Geld werd in eigen zak gestoken

01:06 - 00:40
luistertijd 01:06 - leestijd 00:40

Van de week werd bekend dat vier dermatologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven onder de vlag van hun eigen ziekenhuis cosmetische behandelingen uitvoerden, maar deze inkomsten niet bij het ziekenhuis meldden. Ze staken het in eigen zak.

Hun maatschap zou 168 patienten voor ruim 24 duizend euro behandeld hebben. Daarbij werd de indruk gewekt dat het geld aan het ziekenhuis werd afgestaan. Vooralsnog is onduidelijk of het om een vooropgezet plan ging. Artsen die in ziekenhuizen werken mogen binnen die context geen prive-praktijk opzetten, die suggestie wordt hier nu wel gewekt.

De gang van zaken kwam aan het licht bij een verzekeringsmaatschappij die rekeningen binnen kreeg die niet overeenkwamen met hetgeen het Catharina Ziekenhuis normaliter instuurt.

Zonder dat het ziekenhuis hiervan op de hoogte was, werd er door de maatschap voor deze behandelingen gebruik gemaakt van de apparatuur, het personeel en andere middelen.

Over welke artsen het gaat is niet bekend gemaakt, wel melden kranten dat ze tot de internationale top behoren.

Lees ook