Met maar 1 spiegel en geen sluitingstijd

01:21 - 00:48
luistertijd 01:21 - leestijd 00:48

(bericht uit 2013)

Gisteren is met veel (social) media-tamtam de kapperszaak van de meest broembruchte kapper van Amsterdam geopend: 1027 van Taco Stuiver, aan de Raamsteeg 2.

De 48-jarige Stuiver zit al 25 jaar in het vak. Werkte aan de top bij de grote fashionshows, was de beste vriend met de drank en de drugs, maar wist weer helemaal op te krabbelen.

Samen met Quinten Rutgers, Ellen Oosterlaar en Paul Jan Jacobs heeft hij een ontmoetingsplek opgezet waar kunst, fotografie, beauty en hairstyling samenkomen.Ze hebben een hekel aan kappers – eigenlijk. Want: ‘De meesten zijn vooral met zichzelf bezig of knippen voor hun collega’s om te laten zien hoe goed ze zijn.’

Je hebt een dienend beroep, zegt Stuiver. Aan roddelen wordt niet gedaan bij 1027. Er is ruimte voor mooie verhalen en ontmoetingen. Er is maar 1 spiegel, en die staat niet voor jouw gezicht. De stoelen staan naar elkaar toegedraaid, zodat je met elkaar in gesprek gaat.

Taco’s droom: een mooie plek te maken waar mensen weer met elkaar bezig zijn, in plaats van met zichzelf of de virtuele wereld.

Tot slot: 1027: het nummer van een hotelkamer in Maleisië waar Taco the best sex ever heeft gehad.

(alle uitspraken komen uit een interview in Het Parool).

 

Lees ook