Hydraterende dagcrème met een tintje..

03:46 - 02:15
luistertijd 03:46 - leestijd 02:15

stendhal gekleurde dagcremeDe Bio Program Tinted Gentle Rehydrating cream van het Frans merk Stendhal is de derde gekleurde dagcrème die ik test. Ik ben een groot fan van getinte dagcrèmes, bronzing powders en shimmers die je gezicht meer kleur geven. Belangrijk vind ik echter wel dat het natuurlijk en mooi overkomt.

Ik heb een erg gevoelige huid waar ik zuinig op ben. Deze crème belooft zelfs geschikt te zijn voor de meest gevoelige huid, dus hier gaat mijn voorkeur om te testen zeker naar uit. Wat ik eerder aangaf tijdens een review is dat ik steeds alerter word op de aanwezigheid van SPF in dagcrèmes. Dit product van Stendhal bevat dat helaas niet. Alle producten zijn tevens dierproefvrij.

De verpakking:

De Stendhal Tinted Gentle Rehydrating Cream wordt geleverd in een lichtblauwe tube van 50 ml met zilverkleurig pompje. De crème is prettig te doseren en je hebt zeker niet het probleem dat er meteen teveel uitkomt.

De belangrijkste ingrediënten:

Anasensyl: Dit is een bonatisch extract dat in alle producten van het Stendhal Bio Program verwerkt is. Het is een kalmerend ingredient dat helpt tegen invloeden van zon, wind, airconditioning, stress etc. Ook zit er vitamine E in voor extra hydratatie.

De belofte:

Stendhal combineert producten van de hoogste kwaliteit. De naam van dit cosmeticamerk is een eerbetoon aan de romantische werken van de schrijver Stendhal en daarmee tevens een ode aan de vrouwelijkheid. Alle Stendhal producten zijn gemaakt om de natuurlijke schoonheid te benadrukken. Deze hydraterende subtiel getinte dagcreme egaliseert je eigen huidteint en bedekt rood- en onzuiverheden. Daarnaast biedt het je een stralende teint met een bonus van extra comfort. Dit product van Stendhal komt uit het Bio Program.

Het gebruik:

‘ s Ochtends reining ik mijn huid eerst goed. Aan het pompje zelf is de geur van de crème eigenlijk niet te ruiken. Zodra ik deze op mijn vingers doe, heeft het een hele licht kruidige geur, echter minimaal. De crème is lichtbeige van kleur. Tijdens het aanbrengen van het product op mijn gezicht vind ik echter dat de geur vrij muf wordt: dit ervaar ik als niet prettig.

Ik breng de crème goed aan op mijn gezicht en het begin van mijn hals om te voorkomen dat je een duidelijke scheidingslijn zult zien. Het uitsmeren van de crème voelt luchtig aan en het legt als het ware een beschermend laagje op mijn huid. Ik hou niet van vollere of vette crèmes en dit product is voor mij (hoe het aanvoelt) eigenlijk ideaal. Vervolgens breng ik de bronzing powder aan die ik dagelijks gebruik. De Tinted Cream is perfect als basis hiervoor want de poeder veegt erg mooi uit. Ook gedurende de dag blijft de crème prettig en beschermend aanvoelen op mijn gezicht. De kleur die het geeft, vind ik subtiel. Wat me vooral opvalt, zijn de oneffenheden die het product inderdaad camoufleert en dat de huid stralender en egaler is. De Tinted Cream is leverbaar in één kleur.

judyJudy concludeert:

De Stendhal Tinted Gentle Rehydrating cream is een getinte dagcreme die een lichte kleur in het gezicht geeft en vooral zorgt voor een stralende en egalere huid. Ik denk dat de meeste vrouwen de structuur van deze crème als prettig zullen ervaren. De enige nadelen vind ik de muffe geur tijdens het aanbrengen van het product en dat het geen SPF bevat.

Lees ook