Expertadvies Haar Haar Kleuren

Hoe maak je TE blond haar weer natuurlijk blond?

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Als natuurlijk blond platina blond wordt….

196328864975566721_vofB4Tz4_cWe kregen onlangs een email binnen van een lezeres die een beetje ten einde raad was. Ze is de afgelopen drie jaar heel geleidelijk van midden bruin naar blond haar gegaan. Dit gebeurde met high lights. Voordat het zomer werd had ze zin in een hele blonde look en vroeg ze om extra veel highlights. Dit pakte zo heftig uit, dat ze daarna platina blond was geworden. Way too much…En goed voor de haarconditie was het ook niet, ze moest er later flink de schaar in laten zetten.

Omdat ze dat veel te blonde haar niet mooi vond uiteindelijk vroeg ze advies aan een naar haar idee toch goede kapper. Ze wilde het weer natuurlijk blond, in plaats van te blond. De kapper adviseerde een spoeling, de lezeres voelde eigenlijk meer voor low lights, maar ze heeft het kappersadvies opgevolgd. Het resultaat was een licht koperbruin na afloop. Ook totaal niet wat de lezeres wilde. Ze vraagt advies aan onze kapper en expert Kimm Koffijberg.

Kapper en kleurexpert Kimm Koffijberg vertelt:

‘Omdat het haar veel te lijden heeft gehad, is het belangrijk om nu goede, verzorgende producten te gebruiken, die het haar herstellen. Ideaal vind ik zelf de Vital Nutrtion shampoo, conditioner en het masker uit de Care lijn van Keune. Ze zijn speciaal voor droog, poreus en beschadigd haar. De keuze voor de juiste producten luistert nauw. Als je niet de goede producten hebt, krijg je nog niet het gewenste resultaat.

Wat je haarkleur betreft, is het erg zonde dat er een spoeling overheen gegaan is. Er hadden gewoon donkere lowlights in gekund. Het is nu niet verstandig om het haar weer te ontkleuren, je haar wordt er alleen maar droger van. Je kunt nu wel voorzichtig aan weer wat highlights gaan inbrengen om het geleidelijk aan weer wat lichter te maken. De lichte kleur is ook nog aanwezig, maar zit verstopt onder de bruinkleurige spoeling. Je haar zal dan ook weer sneller blonder worden.

Omdat het werken met warme tinten niet gewenst is, is het raadzaam om het haar dat niet in de highlights gaat, te bewerken met een as tint – zodat het koperkleurige eraf gaat. Je moet er dan wel rekening mee houden dat een as tint het haar altijd iets donkerder laat lijken, maar dan kom je tenminste wel van die warmte in je haar af.

Ik ben er erg voorstander van om klanten een kwartier lang goed advies te geven en samen alles door te lopen. Als je dan terugkomt voor je kleuringsafspraak dan weten we tenminste allebei waar we staan, en wat de mogelijkheden zijn. Niets is vervelender dan dit soort verrassingen achteraf.’

Kimm Koffijberg

Heb jij een prangende vraag aan onze haarexpert? Stuur je mail via ons contactformulier.

Ga hier direct naar de salon van Koffijberg Hairdressers om een afspraak te maken.

 

Meer weten over Expertadvies?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

4 reacties

  • Voor iedereen met zwaar beschadigd haar: er is eigenlijk maar 1 merk dat echt kan herstellen. De andere merken gooien er een laagje om van siliconen. Dat ziet er wel goed uit maar echt werken doet het op den duur niet. Het merk wat wel werkt, is L’anza. Heb ik zelf meegemaakt toen een kapper mijn haar verkloot had en naar een kapper ging die L’anza gebruikt. Je met kijken welk L’anza spul het meest geschikt is voor jouw haar, want er zijn verschillende lijnen. De spullen van L’anza dringen echt door in je haar. Andere merken doen dat niet. En nee, ik heb geen aandelen van L’anza maar het is gewoon mijn ervaring.

  • Ook ik had en heb veel last van heel erg licht blond haar. Omdat ik ook nog eens in een tropisch land woon, in zuidamerika, heb ik 365 dagen zon, die mijn haar nog meer bleekt. Haar producten zijn hier moeilijk te krijgen, maar een alternatieve tip die heel erg goed helpt, sterke zwarte thee. Ik gebruik 4-5 zakjes op een halve liter water, spoel mijn haren ermee, laat het een half uurtje zitten, spoel het uit met water, en mijn haar ziet er 1-2 tinten donkerder uit, mooi licht goud blond. Ik moet het wel geregeld doen, 1 keer per 2 weken, maar houd daardoor wel op een natuurlijke manier mijn haarkleur iets meer blond dan wit.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.