheid. Deze maand staat er een prachtige fotoreportage van haar in de Britse Vogue. Zie de foto hierboven. De foto hier beneden komt uit de begin jaren ’90.

Lees ook