Veel spray, flink koelen en goed borstelen

02:51 - 01:42
luistertijd 02:51 - leestijd 01:42

Experttip: hoe maak je langhoudende playfull curlskrullen in steil haar?

Beschreef onze kapper-expert Kimm Koffijberg onlangs hoe je mooie subtiele krullen in fijn maar krullend haar kunt houden, zonder pluis, nu doen we het ook omgekeerd: hoe houd je krullen vast in steil haar?

Weinig structuur

‘Het is heel lastig om zeer sluik haar gedurende de hele dag echt te laten krullen. Doordat het haar fijn is van ‘draad’,  is de houdbaarheid veel minder. Er is moeilijk structuur in te brengen.

Een dikkere haar is veel steviger. Vergelijk het met een heel dun draadje en een stuk wol. Het dunne draadje is veel kwetsbaarder en een stuk wol kan wel wat hebben – dat kun je ook beter vormen.

Conditioner alleen op de punten

Met de juiste producten en gereedschappen zou je wel een slag kunnen maken. Dat doe je zo: eerst het haar 2x goed wassen met een volume shampoo. Bijvoorbeeld uit de Blendserie van Keune. Breng daarna conditioner aan: alleen op de punten, en niet op de aanzet ! (hierdoor wordt de aanzet vet en slap. Gebruik daarna een volume finish en sluit af met wat volume powder.

Haarspray voor en haarspray nakeune blend

Vervolgens breng je een spray aan door het gehele haar en kam je het in de gewenste scheiding. Bijvoorbeeld met de Volume sculpting van Blend. Daarna blaas je het 100% droog.

Krultang

Je kunt hierbij je hoofd ondersteboven houden, hierdoor maak je al extra volume. Als het echt helemaal droog is, borstel je het nog even door en dan ga je met de krultang pluk voor pluk krullen maken. Je laat de tang bij elke krul langzaam uit het haar glijden.Woel er niet met je handen doorheen.

Goed drogen

Werk de krullen af met haarspray en laat de krullen echt goed drogen. Als het haar is afgekoeld borstel je het voorzichtig uit en finish je nog een keer met haarspray,

bescherming tegen de regenStug maken met volumepoeder

Voor extra stevigheid bij de aanzet zou je wat volumepoeder kunnen gebruiken, om snel inzakken te voorkomen. Een volumepoeder is een soort talcpoeder die het haar stug maakt. Dit is handig om slap worden van het haar tegen te gaan als het weer erg vochtig is, met regen, en als het hard waait. Daar zakken je krullen namelijk van uit.

Beschermen tegen vocht

Met dit soort weer is het ook beter om buiten een muts of ander hoofddeksel op te zetten. Als je je haar er goed onder stopt, blijft de krul veel beter intact. En moet je douchen? Zet een douchemuts op!

Shop de genoemde producten van Keune hier online.

Lees ook