Ze smeert al drie maanden, want ze vindt het lekker!

03:29 - 02:05
luistertijd 03:29 - leestijd 02:05

Alexandra test Nivea Cellular dag-, nacht- en oogcrèmeNivea Cellular

Voor deze review testte ik drie producten uit de Nivea Cellular anti-age-lijn: Nivea Cellular anti-age facial dagcrème met SPF15, Nivea Cellular anti-age facial nachtcrème en de Nivea Cellular anti-age oogcrème. Er bestaat ook een serum binnen deze lijn. Deze testte ik niet.

Nivea is een merk dat al jaren tot mijn favorieten behoort  – vooral het bekende blauwe blikje met handcrème – en incidenteel had ik ook wel eens een gezichtsproduct gebruikt, maar nog nooit een hele lijn.

Verpakking

Dan heb ik meteen wat te zeuren: de dag- en nachtcrème zitten in een potje en ik haat potjes. Ik vind dat onhandig en onhygiënisch. Het liefst heb ik een doseerpompje, maar een sta-tube voldoet ook. Desnoods een ouderwetse tube met draaidopje.

Alexandra test Nivea Cellular dag-, nacht- en oogcrèmeHoe het ruikt en aanvoelt

In één woord: heerlijk! Voor mensen die overgevoelig zijn voor luchtjes is de dagcrème misschien iets te fris-zurig, maar ikzelf kan het goed hebben. De nachtcrème doet me op een prettige wijze aan vroeger denken en als ik later lees dat er magnolia in zit, weet ik waarom: Yves Rocher had (of heeft nog steeds) jarenlang een Magnolia eau de toilette, waar ik als jong meisje gek op was.

Dat het goed uitsmeert en snel intrekt, mag bij Nivea natuurlijk geen wonder heten. Wat ik wel bijzonder vind, is dat de oogcrème goed intrekt, niet in de lijntjes gaat zitten en niet korrelig wordt. Dat is helaas wel mijn ervaring met veel andere producten.

Alexandra test Nivea Cellular dag-, nacht- en oogcrèmeWat is de claim?

Niveau zegt de zichtbare tekenen van huidveroudering aan te pakken op cellulair niveau middels  ‘een unieke combinatie van effectieve anti-verouderingsingrediënten – magnolia extract, hyaluronzuur en creatine’.

Meer dan 8500 vrouwen en een groot team wetenschappers zijn bij het ontwikkelingsproces betrokken geweest en volgens Nivea laat het onderzoek zien ‘dat deze nieuw ontwikkelde formule de stevigheid van de huid vergroot en rimpels aantoonbaar vermindert.’

Eerlijk gezegd ben ik op een leeftijd waarop ik echt niet meer klakkeloos alles aanneem wat de cosmetische industrie mij belooft en dat als ik mij maar onderdompel in product X of vol smeer met product Y mijn huidje weer zo glad wordt als dat van een jonge meid. Daar ben ik ook eigenlijk helemaal niet naar op zoek. Ik ben al blij als ik een product heb waarmee ik ‘het verval’ een beetje op afstand kan houden.

alexandra Alexandra concludeert:

Na bijna drie maanden smeren, kan ik met een gerust hart zeggen dat dat met deze verzorgingslijn wel zal lukken. Mijn huid ziet er ‘goed gevoed’ uit, mijn kaaklijn is voor een oud wijf als ik redelijk strak en het huidgevoel is helemaal prima.

De oogcrème heeft echter weinig tot niets gedaan voor mijn rimpels op mijn bovenste oogleden ­– wat overigens ook nergens wordt geclaimd – en ook niets voor mijn donkere kringen die volgens Nivea wel minder zichtbaar zouden moeten worden. Maar daarvoor heb ik in de loop der jaren al vele, vele producten getest, sommige ontzettend duur en die hielpen ook niet. Dus.

Als de dag en nachtcrème nou ook nog in een doseerpompje zouden zitten, hebben ze er aan mij een klant bij!

Lees ook