Kalmeert de huid en roodheid neemt af

05:16 - 03:09
luistertijd 05:16 - leestijd 03:09

Sisley Restorative Facial Cream

Een van mijn mede- testpanelleden had deze crème gekregen om te testen. Ze vond echter de geur zo akelig dat ze dacht dat de crème bedorven was en naar de parfumerie toog om een sample te bekomen om uit te zoeken of dat inderdaad het geval was. De sample rook hetzelfde, volgens haar naar ‘4711’. Inderdaad geen geur waar je vanuit je bol gaat. Aangezien ik echter dol ben op Sisley producten met zijn botanische ingrediënten en etherische oliën riep ik enthousiast ‘Dan stuur je het maar naar mij.’ En dat deed ze zowaar. Dus is het aan mij een review over deze Restorative Facial Cream te schrijven.

SOS-formule — ook na het zonnen!

In het proces van heen en weer sturen is de omdoos verdwenen maar de pot is van mat-achtig glas met een wit deksel, simpel maar chique zoals alle Sisley producten verpakt zijn. Volgens Sisley is het ‘een compenserende crème die een geïrriteerde huid helpt kalmeren door de natuurlijke balans te herstellen. Helpt de huid te hydrateren en droge huid te herstellen. De meeste huidreacties en irritaties (insectenbeten en -steken, brandwonden, huidreacties, zonnebrand, enz.) zullen kalmeren. Een echte SOS-formule die door het hele gezin gebruikt kan worden (behalve baby’s).’

Actieve ingrediënten:

  1. Karitéboter: kalmeert en verzacht
  2. Carnauba: was van de Braziliaanse waaierpalm die op een bijzondere manier wordt gewonnen
  3. Wortel: revitaliseert
  4. Salie(olie):stimuleert
  5. Lotus: antioxidant
  6. Duizendblad (Achillea): stimuleert de cellen
  7. Solanum: stimuleert de aanmaak van lipiden
  8. Vitamine A: regenereert.
  9. Ook zit er parfum in (voor wie dat graag weet).

De crème is zowel een dag als nachtcrème en kan ook plaatselijk, waar nodig, gesmeerd worden op gezicht, hals en decolleté. Op de Sisley-site staat ook nog de beste manier van aanbrengen, zoals bij bijna alle producten.

4711 or not?

De eerste keer dat ik de pot opendraai, ben ook ik wat verrast door de geur. Ik snap hoe mijn mede-testpanellid uitkomt bij ‘4711’ maar toch is dat niet wat ik ruik. Voor mij voert salie de boventoon, toevallig een geur die ik erg prettig vind. Ik houd van aardse, kruidige geuren. De crème is wit en voelt rijk aan, zo rijk dat ik een beetje bang ben dat het ‘te vet’ zal zijn voor mij en het zal gaan glimmen. Ik begin dus maar eens met ’s nachts aanbrengen en verbaas me over het feit dat deze rijke crème binnen de kortste keren intrekt en een zo matte finish geeft. Dat is prettig en dus kan ik het ook overdag gebruiken.

Rona concludeert:

Normaal gesproken heb ik niet snel een geïrriteerde of onrustige huid maar (zoals jullie wellicht nog herinneren) heb ik een paar maanden een laser voor thuisgebruik getest (lees hier en hier meer) en uiteraard was mijn huid toen erg gevoelig. Natuurlijk gebruikte ik altijd eerst de bijbehorende ‘aftercare’ maar voordat ik naar bed ging, bracht ik royaal de Restorative Facial Cream aan. En jongens, wat een lifesaver was dat!

 

Mooi kalmerend effect

Direct, echt diréct na het aanbrengen, kalmeerde mijn huid, werd het minder rood en gevoelig. Rustig, en dat was zo fijn na de laser. Verbranden doe ik nooit maar (vlak na lasergebruik) toen de zon flink scheen en ik een rondje met de hond had gedaan, had ik nu wel rode wangen. Jakkes toch, ondanks mijn SPF50. Snel Restorative erop en zie: het branden werd minder. En wat lees ik (later) op de site: ‘te gebruiken als aftersun, helpt een gelijkmatige en gezonde bruine teint langer te behouden’. Ik heb nog nooit mijn bovenlip moeten harsen maar (wederom na de laser) is dat ineens wel nodig. En jakkes, wat ziet mijn bovenlip rood. Bij de strips zitten olielapjes om de resten hars te verwijderen en de huid te verzachten. Ik vind dat niet afdoende werken dus was ik snel de olie eraf en breng de Restorative aan; probleem (bijna onmiddellijk) opgelost. En het beste bewijs van de werkzaamheid kwam door de behandeling ermee van een eczeem-plekje op mijn slaap. Een paar dagen later was het helemaal verdwenen.

Prachtig product

Ik ben helemaal weg van deze crème en het is zeker een aanrader voor de gevoelige huid. De geur staat voor mij inmiddels voor herstel, niet zo vreemd want salie komt van ‘salvare’ en betekent ‘genezen’. Maar als je overweegt deze crème te kopen, zou ik voor de zekerheid eerst even eraan snuffelen, want zoals gebleken is, bevalt de geur lang niet iedereen. Als de pot leeg is, koop ik het vast opnieuw al zal ik dan waarschijnlijk kiezen voor de tube die er ook blijkt te zijn. Ik vind een tube veel praktischer en bovendien is het hygiënischer.

Lees ook