De Trendvision awards 2013

02:02 - 01:13
luistertijd 02:02 - leestijd 01:13

Afgelopen zaterdagavond presenteerde Wella Professionals haar TrendVision presentatie van 2013 in Amsterdam. Het is een avond vol shows, maar ook vol awards. We zagen avantgardistische haarshows van topkappers als Hester Wernert-Rijn en Mark van Westerop, een fashionshow van Mattijs van Bergen en twee kapperstalenten vielen in de prijzen:

Menno Andeweg (van Chef de Cabine uit Oegstgeest) en Sabine de Vries (Salon Bien Hair & Nails uit Almere Stad) wonnen in de resp, categorieën Color en Young Talent.

Zij gaan door naar de finale tijdens Hairworld 2014 in Frankfurt. Deze winnaars werden gekozen door twee soorten jury’s: de professionals waaronder Mari van de Ven, hoofdredacteur Marian Kaak van het vakblad Kappersnieuws en topcolorist Marriet Gakes, maar ook het publiek had een stem: wij mochten ’s avonds nog mee bepalen welke twee haarlooks het volgens ons zouden winnen.

De color look van Menno Andeweg Menno Andeweg

In totaal werden er zes awards uitgereikt, verdeeld over twee categorieën: Color (Bronze, Silver, Gold) en Young Talent (Bronze, Silver, Gold). Met het thema “The Sound of Color” lieten de finalisten zich inspireren door de vier haute couture trends van 2013, Fusion, Decibel, Echo en Allegra.

De winning young talent look van Sabine de Vries

Het resultaat was een indrukwekkende, veelzijdige show waarin de laatste mode- en kleurtrends zich vertaalden naar de meest uiteenlopende haarcreaties. De finalisten werden beoordeeld op creativiteit, kleurgebruik, ambacht en draagbaarheid. De creaties van Menno Andeweg en Sabine de Vries maakten duidelijk de meeste indruk.

De andere winnaars waren in de categorie Color: Daisy Schindeler (Corina’s Haarmode; Oostzaan) Silver en Raphaelle Godet (Sue Salon; Rotterdam) Bronze. In de categorie Young Talent won Marjan van Maanen (De Knipperij; Katwijk) Silver en Kim Vermeulen (Change; Venray) Bronze.

 

Lees ook