Zijn er contra indicaties voor Botox bij diabetes patienten?

01:09 - 00:41
luistertijd 01:09 - leestijd 00:41

Een lezeres heeft diabetes type II en hoort vaak dat cosmetisch (medische) behandelingen niet geschikt zijn voor diabetespatiënten. Denk hierbij aan injectables met Botox, een dermaroller, en zelfs het harsen van de onderbenen.

Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop vertelt:

‘Botox mag gebruikt worden voor diabetespatiënten. Er is zelfs een nieuwe behandeling met Botox die diabetesgerelateerde klachten kan verzachten.

Botox bij diabetes

De reden waarom sommige behandelingen liever niet gedaan worden bij diabeten is omdat de kleine bloedvaatjes die de huid doen genezen aangetast zijn in mensen met een hoge bloedsuikerspiegel. Vandaar dat de dermaroller, dermabrasie en verschillende laser behandelingen in principe diabetes een contra indicatie noemen. Soms kan een arts hier een eigen beleid op toepassen. Wanneer hij/zij vindt dat het voor de behandeling niet uit maakt, of als de cliënt volgens de arts stabiel genoeg is in de bloedsuikerspiegels, kun je gerust een Botox behandeling ondergaan.’

Groet, Annebeth

Heb jij een vraag aan onze cosmetisch arts Annebeth Kroeskop? Stel hem via het contactformulier, je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

 

Lees ook