Blogmagazine als portal voor blogs van jonge meiden

02:30 - 01:29
luistertijd 02:30 - leestijd 01:29

Het eerste blogger tijdschrift van Nederland is een feit. BLOGazine by Fashionista laat zowel Nederlandse als internationale succesvolle bloggers zien en richt zich op iedereen die het leuk vindt om blogs te volgen, zo lezen we in de binnengekomen persinformatie. Het blogger magazine bevat social media trends op het gebied van fashion, beauty, lifestyle, food en reizen. De doelgroep is tussen de 15 en 24 jaar.

Voor velen is bloggen inmiddels niet meer een hobby – het is een way of live én een bron van inkomsten. Bloggers worden steeds invloedrijker en gezien als influencers door zowel merken, media als consumenten. Zo heeft 87% van de bloglezers meer vertrouwen in blogs, stelt uitgever Sanoma, voor het doen van een aankoop dan in andere social kanalen. 87,4% van de beautyblogvolgers is tussen de 14 en 25 jaar en de bloggers zelf zijn ook van die leeftijd. De invloed van jonge bloggers en ook jongeren wordt hiermee steeds groter.

De blogger Bijbel
Fashionista Magazine, het budget modetijdschrift voor jonge meiden, zet met dit eerste blogger tijdschrift in Nederland een innovatieve editie van Fashionista neer. Hoofdredactrice Lydian Coppus: “Er zijn zo veel leuke accounts. Zelf verdwaal ik geregeld urenlang uur op bijvoorbeeld Tumblr. BLOGazine by Fashionista is de enige, echte blogger Bijbel met alle inspiratie en trends van de top blogs bij elkaar verzameld.”

BLOGazine by Fahionista signaleert trends op het gebied van onder andere fashion, beauty, lifestyle, food en reizen op websites, YouTube, Twitter, Tumblr en Instagram. Met een top 25 van ’s werelds meest invloedrijke modebloggers, een kijkje inde kast van bekende Nederlandse beautybloggers, maar ook tips, tricks & succesverhalen van Nederlandse bloggers die hun geld verdienen met bloggen.

Fashionista restyling
Blogs waren ook een grote inspiratiebron voor de restyling van Fashionista magazine met ingang van het juninummer. Het handige, kleinere formaat en de vormgeving zijn geïnspireerd op hoe jonge meiden met elkaar communiceren – krachtig, visueel sterk (à la Instagram) en in de populaire scrapbook style.

BLOGazine by Fashionista zet bloggen nu ook in print op de kaart en is vanaf 26 juni overal te koop voor € 4,50. De special is ook als digitale editie voor iPad verkrijgbaar op Tijdschrift.nl, de digitale tijdschriften kiosk in de iTunes Store, en online te bestellen zonder verzendkosten. De Fashionista abonnees krijgen BLOGazine by Fashionista bij hun abonnement.

Lees ook