Perfect skin, lippen en nagels

03:36 - 02:10
luistertijd 03:36 - leestijd 02:10

Oh, ik heb nu toch een fijne BB cream gevonden. Het blijft bijzonder dat je na zoveel introducties en weinig indrukwekkende formuleringen toch weer een pareltje ontdekt. Shiseido  Perfect Hydrating BB cream spf 30. En stiekem denk ik dan: natuurlijk, Shiseido, hoe kan het anders. Alles wat zij maken is immers top.

Shiseido claimt dat haar multifunctionele BB cream de perfecte combi is van make-up met dagverzorging. Het geeft de huid een heldere, sprankelende finish, met een perfect gehydrateerd gevoel en goede bescherming tegen uv straling. Het product is olie vrij en bevat o.a. Rose Apple Leaf extract en Thiotaurine tegen schades door vrije radicaal vorming.

Wat ik ervan vind? Je huid krijgt onmiddellijk een gezonde gloed met een heel subtiele glans, echt stralend en de teint wordt prachtig geëgaliseerd. Je huid ziet er gezond uit. Aanvankelijk voelt het even plakkerig, geef het een paar minuten voor een goede hechting. En helemaal geweldig vind ik de kleur: ik gebruik medium naturel en hij matcht perfect bij mijn huidtype II. Het is dat ik hem nu al heb, anders kocht ik hem direct, als het een sample was geweest. De spf 30 is ook fijn, niet dat ik hem dik genoeg smeer om een spf 30 te kunnen behalen, maar alle kleine beetjes helpen ook. Je kunt verder stapelen door er bijvoorbeeld nog een mineraal poeder overheen te doen. Minerale poeders hebben van nature een uv-filter capaciteit omdat de deeltjes het zonlicht weerkaatsen. Adviesprijs 35 euro.

***SHOP! Bestel hem hier direct online met korting en vrij van verzendkosten.

Prachtig vind ik ook de By Terry lipstick in de pittige roze tot oranje rode kleur ( neigend naar koraal) Hot Spot no 8. Hij is verschenen in de Hyaluronic Sheer Rouge collectie. Het is een semi transparante lipstick. Ik vind de verpakking mooi: de lipstick houder heeft zilverkleurige een lange, ranke vorm. De lipstick zelf smeert soepel uit, heeft op de lippen een lichte glans en ondanks de transparantie blijft de kleur redelijk lang houdbaar, vandaar ik hem ook eerder semi noem. Ook fijn: hij geeft nauwelijks af aan je glas of beker. Mijn favoriete kleur is fris en haalt je gezicht lekker op. Te koop bij de luxe parfumerie.

Bij toeval liep ik tegen dit nieuwe knippertje van Tweezerman aan. Ik kende de eenvoudige variant al, en die is al niet te versmaden, omdat hij zo heerlijk openklapt en met een gekwiekst knipje je nagels knipt, maar deze in een roze hoesje vind ik nog veel mooier. Leuk is ook dat je meteen je nagels kunt schoonmaken en even bij kan vijlen als het onderweg nodig is.

Normaal gesproken knip ik mijn nagels bij met mijn Zwitserse zakmes, maar die kon ik onlangs inleveren bij de douane omdat hij nog (nietsvermoedend) in mijn handkoffer bleek te zitten. Ik houd niet van vijlen. Voor deze kleine vriend ben ik gevallen. De Tweezerman inklapbare nagelknipper. Hij knipt feilloos en strak en scherp, is ultralicht in gebruik,. Je hebt er ook geen kracht bij nodig. Hij is ook geschikt voor je teennagels, en je kunt als hem gadget ook aan je sleutelbos hangen. En anders: super voor in je tas. Adviesprijs  ca. 16 euro.

***SHOP! Je kunt hem hier direct online bestellen – dan wel in de eenvoudige uitvoering.

 

 

Lees ook