Geteste producten Gezicht Oogverzorging Rimpels en slapte

Getest Nivea Cellular dag-, nacht- en oogcrème

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Ze smeert al drie maanden, want ze vindt het lekker!

Alexandra test Nivea Cellular dag-, nacht- en oogcrèmeNivea Cellular

Voor deze review testte ik drie producten uit de Nivea Cellular anti-age-lijn: Nivea Cellular anti-age facial dagcrème met SPF15, Nivea Cellular anti-age facial nachtcrème en de Nivea Cellular anti-age oogcrème. Er bestaat ook een serum binnen deze lijn. Deze testte ik niet.

Nivea is een merk dat al jaren tot mijn favorieten behoort  – vooral het bekende blauwe blikje met handcrème – en incidenteel had ik ook wel eens een gezichtsproduct gebruikt, maar nog nooit een hele lijn.

Verpakking

Dan heb ik meteen wat te zeuren: de dag- en nachtcrème zitten in een potje en ik haat potjes. Ik vind dat onhandig en onhygiënisch. Het liefst heb ik een doseerpompje, maar een sta-tube voldoet ook. Desnoods een ouderwetse tube met draaidopje.

Alexandra test Nivea Cellular dag-, nacht- en oogcrèmeHoe het ruikt en aanvoelt

In één woord: heerlijk! Voor mensen die overgevoelig zijn voor luchtjes is de dagcrème misschien iets te fris-zurig, maar ikzelf kan het goed hebben. De nachtcrème doet me op een prettige wijze aan vroeger denken en als ik later lees dat er magnolia in zit, weet ik waarom: Yves Rocher had (of heeft nog steeds) jarenlang een Magnolia eau de toilette, waar ik als jong meisje gek op was.

Dat het goed uitsmeert en snel intrekt, mag bij Nivea natuurlijk geen wonder heten. Wat ik wel bijzonder vind, is dat de oogcrème goed intrekt, niet in de lijntjes gaat zitten en niet korrelig wordt. Dat is helaas wel mijn ervaring met veel andere producten.

Alexandra test Nivea Cellular dag-, nacht- en oogcrèmeWat is de claim?

Niveau zegt de zichtbare tekenen van huidveroudering aan te pakken op cellulair niveau middels  ‘een unieke combinatie van effectieve anti-verouderingsingrediënten – magnolia extract, hyaluronzuur en creatine’.

Meer dan 8500 vrouwen en een groot team wetenschappers zijn bij het ontwikkelingsproces betrokken geweest en volgens Nivea laat het onderzoek zien ‘dat deze nieuw ontwikkelde formule de stevigheid van de huid vergroot en rimpels aantoonbaar vermindert.’

Eerlijk gezegd ben ik op een leeftijd waarop ik echt niet meer klakkeloos alles aanneem wat de cosmetische industrie mij belooft en dat als ik mij maar onderdompel in product X of vol smeer met product Y mijn huidje weer zo glad wordt als dat van een jonge meid. Daar ben ik ook eigenlijk helemaal niet naar op zoek. Ik ben al blij als ik een product heb waarmee ik ‘het verval’ een beetje op afstand kan houden.

alexandra Alexandra concludeert:

Na bijna drie maanden smeren, kan ik met een gerust hart zeggen dat dat met deze verzorgingslijn wel zal lukken. Mijn huid ziet er ‘goed gevoed’ uit, mijn kaaklijn is voor een oud wijf als ik redelijk strak en het huidgevoel is helemaal prima.

De oogcrème heeft echter weinig tot niets gedaan voor mijn rimpels op mijn bovenste oogleden ­– wat overigens ook nergens wordt geclaimd – en ook niets voor mijn donkere kringen die volgens Nivea wel minder zichtbaar zouden moeten worden. Maar daarvoor heb ik in de loop der jaren al vele, vele producten getest, sommige ontzettend duur en die hielpen ook niet. Dus.

Als de dag en nachtcrème nou ook nog in een doseerpompje zouden zitten, hebben ze er aan mij een klant bij!

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beste shopdeal

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

28 reacties

 • Beste Alexandra, Ik heb Nivea’s Cellular Serum enkele weken gebruikt. Deze is verpakt in een luchtdichte pompflacon. De zachte emulsie glijdt over de huid en maakt de huid zacht en gevoed, zonder te irriteren (een probleem wat ik steeds vaker heb nadat ik ’s nachts vitamine A ben gaan gebruiken). Hoewel geen zichtbare of miraculeuze verbetering van mijn huid vind ik het wel een prettig product wat ook nog zuinig is in gebruik. De geur vind ik niet overheersend, de verpakking mooi en maakt doseren makkelijk en de prijs is zeer acceptabel. De grotere drogisterij-ketens als Kruidvat en Etos hebben regelmatig acties met hoge kortingen voor producten van Nivea.

 • Tijd voor dr Cheesy! maar ehm…wat doet het er eigenlijk toe of een ao oxideert of niet? ben nu erg benieuwd naar je achterliggende gedachte

 • Monique, ik moest nog reageren. Wat jij schrijft komt overeen met wat ik gevonden had, de twee soorten anti-oxidanten en het verhaal over electronen. Maar naar mijn weten is uiteenvallen niet hetzelfde als oxideren. Bij oxideren worden er verbindingen met zuurstof gevormd. Dat kom ik nergens tegen. Maar misschien wordt het nu te chemisch.

 • gerti, ik heb mijn boeken er even bij gepakt. je hebt twee soorten anti oxidanten, de enzymatische die het lichaam zelf aanmaakt, waaronder SOD en de nutritieve AO’s die dus uit voeding komen, de bekende a, e, c etc. over die laatste groep praten wij hier.
  die ao’s hechten zich aan een vrije radicaal en maken deze onschadelijk door zelf uiteen te vallen , een ingewikkeld verhaal over elektronen, dat zal ik hier verder niet bespreken. dat uiteenvallen is een ander woord voor oxideren dus van die anti oxidant. echter, er kan een regeneratieproces plaats vinden waarbij de ao zich weer kan herstellen. neem bijv vitamine e, dat kan zich herstellen met behulp van vitamine c, en als dat c op zijn beurt uiteen elkaar valt nadat het geholpen heeft, kan bijv glutathion weer te schieten. vandaar ao’s altijd samen in een cosmeticum of in suppletie wordt verwerkt. ze helpen elkaar. maar het oxidatie verhaal klopt dus. het is de taak van een anti oxidant een oxidant uit te schakelen en dat doet het dus door zelf te oxideren.

 • Gerti als je leest dat de AO ‘ reageert’ met de vrije radicaal, wat verstaat men dan onder ‘ reageren’. Het is een vaag begrip ….ik ga ook nog even zoeken. Volgens mij hecht de AO zich aan VR en neutraliseert hij deze, waarna de AO uiteenvalt of oxideert? ….

 • Dank Anja, mijn vraag blijft hiermee nog steeds overeind staan. Ik ben benieuwd naar de reactie van onze nieuwe chemicus :),

 • https://www.beautyjournaal.nl/2009/11/13/moeten-anti-oxidanten-in-een-pompje-of-mag-de-pot-ook-deel-2/

  Ik citeer Johann Wiechers even uit dit stuk:
  ‘Natuurlijk heeft Jetske gelijk. Maar men moet de balans inzien (zoals zij ook doet). Deze stoffen horen met zuurstof te reageren VOORDAT ze met de actiefstof (of wat ze ook maar beschermen) reageren. Als de pot opengesteld wordt aan lucht (door geen luchtdichte verpakking te gebruiken) krijg je natuurlijk dat zuurstof eerder zal reageren. Dit kun je oplossen door of meer anti-oxidant toe te voegen of een luchtdichte verpakking te gebruiken in de vorm van een container of een liposoom of zoiets dergelijks.
  Liposomen zijn trouwens niet werkzaam, het is alleen maar een verpakkingsmateriaal. Vroeger hadden we inderdaad het probleem dat ze uit elkaar vielen als er surfactants bij kwamen – dus werd er altijd gesproken over ‘er zitten helemaal geen liposomen meer in mijn product – maar tegenwoordig worden ze juist gecombineerd met zeer speciale milde surfactants. Hierdoor worden ze stabieler en flexibeler en we weten inmiddels dat juist die flexibele liposomen werkzaam (kunnen) zijn in de effectieve afgifte van aktiefstoffen.
  Kort samengevat, behalve wat de liposomen betreft, heeft Jetske volkomen gelijk. Anti-oxidanten moeten juist met zuurstof reageren, daarvoor worden ze juist toegevoegd. Voorkomen is ook vaak beter dan genezen maar dit betekent niet dat je elk cosmetica product nu in een lucht- en lichtdichte verpakking hoeft te verkopen. Alleen voor die producten met zeer instabiele stoffen is dit van belang.’

 • Gerti, we gaan nog een nieuwe chemicus in ons team opnemen. ik zal aan hem ook de kwestie eens voorleggen.

 • Moeten anti-oxydanten in een pompje of mag het ook in een pot deel 2, van dhr. Wiechers op BJ. Helaas kan ik op mijn tablet de link niet kopieren.

 • Monique, hoe jammer is het toch dat Johann Wiechers niet meer onder ons is. Ik had hier graag met hem over van gedachten willen wisselen. Ik kom on line namelijk nergens tegen dat een anti-oxidant zelf moet oxideren. Ik lees op diverse plekken dat anti-oxidanten reageren met de vrije radicaal waardoor deze weer stabiel wordt en niet kan oxideren. Ik kom nergens tegen dat de anti-oxidant oxideert. Maar misschien ben ik niet de juiste artikelen tegengekomen.

 • Lisa, Als het een vitamine C crème is en als hij alleen bij de dop bruin is, dan is de C daar geoxideerd. Als de crème in de tube wit is, is er niks aan de hand.

 • Ik kan niet spreken voor de gehele creme qua stabiliteit en het is me ook niet duidelijk of het volgens jouw omschrijving om vit c gaat. In het geval wel dan heb ik het antwoord hierboven sl gegeven. Anders kan de bruinkleuring ook andere stoffen in de creme betreffen mijn man toonde mij laatst een creme in tube met een flipdop die niet goed werkte en veel creme liet ophopen buiten de tube opening ook dat werd geelbruin . Dat smeer je ook niet meer op natuurlijk.nogmaals stBiliteit bij vt c is een ietwat vals begrip want het moet uiteindelijk oxideren om te werken

 • Ik heb het wel eens bij een tube crème gehad die bruin verkleurde in de dop. Was deze crème dan eigenlijk niet stabiel genoeg verwerk?
  En op het moment dat je crème gebruikt, dus uit de verpakking komt en in aanraking komt met lucht en huid, dan oxideert ie toch ook?

 • dit kan inderdaad gebeuren, daarom zullen producten waarin hoge concentraties vitamine c zitten, ook vaak anders verpakt zijn. in speciale flacons, of het komt in poedervorm die bij aanraking op de huid in iets vochtigs verandert – dermalogica heeft zoiets. maar in dit product zit dat niet, dus is het ook niet nodig. vita c kan ook ingekapseld zijn in een soort liposomen, dan los je het probleem deels ook al weer op. maar vergeet ook iets anders niet: anti oxidanten moeten uiteindelijk oxideren om hun werking te kunnen doen, dus blootgesteld worden aan licht en lucht. apart he, om je dat te realiseren:-)
  vitamine c maakt een crème ook bruinig als deze te vaak aan de lucht wordt blootgesteld, ook een punt van herkenning dus, dat het in een product kan zitten als het niet stabiel genoeg verwerkt is. ik heb dit eens gezien bij een crème van Uncover, in de eerste batch die gemaakt werd.

 • En hoe zit het dan met werkzame stoffen (zoals bv vitamine c) waarvan de werkzaam minder wordt iedere keer als ze aan de open lucht worden blootgesteld?

 • Hoi anja, dat betreft anti oxidanten. Er schieten me zo geen stoffen te binnen die niet blootgesteld mogen worden aan lucht. Zou ook niet handig zijn dan zou je het niet eens kunnen gebruiken

 • Heb ooit op BJ een stuk gelezen van de Heer Wiechers, waarin hij uitlegde dat het ook zo moet zijn dat ingredienten juist met zuurstof in aanraking moet komen om te kunen werken. Heb kortgeleden, bij een workshop, geleerd dat potjes met inhoud gegarandeerd een bepaalde periode werkzaam zijn. Maar ben her met je eens dat tubes een oplossing zouden kunnen zijn. Echter, wat bij die workshop werd verteld, en ik heb dat al vaker gehoord, is dat vrouwen om luxe geven. Zij willem een mooie, luxe pot in de handen hebben.

 • lucht en steriliteit – het is geen medicijn hoor haha. Het ligt volstrekt aan de werkzame stoffen die erin zitten, of die bevattelijk zijn voor verval in relatie tot hun omgeving. conserveermiddelen remmen bacterievorming af. nooit 100% maar wel zodanig dat jij niet met een beschimmelde huid zit;-) althans…je snapt wat ik bedoel (hoop ik haha). Luchtdicht zal niet nodig zijn voor de stoffen die erin zitten, anders was de verpakking wel luchtdicht geweest. Concerns doen er vooral alles aan om hun producten veilig te maken en te houden, zodat jij geen huidirritatie oploopt, door schimmels en bacterien.

 • Ik WEET niet zeker dat een potje net zo hygienisch is. Elke keer als de deksel eraf is komt het product in contact met de lucht. Of je laat het dekseltje op de grond vallen en dan is het echt niet steriel meer, zelfs niet in míjn frisse badkamer… Met een doseerpompje heb je dat niet. Maar ik lig er verder niet wakker van, hoor.

 • Een vriendin van mij (eind de dertig) is er helemaal blij mee. Althans met de dag- en nachtcrème, over de oogcrème heb ik nog niets vernomen. Ik heb niet persé iets tegen potjes, al gebruik ook ik altijd een spatel, maar wel vind ik een tube (inderdaad met flipdop) prettiger werken.

 • Ik heb ook geen moeiite met potjes. Ik gebruik r.v.s. Spatels, die ik voor gebruik nog een keer onder de warme/hete kraan houdt. Daar komt bij, dat sommige substanties te dik zijn om door een pompsysteem te gaan. Ik houd “gewoon” van produkten die laten zien dat ze iets voor de huid doen. En dat kan dus ook deze Nivea-lijn zijn.

 • het zit tussen je oren….pot of flacon. Je WEET dat potjes net zo veilig zijn vanwege de conserveermiddelen. het is een gevoelskwestie. het moment dat je creme opdoet zijn je handen toch schoon, omdat je je huid gewassen hebt? je gebruikt toch geen creme op ongewassen huid? ik vind de pot prima, ik vind alleen die deksels vervelend, ik vind alle deksels vervelend, ook op flacons, ik zou willen dat alles een flipdop had, ik raak deksels kwijt, omdat ze vallen, in mijn stash zoek raken etc.

 • klinkt als heel lekker deze lijn van Nivea, maar tis toch wat…dat gedoe met potjes….

  ik heb daar niet zoveel moeite mee, over algemeen heb je net je handen gewassen voor je gaat smeren toch? en voordat het kan bederven is het vaak al op, voordeel van potjes is dat je echt tot op de bodem kan gaan, vaak in tubes of pompsystemen vraag ik me af wat er nog blijft hangen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.