Als natuurlijk blond platina blond wordt....

03:09 - 01:53
luistertijd 03:09 - leestijd 01:53

196328864975566721_vofB4Tz4_cWe kregen onlangs een email binnen van een lezeres die een beetje ten einde raad was. Ze is de afgelopen drie jaar heel geleidelijk van midden bruin naar blond haar gegaan. Dit gebeurde met high lights. Voordat het zomer werd had ze zin in een hele blonde look en vroeg ze om extra veel highlights. Dit pakte zo heftig uit, dat ze daarna platina blond was geworden. Way too much…En goed voor de haarconditie was het ook niet, ze moest er later flink de schaar in laten zetten.

Omdat ze dat veel te blonde haar niet mooi vond uiteindelijk vroeg ze advies aan een naar haar idee toch goede kapper. Ze wilde het weer natuurlijk blond, in plaats van te blond. De kapper adviseerde een spoeling, de lezeres voelde eigenlijk meer voor low lights, maar ze heeft het kappersadvies opgevolgd. Het resultaat was een licht koperbruin na afloop. Ook totaal niet wat de lezeres wilde. Ze vraagt advies aan onze kapper en expert Kimm Koffijberg.

Kapper en kleurexpert Kimm Koffijberg vertelt:

‘Omdat het haar veel te lijden heeft gehad, is het belangrijk om nu goede, verzorgende producten te gebruiken, die het haar herstellen. Ideaal vind ik zelf de Vital Nutrtion shampoo, conditioner en het masker uit de Care lijn van Keune. Ze zijn speciaal voor droog, poreus en beschadigd haar. De keuze voor de juiste producten luistert nauw. Als je niet de goede producten hebt, krijg je nog niet het gewenste resultaat.

Wat je haarkleur betreft, is het erg zonde dat er een spoeling overheen gegaan is. Er hadden gewoon donkere lowlights in gekund. Het is nu niet verstandig om het haar weer te ontkleuren, je haar wordt er alleen maar droger van. Je kunt nu wel voorzichtig aan weer wat highlights gaan inbrengen om het geleidelijk aan weer wat lichter te maken. De lichte kleur is ook nog aanwezig, maar zit verstopt onder de bruinkleurige spoeling. Je haar zal dan ook weer sneller blonder worden.

Omdat het werken met warme tinten niet gewenst is, is het raadzaam om het haar dat niet in de highlights gaat, te bewerken met een as tint – zodat het koperkleurige eraf gaat. Je moet er dan wel rekening mee houden dat een as tint het haar altijd iets donkerder laat lijken, maar dan kom je tenminste wel van die warmte in je haar af.

Ik ben er erg voorstander van om klanten een kwartier lang goed advies te geven en samen alles door te lopen. Als je dan terugkomt voor je kleuringsafspraak dan weten we tenminste allebei waar we staan, en wat de mogelijkheden zijn. Niets is vervelender dan dit soort verrassingen achteraf.’

Kimm Koffijberg

Heb jij een prangende vraag aan onze haarexpert? Stuur je mail via ons contactformulier.

Ga hier direct naar de salon van Koffijberg Hairdressers om een afspraak te maken.

 

Lees ook