Hoe soepel wordt Berna’s haar?

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Vichy Dercos Nourishing Reparative
De tand des tijds is niet tegen te houden, grijze haren zijn tevoorschijn gekomen. Ik moet vaker mijn haren kleuren. De structuur is door de geverfde grijze haren veranderd, ik heb meer slag in mijn haar gekregen, maar vooral de bovenste laag is droog en pluizig geworden. Ik ben niet trouw aan bepaald merk. Er is veel te koop, maar blijft lastig om HET product te vinden wat best bij mijn haar past.

De Dercos serie bestaat uit een shampoo, conditioner en masker, ik ga voor de shampoo en conditioner. De verpakking heeft een glanzende, chique uitstraling. Op verpakking beknopte informatie over het nieuwe product. Een losse gebruiksaanwijzing ontbreekt bij mij.

Wat claimt Vichy met deze nieuwe productlijn:

Vichy Laboratories combineert voor de 1e keer de rijkheid van 3 plantaardige oliën met de kracht van het keratine complex om de vezel de essentiële componenten terug te geven van gezond haar. Door de Hypoallergene formule (met minder siliconen), verrijkt met UV-filter wordt het haar gevoed en hersteld, wat zal resulteren in glanzend en zacht haar.

Wat zijn dan de vernieuwde ingrediënten:

Zoete Amandelolie, rijk aan proteïnen, mineralen, vitamine A, E, B1, B2, B6, omega 6, voeding en versterkt, Muskaatolie, rijk aan poly-onverzadigde vetzuren (80%) en essentiële vetzuren, werkt regenererend, Saffloerolie, hoog gehalte aan vitamine E en K en aan essentiële vetzuren, maakt droog haar weer sterk, vitaal.

Het Keratino-Complex, is een cocktail van 5 aminozuren. Deze zullen de “weggelekte” keratine diep in de haarvezel weer aan te vullen. De aminozuren zijn : Cysteine  werkt antioxiderend, Proline fungeert als cement, Serine herstellend, Arginine werkt doelgericht op vezels, en Glutaminezuur voor eiwitsynthese.

(De complete Incilijst ontbreekt, maar via internet opgespoord, er zitten de gebruikelijke ingrediënten in o.a.: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Dimethicone, Disodium Cocoamphodiacetate, Cetyl Alcohol, Sodium Chloride, Hydroxystearyl Cetyl Ether, Carbomer, Citric Acid, Cocamide Mipa, Glycerin, Guar, Hydroxypropyltrimonium, Chloride, etc.etc.)

Oh ja, meer weten over ingrediënten kijk dan eens bij  Beautyjournaal woordenboek

Mijn beleving:

Fijn dat de shampoo en conditioner niet dezelfde vorm hebben, zodat je tijdens wasbeurt je niet vergist in de producten. De klikdoppen zijn handig in gebruik, vooral wanneer je onder de douche staat. Leuk, de flessen kleuren goed in mijn badkamer…

De shampoo is parelmoer van kleur, heeft een heerlijke subtiele geur, is zacht van textuur en doseert makkelijk. De schuimlaag is goed, een heel schuimend hoofd vind ik niet plezierig. De shampoo enige tijd laten zitten en daarna goed uitspoelen, wat echt frappant is tijdens uitspoelen, weinig losse natte haren op mijn lijf.

Mijn haar handdoek droog maken, conditioner erdoor “kammen” met mijn vingers. De volle crème kleurige structuur is prettig, de geur is sterker dan van de shampoo, maar blijft subtiel. 1 minuut inlaten werken en uitspoelen, toen wel wat losse haren, maar aanzienlijk minder dan bij vorige wasbeurten.

Berna concludeert:

Vanwege een kleine ingreep aan mijn hand kan ik niet zelf mijn haar föhnen of op andere manier stylen , daarom draai ik het in een knot. Tijdens droogproces zie ik direct verschil, normaliter pluist mijn haar bovenop, maar nu veel minder. Moet om mezelf lachen, kijk vaak in de spiegel, word zowaar vrolijk, maar dat komt ook omdat de zon volop schijnt vandaag.

Na drie dagen, nog steeds de aangename geur (van amandel, en muskaatroos olie, denk ik… heb geen idee hoe die ruikt…jammer dat internet (nog) geen geuren kan overbrengen). Na de 3e wasbeurt wordt mijn haar geföhnd door lieve kennis, en dan zie je echt het resultaat! Een mooie glans, het voelt zijdezacht, ik ben enthousiast, de producten doen wat ze beloven! Prima voor haar wat net iets meer verzorging nodig heeft.

Lees ook