Cosmetisch medisch Expertadvies Injectables Operatietechnieken Plastische chirurgie

Kunnen mijn oude protheses eruit in ruil voor lipofilling

dr. Frank Niessen
Geschreven door dr. Frank Niessen

Protheses eruit, lichaamseigen vet erin

Een lezeres mailt ons dat ze ruim vijftien jaar geleden haar implantaten heeft laten inbrengen en dat ze er misschien nu wel uit moeten – het is al zo lang geleden immers. Ze vraagt zich af of ze dan kan kiezen voor lipofilling, omdat ze geen protheses meer wil.

Plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam vertelt:

Wanneer je geen klachten van de borstimplantaten hebt; ze worden niet zachter of voelen niet harder aan, en je hebt geen vergrootte lymklieren in de oksels, dan is het vervangen van de implantaten niet perse nodig. We adviseren dat pas wanneer je klachten hebt. Zelfs een gescheurd implantaat zou binnen het kapsel dat om het implantaat ontstaat gewoon zonder klachten gedragen kunnen worden. Je wordt er blijkt uit grote studies niet ziek van.

In het VUmc onderzoeken we nu wel of er een hele kleine groep vrouwen is die aanleg heeft om immunologische reacties te ontwikkelen op borstimplantaten. Dit is zeer lastig aan te tonen, omdat het maar om een zeer kleine groep zou kunnen gaan.

Wanneer je er toch voor kiest om de implantaten te laten verwijderen dan kun je ook een lipofilling toepassen. Het extra volume dat je kunt verkrijgen hangt af van je eigen hoeveelheid vet en hoeveel er van het ingespoten vet in je borst blijft zitten.

Binnenkort komt er een magazine online op BeautyJournaal waarin behandelingen met lipofilling worden besproken.

Met vriendelijke groet, Dr. Frank Niessen

 

Heb jij een vraag voor Frank Niessen? Stel hem via het contactformulier.

Lees hier meer Q & A’s met de arts.

Over deze schrijver

dr. Frank Niessen

dr. Frank Niessen

Plastisch chirurg en littekenspecialist Frank Niessen noemt zichzelf een innovatief en creatief plastisch chirurg. Op het esthetisch cosmetische vlak zoekt hij naar de beste verfraaiingsmogelijkheden om de veranderingen die zijn patiënten wensen er ook zo natuurgetrouw mogelijk uit te laten zien. ‘Noem het anatomische harmonie,’zegt hij. ‘Je bent eigenlijk heel creatief aan het beeldhouwen. Je overziet de patiënt in zijn of haar geheel.’
Frank Niessen heeft in 2018 zijn eigen kliniek opgericht in Amsterdam, het Mittsu Institute.

2 reacties

  • Beste mevrouw Peters, wij hebben uw vraag doorgestuurd naar de arts. U zult per email beantwoord worden.

  • Geachte heer Niessen
    10 jaar geleden heb ik een borstvergrotende operatie ondergaan.
    (Monobloc 325cc) wegens het niet meer fijn aanvoelen van de prothesen zou ik deze graag willen laten verwijderen, het liefst met een lipofilling.
    Graag zou ik hier meer informatie over ontvangen. Enkele vragen zijn.. Is dit mogelijk? Is er een lange wachttijd. Is er een mogelijkheid te blijven slapen? Wat zijn de kosten van deze ingreep? Hoe lang moet ik rust nemen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.