Een lieve, delicate langhoudende rozengeur

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

roos

Pure DKNY a drop of rose

Voor the queen of American fashion, modeontwerpster Donna Karan, is Pure DKNY de essentie van wie zij zelfs is en waar ze voor staat: de mensen en kinderen van wie ze houdt en de natuur. In 2010 begint ze Pure DKNY, a drop of vanilla. Dit symboliseert het feit dat je met iets relatief kleins toch een groot verschil kunt maken. De vanille is afkomstig van een vrouwenproject in Oeganda. In 2011 komt een variant uit op hetzelfde principe: Pure DKNY, a drop of verveine (verbena), afkomstig uit Togo en in samenwerking met de hulporganisatie CARE. In 2012 volgt Pure DKNY, a drop of rose, waarover hieronder meer.

Naam: Pure DKNY, a drop of rose
Merk: DKNY
Voor wie: dames
Jaar van uitgave: 2012
Neus: onbekend

Van buiten

Het eenvoudige doch sympathiek ogende crème-kleurige doosje, gemaakt van recyclebaar karton, is voorzien van een huls. Op deze ene kant van de huls prijkt een afbeelding van de flacon, met erachter een afbeelding van een weelderige roos en de tekst: ‘Pure DKNY, a drop of rose, a drop of goodwill’. De andere zijde toont een afbeelding van een rozenveld en de volgende tekst: ‘Pure DKNY: more than just a fragrance. Through our partnership with CARE, Pure DKNY is helping lift women around the world out of poverty’. Een mooie gedachte denk ik zo, zelfs al zou het bedoeld zijn als marketinginstrument. Wat ik ook prettig, eerlijk en puur vind, is dat in de advertenties van deze geur de echte roos damascena wordt getoond. Dat is namelijk de rozensoort die er misschien wat verfomfaaid uitziet, maar wel daadwerkelijk zorgt voor de ons zo bekende rozengeur. In veel gevallen worden we als consument voor de gek gehouden met afbeeldingen van allerlei rozensoorten die er prachtig uitzien, maar misschien geen eens een geur hebben.

Van binnen

Met mijn ogen dicht sta ik weer in de rozenvelden van de rozenvallei in Bulgarije, waar ik in 2011 een rozenstudiereis maakte. Het blijkt echter de Turkse Ispartavallei te zijn, maar ach, de twee liggen niet ver van elkaar. Dit noem ik nou een ‘delicate rose’! Geur, wat ben je lief, mooi, zuiver en puur. En zo zacht…Een verademing. De naam: Pure DKNY, a drop of rose, vind ik perfect passen. En dat terwijl deze geur vast niet helemaal bestaat uit pure rozenblaadjes of drops in dit geval. De geur blijft namelijk urenlang constant op de huid. Een 100% ‘natural’ zou na een tijd toch echt al voor een deel zijn vervlogen. Dit is dus typisch een geval van een geur die heel natuurlijk ruikt, maar die toch met moderne middelen is gemaakt. Uiteindelijk wordt A drop of rose zachter, transparanter en licht musky, met een radiance zoals Bulgari Femme die ook kent, en schrijdt langzaam maar zeker van het toneel.

Roos_voor_kastRoos concludeert:

Pure DKNY, a drop of rose is een heerlijke, lieve, mooie, zachte, delicate rozengeur die urenlang houdt. Geen sexy, sensuele of bedwelmende toestanden, maar wel puur, heerlijk (als je van rozen houdt) en tijdloos.

Lees ook