De paden op, de lanen af, met de elektrische fiets

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

Groen bezig zijn is mij met de paplepel ingegoten. Papier brachten wij naar een papiercontainer, glas ging naar de glasbak en zodra de groene en grijze rolcontainers werden ingevoerd werd groen en grijs afval gescheiden.

Eten uit de groentetuin

Sinds jaar en dag hebben mijn ouders een groentetuin, dus wij aten altijd onbespoten, verse groente uit eigen tuin. Nu nog steeds, en het verschil met groente uit de supermarkt is echt te merken. Er zit meer smaak aan en het belangrijkste er zijn geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, dus het is echt gezond en lekker.

Groen, grijs en nu oranje

Nu breng ik mijn glas nog steeds naar de glasbak, papier wordt maandelijks opgehaald. Alleen het grijze en groene afval scheid ik niet vanwege ruimtegebrek in de keuken. Je ziet tegenwoordig ook steeds meer oranje containers in het straatbeeld verschijnen, maar het is me nog niet gelukt om daar mijn plastic afval naartoe te brengen.

Mijn elektrische fiets

Mijn elektrische fiets is mijn dagelijkse vervoer van en naar mijn werk, maar ook voor een dagje stadten of vrienden en familiebezoek. Binnen een straal van 15 kilometer probeer ik alles met de fiets te doen. Je moet de batterij natuurlijk wel regelmatig opladen, maar het gebruik van de auto voor deze kleine afstanden is veel slechter voor het milieu.

Ook de Lidl doet groen

In de supermarkt zie je ook steeds meer biologische producten verschijnen en het merk Fair Trade wordt echt op de kaart gezet. Ze verkopen het zelfs bij Lidl! Ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak mijn vertrouwde merken gebruik, maar soms eens iets anders proberen, is natuurlijk helemaal niet zo gek en het smaakt net zo lekker.

I love….Yves Rocher

Qua cosmetica ben ik al jaren fan van het merk Yves Rocher. Mijn moeder bestelde regelmatig producten en sinds klein meisje gebruik ik al de zonnebrandproducten en aftersuns van Yves Rocher. Toen ik op mij zelf ging wonen bleef ik bij Yves Rocher bestellen. De douchegels, eaux de toilette, maar ook handcrème en haarverzorgingsproducten. De producten zijn lekker en je hoeft er de deur niet voor uit.

Ik wil een Lush winkel!

The Body Shop en Lush zijn ook favorieten van mij. Lush heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt. Het is jammer dat deze winkel niet om de hoek zit anders zou ik er veel vaker komen.

H & M Consious kledinglijn

Omdat groen bezig zijn steeds hipper wordt, ben ik blij dat ik al een heel eind op weg ben. Zelfs mijn kleding probeer ik duurzaam te kopen bij bijvoorbeeld H&M, die de Conscious lijn heeft.

Als iedereen zich een klein beetje (of heleboel) van zijn groene kant laat zien is dat niet alleen beter voor het milieu maar zelf voel je je er ook prettiger bij, want wij en onze kinderen en kleinkinderen moeten ook nog van een mooie aarde kunnen genieten.

Dus ga allemaal Groen doen!

Lees ook