Zonnig, fruitig en een beetje gourmand

02:38 - 01:35
luistertijd 02:38 - leestijd 01:35

mangoDe Spaanse (Catalaanse) modeketen Mango vaart mee in de fruitige gourmand trend die nu zo welig tiert. “May we present to you: Lady Rebel Dance Queen!”

Over Mango

Opgericht in 1984 door twee broers, Isak en Nahman Andic. Het verhaal gaat dat ze in Thailand, bij het inslaan van stoffen en textiel, een mango proefden. Deze zoete, frisse en exotische mango sloot naadloos aan bij de kledingcollectie die ze voor ogen hadden. Zo is de merknaam geboren. Inmiddels heeft Mango meer dan 1000 winkels wereldwijd. Naast mode voert het merk sinds 2002 enkele parfums. In 2009 verschijnt Lady Rebel, een fruitige damesgeur. In 2011 volgt Lady Rebel Rock Deluxe en nu dus flanker Dance Queen.

De verpakking

Dance Queen is geheel in de stijl van de eerdere Lady Rebel, alleen zijn de letters niet meer zwart, maar goudkleurig en de juice is niet roze, maar lichtgeel, pastelkleurig. De fles is versierd met een transparante dop in de vorm van een diamant. De naam en het lettertype doen stoer en rebels aan. De geur is bedoeld voor meisjes die in het centrum van de aandacht willen staan.

De geur

Topnoten van Lady Rebel Dance Queen zijn mandarijn, pomelo (een kruising tussen pompelmoes en grapefruit) en rode bessen (aalbes). Hartnoten zijn jasmijn en tuberoos. De basis wordt gevormd door kashmir hout, patchouli en musk. Wat misschien meer zegt is wat mijn neus ruikt: dit is een typisch geval van een hedendaagse, lichte Chypre – Fruity-Gourmand. Ofwel, na een opwekkende opening van citrus, op mij komt het vooral over als neroli, ruik ik fruit, lichtheid en… zoete suikerspin.

Binnen dat genre vind ik Dance Queen als compositie helemaal niet zo gek en zeker passend bij het merk Mango en de leeftijd en uitstraling van de doelgroep. Onbezorgd, ‘hello sunshine’, jong, zoet en vrolijk. Je ziet (en ruikt) de meisjes er al mee lopen. Na enkele uren is de geur ook wat rond en zepig, zoals het een moderne chypre betaamt. Liefhebbers van vergelijkbare geuren als Miss Dior, Aura van Swarovski, La Vie est Belle van Lancôme en Manifesto van Yves Saint Laurent, zullen vermoedelijk ook genieten van Lady Rebel Dance Queen.

Roos concludeert

Een lichtvoetige, zonnige fruity-chypre-gourmand geur. Lekker voor rebelse, maar ook brave meisjes. Opvallend dat op de Nederlandse Mango website niets vermeld staat over de Mango parfums.

Lees ook