Schone huid = schone poriën, toch?

03:50 - 02:18
luistertijd 03:50 - leestijd 02:18

Kanebo Sensai Silky Purifying Cleansing Balm step 1 en Facial Foaming wash step 2.

Eigenlijk ben ik niet zo van de uitgebreide schoonmaak, want te ongeduldig. Maar als je zo’n mooi merk voor je neus hebt staan, dan moet je natuurlijk wel. Bovendien vind ik de theorie erg interessant. De balm zorgt er namelijk voor dat alle make-up eerst van de huid gehaald wordt, en dat gebeurt op ongelofelijk zachte en romige wijze. Kanebo gaat er prat op dat er echte zijde-extracten in haar producten worden gebruikt, wat niet alleen de mentale beleving moet verhogen, maar ook het daadwerkelijke huidgevoel. Het mooie van deze formulering vind ik dat de balm op je huid verandert in een olie. De geur van deze balm is licht poederig met een zacht frisse ondertoon. Verwar dit product niet met de cream, die verandert niet in zo’n heerlijke olie.

Shop hier jouw Kanebo producten online.

Step 2 is in deze heerlijke serie de foam. En niet zomaar een foam, maar een ongelofelijk zachte foam met een echt fijn romig huidgevoel. In deze foam is eveneens de beroemde zijde verwerkt maar nu zodanig dat het de huid ook heel licht schuurt, een peelend effect dus. De poriën worden er écht schoon van. De foam gebruik ik ’s avonds na de balm, en ’s ochtends gebruik ik hem solo.

Ik spoel beide producten met water af en mijn huid is brandschoon en superzacht. Zonder een trekkerig gevoel. Mijn ultieme face reiniger is de Clarisonic brush, waarover ik later meer zal vertellen, maar mocht je die niet voor handen hebben, dan is dit echt een uitstekend alternatief.

Shop hier jouw Kanebo producten online.

Estee Lauder Perfectly Clean Multi Action Toning Lotion Refiner is mijn ideale tonic na de reiniging omdat er een fijn zuurtje in zit. Het sluit de poriën, voor zover dat natuurlijk mogelijk is, geeft nog een extra cleansing impuls na de schoonmaak, omdat het ook dode huidcellen verwijderd en laat een ultrafris gevoel achter op mijn huid. En, niet onbelangrijk, het zuurtje zorgt voor een glad oppervlak, en dat is toch wel het ultieme huidgevoel tegenwoordig. De lotion hydrateert en zorgt voor een goede opname van serum en moisturizer erna. Let op: er zit wat alcohol in en toverhazelaar. Voor hen die hiervan in paniek raken, is dit product niet geschikt. Maar ik ben niet bang voor een beetje gedenaturaliseerde alcohol, omdat er genoeg verzachtende stoffen in zitten die alles weer in balans brengen.

Shop deze toner hier online.

Neutral Face Wash nog zo’n heerlijke schuimreiniger en ook nog eens voor heel weinig geld. Aanvankelijk was ik sceptisch over de introductie van Neutral skincare vanwege het gebruik van phenoxyethanol voor deze doelgroep met zeer gevoelige huid, maar inmiddels weet ik dat er niets mis is met deze conserveerstof, althans niets meer dan met parabenen – als je gevoelig bent voor deze verhalen. Ben je echt hyper angstig voor de moderne conserveerstoffen, dat moet je dit product ook maar aan je neus voorbij laten gaan. Ik vind het top, er zitten geen kleur- en geurstoffen in. Maar wat ik vooral geweldig vind is het huidgevoel. Deze foam voelt als slagroom aan op je huid, reinigt de huid goed, zelfs als er een beetje make-up op zit en laat hem zacht achter. Niet zo zacht als Kanebo, maar dat is weer een andere prijscategorie. De verpakking vind ik verschrikkelijk lelijk, maar ach. Ik neem het voor lief.

Bestel de Neutral producten hier online.

 

Lees ook