Haar Marketingtrends Zakenpraat

Taco Stuiver opent 1027: ‘ Ik knip geen haar, maar mensen’

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Met maar 1 spiegel en geen sluitingstijd

Gisteren is met veel (social) media-tamtam de kapperszaak van de meest broembruchte kapper van Amsterdam geopend: 1027 van Taco Stuiver, aan de Raamsteeg 2.

taco stuiver en team

De line up vlnr Quinten, Taco, Ellen, Paul

De 48-jarige Stuiver zit al 25 jaar in het vak. Werkte aan de top bij de grote fashionshows, was de beste vriend met de drank en de drugs, maar wist weer helemaal op te krabbelen.

opening 1027 met taco stuiver

Party at 1027

Samen met Quinten Rutgers, Ellen Oosterlaar en Paul Jan Jacobs heeft hij een ontmoetingsplek opgezet waar kunst, fotografie, beauty en hairstyling samenkomen.

opening 1027

Woordkunst

Ze hebben een hekel aan kappers – eigenlijk. Want: De meesten zijn vooral met zichzelf bezig of knippen voor hun collega’s om te laten zien hoe goed ze zijn.

Je hebt een dienend beroep, zegt Stuiver.

taco stuiver en ellen oosterlaar

Stuiver wil met 1027 weer stabiliteit in zijn leven brengen

Aan roddelen wordt niet gedaan bij 1027. Er is ruimte voor mooie verhalen en ontmoetingen. Er is maar 1 spiegel, en die staat niet voor jouw gezicht. De stoelen staan naar elkaar toegedraaid, zodat je met elkaar in gesprek gaat.

1 spiegel in 1027

Salon in aanbouw – de enige spiegel wordt strategisch geplaatst

Taco’s droom: een mooie plek te maken waar mensen weer met elkaar bezig zijn, in plaats van met zichzelf of de virtuele wereld.

1027

1027: het nummer van een hotelkamer in Maleisië waar Taco the best sex ever heeft gehad.

(alle uitspraken komen uit een interview in Het Parool).

 

1027 1

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

5 reacties

 • Goedemorgen Ilse, probeer Taco even via zijn Facebook te bereiken? Als dat niet lukt, probeer ik het wel.

 • Ik wil graag weten waar taco nu werkt
  Ik heb gebeld naar de salon …
  Maar ze zeiden taco werkt hier niet meer …
  Kan iemand me helpen aan t juiste adres ,
  Of telefoon nr
  Mvg Ilse

 • Hallo Taco !
  Wist niet dat ik zo een beroemde neef had. Ik heb je verhaal gelezen van Brechje ! Komt mij bekend voor. It runs in the Family ! Het ga je goed en als ik in Amsterdam ben wip ik even langs…

  Groet,
  Cees (Broer van Marijke )

 • Wat een heerlijk, positief initiatief zeg. Jammer dat ik niet in Amsterdam woon want dan zou ik zeker gaan kijken of die idealen omgezet kunnen worden naar de praktijk.

Reageren