Helpt je huid door de gure herfstmaanden door…

02:34 - 01:32
luistertijd 02:34 - leestijd 01:32

Marte test Kiehl’s Skin Rescuer

Kiehl’s Skin Rescuer

De wintermaanden komen er weer aan, wat voor mij betekent dat het kouder wordende weer invloed en effect heeft op mijn huid. M’n huid voelt droger, wordt sneller rood en geïrriteerd en is naast een enorme dorst naar vocht ook toe aan vet en voeding.

Post-zwangerschap

Daarbij heb ik op dit moment nog wat last van hormonen die door m’n lijf gieren door m’n zwangerschap en dat uit zich ook in een onhandelbare huid.

Claim

Heel graag wilde ik Kiehl’s Skin Rescuer proberen. Na het lezen van de claims werd die drang alleen maar groter: “Deze dagcrème vermindert de zichtbare tekenen van stress op de huid zoals een vermoeide huid en roodheid ten gevolge van een droge huid.” Perfect toch?!

INCI

O.a. Rosa Gallica, Mannose, Kamille en shea butter. Zowel Rosa Gallica (Franse Roos) als Mannose (een suiker gewonnen uit houtsoorten) zorgen voor een vocht inbrengend en herstellend effect op de huid waardoor de structuur en stevigheid van de huidbarrière verbetert.

Kamille zorgt voor een verzachting van de huid en shea butter remt ontstekingen van de huid en verminderd huidirritaties.

Voor dag én nacht – gecombineerde creme dus

De crème staat aangegeven als dagcrème op de site van Kiehl’s, maar kan wel gewoon als dag- en nachtcrème gebruikt worden. Wat ik ook doe na het reinigen van m’n huid. Het zit in een mooi en handig klein pompje dat niet nog eens in een doosje zit. De meeste producten van dit merk zijn op deze manier los te koop, bijsluiter en INCI lijstje zitten in het etiket verwerkt.

marteMarte concludeert:

Ik heb de crème bijna vier weken getest, zowel als dag- en als nachtcreme. Eerst moest ik even wennen, omdat het romiger aanvoelt dan je zou denken. Er komt maar een kleine hoeveelheid uit het pompje, maar het werkt zeer effectief.

Het duurt even voordat deze crème is ingetrokken en aangezien ik ’s morgens iets minder tjd heb tegenwoordig moest ik daar erg aan wennen. Het is nu eerst gezicht insmeren, aankleden en dan pas make-up aanbrengen. Anders brengt m’n foundation en mascara echt niet lekker aan.

M’n huid voelt lekker zacht en goed gehydrateerd aan, roodheid van weersveranderingen of douchen trekt snel weg alsof echt je huid minder gestrest raakt.

Lees ook