Prachtige design spa in het Conservatorium Hotel Amsterdam

05:01 - 03:00
luistertijd 05:01 - leestijd 03:00

Onlangs bezocht ik het gloednieuwe, luxe Conservatorium Hotel (129 kamers) in Amsterdam, dat eerder dit jaar haar deuren opende in het voormalige Amsterdamse Sweelinck conservatorium aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Ik was al regelmatig in de brasserie van het hotel geweest, in de lounge en ik had de nieuwe Skins cosmetics winkel in de galerie al bezocht. Maar…dit prachtige complex herbergt in de catacomben ook een fantastische spa, en daar wist ik nog niet veel tijd. Tijd voor bezoek dus!

Akasha Spa: water, fitness, massages, facials

Het Akasha Holistic Wellbeing Center maakt onderdeel uit van de spa-keten Akashi. Deze is nog niet zo groot, naast Amsterdam zijn er nu ook twee in Londen geopend. Van origine is het een Israëlisch concept, waarin Oosterse en Westerse ontspannings- en vitaliteitsbehandelingen samenkomen.

De spa is voor Amsterdamse hotelbegrippen echt groot: 1000 m2! Het omvat een prachtig verlicht binnenzwembad, een fitnesscentrum, een jacuzzi, een watsu bad, een fitnesscentrum, een hammam en vier kamers voor massage- en andere lichaamsbehandelingen en een apart lokaal voor yogalessen.

Een behandelkamer is ingericht voor dubbele behandeling, en omvat zelfs een dubbel grote jacuzzi, voor als je wel heel speciale momenten met je partner wilt vieren. Het concept is opgezet volgens de Oosterse vier basiselementen: vuur, water, lucht en aarde.

Gedompeld in luxe

Het interieur van de spa is modern, met een subtiele Aziatische invloeden. Sommige onderdelen zijn prachtig verlicht, andere ruimten, zoals de area waar de relaxing banken staan zijn subtiel verlicht, voor extra ontspanning. Overal hoor je het zachte gekabbel van water, wat ook letterlijk via een basin langs de muren door de spa heen loopt.

Alles is prachtig afgewerkt, zelfs in de kleedkamers is het een genot om te zijn. Ruime lockers, een aparte omkleedkamer voor wie privacy wil, douches, wasbassins. Badjassen (hoewel voor vrouwen van Hollandse lengte echt te klein!), slippers en badhandoeken worden verstrekt.

Mijn Watsu beleving

Ik was uitgenodigd voor een watsu onderwatermassage en een lichaamsmassage. Watsu, wat ook wel shiatsu in het water wordt genoemd, had ik zeker 15 jaar geleden eens gedaan, met een zweminstructeur in het toen net geopende fitnesscentre op Sloterdijk in Amsterdam. Lekker zweven door het water, gewichtloos, gewiegd worden. Ik vond het apart en fijn, hoewel, het feit dat ik daar in de armen van een wildvreemde man lag, maakte dat ik meer alert bleef dan ik zou willen. Behept met deze bagage gaf ik mijn watsu therapeute een hand.

Gelukkig, een vrouw! Oda, uit Israël. Klein en tenger van stuk, ik dacht nog: gaat het wel lukken met die grote Hollandse vrouw in het water? Maar wat een ervaring! Oda heeft me 45 minuten lang door het water heen gewiegd, gemasseerd, laten ontspannen, gewichtloos laten voelen, vastgehouden en nooit losgelaten. Ergo: ik hoorde mezelf op een gegeven moment lichtjes snurken. Geweldige watsu ervaring!

Natuurlijk, je moet je er wel aan over durven geven. Je ligt immers in de armen van de zwemtherapeute, heel dichtbij zelfs soms, met je hoofd op haar schouders, tegen haar aan. Maar met je ogen dicht verdwijnt elk beklemmend gevoel van intimiteit met een onbekende. Ik zonk weg in een gelukzalig niets-zijn, niets-doen. Een losse watsu massage van 45 minuten kost normaal 110 euro.

Hot shells massage

Daarna mocht ik nog een massage ondergaan bij Rebecca, met hot shells. Leuk, ik ken de hot stone, en ben daar wel eens heel slecht mee behandeld in een Aveda Spa in Zuid-Nederland. De stenen waren te heet, er werd veel te hard gedrukt. De volgende dag zat ik onder de blauwe plekken. Altijd even goed om zoiets te melden natuurlijk. Vooral op de bovenbenen kan het gevoelig zijn.

Die schelpen zijn echt, en dichtgemaakt. Bovenin zit een opening met een rubberen dop. Daarin wordt een lava gel gedaan die heet wordt en gaat knisperen. De warmte wordt door de schelp heen verspreid. Rebecca is een uitstekende masseuse die ook aandacht heeft voor jou als persoon. Ik vond dat prettig. Vaak wordt je in hotels anoniem behandeld, zij checkte ook de huid op mijn rug en vroeg naar enkele vlekjes. Goedzo! Rebecca masseerde mij afwisselend met de hot shells en haar handen. Een stevige greep. Een fijne massage. Deze massage van 75 minuten kost normaal 140 euro.

De combinatie van beide behandelingen was iets teveel van het goede. De watsu behandeling was al zo diepgaand dat je daar al dagenlang op voort kan gaan. De massage er bovenop was te pittig. Mijn lichaam wilde in de slow move van de watsu blijven en niet meer geactiveerd worden. Ik geef het je maar even mee.


Lees ook