Klassieker wordt sterker hydraterend

03:45 - 02:15
luistertijd 03:45 - leestijd 02:15

Het is een bijzondere stap die Clinique genomen gezet, om haar wereldberoemde gele gezichtsemulsie qua formulering aan te passen.

Wie kent niet die mooie gele emulsie in de plastic vierkante flacon met pompje en zilverkleurige dop. Ik maakte er zelf voor het eerst in de jaren tachtig kennis mee. Aangetrokken als ik werd door de klinisch medische uitstraling van de Clinique-counter bij de Bijenkorf. Ik heb de Moisturizing Lotion toen ook wel eens gekocht, maar het was helaas geen succes. Mijn huid voelde te droog aan, alsof hij toch niet genoeg kon ‘ moisturizen’. Ik zag natuurlijk wel dat er nog diverse producten omheen verkocht werden, die gecommuniceerd werden als het 3-stappen-plan, maar daar had ik geen geld voor. Pas veel later, echt veel later, begreep ik hoe belangrijk die drie stappen zijn, en dat de producten die daarbij horen echt niet zonder elkaar kunnen. Ze zijn de basis van de verzorging, en daarover heen breng je dan nog een dagverzorging aan.

De vaste afsluiter van je reiniging

Want ja, deze mooie gele emulsie is geen dagverzorging op zich. Het is een stap ernaartoe, hoewel er zeker mensen zijn die het hiermee af kunnen. Maar stap 1 is reinigen, stap 2 is de pH-waarde herstellen met vocht of toch nog een extra zuurtje om te peelen meteen, afhankelijk van je huidtype, stap 3 is de huidbarrière weer optimaal dichtkitten, zoals ik dat noem, en daar speelt de Dramatically Different Moisturizing Lotion een hoofdrol, stap 4 is afsluiten met een afgestemd dag- of nachtverzorging: anti-aging, spf, of wat ook maar nodig is voor jouw huidtype.

In 2010 heeft BeautyJournaal nog een film gemaakt met Clinique waarin dit allemaal nog eens goed wordt uitgelegd. Bekijk hem hieronder maar.

50% meer hydratatie

De reden voor deze film was toen ook om aan te kondigen dat de lotions uit stap 2 een herformulering hadden ondergaan: er was meer vochtbinding aan toegevoegd middels hyaluronzuur. Ook al zo’n mijlpaal. En nu ondergaat de gele lotion deze verandering ook: ook nu is hier hyaluronzuur aan toegevoegd voor een geoptimaliseerde hydratatie, waar voorheen voor minerale olie en andere vettende stoffen de klus moesten klaren. De claim is nu dat het product 50% meer hydratatie aan de huid geeft die ook de gehele dag kan aanhouden. Hierdoor kan de huid versterkt worden met 54% in 8 weken tijd. De lotion met de lange naam heeft nu ook een bescheiden toevoeging gekregen, hij heet nu ‘ +’ , ofwel Dramatically Different Moisturizing Lotion +.

Toegevoegde stoffen

Clinique is niet over 1 nacht ijs gegaan, maar liefst 1600 personen wereldwijd, en van verschillende etnische afkomst hebben de nieuwe formule getest. Naast hyaluronzuur wordt ook glycerine en ureum ingezet voor hydratatie. Aan de zijde van de vetstoffen voor bescherming van de huidbarrière vinden we uitgeperste zonnebloempitten, en verder gerstextract en komkommerextract, waarvan ons de functionaliteit niet helemaal duidelijk is, want niet verder verklaard.

Gezonde huidbarrière

Clinique is er altijd erg keen op geweest om jou een gezonde huidbarriere te laten behouden, en daar ben ik erg voorstander van. Men stelt ook: als je huidbarriere niet intact is, kun je hydrateren wat je wilt, maar het zal geen effect hebben, het verdampt gewoon weer.

50 ml kost winkelwaarde 26,40 euro. Het wordt aanbevolen voor de huidtypen 1 en 2, na je clarifying lotion, en voor je dagbescherming of foundation.

*** SHOP! De complete collectie Dramatically Different Moisturizing Lotions in verschillende texturen en voor diverse huidtypen hier.

 

Lees ook