Voor een glanzende bos krullen..

05:54 - 03:32
luistertijd 05:54 - leestijd 03:32

Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle

Ik ben behept met een aardige bos krullen waar ik vaak geen raad mee weet. Ik heb veel kappersproducten gekocht om die ontembare, ook nog eens geverfde, krullen een beetje in toom te houden. Maar wat ik ook kocht, het juiste product zat er voor mij niet echt bij.

Argan olie, wel of niet?!

Jubelend wordt er gesproken over producten waar arganolie in verwerkt zit, maar bij mij werd het na gebruik al een vette boel. Na een nacht slapen zag mijn haar er vet en viezig uit, allemaal pluisjes en stofjes zaten er dan in met gevolg, weer een wasbeurt. En ook ik kreeg een ontzettende jeuk op mijn hoofd. Bij de laatste kapper werd ik eindelijk goed voorgelicht over de producten die voor mijn haar geschikt zouden zijn. Niet de producten om de haarkleur langer vast te houden en zeker niet de producten voor krullen/volume, want die krullen en dat volume heb ik al.

Mijn krulhaar moet ik behandelen als droog haar!

Mijn krulhaar moet behandeld worden als zijnde: droog haar! Mooi dat Bonacure met een nieuwe lijn kwam en ik deze uit mag proberen. Er is echter ‘een klein probleem’ ik ben gevoelig/allergisch voor Lyral en Parfummix. De parfummix bestaat uit: Kaneelalcohol, Kaneelaldehyde, Eugenol, Isoeugenol, Geraniol, α-amylkaneelaldehyde, Hydroxycitronellal en Oak moss. Maar waar ik precies op reageer, is niet echt bekend. Een stof apart of stoffen gemengd.

Ik vind het volgende filmpje, van Schwarzkopf/Syoss: Hoe breng ik een haarolie aan:

http://youtu.be/h91Eufe6yPM

1.  Je kunt het gebruiken voordat je je haar gaat wassen maar smeert het alleen halverwege het haar richting de punten.

2.  Je kunt het gebruiken nadat je het haar hebt gewassen als een voedende kuur ook halverwege het haar naar de punten toe.

3.  De ultieme gloss wanneer je haar droog is, en om de uitpuilende haartjes glad mee te krijgen in je kapsel. Dit doe je vanaf je hoofd in de lengterichting van je haar.

Omdat ik op de dag dat ik net mijn haar gewassen had de doos binnen kreeg, leek het mij verstandig om de olie te gebruiken als punt 2 en 3. Wat ik jammer vond is dat er geen pompje op het flesje zit. Dus draai ik het dopje van de flacon en bemerk dat de substantie er druppelsgewijs uitkomt. Dat is een meevaller; er valt prima mee te doseren. Twee druppeltjes vallen er op mijn hand, en ik kneed zachtjes de olie in mijn haar.

Neem nogmaals twee druppeltjes voor de andere kant van mijn hoofd en kneed weer en probeer mijn hoofdhuid te vermijden. Mijn haar wordt zacht en gaat zowaar glanzen. Helaas, na een minuut of tien krijg ik jeuk.

Ik neem een allergietabletje in en de jeuk trekt weg. De volgende dag ziet mijn haar er niet vet/plakkerig uit. Ik pak weer het flesje en gebruik per kant van mijn hoofd één druppel. De olie smeert goed uit, mijn haar neemt het prima op. Ik ervaar toch weer een lichte jeuk, maar negeer het. De derde ochtend: nog niet vet/plakkerig dus verwarm twee druppels in mijn handen en kneed het voorzichtig in mijn haar. Het haar wordt zachter en glanst. Helaas heb ik ’s avonds zo’n ontzettende jeuk dat ik me voorgenomen heb mijn haar de volgende ochtend te wassen.

Ik heb besloten om punt één in te zetten voor mijn wasbeurt. Als de olie in mijn haar zit, ga ik mijn tanden poetsen. Helaas, ontzettend jeuk! Ben blij dat ik onder de douche kan…

Ik heb de grootte van een euromuntje genomen en daar mijn haar mee gewassen. Omdat er nogal wat olie in mijn haar zat, schuimde de shampoo niet volop. Na het uitspoelen nog maar een keer gewassen. Nam toen de grootte van een 5 eurocentmuntje. De shampoo schuimde volop, een heerlijke dot schuim waste mijn haar schoon. Na het uitspoelen voelt mijn haar zeer zeker niet droog aan maar toch pak ik de tube conditioner.

De conditioner wordt goed opgenomen door mijn haar en na het een paar minuten in hebben laten werken, spoel ik het weer uit. Ik droog mijn krullen en pak mijn diffuser om het te drogen. Ik voel een zachte krullenbol en niet een droge bos. Om mijn hoofdhuid te ontlasten, gebruik ik vandaag maar geen olie of een ander krulproduct. Morgen weer een dag en dan bekijken of de jeuk echt wel door die olie komt.

Anja concludeert:

Ik heb nu een groot aantal keren mijn haar gewassen en de conditioner gebruikt, maar heb uiteindelijk de olie vermeden. Helaas, de olie is een heel fijn product, het maakt mijn haar glanzend en zacht maar geeft jeuk bij, vanwege mijn allergie

De shampoo is heerlijk! Schuimt volop en is goed geconcentreerd zodat je echt lang met zo’n tube kunt doen. Ook geeft deze shampoo, in vergelijk met mijn vorige shampoo’s, een zacht en glanzend effect. De conditioner zou iets meer geconcentreerd mogen zijn. Veel meerwaarde t.o.v. de shampoo alleen, geeft deze voor mijn korte krullenhoofd, niet.

De shampoo houd ik er in. Een heel fijn product! Sterker nog, ik heb inmiddels 2 tubes bijgekocht! Zoonlief is namelijk ook fan van deze shampoo. Wellicht wil/kan Bonacure voor mij een flesje olie maken zonder parfum? Deze olie is echt een weldaad voor mijn haar.

Lees ook