Zo krijg je er een goed beeld van...

01:23 - 00:50
luistertijd 01:23 - leestijd 00:50

Donderdag werd bekend gemaakt dat de borstimplantaten van het Franse merk PIP geen specifieke risico’s voor de gezondheid van de draagsters vormt, zo meldt de IGZ.

Deze conclusie is gebaseerd op onderzoek van de Europese Commissie. Wel bestaat de kans dat de implantaten gaan lekken en is er een kans op scheuring. Deze kans is hoger dan bij andere siliconen implantaten.

Maar, hoe zien deze implantaten er eigenlijk uit als ze na jaren uit het lichaam gehaald worden? Volg deze operatie die werd uitgevoerd door dr. Frank Niessen van het Esthetisch Centrum Amsterdam. Hij geeft er goede uitleg bij. De dame in de film besloot na het verwijderen om implantaten van een gangbaar, betrouwbaar merk te nemen. Tevens kreeg ze een borstlift:

In het rapport adviseert SCENIHR in geval van een gescheurd implantaat, opgezette lymfeklieren of andere lokale klachten het implantaat te laten verwijderen. Het risico van het verwijderen van een implantaat ten opzichte van de voordelen ervan moeten per geval worden afgewogen. Een bevoegde en bekwame arts moet deze afweging in overleg met de betrokken vrouw maken. Vrouwen die nog PIP-implantaten hebben, moeten regelmatig gecontroleerd worden en geïnformeerd over mogelijke gezondheidsrisico’s.

Lees hier het volledige persbericht van de IGZ.

 

Lees ook