Hoe bevalt de organic behandeling?

04:30 - 02:42
luistertijd 04:30 - leestijd 02:42

 

Marie Veronique Organics

Dit keer test ik geen product, maar een behandeling. En wel een facial bij Skins Institute in Amsterdam.

Skins Institute

De salon van Skins Institute ligt boven de winkel van Skins aan de Runstraat in Amsterdam. Het is een kleine salon, maar een paar grote ramen biedt uitzicht op de tuin. Dus geen last van claustrofobie. De ruimte is functioneel en netjes ingedeeld. Er wordt zorgvuldig en hygiënisch gewerkt. Skins Institute heeft ook een kapsalon die naast de schoonheidssalon ligt. Je hoort wat geroezemoes uit de kapsalon. Ik heb dat niet als hinderlijk ervaren. Misschien moet je er wel rekening mee houden dat Skins (de winkel) op zaterdagmiddag regelmatig events organiseert met muziek. Ik kan niet voorspellen of dat geluidsoverlast geeft.

De behandeling

Ik word geholpen door Sandrina. Ze begint met de conditie van mijn huid te bekijken. Ik heb een afspraak voor een Marie Veronique Organics behandeling, maar er wordt geen standaard programma afgedraaid. Het programma en de producten worden afgestemd op mijn huid.

Na een milde reiniging volgt een korte massage met een verzorgende olie om de doorbloeding te stimuleren. Hierna wordt een retinol serum ingesluisd met behulp van geleiding. Ik houd een metalen staafje in mijn linkerhand dat verbonden is met het massageapparaat. Zo ontstaat er een elektrische stroom van mijn gezicht naar mijn hand waardoor het serum dieper in de huid kan dringen. Wees gerust, je voelt de stroom niet. Het massageapparaat voelt aangenaam koel en glad. Ter plekke wordt het masker gemaakt zodat de ingrediënten zo vers mogelijk blijven. Na het masker volgt een uitgebreide massage, een combinatie van bindweefsel en spiermassage. Sandrina vertelt dat bij een pure bindweefselmassage er puntbloedinkjes kunnen ontstaan die mijn huid beschadigen. Kijk, dat was nieuw voor me. De handen van Sandrina vinden als vanzelf de weg op mijn gezicht. Je voelt dat ze precies weet wat ze doet, welke delen ze steviger of juist zachter aan moet pakken. Bij zulke ervaren handen kan ik wegdromen terwijl ik toch stevig aangepakt wordt. De massage wordt afgesloten met een korte lymfedrainage om het vocht af te voeren.

Het resultaat

Mijn huid voelt heerlijk, van binnen en van buiten. Zacht en stevig. Ik voel me herboren. Ook de dagen na de behandeling blijf ik een glow houden.

Marie Veronique Organics (MVO)

Na afloop praat ik nog even na met Paulina Moes, de eigenaresse van Skins Institue. Waarom MVO? Op zoek naar hoogwaardige ingrediënten, bij voorkeur organisch, kwam Paulina bij MVO terecht. Het heeft even geduurd voordat MVO met Skins Institute in zee ging. MVO stelt hoge eisen aan salons en haar producten worden alleen bij exclusieve Spa’s gebruikt. Maar wat blijkt, Skins institute werkt samen met Hotel L’Europe aan een spa in hun hotel. De plannen zijn rond, de verbouwing start waarschijnlijk in maart. MVO ging overstag waarmee Skins Institute de enige salon buiten de U.S.A is die haar producten gebruikt in de salon.

Gerti concludeert:

Wat maakt een facial goed? Natuurlijk, een salon moet schoon en hygiënisch zijn. Een luxe uitstraling is mooi meegenomen. Gastvrijheid, kopje koffie. Je verwacht ook dat een schoonheidsspecialiste verzorgd is. Ze is tenslotte het visitekaartje van haar vak. Zo kun je een lijstje met criteria maken, maar geeft dat echt antwoord op de vraag wanneer een facial goed is? Voor mij doorslaggevend is liefde voor het vak, gevolgd door aandacht en deskundigheid. Dat is wat ik hier ervaar bij Sandrina en Paulina. Ik zie passie in hun ogen als ze het over hun vak hebben en de merken die ze voeren. En helemaal als ze het hebben over hun signature behandeling met oliën die ze ter plekke samenstellen, afgestemd op de behoeften van de klant. Neem daarbij de eerlijke en kritische houding van Sandrina en je voelt dat je in goede, vakkundige handen bent.

Ondanks de kleine ruimte en wat geluidsoverlast van de buren heb ik deze behandeling als bijzonder goed ervaren. Een behandeling waar je blij van wordt. MVO behandeling duurt 75 minuten en kost €125. Overige behandelingen boek je vanaf €65

Lees ook