Heeft een nachtmasker toegevoegde waarde?

02:37 - 01:34
luistertijd 02:37 - leestijd 01:34

Clinique Moisture Surge Overnight Mask

jolanda

Een gezichtsmasker voor de nacht? Zou dat niet plakken en alleen je hoofdkussen verzorgen? Of is het gewoon een lekkere dikke crème met een andere naam? Kritisch bekeek ik de tube en bevoelde en besnuffelde de crème op mijn hand. Dat voelde en rook prima. Wat is de toegevoegde waarde is van een gezichtsmasker? Het is vooral ontspannend, je huid is daarna zacht en gehydrateerd. Ik houd ervan om in diepe rust een kwartiertje te ontspannen.

Een masker voor de nacht

Clinique claimt voor haar Moisture Surge Overnight Mask: een verzachtend, vochtinbrengend nachtmasker dat gedurende de nacht de huid versterkt en kalmeert door de rijke samenstelling.

Gebruik

Na reiniging gebruik ik een toner, soms een exfoliant en daarna gebruik ik het masker. Het smeert als een dikke crème en voelt niet kleddervet, eerder luchtig. Het trekt zelfs redelijk snel in de huid en de eerste keren heb ik zelfs wat bij gesmeerd. Onbewust voelde ik aan dat een bepaalde hoeveelheid voldoende was. Het is absoluut geen masker dat op de huid ligt. Het voelt prettig, geen warmte sensatie en condensvorming op de crème, het is geen occluderende crème (afsluitende) op minerale olie basis. Daar heb ik geen bezwaar tegen want soms kan een lik vaseline je huid helpen om vocht vast te houden. In de spiegel zag ik een lekker crème-koppie en dook vervolgens mijn bed in. Ik kan me niet herinneren dat mijn hoofd mijn kussen raakte en sliep lekker. Mijn nachtrust werd niet gehinderd door geplak, gekriebel of ander ongemak. In de spiegel zag ik na het ontwaken een uitgerust gezicht wat perfect gehydrateerd voelde. Ook de keren daarop ging het goed al moet ik het niet te dicht bij de ogen gebruiken. Dan krijg ik wallen (dat heb ik altijd met volle crèmes).

INCI studie

Hoog in de INCI vind ik siliconen, sheabutter en bespeur ik geen parfum of andere mogelijke irriterende stoffen. Voor lezeressen met een gevoelige huid is dit dus een veilig masker.

Jolanda test Collistar Eye contour treatmentJolanda concludeert:

Wat is het verschil tussen een nachtcrème en een ‘overnight mask’? Deze vraag bleef ik mezelf stellen want hydrateren en herstellen kan iedere goed geformuleerde crème, toch? Eigenlijk maakt een naam niet uit, het is een enorm fijn product wat mijn huid geruststelt en een mooi glad aanzien geeft

Lees ook