Verzorgend en verstevigend, is ze er blij mee?

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

Gerti test Aveda Pure Abundance Style PrepAveda Pure Abundance Style Prep

De eerste keer dat ik Aveda Pure Abundance Style Prep in handen kreeg, dacht ik dat dit een gewone styling spray was. Een spray om je kapsel mee te fixeren. Maar laat je niet net zoals ik misleiden door het flesje.

Extra verzorging

Pure Abundance Style Prep is een voorbehandeling voor het stylen van je haar, een verzorgend product dat je haar verstevigt met een mix van acacia gum, passievrucht, rijstzemelen, açaí olie en organisch aloë en geeft volume dankzij natuurlijke maispolymeren.

Op de INCI-lijst zie ik inderdaad allerlei plantaardige oliën als ook siliconen die je haar beschermen tegen hitte van föhn en krultang. De spray is licht geparfumeerd.

Het gebruik

Na het wassen op vochtig haar sprayen, doorkammen en je haar stylen zoals je gewend bent. Om je haar een volumeboost te geven op de dagen dat je je haar niet wast: op droog haar sprayen, doorkammen en stylen.

Mijn ervaring

Ik spray een flink aantal keren (zeker 10 keer) op mijn natte haar en kam het eerst met mijn handen door om de spray goed te verdelen. Vervolgens kam ik mijn haar en style mijn haar met een föhnborstel.

De spray geeft voldoende stevigheid aan mijn haar. Mijn haar voelt wat stug en dat is prettig. Ik vind de spray wel iets lastiger te verdelen dan een crème of olie. Midden op mijn hoofd pluist mijn haar nog wat en sommige delen voelen steviger dan andere. Maar mijn kapsel blijft de hele dag in model en mijn haar wordt niet sneller vet.

Op dagen dat ik mijn haren niet was, geeft de spray inderdaad extra volume en krijg ik het goed opnieuw in model. Hoewel mijn haar niet vetter wordt, voelt het wel ‘viezer’. Het voelt wat stug en plakkerig, maar zeker niet greasy.

GertiGerti concludeert:

Normaal gebruik ik twee producten om mijn haren te stylen: een olie tegen pluis en een crème voor extra stevigheid. Met de prep style spray heb je maar één product nodig. Dat vind ik een groot voordeel.

Daarnaast is een haarspray overbodig. Over de verzorgende en verstevigende eigenschappen ben ik erg tevreden. Het is wel uitproberen en wennen hoe je de spray gelijkmatig over het haar verdeelt.

beautyjournaal inspire 4 coverTip: meer haartrends (en mooie haar-winacties!)  vind je in BeautyJournaal’s trendmagazine Inspire 4.

Lees ook