Nee, het is geen macaron maar een shampoobar!

03:53 - 02:20
luistertijd 03:53 - leestijd 02:20

marteLush New shampoobar

Een beetje een aparte naam voor een shampoobar, maar ik ging in dit geval niet voor de naam. Het gewenste effect dat de bar belooft, spreekt me meer aan. De toegevoegde kaneelextracten zorgen ervoor dat de bloedsomloop op je hoofdhuid gestimuleerd worden. Hierdoor zou jeuk en schilfering veel minder moeten worden. Wanneer je last hebt van haaruitval zou dit goedje zelfs dusdanig de bloedsomloop stimuleren dat het nieuwe haren langer en beter zou vasthouden.

INCI

Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Brandnetel en pepermunt infusie (Urtica dioica and Mentha piperita), Glycerine (Glycerine), Brandnetel absolue (Urtica dioica), Rozemarijn absolue (Rosmarinus officinalis), Laurier essentiële olie (Pimenta racemosa), Kruidnagel essentiële olie, nagel (Eugenia caryopyllus), Kaneelblad essentiële olie (Cinnamomum zeylanicum), Cinnamal (*Cinnamal), *Eugenol (*Eugenol), Benzylbenzoaat (*Benzyl Benzoate), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Kleurstof 73360 (Colour 73360), Kaneelstokjes (Cinnamomum cassia)

Wat doet Sodium Lauryl Sulfaat en Kleurstof 73360 in de shampoobar?!

Alles is natuurlijk, behalve Sodium Lauryl Sulfaat dat ervoor zorgt dat water en olie gemengd kunnen worden en de shampoo schuimt. Zonder dit onderdeel zou de bar een lekker ruikend potpourri stukje zijn en geen enkel nut hebben voor de rest. De kleurstof 73360 zorgt voor de rode kleur van de bar. Op de site van Lush staat duidelijk aangegeven ‘goedgekeurd voor gebruik in voedsel, medicijnen en cosmetica’. De enige twee ingrediënten die op een synthetische manier verkregen zijn, maar naar mijn mening wel noodzakelijk zijn voor het product.

Gaat 60 tot 80 keer mee

In mijn ogen is dit de meest eco-vriendelijke vorm van shampoo die er bestaat. Je loopt de winkel binnen, kiest je bar en stopt het in een papieren zakje, eventueel is een tinnetje ook beschikbaar voor thuisrecycle gebruik, maar ik vind dat niet nodig. Je hebt dus niet te maken met allerlei flessen of toeters en bellen die slecht voor het milieu zijn. Een duurzaam shampootje dus. Het feit dat de bar zon 60 tot 80 keer gebruikt kan worden, werkt de natuur alleen maar ten goede. Er wordt geen gebruik gemaakt van conserveringsmiddelen, omdat er geen water aan toegevoegd is. Dit ten voordele voor mensen die daar overgevoelig voor zijn. Wat ik zelf enorm handig vind aan deze bars is dat ze ook heel makkelijk meegenomen kunnen worden voor vakanties en op trips. Geen optie dat de fles kapot kan springen in je koffer en het neemt niet veel ruimte in. Lush zelf is enorm trots op het product dat ze verkopen en wijden er een volledige pagina aan op hun site, duidelijke uitleg dat met het maken van deze soort shampoo op jaarbasis 1000 retourvluchten naar Turkije ‘besparen’ qua CO2 voetafdruk.

marteMarte concludeert:

Deze New bar vind ik zelf enorm prettig in gebruik. De geur staat me enorm aan, het geeft een zachte tinteling over de hoofdhuid wat niet storend is. Ik heb inderdaad het gevoel dat talgregulatie en schilfering onder invloed van de bar veel minder wordt. M`n hoofdhuid en haren voelen lekker schoon en blijven ook lang schoon voelen. Het effect van haren langer vasthouden, dat heb ik niet ervaren, maar was ook geen hoofdzaak voor me. Dat is op deze manier een steentje bijdraag aan vriendelijker omgaan met het milieu spreekt me enorm aan. Lush verkoopt 9 soorten van deze vaste vorm van shampoos en ook 2 soorten conditioners. Die heb ik nog niet geprobeerd, maar staan op het lijstje voor volgende keer. Ik kan wel zeggen dat de shampoo bar voor mij een product is wat ik vaker koop en blijf kopen. Verkrijgbaar in winkel en op webshop voor €9,10 per bar.

Lees ook