Geteste producten Groene Special Haar Natuurlijk 100%

Getest Lush New shampoobar

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Nee, het is geen macaron maar een shampoobar!

marteLush New shampoobar

Een beetje een aparte naam voor een shampoobar, maar ik ging in dit geval niet voor de naam. Het gewenste effect dat de bar belooft, spreekt me meer aan. De toegevoegde kaneelextracten zorgen ervoor dat de bloedsomloop op je hoofdhuid gestimuleerd worden. Hierdoor zou jeuk en schilfering veel minder moeten worden. Wanneer je last hebt van haaruitval zou dit goedje zelfs dusdanig de bloedsomloop stimuleren dat het nieuwe haren langer en beter zou vasthouden.

INCI

Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Brandnetel en pepermunt infusie (Urtica dioica and Mentha piperita), Glycerine (Glycerine), Brandnetel absolue (Urtica dioica), Rozemarijn absolue (Rosmarinus officinalis), Laurier essentiële olie (Pimenta racemosa), Kruidnagel essentiële olie, nagel (Eugenia caryopyllus), Kaneelblad essentiële olie (Cinnamomum zeylanicum), Cinnamal (*Cinnamal), *Eugenol (*Eugenol), Benzylbenzoaat (*Benzyl Benzoate), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Kleurstof 73360 (Colour 73360), Kaneelstokjes (Cinnamomum cassia)

Wat doet Sodium Lauryl Sulfaat en Kleurstof 73360 in de shampoobar?!

Alles is natuurlijk, behalve Sodium Lauryl Sulfaat dat ervoor zorgt dat water en olie gemengd kunnen worden en de shampoo schuimt. Zonder dit onderdeel zou de bar een lekker ruikend potpourri stukje zijn en geen enkel nut hebben voor de rest. De kleurstof 73360 zorgt voor de rode kleur van de bar. Op de site van Lush staat duidelijk aangegeven ‘goedgekeurd voor gebruik in voedsel, medicijnen en cosmetica’. De enige twee ingrediënten die op een synthetische manier verkregen zijn, maar naar mijn mening wel noodzakelijk zijn voor het product.

Gaat 60 tot 80 keer mee

In mijn ogen is dit de meest eco-vriendelijke vorm van shampoo die er bestaat. Je loopt de winkel binnen, kiest je bar en stopt het in een papieren zakje, eventueel is een tinnetje ook beschikbaar voor thuisrecycle gebruik, maar ik vind dat niet nodig. Je hebt dus niet te maken met allerlei flessen of toeters en bellen die slecht voor het milieu zijn. Een duurzaam shampootje dus. Het feit dat de bar zon 60 tot 80 keer gebruikt kan worden, werkt de natuur alleen maar ten goede. Er wordt geen gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen, omdat er geen water aan toegevoegd is. Dit ten voordele voor mensen die daar overgevoelig voor zijn. Wat ik zelf enorm handig vind aan deze bars is dat ze ook heel makkelijk meegenomen kunnen worden voor vakanties en op trips. Geen optie dat de fles kapot kan springen in je koffer en het neemt niet veel ruimte in. Lush zelf is enorm trots op het product dat ze verkopen en wijden er een volledige pagina aan op hun site, duidelijke uitleg dat met het maken van deze soort shampoo op jaarbasis 1000 retourvluchten naar Turkije ‘besparen’ qua CO2 voetafdruk.

marteMarte concludeert:

Deze New bar vind ik zelf enorm prettig in gebruik. De geur staat me enorm aan, het geeft een zachte tinteling over de hoofdhuid wat niet storend is. Ik heb inderdaad het gevoel dat talgregulatie en schilfering onder invloed van de bar veel minder wordt. M`n hoofdhuid en haren voelen lekker schoon en blijven ook lang schoon voelen. Het effect van haren langer vasthouden, dat heb ik niet ervaren, maar was ook geen hoofdzaak voor me. Dat is op deze manier een steentje bijdraag aan vriendelijker omgaan met het milieu spreekt me enorm aan. Lush verkoopt 9 soorten van deze vaste vorm van shampoos en ook 2 soorten conditioners. Die heb ik nog niet geprobeerd, maar staan op het lijstje voor volgende keer. Ik kan wel zeggen dat de shampoo bar voor mij een product is wat ik vaker koop en blijf kopen. Verkrijgbaar in winkel en op webshop voor €9,10 per bar.

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

8 reacties

  • De weldaad aan geuren spreekt mij bij Lush aan. Ook het DIY gevoel bij hun producten. Van de shampoo bars blijf ik voorlopig af. Al deel ik niet de vele vooroordelen tegen Natrium Laurylsulfaat, maar het blijft toch meer uitdrogend en irriterend te zijn, dan de vergelijkbare stoffen. Vrees toch, dat er meer ervaringen zijn zoals bij Yildiz en wil zelf de risico niet nemen. Ook kaneel en kruidnagel olie zou bij meerdere mensen irriterend kunnen werken (lang niet bij iedereen natuurlijk). Maar goed, van hun andere producten koop ik wel eens iets af en toe.

  • Ik ben persoonlijk ook geen fan van Lush, en dat komt door de doordringende geuren die de producten omgeven. Helaas, maar mijn reukzintuig zet mij aan tot vluchtgedrag. Dat neemt niet weg dat ik het totale concept van Lush wel symphatiek vind. Ik ben de doelgroep niet.

  • Niet dat ik exact deze bar getest heb van Lush, maar ik heb er eens een gebruikt voor mijn tijd bij Beautyjournaal. Ooit eens gekregen in een goodiebag en de resultaten waren schrikbarend. Mijn haar brak er niet alleen van af, het viel echt uit. Ook werd het gortdroog na het wassen, waardoor een grote klittenbos ontstond en ik nog met de borstel door deze woestenij moest.. sindsdien denk ik niet dat ik nog eens overtuigd raak van de shampoobars van Lush..

  • Leuk dat ook volwassen vrouwen fan zijn. Ik bezoek Lush altijd met mijn tienernichtje. Zelf vind ik de geur te sterk. En ik vraag me af of je geen last hebt van die gedroogde planten in zo’n shampoo bar. Blijven die niet in je haar zitten?

  • Ik vind het een feest als ik de winkel van Lush bezoek. Zoveel heerlijke producten en de shampoo bars zijn echt geweldig om te zien en heerlijk in gebruik. Je verwacht niet dat er zoveel schuim vrijkomt bij het gebruik van de bar. Ik ben er helemaal weg van.

  • Het laten drogen van de bar is belangrijk na gebruik, dan gaat hij het langst mee. Ik heb het blikje erbij. Om te voorkomen dat hij onderin het blijkje blijft plakken heb ik een stukje bakpapier onderin gelegd. Drogen (en keren) op een washandje gaat ook goed en daarna in het blikje bewaren.

  • Karma staat als volgende bar op m’n lijstje!! Goeie tip om em ook gewoon mee te nemen naar sport (misschien zelfs sauna), ze nemen zo weinig ruimte in beslag. Ik blijf toch benieuwd naar de conditioner, maar wacht nog even omdat er andere producten in m’n stash opgemaakt moeten worden.

  • Ik ben ook een groot fan van de shampoo bar van Lush. Ook handig in de sporttas en inderdaad op reis als je met enkel een handbagage koffertje reist. Ik vind de “Karma” de prettigste shampoo bar, vooral vanwege de geur. De vaste conditioner heb ik ook. Ruikt heerlijk, maar is niet geschikt voor mijn halflange haar. Het blijft te stug.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.