Dag- en nachtcrèmes: wat maakt een crème nou goed?

03:13 - 01:56
luistertijd 03:13 - leestijd 01:56

Waar vroeger gesproken werd over moisturizers, hebben we het tegenwoordig over dag- /nachtcrѐmes in welke vorm dan ook. Maar of ze in crème, lotion, gel, serum of zelfs in vloeibare vorm worden verkocht, ze moeten de huid voorzien van ingrediënten die zorgen voor het behoud van haar structuur, schade door vrije radicalen (uit de omgeving zoals zon, lucht en vervuiling) verminderen en cellen helpen normaal te functioneren. Alle huidtypen hebben daar baat bij.

Shop de cremes hier online

Een kwalitatief goede dag- /nachtcrѐme moet daarom het volgende bevatten:

Krachtige antioxidanten, die schade door vrije radicalen verminderen en voorkomen. Ze laten zonnefilters beter hun werk doen en beschermen de huid tegen kwalijke invloeden van buiten. Ze helpen de huid zich te herstellen en gezond collageen aan te maken.

Huid-identieke ingrediënten, die de structuur van de huid nabootsen om zo vochtverlies te voorkomen. Ze stimuleren het natuurlijk vermogen van de huid om normaal te functioneren en zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ze verbeteren de textuur van de huid aanzienlijk

Huidcelcommunicerende ingrediënten, die in theorie het vermogen hebben aan een cel door te geven hoe hij eruit moet zien, zich (beter) moet gedragen om meer op een normale cel te lijken, of om te voorkomen dat andere stoffen tegen de cel ‘zeggen’ dat hij zich slecht of abnormaal moet gedragen.

Anti-irriterende ingrediënten. Of het nu door de zon komt of als gevolg van vervuiling, de omgeving of door de huidverzorgingsproducten die je gebruikt, irritatie kan een voortdurende aanslag op de huid betekenen. Anti-irriterende ingrediënten zijn allantoïne o.a. aloë, bisabolol, kliswortel, kamille-extract, enoxolon, druivenextract, groene thee, zoethoutwortelextract, vitamine C, (witte) wilgenbast, wilgenroosje.

Shop de cremes hier online

 

Daarnaast heeft een droge huid ook verzachtende ingrediënten nodig als geurstofvrije olie (olijf-, bernagie- of zonnebloemolie en teunisbloemolie), triglyceriden en vetzuren (zoals cholesterol, lecithine en linolzuur).

Let op: Het enige echte verschil tussen een crѐme voor overdag en een voor ’s nachts is dat de versie voor overdag als extra een goed geformuleerde breedspectrum zonnefilter met SPF15 of meer moet bevatten, tenzij die al in je foundation zit. Goed geformuleerd betekent dat het product bescherming biedt tegen UVA-straling in de vorm van titaniumdioxide, zinkoxide of avobenzone.

Shop de cremes hier online

 

 

Lees ook