Werkt mousse net zo fijn?

04:40 - 02:48
luistertijd 04:40 - leestijd 02:48

Jolanda test zonnebrand mousse van Biodermal en Etos

biodermal zonnemousseBiodermal Zonnemousse SPF 30

Biodermal is een favoriet merk van mij, al heb ik nooit wat gebruikt van hun zonproducten, geen idee waarom niet! Een mousse als zonproduct is ook nieuw en is er in elke consistentie zoals waterachtig, schuim en crème, een zonproduct te koop.

De claim

Luchtige crème mousse die een fijn huidgevoel geeft, antioxidanten die de huid beschermen en vrije radicalen wegvangen. Beschermd tegen UVA (aging) en UVB (burning) met een zonnige geur. Verder lees ik op flacon dat ik dit product een half uur voor ik de zon in ga ruimschoots moet smeren en dat iedere twee te herhalen. Liever niet zonnen op het heetst van de dag en nog wat nuttige tips.

Het gebruik

Bij een mousse denk ik aan een vederlichte schuimbol die vervolgens verdwijnt. Biodermal geeft een compacte bol op je hand die geenszins vederlicht is en in vorm blijft. Met een bol zo groot als een ei heb ik mijn armen en decolleté royaal ingesmeerd. De mousse smeert makkelijk en geeft een lekker ingesmeerd gevoel. Op naar buiten! Nog een tip: schudt met de dop op de bus, in de spuitmond blijft schuim achter en dat vliegt zo op je kleding.

Smeer ik een veilige hoeveelheid?

Dat blijft moeilijk en ik smeer voor mijn lijf een hoeveelheid van een borrelglaasje of per lichaamsdeel een theelepel. Met mousse is het een beetje aanvoelen of mijn huid voldoende is bedekt, liever teveel dan net te weinig. Dit zonproduct zegt waterresistant te zijn maar  Op de gebruiksaanwijzing op de flacon lees ik niets over een bepaalde hoeveelheid, grootte van de schuimbol.

Ingrediënten

Antioxidanten en vitamine C en E, dat koppeltje werkt heel goed samen voor je huid en voorkomt nieuwe pigmentvlekken ofwel zonschade. Als antioxidanten zijn er extracten van rode bessen en sinaasappel toegevoegd. NMF, natural moisturizing factor geeft dat weldadige gevoel aan je huid, zo ervaar ik het!

Hoog in de bovenste helft van de INCI lees ik “parfum” en daar schrok ik van, dat vind ik niet passen in de visie van Biodermal. Voor mijn gevoelige huid ben ik er liever wat voorzichtiger mee, al is de geur lekker! Beautyjournaal’s Monique heeft geïnformeerd bij Biodermal, de gebruikte geurstoffen zijn hypoallergeen.

Conclusie

De claim klopt helemaal, ik heb regelmatig gesmeerd en de zon gemeden op het heetst van de dag. Ik ben dus niet gekleurd en verbrand ondanks vaak wandelen en fietsen. Ik vind het een heerlijke crème, het voelt prettig op mijn huid en vooral op mijn gevoelige decolleté. De geur, prettig ook na uren en verwelkt niet, het geurt naar citrus, heerlijk!

SHOP dit product nu met 50% korting! Klik hier.

 

etos suncare verzorgende mousseEtos Suncare SPF 30 verzorgende mousse

Omdat de Etos niet echt om de hoek ligt kom ik er weinig en in het rek van zonproducten was Etos Suncare me niet opgevallen.

De claim

Verzorgende waterresistente mousse die beschermd tegen UVA (aging) en UVB (burning).

Het gebruik

Er spuit een compact bolletje uit de flacon die nog een fractie zwelt en dan pas bij aanraken kleiner wordt en uitsmeert als een crème, luchtig uit de flacon en op de huid als een crème! Wegwaaien van het bolletje mousse zal niet gebeuren.

Op de flacon lees ik wat ik moet vermijden in de zon maar ik mis zeker een advies hoeveel product te gebruiken. Ruimschoots en regelmatig zijn rekbare begrippen, laten we hopen dat iedereen de regels van veilig zonnen kent of leest op deze flacon! Na een paar keer de mousse te hebben gebruikt heb ik geen last op mijn gevoelige huid Het ruikt trouwens lekker, anders dan doornsnee drogisterij-zonproducten.

Conclusie

De claim klopt, met regelmatig smeren en de regels te volgens van veilig zonnen ben ik niet verbrand en niet gekleurd.

Wat bij deze mousse ook opvalt is dat parfum erg hoog in de INCI lijst voorkomt. Als het als laatste in de INCI staat is het weinig. De mousse is geinig vooral als je wat anders wilt. Wil je op veilig voor je huid en heb je een (zon) gevoelige huid, dan zou ik een product kopen die in ieder geval parfumvrij is.

SHOP hier Etos Suncare.

Lees ook