Een uitgebreide review van diverse producten!

07:10 - 04:18
luistertijd 07:10 - leestijd 04:18

1Mario Badescu is een no-nonsens merk. De producten zijn niet duur, maar bevatten wel ingrediënten waarvan de werking over het algemeen bewezen is en ook nog eens in voldoende concentratie.  De verpakking is eenvoudig en functioneel om de prijs zoveel mogelijk te drukken. Je betaalt voor het product – de inhoud –  en dus niet voor de verpakking. Dat zal sommigen zeker aanspreken, maar als je juist voor een luxe uitstraling gaat, is dit merk niks voor je. Wij houden zelf wel van dit soort functionele en herbruikbare verpakkingen.

1. Glycolic Foaming Cleanser

Een reiniger met glycolzuur die je één tot drie keer per week gebruikt, afhankelijk van je huidtype. Je brengt een beetje cleanser aan op de natte huid. Voor het beste resultaat laat je de cleanser een paar minuten zitten zodat de glycolzuur zijn werk kan doen. Daarna spoel je het geheel goed af. De reiniger schuimt royaal door de SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Sommige beautygoeroes als Paula Begoun hebben SLS in de ban gedaan omdat het de huid kan irriteren.

Eerlijk gezegd begrijpen we niet waarom Badescu geen mildere reiniger gebruikt. Toch hebben we beiden geen last van irritatie (het geeft ook maar weer eens aan, waarom je niet per definitie bang hoeft te zijn voor deze stof, red. beautyJournaal). Dit is ook een ideale reiniger voor de ruwe huid van billen en bovenarmen en –benen: het hele lijf kan er mee gereinigd worden. De reiniger is niet geparfumeerd en ruikt neutraal. We hebben allebei deze reiniger (gezicht en lijf) prominent in onze douchecabine gezet. Voor beiden dus een blijvertje!

22. Enzyme Cleansing Gel

Deze reiniger zit tussen een gel en een crème in en bevat extract van papaya en grapefruit. Er zitten geen overactieve reinigende stoffen in. Je masseert de reiniger op een vochtige huid en spoelt hem vervolgens goed met water af. Hij droogt je huid niet uit maar je moet hem niet in je ogen krijgen want hij prikt. Hierdoor is hij minder geschikt om oogmake-up mee te verwijderen. Jolanda vindt deze reiniger niet prettig en gebruikt altijd een licht schuimende reiniger. Ze had geen schoon gevoel, maar zelfs een vet gevoel op haar huid. De Enzyme Cleansing Gel is ongeparfumeerd en bevat als conserveermiddelen parabenen.

mario-badescu-cellufirm-drops3. Cellufirm Drops

Dit serum bevat als derde ingrediënt retinyl palmitate. Hoewel retinyl palmitate niet zo sterk is als retinol, lijkt de concentratie behoorlijk hoog. Verder bevat dit serum allerlei plantenextracten, collageen, algen en hyaluronzuur. Het serum heeft een lichtgroene kleur en een crèmige structuur. Gerti was verrast door het resultaat, zeker in combinatie met de Seaweed Night Cream zag haar huid er glad uit, en leken poriën fijner van structuur. Jolanda vindt deze drops echt prettig, al is het moeilijk te druppelen. Ze is het helemaal met Gerti eens en vindt het absoluut een aanrader.

44. Vitamin C serum

Dit serum bevat 7,5% vitamine C in de vorm van ascorbic acid, in een oplossing van propyleen glycol voor de stabiliteit. Verder zijn hyaluronzuur en collageen toegevoegd, allemaal voor de vochtbinding. Het serum zit in een groen glazen druppelflesje om de invloed van UV-stralen te beperken. Badescu adviseert dit serum elke twee dagen ’s avonds te gebruiken, twee tot drie druppels zouden voldoende zijn.

Gerti gebruikt dit serum zoals ze elk vitamine C serum gebruikt: elke ochtend. Voor gezicht en decolleté heeft ze zes druppels nodig. Het serum laat zich makkelijk verdelen en trekt goed in. Het is ongeparfumeerd en heeft een licht zoete geur.

Het percentage  vitamine C is niet zo hoog als dat van hannah en Medik8, maar vitamine C in zulke hoge concentraties kan de huid wat irriteren, het blijft een zuur. Het serum bevat ook lavendel. Dat is tricky. Jolanda kan er niet tegen met haar gevoelige huid.

55. Silver powder

Je denkt op basis van de naam misschien dat er zilver in zit. Maar dat is niet zo. Het is een wit poeder, daarom zal het wel zilver poeder genoemd worden. Het is bedoeld om verstopte poriën te reinigen. Je dept een nat watje in de poeder, legt dit op je neus of op andere plekjes met verstopte poriën, vervolgens 10 minuten laten zitten en afwassen.

In feite is het een gewoon kleimasker met kaoline (witte klei) en calcium carbonate. Beiden absorberen vet. Gerti vindt het een heel gedoe met zo’n watje. Jolanda vond het in het begin ook gedoe maar na een tweede keer vindt ze het geweldig:  “Vochtig watje gedoopt in de Silver powder en op de vette delen gedept.  Het is moeilijk om te verwijderen, daar heb je echt een reinigingsproduct bij nodig. Daarna onmiddellijk een gladde huid en veel kleinere poriën, echt waar!” Gerti vond het behoorlijk uitdrogend. “Dit is niet mijn ding”, zei ze. Jolanda ervaart dat minder maar heeft zeker behoefte aan een extra lik volle crème. Voor jongeren met een zeer onzuivere vette huid is dit een aanrader.

66. Seaweed Night Cream

Wat we bij Cellufirm Drops al zeiden, deze crème geeft in combinatie een mooi effect. De crème is wel iets te ‘droog’ voor Gerti; hij voedt niet genoeg. Op de website van Badescu lezen we dat deze crème geadviseerd wordt voor de gecombineerde en vette huid. Gerti wil zich nog wel eens vergissen in haar huidtype; met de jaren is haar huid minder vet geworden.

De crème bevat o.a. zeewier (anti-oxidant en verzachtend), hyaluronzuur (vochtbinder) en collageen (voor stevigheid). Voor iemand met een gecombineerde of vette huid is dit zeker een aanrader. Dat kan Jolanda helemaal beamen, want zij ervaart het als een heerlijke volle crème, die niet van haar huid ‘ glijdt’ . Ze gebruikt het als nachtcrème en de volgende ochtend is haar gezicht werkelijk opgepept. Dit wordt een goede vervanger als haar favoriete nachtcrème uit de professional serie van Olaz echt niet meer te koop is. Ook Gerti is fan, maar combineert de crème wel met een hydraterend serum.

testerGerti en Jolanda concluderen:

De producten van Mario Badescu zijn zeker de moeite waard om verder te onderzoeken. De no-nonsense verpakking en de betaalbaarheid van de producten zijn een vette plus. Mario Badescu is exclusief verkrijgbaar bij Cosmania, zowel online als in de winkel. De prijzen van bovengenoemde producten variëren van €14 tot €49 voor het Vitamin C serum.

Lees hier meer artikelen en reviews over de mooie producten die te koop zijn bij Cosmania.

Meld je via deze link aan voor de COSMANIA nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 15%!

Lees ook